Tavsiyeler

Endişelerimden Nasıl Kurtulurum Diyenler için 5 Güçlü Adım

Endişelerden Kurtulma Yolları

Her zamanki gibi normal gününüze devam ederken, bir düşünce ya da bir his aklınıza girer ve kafanızın içinde dönmeye başlar. Endişe denilen bu durumların sesinin ne kadar yüksek olduğuna göre gücünüzü tüketmesi ve kendinizi daha zayıf hissetmenize neden olması değişkenlik gösterebilir. Hayattaki heyecanı ve eğlenceyi emebilen endişelerden düşüncelerimizi ve duygularımızı uzaklaştıracak, onları yok edecek ve iç huzurumuzu yeniden kazanmamızı sağlayacak 5 güçlü adımı birlikte inceleyelim. Endişelerimden nasıl kurtulurum? diyorsanız, bu stratejileri denemelisiniz.

AYRICA: Daha Basit Yaşamanın Yolları Hakkında 3 Adım

Endişelerimden Nasıl Kurtulurum?

Endişelerimden Nasıl Kurtulurum?

AYRICA: Şu Anda Ruh Halini İyileştirme için 3 Basit Yol Nedir?

1. Gerçekleşmesinden Korktuğunuz Şeylerden Kaçı Gerçekten Oldu?

Korktuğun çoğu şey asla olmayacak. Onlar sadece kendi zihninizdeki canavarlardır. Olurlarsa bile, çoğu zaman beklediğiniz kadar acı verici veya kötü olmazlar. Endişelenmek çoğu zaman sadece zaman kaybıdır.

AYRICA: Kendini Başkalarıyla Kıyaslamaktan Nasıl Kurtulurum?

Bunu söylemek elbette kolay. Ancak, hayatınız boyunca korktuğunuz şeylerin gerçekte ne kadar az olduğunu kendinize hatırlatırsanız, bu endişeyi düşüncelerinizden giderek daha fazla uzaklaştırmaya başlayabilirsiniz.

AYRICA: Stres ve Kaygıdan Kurtulmanın Yolları (6 Adım)

Bu yüzden ne zaman endişelenirseniz kendinize bu soruyu sorun ve yıllardır endişe ettiğiniz şeylerin gerçekte ne kadar azının olduğunu hatırlatın. Bunun durumları sakinleştirdiğini göreceksiniz.

AYRICA: İşyerinde Mutlu Olmak için Bilmeniz Gereken 5 Faktör

2. Sorunları Çok mu Büyütüyorsunuz?

Küçük sorunları dağ misali büyütmek çok kolaydır. Hayatınızı mahvedebileceğine inandığınız bir şeye dönüşene kadar küçük bir sorun hakkında düşünür ve düşünürsünüz.

AYRICA: Her Şeyi Kişisel Algılamak Nasıl Bırakılır? (5 Alışkanlık)

Öyleyse neden bunu yapıyoruz? Neden işleri kolay ve basit hale getirmeye çalışmıyoruz?

AYRICA: Tembel Olmaktan Nasıl Kurtulurum? (10 Basit Alışkanlık)

Sorunu büyüterek, kendinizi harekete geçmemeye ikna etmek için bir bahane icat edebilirsiniz. İşleri olması gerekenden daha karmaşık hale getirerek onları çok önemli hissedebilirsiniz. Madem bu önemli işlerle uğraşıyorsun, bu "BÜYÜK" problemlerin olduğuna göre, o zaman senin de önemli olman gerekiyor, değil mi? Ayrıca, bunu yaparak diğer insanlardan çok fazla ilgi elde edebilirsiniz.

AYRICA: Nasıl İyimser Olunur? (3 Günlük Alışkanlık)

  • Uzaklaştırmak. Mevcut bakış açınızı genişleten sorular sorun. Şuna benzer sorular: "Gezegende daha kötüsü olan var mı?" Cevap, olumlu düşüncelerle sonuçlanmayabilir, ancak sizi biraz çocuksu bir "zavallı ben…" tavrından oldukça hızlı bir şekilde uzaklaştırabilir. Bu soru, bakış açısını dar, ben merkezli bir bakış açısından çok daha geniş bir bakış açısına dönüştürüyor ve durumunuz hakkında aydınlanmaya ve hayatınız için minnettar olmaya yardımcı olabilir.

AYRICA: Daha Mutlu Bir Hayat Yaşamak için Bugün Yapabileceğiniz 5 Şey

  • Kendi düşünce kalıplarınıza farkındalık getirin. Kendinize şu gibi sorular sorun: "Dürüst olmak gerekirse, bunu fazla mı karmaşıklaştırıyorum?" ve "Kendimi acıdan korumak için kaçınıyor olabileceğim sorunuma en basit çözüm nedir?"

AYRICA: Günlük Yaşamda Şimdiki Anda Kalmak Nasıl Olur? (5 Basit Alışkanlık)

3. Zihninizi ve Dikkatinizi Endişe Yerine Çözümlere Odaklayın

Endişeden kurtulmak için çözümlere odaklanmak ve harekete geçmek son derece yararlıdır.

AYRICA: Depresyondan Kurtulmak için Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Sabah rutini kullanmak. Sabah uyanır uyanmaz yaptığınız bir rutini ayarlamanız yeterlidir. Bu çok işe yarıyor çünkü günün erken saatlerinde yaptığınız şey genellikle gününüzün geri kalanını belirliyor. İnsanlar olarak, daha önce yaptığımız şeylere tutarlı olmaya güçlü bir eğilimimiz var. Bu nedenle, güne pozitif ve proaktif bir başlangıç yapmanızı sağlayacak bir rutin oluşturun.

AYRICA: Anksiyeteyle Nasıl Başa Çıkılır? (5 Pratik Adım)

  • Küçük başlayın. Sadece sandalyenizde oturmak ve fazla bir şey yapmak istememek gibi bir durumdan, harekete geçtiğiniz bir duruma geçmek için şunu yapabilirsiniz: küçük başlayın. En büyük görevinize veya en zor eyleminize başlamak size çok fazla gelebilir ve sizi erteleme sorununa götürebilir. Bunun yerine, çok zor görünmeyen bir şeyle başlayın. Örneğin, masayı temizlemek için birkaç dakika ayırmak. Bundan sonra, şimdi daha çok "harekete geçme" modunda olduğunuz için bir sonraki şeye başlamak çok zor görünmeyecektir.

AYRICA: Özgüveni Geliştirmek için Bugün Yapılabilecek 3 Güçlü Şey

4. Git ve Bir Egzersiz Yap

Bazı günlerde yukarıdaki maddelerdeki gibi harekete geçemezseniz, hiçbir şey düşünmeden yarım saat egzersiz yapmayı deneyin. Bu, çoğu zaman nasıl hissettiğinizi değiştirecek. Çünkü hormon artışı ve enerji artışı alırsınız.

AYRICA: Hayatı Değiştirmek için Ne Yapmalı? (5 Öneri)

Hormonlardaki ve enerjideki bu artışla, daha net bir odakla ileriye doğru hareket ediyormuş gibi hissedersiniz ve daha az içsel şüphe ile daha fazla içsel istikrar hissedersiniz.

AYRICA: Nasıl Harekete Geçilir? Hayalleri Gerçeğe Dönüştüren 11 Alışkanlık

Bununla ilgili güzel olan şey, otomatik olarak çalışmasıdır. Bazen bu endişe verici duyguyu bırakamazsınız veya kendi coşkunuzu veya motivasyonunuzu artıramazsınız. Böyle olduğunda başka hiçbir şey düşünmeyin ve egzersiz yapmaya gidin. Sonrasında devamı gelecektir.

5. Nasıl Olsa Yarın Gelecek. Şimdiki Anı Yaşayın ve Tadını Çıkarın

Şimdiki zamanda yaşamayı öğrenme alışkanlığı, gelecekle ilgili tüm bu aşırı düşünceyi bırakabilmek (ki bu genellikle sonunda endişelere yol açar), bugünü daha iyi yaşamak ve ilerlemek için kendinizi geliştirmek adına gerçekten çok yardımcı olacaktır. Çünkü tam olarak ne yaptığınıza odaklanarak her şeyi mümkün olan en iyi şekilde yapabilirsiniz.

  • Tam önünüzde olana odaklanın. Sadece şu anda önünüzde ne olduğuna bakın. Etrafınızdaki sesleri dinleyin. Giysilerinizin kumaşını hissedin ve nasıl hissettirdiklerine odaklanın. Hâlâ orada olun ve etrafınızdaki dünyaya bakın.
  • Nefesinize odaklanın. Dikkatinizi yaklaşık iki dakika boyunca yalnızca alınan ve verilen nefeslere odaklayın. Bu, sizi şu anda kalmanızı sağlar ve aynı zamanda stresli ve endişeli bir vücudu sakinleştirir.

Endişelerimden nasıl kurtulurum? diyenler için 5 güçlü adımdan bahsettik. Bu konuda başka tavsiyeleriniz varsa, aşağıdaki yorum alanından bizlere yazabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu