Tavsiyeler

Sarılmanın Vücuda Faydası Nelerdir? (17 İnanılmaz Etki)

Sarılmanın Vücuda Faydası Nelerdir?

Bazen karakteriniz samimi kucaklaşmalara izin vermese de, yine de buna ihtiyaç duyabilirsiniz. Kötü geçen bir günün sonunda, kötü ve üzücü bir haber aldığınızda, ya da çok sevdiğiniz bir insandan ayrıldığınızda sarılmak isteyebilirsiniz. Başınızı yaslayabileceğiniz bir omuz, güven veren kolların arasında hissettiğiniz o huzur, rahatlamanız konusunda inanılmaz güçlü etkilere sahip. Ne kadar güçlü hissederseniz hissedin, bu huzur veren sarılmalara ihtiyaç duymamak mümkün değil. Gözlerinizi kapatıp, huzur veren kolların arasına girdiğiniz andan itibaren, vücudunuz inanılmaz bir tepki göstermeye başlıyor. Buna gerçekten de ihtiyacım varmış, diye düşündürten, çok iyi geldi diyerek rahatladığınız sarılmanın vücuda faydası nelerdir? Gelin birlikte bakalım…

AYRICA: Su İçmeyi Nasıl Alışkanlık Haline Getirebilirim? Etkili Yöntemler!

Sarılmanın Vücuda Faydası Nelerdir?

Sarılmanın Vücuda Etkisi Nelerdir?

AYRICA: Göz Arpacığı Nedir? Neden Oluşur? Nasıl Geçer? Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

  • Bağışıklık sistemini geliştirir, güçlendirir.
  • Sinir sisteminizi iyileştirir. Aşırı sinirli, agresif bir kişi iseniz, sarılmanın üzerinizde sakinleştirici bir etkisi olacaktır.
AYRICA: Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep
  • Kan basıncını artırır. Sarılmak heyecanlanmanızı sağlar. Özellikle sevgilinize sarıldığınız zaman, heyecanınızın daha da arttığını görebilirsiniz.
AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için 5 Pratik Yol
  • Vücudunuzu gevşeterek, kaslarınızı hafifletir. Rahatlamanın verdiği o his gerçekten de mükemmeldir. Sarılmak, belki de en iyi terapi olarak da görülebilir. Vücudunuzun sakin moda geçişi, sizi gerçekten de şaşırtabilir.
AYRICA: Çinko Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Tedavi Edilir?
  • Stresten ve endişeden arındırır. Sakinleştirici etki sağlaması ile vücudunuz kontrol duygusunu eline alır. Böylelikle stresin neden olduğu sorunların kolaylıkla çözülebilmesi sağlanır.
AYRICA: Çinko Alımının Faydaları ve Fazla Çinko Alımının Zararları (Yan Etkileri)
  • Motivasyon ve iyimserliğin artmasını sağlar. Yalnız olmadığınızı, destek aldığınızı bilmek size iyi gelir.
AYRICA: Kalsiyum Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir? Hangi Besinlerde Kalsiyum Var?
  • Özgüveni artırır, korkuları hafifletir. Eğer yeteri kadar cesarete sahip değilseniz, sarılmanın verdiği etki bu cesareti kazanmanızı sağlayabilir. Kendinize olan güveni tazeler ve korkularınıza karşı daha yapıcı bir şekilde bakmanızı sağlar.
AYRICA: Özgüveni Geliştirmek için Bugün Yapılabilecek 3 Güçlü Şey
  • Duygular ifade edilemiyorsa, bir sarılma yeterlidir. Birçok duyguyu karşı tarafa geçirir. Bazı durumlarda, kurulan cümlelerden daha etkili bir yöntem olarak sarılma tercih edilebilir. Bu hareket daha samimi, daha sıcak ve daha destekleyicidir.
AYRICA: Anksiyeteyle Nasıl Başa Çıkılır? (5 Pratik Adım)
  • Sakinleştirici etkisi nedeniyle, ani hareketlerden ya da üzücü haberlerin etkisinden kolaylıkla sıyrılmayı sağlar. Temelde yalnız olmadığınızı, aldığınız üzücü haberi tek başına karşılamayacağınızı, desteklendiğinizi bilmek size iyi gelecektir.
AYRICA: Depresyondan Kurtulmak için Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
  • Sarıldığınız kişi ile aranızdaki bağın gelişmesini sağlar. Hissedilen bağı kuvvetlendirir ve temas kurmanın verdiği rahatlıkla, duygular daha kolay ifade edilir.
AYRICA: Stres ve Kaygıdan Kurtulmanın Yolları (6 Adım)
  • Oksitosin hormonunun salgılanması nedeniyle yoğun duygular hissedilir. Sevgilinize, eşinize ya da sevdiğiniz insanlara sarılmak, onlara karşı hissettiğiniz duyguları daha da yoğunlaştırabilir. Varlıklarını somut olarak da hissetmek, kırılgan ruhunuza iyi gelebilir.
AYRICA: Derin Uykunun Önemi ve Sağlığa Faydaları
  • Bebeklerini emziren annelerin sütünün gelmesini sağlar ve emzirme sürecini kolaylıkla atlatmasına yardımcı olur. Ayrıca sarılmak; anne adaylarının, hamilelik ve sonraki döneminde karşılaşacağı zorlu durumlar karşısında, duygusal açıdan daha dengeli olmalarını sağlayabilir.
AYRICA: Göz Sağlığını Korumak için 5 Faydalı Tavsiye
  • Kendinizi güvende hissettirir. Başınızı yaslayabileceğiniz bir omuzun olduğunu bilmek, bir an için kendinizi teslim edebileceğiniz o huzurlu kolların varlığı, kendinizi güvende hissettirir. Yüzleşmeye çalıştığınız korkularınızla, endişelerinizle, duygularınızla tek başınıza olmadığınızı bilmek, size iyi gelebilir.
AYRICA: Adet Ağrısı Nasıl Geçer? Adet Ağrısına Ne İyi Gelir? Ne Yapılmalı?
  • Yalnızlığın verdiği kötü etkiyi üzerinizden atmaya yardımcı olur. Eğer yalnız bir insan iseniz, bu etkinin verdiği karamsar hislerin uzaklaşmasına yardımcı olabilir. Yabancı birine dahi sarılsanız, vücudunuzun buna ihtiyacı olduğunu fark edebilir ve hayret edebilirsiniz. Yalnız olmayı tercih etseniz bile, yine de bir insanın varlığına ihtiyaç duyulabilir.
AYRICA: AFT Nedir? Neden Oluşur? Nasıl Geçer?
  • Daha mutlu hislerin gelişmesine yardımcı olur. Özellikle mutluluğa olan inancınızı kaybetmiş birisi iseniz, sarılmanın üzerinizde bıraktığı etki sizi şaşırtabilir. İyi hissettiğinizi fark etmek, mutluluğa karşı bakış açınızı değiştirebilir.
AYRICA: Daha Mutlu Bir Hayat Yaşamak için Bugün Yapabileceğiniz 5 Şey
  • Karamsarlıktan uzaklaştırır. Depresif, karamsar bir ruh haliniz var ise ve sürekli bu duygularla boğuşuyor iseniz, rahatlamanız, bu duygulardan uzaklaşmanız mümkün. Sarılmanın inanılmaz etkisi ile bunun çok kolay olabildiğini izin verir iseniz, siz de görebilirsiniz.
AYRICA: Nasıl İyimser Olunur? (3 Günlük Alışkanlık)
  • Üzücü gerçeklerle daha kolay baş edebilmenizi sağlar. Sonucunu değiştiremeyeceğiniz gerçeklere karşı, daha sakin ve soğukkanlı olabilmeniz önemlidir. Sarılmanın vücudunuz üzerinde böyle bir etkisi olabilir. Örneğin, kötü bir hastalık haberi aldığınızda, size sarılarak destek olmaya çalışan bir kişinin bu samimi hareketi, bu haberi daha sakin karşılamanızı sağlayabilir.

İnsanlar, özellikle zor zamanlar geçirirken, temas kurma ihtiyacı duyabilir. Sarılmak ya da hissettiklerinizi uzun uzadıya anlatmak isteyebilirsiniz. Özellikle sarılmanın vücudumuz üzerindeki etkileri düşünüldüğünde, sarılmaya duyduğumuz ihtiyacın normal olduğunu söyleyebiliriz. Bu yazımızda sizler için, sarılmanın vücuda faydası nelerdir, bu konuda bilgi vermeye çalıştık. Sizler neler düşünüyorsunuz? Sarılmanın insana iyi geldiğine inanıyor musunuz? Yorum alanından bizlere düşüncelerinizi ulaştırabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu