Tavsiyeler

Hayallere Saplanıp Kalmaktansa Harekete Geçmenin 2 Küçük Yolu

Harekete Geçmek

Kişisel gelişim konusunda yapılan en büyük hata, okunanların güzelmiş denilip harekete geçmeden sadece hayal olarak kalması. Motivasyon sözlerini okuyup sonrasında hayatın aynı şekilde devam etmesini istemiyorsak, yapılması gereken şey harekete geçmektir. Büyük değişimler ve büyük hırslar kulağa çok ilham verici ve motive edici gelse de aynı zamanda korkutucudur. Bu nedenle, özellikle kişisel gelişimde yeniyseniz, başlamak ve devam etmek için en önemli adım, olabildiğince fazla baskı ve beklentiyi ortadan kaldırmaktır. Harekete geçmek için ne yapmalı? konusunda yapılabilecek iki küçük yola birlikte bakalım.

AYRICA: Daha Basit Yaşamanın Yolları Hakkında 3 Adım

Harekete Geçmek için Ne Yapmalı?

Harekete Geçmek için Ne Yapmalı?

AYRICA: Şu Anda Ruh Halini İyileştirme için 3 Basit Yol Nedir?

1. Sadece Küçük Bir Adım Atın

Kendinize yükleyebileceğiniz baskı ve beklentileri azaltmanın, hareketsiz kalmaktan veya ertelemekten uzaklaşmanın en etkili yollarından biridir, küçük de olsa bir adım atmak.

AYRICA: Kendini Başkalarıyla Kıyaslamaktan Nasıl Kurtulurum?

  • Daha nazik olun ve ilişkilerinizi geliştirin, ardından birine gerçek bir iltifat ederek küçük bir adım atın.

AYRICA: Stres ve Kaygıdan Kurtulmanın Yolları (6 Adım)

  • Daha iyi bir dinleyici olun. Bugün karşınızdaki kişi hakkında daha fazla şey öğrenmek için mümkün olduğunca onu konuşturacak şekilde bir sohbet içine girin. Gerçekten, elinizden geldiğince aklınızda başka hiçbir şey olmadan o anda olup, dinleyin.

AYRICA: Her Şeyi Kişisel Algılamak Nasıl Bırakılır? (5 Alışkanlık)

  • Evinizde dağınıklık olmasa bile kitaplığınızdaki bir rafı veya masanızdaki bir çekmeceyi düzenleyin.

AYRICA: Tembel Olmaktan Nasıl Kurtulurum? (10 Basit Alışkanlık)

İlk adımı atmak ve bir şeye başlamak istiyorsanız, o zaman bugün yapın. Aklınızdaki bir işi "bir gün" yaparım derseniz, o asla gelmez ve yaptığınız zaman geriye baktığınızda ayların belki yılların geçmiş olmasıyla şaşırırsınız.

AYRICA: Daha Mutlu Bir Hayat Yaşamak için Bugün Yapabileceğiniz 5 Şey

Bulduğunuz ilk küçük adım hala atılamayacak kadar büyük görünüyorsa, daha da küçük bir adım düşünün. Bu şekilde kendinize karşı nazik olun ve başlangıcı kendiniz için olabildiğince kolay hale getirin.

AYRICA: Günlük Yaşamda Şimdiki Anda Kalmak Nasıl Olur? (5 Basit Alışkanlık)

2. Sadece Bugünle İlgilenin

Kendinizi bunalmış, yorgun hissettiğinizde ve sadece bırakmak veya eski ve daha olumsuz alışkanlıklarınıza geri dönmek istediğinizde bir dakika oturun. Sakince nefesinize odaklanın.

AYRICA: Özgüveni Geliştirmek için Bugün Yapılabilecek 3 Güçlü Şey

Ardından odağınızı büyük ölçüde daraltın. İleriye bakma, çünkü o zaman hedefine ulaşmak veya yeni bir alışkanlık yaratmak için yapman gereken her şeyi göreceksin. Bunun yerine, küçülün ve sadece bugünle ilgilenmeye odaklanın. Daha fazlası değil.

AYRICA: Hayatı Değiştirmek için Ne Yapmalı? (5 Öneri)

Elbette, biraz planlama yapmanız gerekebilir. Bunu haftanın veya günün erken saatlerinde yapın. Ardından, işinizi ve hayatınızı daha hafif ve daha zahmetsiz hale getirmek için odağınızı yeniden daraltın.

AYRICA: Nasıl Harekete Geçilir? Hayalleri Gerçeğe Dönüştüren 11 Alışkanlık

Sadece küçük adımlara ve bugüne odaklanın. Bu şekilde devam ettikçe epey bir mesafe kat etmiş olacaksınız.

AYRICA: Endişelerimden Nasıl Kurtulurum Diyenler için 5 Güçlü Adım

Hayallere saplanıp kalmaktansa harekete geçmek için ne yapmalı konusunda iki küçük adımdan bahsettik. Bu konuda başka fikirleriniz varsa, aşağıdaki yorum alanından bizlere yazabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu