Tavsiyeler

İnsanları Umursamamanın Yolları Nelerdir? (5 İpucu)

İnsanları Umursamamak

Başkalarının sizin hakkınızda düşündükleri ve söylediklerini çok fazla önemsiyorsanız, yapacaklarınızı engelleyebileceğinden sizi hayatta geride tutabilir. Genel olarak insanlar tarafından yargılanmaktan korktuğunuz için yapmak istediğiniz bazı adımları atamayabilirsiniz. Hayatınızda değişiklikler yapamayabilirsiniz, çünkü önceki deneyimlere dayanarak, bunu yaparsanız bazı insanların nasıl tepki vereceğini bilirsiniz. Bu yazımızda da insanları umursamamanın yolları hakkında konuşacağız.

AYRICA: Daha Basit Yaşamanın Yolları Hakkında 3 Adım

Sağlıklı bir şekilde yaptığınız şey hakkında diğer insanların ne düşündüğünü önemsemek, değerli geri bildirimler almanıza yardımcı olabilir. Ancak, bir şey yaparsanız insanların ne diyeceğini veya düşüneceğini çok fazla önemsemek, sizi aynı eski rutinde tutabilir, ilerleyemez ve gerçekten yaşamak istediğiniz hayatı yaşayamazsınız.

AYRICA: Şu Anda Ruh Halini İyileştirme için 3 Basit Yol Nedir?

Peki bu yaygın sorunun üstesinden nasıl gelebilir ve istediğinizi yapmak için daha fazla içsel özgürlük bulabilirsiniz? İnsanların her zaman herkes hakkında düşünceleri ve fikirleri olacaktır. Ancak onların söylediklerini ve düşündüklerini nasıl önemseyeceğinizi öğrenebilirsiniz.

AYRICA: Kendini Başkalarıyla Kıyaslamaktan Nasıl Kurtulurum?

İnsanları Umursamamanın Yolları Nelerdir?

İnsanları Umursamamanın Yolları

AYRICA: Stres ve Kaygıdan Kurtulmanın Yolları (6 Adım)

1. İnsanlar Sizi ve Ne Yaptığınızı Gerçekten Çok Fazla Düşünmüyorlar

Başkalarının ne düşünebileceği veya söyleyebileceğinden dolayı kendinizi hayatta geri tutmak, büyük ölçüde, insanların ne söyleyeceğinizi veya ne yapacağınızı çok önemsediği inancından kaynaklanmaktadır. Belki de haftanın veya yılın geri kalanında insanların söylediğiniz veya yaptığınız şeyleri analiz edeceğinden korkuyorsunuz.

AYRICA: Her Şeyi Kişisel Algılamak Nasıl Bırakılır? (5 Alışkanlık)

Ancak çok daha gerçekçi bir senaryoya bakacak olursak, diğer herkes kendi hayatları hakkında endişelenmekle meşguller. Bu, kendi kafanızda daha az önemli hissetmenize neden olabilir. Ama aynı zamanda isterseniz sizi biraz daha özgür kılar.

AYRICA: Tembel Olmaktan Nasıl Kurtulurum? (10 Basit Alışkanlık)

Evet, kafanızda dünyanın en önemli insanı olabilirsiniz. Ama bunu başkalarına yansıtmamalısınız. Çünkü onların dünyasında en önemli kişi muhtemelen kendileri veya çocuklarıdır.

AYRICA: Nasıl İyimser Olunur? (3 Günlük Alışkanlık)

2. Övgü ve Eleştiriyi Eşit Bir Şekilde Alın

Övgü almak harika olsa da hayatta eleştirilere de göğüs gerilebilmeli. Kötü eleştirinin yanı sıra yapıcı eleştirileri kabul ederek daha ileriye gitmek mümkün. Onun için övgü ve eleştiriyi eşit şekilde alarak, diğer insanların ne düşündüğünü çok fazla umursamamayı öğrenebilirsiniz.

AYRICA: Daha Mutlu Bir Hayat Yaşamak için Bugün Yapabileceğiniz 5 Şey

3. Kendiniz Hakkında Ne Düşündüğünüzü Daha Fazla Önemseyin

İnsanların sizin hakkınızda ne düşündüklerini çok fazla önemsiyorsanız, o aşerme ihtiyacı sizi oldukça muhtaç hissettirebilir. O halde bu biraz umutsuz ihtiyacı daha sağlıklı, üzerinde daha güçlü olduğunuz bir şeyle değiştirin.

AYRICA: Günlük Yaşamda Şimdiki Anda Kalmak Nasıl Olur? (5 Basit Alışkanlık)

Size daha fazla içsel istikrar kazandıracak ve hayatınızın diğer insanların görüşleri tarafından kontrol edilen düşünce ve duygulardan oluşan bir çember içinde olmaması için kendiniz hakkında ne düşündüğünüzü daha fazla önemsemeye başlayın ve kendi öz saygınızı yükseltmeye başlayın.

AYRICA: Depresyondan Kurtulmak için Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Neler yapılabilir?

Takdir günlüğü oluşturun.

Benlik saygınızı yalnızca başardıklarınıza, bir günde veya haftada ne yaptığınıza dayandırırken kaybolmak kolaydır. Benlik saygınızı sadece buna dayandırmak onu oldukça dengesiz yapar.

AYRICA: Anksiyeteyle Nasıl Başa Çıkılır? (5 Pratik Adım)

Bu konuda kendinize yardımcı olmanın ve sizin hakkınızda neyin iyi ve harika olduğunu takdir etmenin bir yolu, bir öz-değerlendirme günlüğü kullanmaktır.

AYRICA: Özgüveni Geliştirmek için Bugün Yapılabilecek 3 Güçlü Şey

Bunu bir hafta boyunca her akşam yapabilirsiniz. Notlarınıza kendiniz hakkında takdir ettiğiniz 5 şeyi yazın. Ancak sadece başarıları yazmadığınızdan emin olun.

AYRICA: Hayatı Değiştirmek için Ne Yapmalı? (5 Öneri)

Ayrıca öz saygınızla ilgili iyi şeyler yazın. Mizah anlayışınız, nezaketiniz, dürüstlüğünüz, bilgeliğiniz, yaratıcılığınız ve benzeri şeyler/özellikler olabilir.

Başkalarına ve kendinize karşı nazik ve anlayışlı olun.

AYRICA: Nasıl Harekete Geçilir? Hayalleri Gerçeğe Dönüştüren 11 Alışkanlık

Başkalarına karşı daha nazik ve anlayışlı davranarak, aynısını kendinize yapmak daha kolay hale gelir. Birini yargılama ihtiyacı hissettiğinizde daha anlayışlı ve nazik olmaya odaklanmanın basit bir yolu yardımcı sorular kullanmaktır.

AYRICA: Endişelerimden Nasıl Kurtulurum Diyenler için 5 Güçlü Adım

Bu kişinin hangi kısımlarını kendimde görebilirim?

Bu, bakış açınızı ortak noktalarınıza kaydırmaya yardımcı olur. Aramızdaki zihinsel engelleri yıkar ve o kişiye daha yakın ve daha anlayışlı hissedebilirsiniz.

AYRICA: Hayallere Saplanıp Kalmaktansa Harekete Geçmenin 2 Küçük Yolu

Yakınınız veya tanımadığınız biri olsun, birini yargılama ihtiyacı hissettiğinizde bunu deneyin.

AYRICA: Motive Olamıyorum Diyenler için Ne Yapılabilir? (3 İpucu)

Başkalarına karşı bu şekilde davranarak kendiniz hakkında daha iyi hissedeceksiniz ve bu şekilde benlik saygınızı da artıracaksınız. Ayrıca, başkalarına karşı daha nazik davranarak, bu nezaketi onlardan da geri alma olasılığınız daha yüksektir.

AYRICA: Manipülatif, Sorunlu, Sinir Bozucu, Zor İnsanlarla Nasıl Başa Çıkılır?

4. Söyleyebilecekleri veya Düşünebilecekleri Her Şey Aslında Sizinle İlgili Değildir

Birisi, diğer insanların yaptıkları konusunda hemen hemen her zaman olumsuz ise veya sık sık kişisel saldırılar yapıyor ve yıkıcı sözlerin akmasına izin veriyorsa, bunun her zaman sizinle ilgili olmadığını unutmayın.

Bu tür sözler veya olumsuz alışkanlıklar, o kişinin kendi hayatındaki bir şey hakkında bastırılmış öfkeyi, hayal kırıklığını veya kıskançlığını serbest bırakmasının bir yolu olabilir.

Bunu hatırlamak sakinleştirici bir etkiye sahip olabilir. Ayrıca diğer kişinin hala insan olduğunu ve kötü bir gün, ay, evlilik veya olay geçiriyor olabileceğini unutmayın.

5. Destekleyici ve Sağduyulu İnsanları Dinleyin

İnsanların söyleyeceklerini dinlemek, size değerli geri bildirimler sağlayabilir ve hayatınızın, ilişkilerinizin kontrolden çıkmaması veya bozulmaması için kendinizi sağlam tutmanıza yardımcı olabilir.

Ama kimi dinleyeceğinizi seçmeye çalışın. Her şeye sürekli sinirlenen bir akrabanızı ya da her şeye kötümser tarafından bakan bir arkadaşınızı dinlemek size pek yardımcı olmayabilir.


İnsanları umursamamanın yolları konusunda 5 ipucundan bahsettik. Bu konuda farklı düşünceleriniz varsa, aşağıdaki yorum alanından bizlere yazabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu