Tavsiyeler

Doğum Sonrası Depresyon Neden Olur? Belirtileri Nelerdir?

Doğum Sonrası Depresyon Neden Olur? Belirtileri Nelerdir?

Anne olmak, dünyadaki belki de en mucizevi durumlardan bir tanesidir. Ancak yeni anne olan kadınlarda, "çocuğum sürekli ağlıyor," veya "artık uyumak istiyorum," gibi karamsar bir çerçevede dile getirilen düşünceler de yok değil. Bebek sahibi olmak her ne kadar müthiş bir deneyim olsa da, birçok anne için, beraberinde getirdiği bazı psikolojik sorunlar da olabilmektedir. Bu içeriğimizde, doğum sonrası depresyon ile ilgili merak edilen bazı sorulara yanıtlar bulmaya çalışacağız.

AYRICA: Endişelerimden Nasıl Kurtulurum Diyenler için 5 Güçlü Adım

İçindekiler

  1. Doğum Sonrası Depresyon Neden Olur?
  2. Doğum Sonrası Depresyon Belirtileri Nelerdir?
  3. Doğum Sonrası Depresyon Nasıl Tedavi Edilir?

AYRICA: Depresyondan Kurtulmak için Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Doğum Sonrası Depresyon Neden Olur?

Doğum Sonrası Depresyon Neden Olur?

AYRICA: Anksiyeteyle Nasıl Başa Çıkılır? (5 Pratik Adım)

Her anneden belki de 10 ilâ 20'sinde doğum sonrası depresyon görülebilmektedir. Genellikle kendisini doğuma hazır hissetmeyen kadınlarda görülen depresyon, şiddetini yavaş yavaş artırabilmektedir.

AYRICA: Hamilelikte Stresle Baş Etmenin Yolları Nelerdir? (5 Nokta)

Ayrıca ilişkisinde mutsuz olan, sorumluluk duygusuna tam seviyede sahip olmayan, maddi sorunlar yaşayan ve geçmişte de depresyon geçirmiş olan kadınlar daha sık bu durumdan etkilenmekte diyebiliriz.

AYRICA: Stres ve Kaygıdan Kurtulmanın Yolları (6 Adım)

Doğum Sonrası Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Doğum Sonrası Depresyon Belirtileri

AYRICA: Doğumdan Sonra Gaz Kaçırma Neden Olur? Nasıl Önlenir?

Doğum sonrası depresyon belirtileri önce hafif daha sonra daha şiddetli olabilir. Ancak genel anlamda doğum sonrası depresyon belirtileri aşağıda yer almaktadır. Elbette daha birçok spesifik belirti de söz konusu olabilmektedir.

AYRICA: Doğum Sonrası Meme Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

  • Suçluluk duygusu hissetmek.
  • Kaygılı hissetmek ve endişeli olmak.
  • Ağlama krizleri yaşamak.
  • Sürekli sinirli olmak.
  • Sese karşı duyarlılık.

AYRICA: Hamilelikte Bel ve Sırt Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Doğum Sonrası Depresyon Nasıl Tedavi Edilir?

Doğum Sonrası Depresyon Tedavisi

AYRICA: Hamilelikte Egzersiz (Spor) Yapmanın Faydaları - Nasıl Yapılır? Ne Zaman Başlanmalı?

Doğum sonrası depresyon yaşadığını birçok anne kabullenemez ve kendisinin böyle bir durum ile karşı karşıya kaldığına inanmak istemez. Bu doğru bir yaklaşım biçimi elbette değildir. Öncelikle bu durumu kabullenmek gerekir. Çünkü sürekli sinirli, kaygılı olmak bebeği de olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

AYRICA: Hamilelikte Seyahat Edilir mi? Ne Zaman Seyahat Edilir? Hamilelikte Uçak Seyahati

Tedavi süresinde en önemli konu, bu durumu kabullenmektir. Ancak uzman bir psikiyatri doktoruna ve gerekli görülür ise, psikolog yardımı da alınabilmektedir. Buna, doktorun karar vermesi gerekiyor.

AYRICA: Anne Sütünün Faydaları Nelerdir? Anne Sütü Nasıl Sağılır? Nasıl Saklanır?

İç sıkıntınızı uzman bir doktor ile paylaşmadan yaşar iseniz, bu durum ilerleyen zamanlarda bebeğinizde de birtakım olumsuz özelliklerin ortaya çıkmasını beraberinde getirebilir. Dolayısı ile bu yönde mutlaka bir uzman desteği almalı ve gerekli görülmesi durumunda ilaçlı tedaviye geçiş yapılabilmektedir.


Bu içeriğimizde sizlerle, doğum sonrası depresyon hakkında birçok soru çerçevesinde bilgi aktarımı sağlamış olduk. Doğum sonrası depresyon belirtileri merak edilen bir konu. Umarız bu içeriğimiz ile merak edenler açısından, fayda sağlamışızdır. Sizin de bu yönde sıkıntınız varsa ve tedaviye ne şekilde devam ediyorsanız, aşağıdaki yorum bölümü ile paylaşmayı düşünebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu