Tavsiyeler

Doğum Sonrası Meme Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Doğum Sonrası Meme Bakımı

Doğumdan sonra belki de birçok annenin merak ettiği sorulardan bir tanesi de, "meme bakımı nasıl olmalıdır," olsa gerek. Çünkü daha kaliteli emzirme olması için, meme bakımı bu yönde oldukça önem arz etmektedir. Biz de bu içeriğimizde, doğum sonrası meme bakımı ile ilgili birkaç önemli maddeyi paylaşıyor olacağız.

AYRICA: Doğumdan Sonra Gaz Kaçırma Neden Olur? Nasıl Önlenir?

Doğum Sonrası Meme Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Doğum Sonrası Meme Bakımı Nasıl Olmalıdır?

AYRICA: Doğum Sonrası Depresyon Neden Olur? Belirtileri Nelerdir?

1. Göğüsleriniz için Doğru Sütyeni Seçin: Anne adaylarının kesinlikle, doğru sütyen seçiminde bulunması gerekir. Bu durum, göğüslerde görülebilecek olumsuz durumların önüne geçebilecektir. Bu yüzden, çok gergin olmayan bir sütyen seçimi, olası ağrı ve acılar açısından olumlu fayda sağlayacaktır. Pamuklu ve yumuşak dokulu, kaliteli sütyen seçiminde bulunmanız, bu gibi emzirme döneminde oldukça önem arz eder.

AYRICA: Hamilelikte Stresle Baş Etmenin Yolları Nelerdir? (5 Nokta)

2. Meme Çatlakları için Krem Kullanın: Doğum sonrası maalesef ki meme uçlarında çatlaklık ve gerilme gibi durumlar görülebiliyor. Bu çatlakların bakımına yönelik olarak merhem kullanılabilir.

AYRICA: Hamilelikte Bel ve Sırt Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Ancak kullanacağınız kremi mutlaka doktorunuzun yazması gerekir. Doktorunuzun yazmış olduğu ilgili kremi, göğüs ucunuza masaj yapar gibi, hafif bir şekilde sürebilirsiniz.

AYRICA: Göz Sağlığını Korumak için 5 Faydalı Tavsiye

3. Meme Sağlığı için Çoğu Zaman Emzirin: Annelerin doğum sonrasında göğüs uçlarında gerilmeler görülebilir. Bunun en temel sebebi, göğüsteki doluluk hissidir.

AYRICA: Anne Sütünün Faydaları Nelerdir? Anne Sütü Nasıl Sağılır? Nasıl Saklanır?

Bu yüzden, meme uçlarının gerilmesinin önüne geçebilmek adına, sık aralıklar belirleyerek emzirmeniz tavsiye edilebilmektedir. Ayrıca gerilme gibi durumların önüne geçebilmek adına, ılık bir duş da alabilirsiniz.

AYRICA: Soğuk Havanın Vücuda Etkileri Nelerdir?

4. Göğüslerinizi Daima Temiz Tutun: Annelerin doğum sonrasında göğüs bakımı için muhakkak göğüslerini temiz tutması gerekir. Göğüs bölgesinde bulunan yağların zarar görmemesi için ise, temiz bir bez yardımı ile bakım yapılmalıdır. Baskı yapmadan ve yumuşak bezlerin yardımı ile bakım yapabilirsiniz. Ek olarak, sabun kullanımı tahrişe neden olabileceği için, çoğu durumda tavsiye edilmez.

AYRICA: Hamilelikte Egzersiz (Spor) Yapmanın Faydaları - Nasıl Yapılır? Ne Zaman Başlanmalı?

Bu içeriğimizde sizler için, doğum sonrası meme bakımı ile ilgili birkaç maddeyi paylaşmış olduk. Bir anne olarak siz de göğüs bakımı yapar iken, yukarıda yer alan bazı önerileri dikkate alabilirsiniz. Meme bakımı ile ilgili sizin de farklı fikirleriniz, önerileriniz var ise, aşağıdaki yorum alanı ile paylaşabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu