Tavsiyeler

İnsanlarla Paylaşmamanız Gereken Şeyler Nelerdir? (8 Madde)

İnsanlarla Paylaşmamanız Gereken Şeyler Nelerdir?

Bazı durumlar vardır ki, bunu yalnızca kendiniz ya da aileniz bilmelidir. Elbette sizin için özel bir insan var ise, bazı şeyleri bu kişiyle de paylaşabilirsiniz fakat her şeyin bir ölçüsü olmalı. Herkesin hayatında akrabalar başta olmak üzere, meraklı birçok kişi var. Siz onların hayatlarına ilgi duymadığınız halde, onların sizin hayatınıza ilgi duymaları inanılmaz! Siz fark etmeseniz bile sizi yakın takibe alan bu kişiler, hayatlarınızın her alanından bilgi almak için uğraş veriyor olabilir. Bu yazımızda insanlarla paylaşmamanız gereken şeyler nelerdir? diyoruz.

AYRICA: Cenaze Evinde Yapılmaması Gerekenler - Cenaze Evinde Ne Yapılmaz?

İnsan doğduğu andan itibaren kendisine ait bir gelecek inşa etmeye başlıyor. Doğumdan eğitime, eğitimden meslek hayatına, meslek hayatından aile ve özel hayata kadar, hayatın her alanında kendisine ait izler oluşturmak için uğraş veriyor.

AYRICA: Kadınların Tatil Çantasında Neler Olmalı?

Özel hayatımız, hayallerimiz, kiminle ne yaşadığımız gibi birçok durum herkes tarafından merak edilebiliyor. Bu ve bu gibi durumları herkesle paylaşmamak gerekiyor. Özellikle kötü niyetli insanlar yüzünüze gülümserken bu duruma ekstra dikkat etmek gerekiyor desek haksız sayılmayız. Bu yüzden özellikle, onlarla paylaşmamanız gereken önemli gördüğümüz 8 madde nedir, gelin bir göz atalım…

AYRICA: Burçların Olumlu Olumsuz Özellikleri ve Sevmediği Şeyler

İnsanlarla Paylaşmamanız Gereken Şeyler Nelerdir?

İnsanlarla Paylaşmamanız Gereken Şeyler Nelerdir? (8 Madde)

Aşk Hayatınızda Yaşadıklarınız

Eğer hayatınızda birisi varsa ve sizin için çok değerli ise, paylaştığınız bu bağ çok özeldir. Bu bağı herkesle paylaşmamanız gerekir. İnsanlara bir beraberliğinizin olduğunu söyler ancak detay vermeyebilirsiniz fakat isterseniz bunu da bilmelerine gerek yoktur. Çünkü insanlar gereğinden fazla meraka kapılıp sizi sorularıyla bıktırabilir.

AYRICA: Su İçmeyi Nasıl Alışkanlık Haline Getirebilirim? Etkili Yöntemler!

Ayrıca bir kişi ile kurduğunuz bağ özel olmalıdır. O bağı yalnızca siz ve o kişi bilmelidir. Eğer ilişkinizi ciddi bir boyuta (evlilik vb.) taşımayı düşünürseniz, bu beraberliği herkesin öğrenmesine o zaman izin verebilirsiniz.

AYRICA: Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep

Hayattaki Hedefleriniz ve Hayalleriniz

Hayatta herkesin ölçüsüz mutlaka bir hedefi vardır. Düşünceler, hedefler, hayaller herkes ile paylaşılmamalıdır. Öncelikle hayaliniz ya da hedefiniz, insanlara saçma ya da anlamsız gelebilir. Ya da anlamadıkları için sizi olumsuz fikirleriyle manipüle edebilirler. İmkânsızmış gibi görünen hedefleriniz için cesaretinizi kırmak için atılımlarda bulunabilirler. Bu paylaşımlarınız yüzünden pişman olabilirsiniz.

AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için 5 Pratik Yol

Eğer isterseniz aileniz ya da sizin için özel olan kişilerle paylaşabilirsiniz, fakat yine eğer isterseniz bu seçeneği de değerlendirmeyebilirsiniz. Hedeflerinizi, hayallerinizi gerçekten anlayabilecek ve size destek olabilecek kişilerle paylaşmayı düşünebilirsiniz.

AYRICA: Sarılmanın Vücuda Faydası Nelerdir? (17 İnanılmaz Etki)

Ailevi Konularınız

Aile içinde yaşanan durumlar, aile içinde kalmalıdır. Özellikle bir yardımı dokunmayacak kişilere ailevi konularınızı açmamalısınız. Bazen anlatma ihtiyacı, içinizdekileri paylaşma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Bu durumda hayatınızdaki özel bir kişiyle ya da dostunuz ile konuşabilirsiniz, fakat dostunuz ya da sevgiliniz ile dertleşirken bile ölçülü olmaya dikkat edebilirsiniz.

AYRICA: Uyku Kalitesini Artırmanın Yolları (9 Önemli İpucu)

Maddi Geliriniz

Nerede, ne konumda, ne için çalışıyor olursanız olun, hiç kimseye maddi gelirinizden bahsetme yükümlülüğünüz yok. İnsanların gereksiz merakını gidermemek daha eğlenceli olacaktır. Maddi geliriniz yalnızca sizin ve ailenizin bildiği bir durum olmalı. Birinci dereceden akrabalarınızın bile bilmemesi daha iyidir diyebiliriz.

AYRICA: Koşmanın Fiziksel ve Zihinsel Faydaları Nelerdir?

Kişisel Problemleriniz

Her insanın kendi problemleri olabilir. Bazen boş bulunduğumuz bir anda yanımızda kim varsa paylaşıyor olabiliriz. Ancak normalde bunu yapmak doğru değildir. Kişisel problemlerinizi kimseyle paylaşmayın. Boş bulunup anlattığınız bir durum, size karşı manipüle etmek amacı ile kullanılabilir. Gerçekten güven duymadığınız kişilere kişisel problemlerinizi anlatmamalısınız.

AYRICA: Evde Muhabbet Kuşu Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Malzemeler, Bakımı, Nasıl Yıkanır?

Banka Bilgileriniz

Banka hesap bilgileriniz, kart şifreniz gibi önemli kişisel bilgiler kimse ile paylaşılmamalıdır. Özellikle internette alışveriş yaparken dikkatli olmalısınız. İnternet üzerinden sizden kart ve hesap bilgileri isteyen arkadaşlarınıza itimat etmeyin.

AYRICA: Düzgün Diksiyona Sahip Olmanın Yolları - Diksiyon Nasıl Düzeltilir?

Hangi bankayı kullandığınızı dahi gizlemenizi tavsiye ederiz. Kartınızı gerçekten güvenebileceğiniz bir aile bireyinden başkasına teslim etmeyiniz.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Karışık Film Listesi (16 Film)

Kişisel Bilgileriniz

Kişisel bilgileriniz, TC kimlik numaranız, E-Devlet şifreniz, elektronik imzanız, doğum kütüğünüz, tam doğum tarihiniz, aile bireylerinizin isimleri gibi, size karşı kullanılabilecek önemli bilgilerinizi kimse ile paylaşmayınız. İnsanın kişisel bilgileri yalnızca o kişiyi ilgilendirir.

AYRICA: Hangi Kan Grubu Kimden Kan Alabilir? Kime Verebilir? Kan Uyuşmazlığı Nedir?

Bu tür bilgileri sorgulayan birisi var ise, o kişiye güvenmemeyi tercih edebilirsiniz. Özellikle internette bilgilerinizi özenle korumanızı tavsiye ediyoruz.

AYRICA: Doğru Bir İlişkiye Hazır mısın? Kendinize Sormanız Gereken Sorular

Sosyal Medya Hesaplarınız

Sosyal medya hesaplarınızın şifrelerini kimse ile paylaşmamalısınız. Bazı çiftler birliktelik yaşamaya başladıkları andan itibaren birbirlerinin sosyal medya hesap şifrelerini isterler. Bu doğru bir davranış değildir. Hayatınızda birisi olsa bile, sosyal medya hesaplarınıza erişim hakkı yoktur. Böyle bir erişim hakkı ister ise, kibarca reddedebilirsiniz. Sosyal medya hesaplarınıza yalnızca sizin erişim hakkınız olmalıdır.

AYRICA: Sosyal Medyada Paylaşılacak Sözler (Kitaplardan Alıntılar)

Bazen kolaylıkla manipüle etmesini bilen insanlara denk gelebilirsiniz. Bu kişiler sizinle ilgili bilgileri merak etmekle kalmaz, sizden bu bilgileri edinmek için türlü yollar deneyebilir. Kişisel olarak, özellikle güvenmediğiniz kişilerle, insanlarla paylaşmamanız gereken şeyler nelerdir? bu konuda size fikir verebilmek adına bu yazımızı hazırlamak istedik. Saydığımız bütün maddelerin son derece mühim olduğunu düşünüyoruz ve özellikle kötü niyetli olduğunu düşündüğünüz insanlarla paylaşmamanızın önemli olduğuna inanıyoruz. Dikkat etmenizde fayda var diyerek biz uyarımızı yapalım…

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu