Tavsiyeler

Bunları Yaptığınız için Asla Özür Dilemeyin!

Bunları Yaptığınız için Asla Özür Dilemeyin

Bir karıncayı incittiğinizde, bir canlıya kırıcı bir söz söylediğinizde, bir hata yaptığınızda özür dilemek mükemmel bir seçenek. Ayrıca olması gereken de budur. Çoğu insan özür dilemeyi gururuna yediremez ancak özür dilemek sizi alçaltmaz, aksine erdemli ve onurlu bir insan yapar. Bu yüzden istemeden bile olsa üzücü sorunlara sebebiyet verdiğiniz her durumda özrünüzü dilemelisiniz. Bunu en başta kendiniz için yapmalısınız. Fakat diğer yandan özür dilememeniz gereken birçok durum da mevcut. Siz, siz olduğunuz için kimseden özür dilemek zorunda değilsiniz mesela. Ya da, seçtiğiniz hayatı yaşamak istediğiniz için kimseye özür borçlu değilsiniz. Bu yazımızda, hangi davranışlar için özür dilememeniz gerekiyor? Özür dilememeniz gereken durumlar nelerdir? Sorularını cevaplamaya çalışacağız.

AYRICA: Cenaze Evinde Yapılmaması Gerekenler - Cenaze Evinde Ne Yapılmaz?

Özür Dilememeniz Gereken Durumlar

Özür Dilememeniz Gereken Durumlar

Duygu ve Düşüncelerini Dile Getirebildiğin için Özür Dileme

Üslubuyla yaptığın ve kırıcı olmadığın sürece, duygu ve düşüncelerini paylaşma konusunda pişmanlık yaşama ve bunun için de özür dileme. Kendine sakladığın düşünceler bazen en olmadık anların kurtarıcısı olabilir, bu yüzden paylaşmayı dene.

AYRICA: İnsanlarla Paylaşmamanız Gereken Şeyler Nelerdir? (8 Madde)

Hayır Demek Zorunda Kaldığın için Özür Dileme

Zaman zaman istemediğin durumlarda 'hayır' diyebilmek güç gelebiliyor. Çok sevdiğin bir kitabı, kitap okuma alışkanlığı olmayan bir arkadaşına vermek istemiyorsan, kolaylıkla 'hayır' diyebilmelisin. Bunun için özür dileme, bu senin mülkiyet hakkın.

AYRICA: Nasıl Hayır Denir? Hayır Demek için Ne Yapmalı? (10 Güçlü İpucu)

Kendi İlkelerine Sahip Olduğun için Özür Dileme

Bu hayatta herkes farklı ilke ve prensiplere sahip olabilir. Bu kendi yaşantısı içinde mevcut şartlar üzerine oluşturulmuş bir düzendir ve bu düzene sahip olduğun, ilkelerine sıkı sıkıya sahip çıktığın için özür dilemen doğru olmaz. Kimse bu konu hakkında yorum yapma iznine sahip değildir.

AYRICA: Hayatta Hangi İlkelere Sahip Olmalısınız? Hayat İlkeleri Nelerdir?

İlkelerine sıkı sıkıya sarıl ve onların sahibinin sen olduğunu unutma. Bir başkasının ilkeleri, bir başkasının hayatıyla oluşturulmuştur. Kendi ilkelerin ise sana özeldir.

AYRICA: Nasıl Olgun Olunur? Olgunlaşma Belirtileri Nelerdir? Olgunlaştığını Nasıl Anlarsın?

Mükemmel Olmayı Değil, Sıradan Olmayı Seçtiğin için Özür Dileme

Herkes mükemmel olmanın hayalini kurar ancak mükemmeliyet hedef değil bir yöntemdir. Bunu takıntı yapmadığın ve sıradan olmayı seçtiğin için özür dileme. Mükemmellik göreceli bir kavramdır. Kime, neye göre mükemmel? Senden mükemmeli olabilir mi?

AYRICA: Üzgünken Ne Yapılmalı? Üzgün Olduğunuzda Bunları Okuyun!

Kendi Sınırların Olduğu için Özür Dileme

Her insanın kendi sınırları, yapabilecekleri ya da yapmak istemedikleri durumlar vardır. Kendi oluşturduğun sınırlarını aşmak istemediğin için özür dileme.

AYRICA: Overthinking (Çok Fazla Düşünme) Nedir? Nasıl Kontrol Altına Alınır?

Sınırlarını zorlayan insanları ise kibarca uyar. Bir başkası istiyor diye, sınırlarından ve ilkelerinden vazgeçmek zorunda değilsin. Kendi sınırlarına saygı duyulmasını istediğin gibi, sen de herkesin sınırlarına saygı duy.

AYRICA: Durmayı ve Ara Vermeyi Gerektiren İşaretler

İyilik Yaptığın için Özür Dileme

Yaptığın herhangi bir iyiliği açıklamak ya da bunu haklı göstermek için aşırı bir davranışta bulunma ve bunun için de kimseden özür dileme. İyilikler sessiz yapılır.

AYRICA: Nasıl İyimser Olunur? (3 Günlük Alışkanlık)

Hatta bazen, kendiniz bile bilmek istemeyebilirsiniz. Kimseye hesap vermemek için de sessizce yapılan iyilik en iyisidir. Herkesin yaptığınız iyiliği anlamasını beklemeyin ve kimseden de özür dilemeyin.

AYRICA: Daha Mutlu Bir Hayat Yaşamak için Bugün Yapabileceğiniz 5 Şey

Kendi Doğrularını Yaşadığın için Özür Dileme

Her kim olursa olsun, senin doğrularına ters düştüğü ve bu konuda eleştirdiği kişi olduğun için özür dileme. Sen kendi doğrularını, kendi hayatını yaşayarak oluşturdun, bunu unutma. Ayrıca kimseye de hesap vermek zorunda değilsin. Seni anlamaya çalışmayan insanları hayatında tutma. Onlara bu kadar kolay erişilebilir olma.

AYRICA: Hayatı Anlamlı Kılan Şeyler - Yaşamınızı Bu 6 Şeye Ayırın

Birini Sevemediğin için Özür Dileme

Senden hoşlanan, seninle bir gelecek hayal eden bir insan olabilir hayatında. Ancak sen onunla aynı şekilde hissetmiyorsan, bunun için özür dileme. Ondan ancak ona umut verip, birlikte bir geleceğiniz olabilirmişsin gibi davranırsan özür dileyebilirsin. Akıllıysan bunu da yapmazsın.

AYRICA: İnsanlardan Beklemeyi Bırakman Gereken 8 Durum

Görünüşün için Özür Dileme

Fiziksel görünüşün ne olursa olsun, bunu beğenmeyen kimselerden özür dileme. Sen bu şekilde doğdun. Kimse beğenmek zorunda değil. Sağlıklı bir bedene sahip isen, gerisi pek de önemli değil. Görünüşünü değiştirmek istiyorsan da bunu kendin ve sağlığın için yap, başka hiç kimse için değil.

AYRICA: İnsanları Umursamamanın Yolları Nelerdir? (5 İpucu)

İnancın ve Manevi Değerlerin için Özür Dileme

Neye inanıyor olursan ol bunu araştır, saygı duy ve kimseden inanmış olduğun şeyler için özür dileme. Manevi değerlerin senin için özeldir, kimse buna karışma hakkına sahip değildir.

AYRICA: 10 Adımda Motivasyon Nasıl Yüksek Tutulur?

Ayrıca inanmıyorsan, yolunu kaybetmiş isen, insanlar ne der diye düşünme. Olabilir, kafan karışabilir. Bunun için kimseden özür dilemek zorunda değilsin.

AYRICA: Hayallere Saplanıp Kalmaktansa Harekete Geçmenin 2 Küçük Yolu

Topluluğu Takip Etmeden, Bireysel Olarak Verdiğin Mücadele için Özür Dileme

Her topluluk doğru bir rotayı takip etmez. Bu yüzden bireysel olarak kendine çizdiğin rotaya uyduğun için özür dileme. Kendi doğrularınla, kendi yöntemlerini deneyerek bir yaşam çizmeye çalıştığın için kimseden özür dileme. Genel normlara uymak zorunda değilsin. İstersen evlenmez ve dünyayı gezen bir kadın olarak ömrünü sürdürebilirsin.

AYRICA: Endişelerimden Nasıl Kurtulurum Diyenler için 5 Güçlü Adım

Haklı Olduğun için Özür Dileme

Doğruyu savunduğun ve haklı olduğun için kimseden özür dileme. Haksızlığa tahammül edemiyorsan, haksızlık yapılan yerde bunu belirt. Kimsenin hakkını çiğnemesine izin verme. Hakkını aramak senin en doğal hakkın.

AYRICA: Özgüveni Geliştirmek için Bugün Yapılabilecek 3 Güçlü Şey

Kimsenin Bencilce Hırslarını Tatmin Etmek için Özür Dileme

Kendi özsaygını koru. Yanlış gördüğün bir davranışı paylaş ve bu yüzden özür dileme. Sınırlarını koruyarak, sana gösterilen bencilce davranışları savur ve bunun için özür dileme.

AYRICA: Her Şeyi Kişisel Algılamak Nasıl Bırakılır? (5 Alışkanlık)

Kimsenin bencilce hırslarını, eğlencesine bile olsa tatmin etmek için özür dileme! Kimseyi memnun etmek için uğraşma. Unutma herkes kendi davranışlarından sorumludur.

AYRICA: Stres ve Kaygıdan Kurtulmanın Yolları (6 Adım)

Seçimlerin için Özür Dileme

Ünlü Matrix film serisinin, kafamıza empoze ettiği gibi, seçimlerimiz bizi biz yapar. Bu yüzden kendi seçimlerin için kimseden özür dileme. Hatta bunlarla gurur duy. Her insan kendi seçimini yaşar. Seçimlerinin seni dilediğinden de güzel bir hayata götürmeyeceğini nereden bilebilirsin?

AYRICA: Kendini Başkalarıyla Kıyaslamaktan Nasıl Kurtulurum?

Bu yazımızda özür dilememeniz gereken durumlar nelerdir? Asla özür dilememeniz gereken davranışlar hangileridir? sorularının cevaplarını vermeye çalıştık. Mantıklı ve doğru olduğunu düşündüğünüz durumlarda özür dilemeyi tercih edebilirsiniz. Hayatınızda özrü gerçekten hak eden insanlar var ise, onları kırdığınız zaman özür dileyerek gönüllerini alabilirsiniz. Fakat saydığımız bu maddeler söz konusu olduğunda, özür dilemek zorunda olmadığınızı hatırlatmak isteriz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu