Tavsiyeler

Nasıl Hayır Denir? Hayır Demek için Ne Yapmalı? (10 Güçlü İpucu)

Nasıl Hayır Denir?

Çoğu kişiler için istemedikleri bir durumda kolayca "hayır" demek oldukça zordur. İstemeden de olsa, cevap "hayır" yerine "evet" ile sonuçlanır. Sonrasında da keşke kabul etmeseydim, diye düşünülür. Aynı şekilde empati yetisi fazla olan kişiler de karşı tarafı üzmemek adına "hayır" kelimesini çok az kullanır. Ancak kendileri daha çok mutsuz olur. Hayır demek için ne yapmalı? diye düşünüyorsanız, bu yazımızda sizler için nasıl hayır denir? konusunda 10 güçlü ipucundan bahsetmek istiyoruz.

AYRICA: Hayatta Hangi İlkelere Sahip Olmalısınız? Hayat İlkeleri Nelerdir?

Nasıl Hayır Denir? Hayır Demek için Ne Yapmalı?

Hayır Demek için Ne Yapmalı?

1) Neden Hayır Dediğinizi Aklınızda Tutun

Birisine hayır demek üzereyken, bunu neden yaptığınızı hatırlayın. Hayır dediğinizde aileniz, işleriniz veya diğer hobileriniz için daha fazla zaman ya da sadece rahatlamak gibi hayatınızda açacağı olumlu şeylere odaklanın. Böylece stres seviyeniz düşer.

AYRICA: İnsanlardan Beklemeyi Bırakman Gereken 8 Durum

Hayatınızda istediğiniz şeylere evet diyebilmek için bazı şeylere hayır demeniz gerektiğini unutmayın. Bunu içselleştirmek, zor gelse bile kararınızı gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır.

AYRICA: İnsanları Umursamamanın Yolları Nelerdir? (5 İpucu)

Hem hayır demeniz gerektiğinde hem de günlük yaşamınızda dikkatinizin dağılmaması gerektiğinde, odak noktanızı hayatınızda önemli olan şeylere tutmanın basit bir yolu olarak kendinize "şu anda hayatımdaki en önemli öncelik nedir?" sorusunu sorun.

AYRICA: Güçlendirici ve Motive Edici Özlü Sözler (85 Adet)

Çocuklarınızla daha kaliteli zaman geçirmek, herhangi bir hobinizi gerçekleştirmek, borcunuzu azaltmak v.b. olabilir. En önemli 3-5 önceliği bir not defterine veya akıllı telefonunuzda günlük bir hatırlatıcı olarak yazın. Bu, dikkatinizi sürekli olarak sizin için gerçekten önemli olan şeylere yöneltecektir.

AYRICA: 10 Adımda Motivasyon Nasıl Yüksek Tutulur?

2) Karşı Tarafı Silahsızlandırın ve İhtiyacınızı Belirtin

Önce onları nazikçe silahsızlandırırsanız, insanların "hayır"ınızı kabul etmesi daha kolay hale gelir. Örneğin, gurur duyduğunuzu ve nazik teklifi takdir ettiğinizi söyleyerek, onların istediklerini kabul etmeye ve yapmaya vaktiniz olmadığını belirtebilirsiniz.

AYRICA: Motive Olamıyorum Diyenler için Ne Yapılabilir? (3 İpucu)

3) Nasıl Hissettiğinizi Belirtin

Bazı insanlar, itirazlarınızı aşmak ve size bir şeyler satmak veya ilk önce geçerli bir nedenle hayır deseniz bile sizi bir şeyler yapmaya ikna etmek isteyebilir. O zaman hayır demenin bir nedeni olarak nasıl hissettiğinizi belirtin.

AYRICA: Hayallere Saplanıp Kalmaktansa Harekete Geçmenin 2 Küçük Yolu

Örneğin, bu teklifin şu anda hayatınız için uygun olmadığını ve tüm odağınızı ana projenizde tutmanız gerektiğini söyleyin.

AYRICA: Endişelerimden Nasıl Kurtulurum Diyenler için 5 Güçlü Adım

Birine nasıl hissettiğinizi söylemenin amacı, yalnızca meseleyi sizin açınızdan daha iyi anlamalarını sağlamak değil, aynı zamanda nasıl düşündüğünüzden ziyade nasıl hissettiğinizi tartışmanın çok daha zor olduğudur.

AYRICA: Nasıl Harekete Geçilir? Hayalleri Gerçeğe Dönüştüren 11 Alışkanlık

4) Mümkünse Biraz Yardım Edin

Sohbeti olumlu bir şekilde hayır dediğiniz yerde bırakmak için biraz yardım edip edemeyeceğinize bakın. Daha uygun olacağını düşündüğünüz ve sizden daha iyi yardımcı olabilecek birini tavsiye edin.

AYRICA: Hayatı Değiştirmek için Ne Yapmalı? (5 Öneri)

5) Biraz Suçlu Hissediyorsanız, Sorun Değil

Hayır dediğiniz için biraz suçlu hissetmeniz, o duyguya göre hareket etmeniz gerektiği anlamına gelmez. Bu duyguyu hissetmenin normal olabileceğini hatırlayın ve daha sonra geçeceğini bilin. Böylece devam edebilirsiniz.

AYRICA: Özgüveni Geliştirmek için Bugün Yapılabilecek 3 Güçlü Şey

6) Bazı İnsanları Memnun Edemeyeceğinizin Farkına Varın

Gerçek şu ki, bazı insanlara karşı kazanamazsınız. Ne yaparsanız yapın, memnun olmayacaklar. Çünkü bu sizinle değil o kişiyle ilgili. İşinden sıkılması, mutsuz bir ilişki içerisinde olması, hayatındaki bazı olumsuzluklar nedeniyle ya da tamamen sizinle kimyasının iyi olmaması sebebiyle ne yapsanız da memnun olmayacaktır.

AYRICA: Anksiyete Nedir? Nasıl Anlaşılır? Anksiyeteli Birine Nasıl Davranmalı?

Her seferinde evet deseniz de herkesin sizi sevmesini sağlayamayacağınızı anlamak, insanları memnun etme alışkanlığına bir son vermenize yardımcı olabilir. Ve derinlerde neye evet ya da hayır demek istediğinize daha fazla odaklanmaya başlayabilirsiniz.

AYRICA: Anksiyeteyle Nasıl Başa Çıkılır? (5 Pratik Adım)

7) Benlik Saygınızı Geliştirin

Kendinize değer vermezseniz, zamanınıza da değer vermezsiniz. Güçlü bir özgüvene sahip olan bir kişi, sahip olduğu zaman ve enerjinin kıymetini daha iyi bilir ve onu başkalarına hayır diyememek gibi bir nedenle boşa harcamak istemez.

AYRICA: Depresyondan Kurtulmak için Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Bu nedenle hayatta neyi hak ettiğinizin farkında olun ve diğer insanların olumsuz ikna yöntemlerine karşı çok daha az tolerans gösterin. Bunun için de öz saygınızı geliştirin.

AYRICA: Günlük Yaşamda Şimdiki Anda Kalmak Nasıl Olur? (5 Basit Alışkanlık)

8) İnsanlara Davranış Şeklinizle Öğretirsiniz

Bu, gerektiğinde hayır demenin önemli olmasının güçlü nedenlerinden biridir. Çünkü istemediğin şey konusunda iddialı olursan, kendin için ayağa kalkarsan ve hayır dersen, o zaman insanlar bunu anlayacaktır.

AYRICA: Daha Mutlu Bir Hayat Yaşamak için Bugün Yapabileceğiniz 5 Şey

Zamanla, insanların baskıcı olmaya çalıştığı veya ikna etmeye çalıştığı durumlarla giderek daha az karşılaşacaksınız. Bu, hayatı ve ilişkileri daha basit ve daha saygılı hale getirecek, benlik saygınızı da artıracaktır.

AYRICA: Nasıl İyimser Olunur? (3 Günlük Alışkanlık)

9) Dünyanın Dönmeye Devam Edeceğini Anlayın

Unutmayın, bir şeye hayır demeniz dünyanın duracağı anlamına gelmez. Hayır dediğinizde istediklerini yapabilecek başka birini bulacaklar ve hayat hepiniz için devam edecek.

AYRICA: Her Şeyi Kişisel Algılamak Nasıl Bırakılır? (5 Alışkanlık)

Bu nedenle, neredeyse yeri doldurulamaz olma hissinin veya bu yöndeki kelimelerin, gerçekten hayır demek istediğinizde sizi evet demeye yönlendirmesine izin vermeyin.

AYRICA: Kendini Başkalarıyla Kıyaslamaktan Nasıl Kurtulurum?

10) Başarılarınızı Kutlayın ve Analiz Edin

Hayır demek istediğiniz her şeye hayır diyemeyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda çok üzülmenize gerek yok, ancak farkında olun. Bu, yalnızca kendinize olan saygınızı ve alışkanlık geliştirmek için motivasyonunuzu güçlendirecektir. Onlardan neler yapabileceğinizi öğrenin ve sonra yolunuza devam edin. Gereksiz şeylere evet yerine hayır demeyi başardığınızda kendinizi kutlayın ve o iyi hisse kendinizi bırakın.

AYRICA: Daha Basit Yaşamanın Yolları Hakkında 3 Adım

Bu yazımızda hayır demek için ne yapmalı? sorusunu incelemeye çalıştık. Nasıl hayır denir? konusunda 10 güçlü ipucunu denemeyi unutmayın. Bu konuda eklemek istedikleriniz ya da kendi yöntemleriniz varsa, aşağıdaki yorum alanından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu