Tavsiyeler

Doğumdan Sonra Gaz Kaçırma Neden Olur? Nasıl Önlenir?

Doğumdan Sonra Gaz Kaçırmak

Birçok kişinin aslında bildiği üzere, gaz oluşumunu kuru baklagiller ve sütlü veya yoğurtlu besinler oluşturur. Ancak doğumdan sonra annenin vücudunda birçok spesifik hormonal değişimler olduğu için de, gaz kaçırma durumu yaşanabilmektedir. Bu içeriğimizde ise, doğumdan sonra gaz kaçırma neden olur sorusuna yönelik birtakım yanıtlar bulmaya çalışıyor olacağız. Umarız bu durumdan şikâyetçi olan anneler için de faydalı bir içerik olacaktır.

AYRICA: Depresyondan Kurtulmak için Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

İçindekiler

  1. Doğumdan Sonra Gaz Kaçırma Neden Olur?
  2. Doğumdan Sonra Gaz Kaçırma Nasıl Önlenir?
  3. Doğumdan Sonra Gaz Oluşumunu Önleyecek Besinler

AYRICA: Anksiyeteyle Nasıl Başa Çıkılır? (5 Pratik Adım)

Doğumdan Sonra Gaz Kaçırma Neden Olur?

Doğumdan Sonra Gaz Kaçırma Neden Olur?

AYRICA: Hamilelikte Stresle Baş Etmenin Yolları Nelerdir? (5 Nokta)

Doğumdan sonra gerçekleşen ve bir süre devam eden gaz kaçırma maalesef ki anne için sıkıntılı bir süreçtir demek yanlış olmaz. Doğum sonrasında gaz yapan besinler tüketmek, bağırsak hareketlerinin bozulması ve kabızlık gibi durumlar buna sebep olabileceği gibi, ilgili bölgelerin zorlanması sonucu meydana gelen yırtılmalar da gaz kaçırma durumunu beraberinde getirebilir.

AYRICA: Hamilelikte Bel ve Sırt Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Ayrıca doğumdan sonra yaşanan anal inkontinans (gaz ve dışkı kaçırma) da gaz kaçırmayı beraberinde getirebilmektedir.

AYRICA: Hamilelikte Egzersiz (Spor) Yapmanın Faydaları - Nasıl Yapılır? Ne Zaman Başlanmalı?

Doğumdan Sonra Gaz Kaçırma Nasıl Önlenir?

Doğumdan Sonra Gaz Kaçırma Nasıl Önlenir?

AYRICA: Hamilelikte Seyahat Edilir mi? Ne Zaman Seyahat Edilir? Hamilelikte Uçak Seyahati

Doğum sonrası gaz kaçırma olayının giderilmesi için, doğal ve tıbbi müdahalelere başvurmak gerekir. Örneğin, daha düzenli bir yaşam ve beslenme konusu çok önemlidir. Bilhassa süt ürünlerinden bir süre kaçınmak iyi bir fikir olabilir. Ayrıca kabızlık yüzünden gaz kaçırma yaşanmaması adına da, lifli yiyecekler tüketmek de bu konu ile ilgili olarak faydalı olacaktır.

AYRICA: Anne Sütünün Faydaları Nelerdir? Anne Sütü Nasıl Sağılır? Nasıl Saklanır?

Doğumdan Sonra Gaz Oluşumunu Önleyecek Besinler

Doğumdan Sonra Gaz Oluşumunu Önleyecek Besinler

Doğum sonrasında yaşanacak gaz kaçırma durumunu önlemek adına, birtakım yiyecekler de vardır. Örneğin, fesleğen, nane, sarımsak ve muz gibi gıdalar gaz oluşumunu önleyebilecek bazı besinler arasında yer alır. Elbette gaz oluşumunu azaltmak için, bol bol su içmek de iyi bir fikir olacaktır. Unutmayın, su hayattır.


Sonuç olarak, doğumdan sonra gaz kaçırmak birçok kişinin yaşadığı bir durumdur. Fakat sürekli, düzenli olarak bu durum yaşanıyor ise, uzman bir doktordan yardım almakta fayda var. Siz yine de yeşil yapraklı sebzeler tercih ederek, gaz oluşumunu kendiniz, doğal yollardan da azaltabilirsiniz. Eğer ki ilgili problem devam ediyor ise, tıbbi yardım almanız gerekecektir. Sağlıklı günler.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu