Tavsiyeler

Locafen (%2) Krem Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir? Anal Fissürü İyileştirir mi? Locafen Krem Kullanıcı Yorumları!

Locafen (%2) Krem Nedir?

Bazı sağlık problemleri, günlük yaşam rutinini bozan, rahatsızlık hissi veren etkilere sahiptir. Anal fissür (makat çatlağı) da bu sağlık problemlerinden birisidir. Anal fissür, makat bölgesinde çeşitli sebeplerle oluşabilen yırtıklar veya çatlaklardır. Kişinin yaşam kalitesini düşüren bu rahatsızlığın kronik hale dönüşmesi engellenmelidir. Locafen ise, anal fissür tedavisinde reçete edilen bir krem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu içeriğimizde Locafen krem nedir? Ne işe yarar? Faydaları nelerdir? bu gibi soruların yanıtlarını sizlerle paylaşıyor olacağız. Ek olarak Locafen krem kullanıcı yorumları ile yazımızı sonlandıracağız.

AYRICA: Anal Fissür (Makatta Çatlak) Nedir? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?

İçindekiler

  1. Locafen (%2) Krem Nedir?
  2. Locafen (%2) Krem Ne İşe Yarar?
  3. Locafen Krem Nasıl Kullanılır?
  4. Locafen (%2) Kremin Yan Etkileri Nelerdir?
  5. Locafen Krem Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
  6. Locafen Krem Ne Kadar Sürede Etki Eder?
  7. Locafen Krem Anal Fissür Tekrar Nüksettiğinde Yeniden Kullanılabilir mi?
  8. Locafen Krem Kullanıcı Yorumları

AYRICA: Kabızlığa Ne İyi Gelir? Kabızlık Sorunu için 6 Önemli Tavsiye

Locafen (%2) Krem Nedir?

Locafen kremin her bir gramı; 0,02 gram diltiazem hidroklorür içerir. Yardımcı maddeleri ise; Propilen glikol (E1520), sıvı parafin, setostearil alkol, setomakrogol, 1000, gliserol monostearat, fenoksietanol, saf sudan oluşur.

Locafen (%2) Krem Ne İşe Yarar?

Locafen, 30 mg’lık tüplerde sunulan bir ilaç olup, beyaz renkli bir kremdir ve buzdolabında saklı tutulması gerekmektedir. Ayrıca kortizonsuz bir kremdir. Diltiazem içeriğine sahip ilaçların; draje, hap vb. çeşitleri mevcuttur.

AYRICA: En Çok Kullanılan Ağrı Kesiciler - En Etkili Ağrı Kesici İlaçları Nelerdir?

Locafen (%2) ise, diltiazem içeriğine sahip, yalnızca bölgesel olarak makat bölgesine, cilt üzerinden uygulanan bir kremdir. Ağızdan ya da damar içerisinden alınmaz. Bölgesel uygulanır ve makat bölgesi dışında kullanılmaması gerekir.

Locafen (%2) Krem Ne İşe Yarar?

Locafen krem, makat bölgesinde ağrı, kanama ve yanmaya neden olan yırtık veya çatlakların tedavisinde kullanılır. Anal fissür olarak ifade edilen bu yırtıkların iyileşmesini sağlamak, semptomların azalmasına yardımcı olması için reçete edilen Locafen krem, düzenli ve talimatlara uygun bir şekilde kullanıldığında etkisini kısa süre içerisinde gösterecektir.

Anal fissür nedir? Anal fissür şikâyetlerinin hemoroid (basur) ile karıştırılmaması gerekir. Anal bölgede; cam kesiği şeklinde ifade edilen bir ağrıya eşlik eden kanama, dışkılamanın bu ağrı nedeniyle yapılamaması veya dışkılama yapıldığında kanamanın artması ve ağrı hissinin şiddetlenmesi, yanma, kaşıntı ve bütün bu belirtilere eşlik eden nohut büyüklüğünde bir şişliğin varlığı, anal fissür (makat çatlağı - yırtık) belirtileri olarak sayılabilir.

Locafen, bu şikâyetler doğrultusunda reçete edilen, tedavi edici bir kremdir. Locafen krem aynı zamanda, makat yırtığı nedeniyle anüs bölgesinde oluşan nohut büyüklüğündeki şişliğin (bekçi meme olarak ifade edilebilir) küçülmesini de sağlar.

Locafen Krem Nasıl Kullanılır?

Locafen, makat bölgesine uygulanan bir kremdir. Doktorun ve eczacının önerdiği kullanma talimatları yerine getirilerek uygulanmalıdır. Locafen’i, anüs içerisine ve çevresine uygulamak gerekir. Bunun için kullan at eldivenler tercih edilerek, kremden bir miktar parmağın üzerine sürülür. Locafen kremi hafifçe yaydıktan sonra, parmağın ilk boğumuna kadar anüse girilir. Krem, hafifçe bastırarak makat iç ve dış bölgesine yedirilir.

Eldiven kullanmadan da bu işlem gerçekleştirilebilir ancak öncesinde ellerin sabunlanarak en az yarım dakika kadar yıkanması tavsiye edilir. Locafen kremin, anüs bölgesine dokunulduğunda hissedilen yırtık veya çatlağın üzerine sürülmesi, sert bir şekilde bastırılmadan ancak kremi yedirerek sürülmesi önemlidir.

Ek olarak, Locafen kremin muhakkak bağırsaklar boş iken sürülmesi gerekir. Bu sayede, dışkıya maruz kalmadan krem uzun süre anüs bölgesinde duracak ve daha hızlı etki gösterecektir.

Anal fissür şikâyetine sahip olan kişiler, bu işlemin acı verici olduğunu bilir. Makat çatlağı veya makat yırtığı; acı veren, popo üzerine oturulmasına bile izin vermeyen bir hastalıktır, bu nedenle özellikle dışkılama yaparken ya da Locafen krem kullanırken, lokal anestezi etkisine sahip Anestol gibi pomad kremlerin kullanılması da tavsiye edilebilir.

Makat çatlağı, hemoroid vb. hastalıklarla genel cerrahi bölümü ilgilenir ve muhtemelen genel cerrahi hekiminiz Locafen gibi pomad kremlerin yanında, ağrıyı en aza indirecek lokal anestezik pomadlar da reçete edecektir. Anestol merhem, bölgesel uyuşturucu görevi gören kremlerin başında gelir.

Locafen ve Anestol kremi karıştırıp birlikte sürebilir ya da önce Anestol daha sonra ise Locafen kremi makat iç ve dış bölgesine uygulayabilirsiniz. Doktorun talimatları doğrultusunda hareket etmeniz son derece önemlidir.

Elbette, anal fissürün her hastalık gibi aşamaları bulunur. Eğer başlangıçta bir makat çatlağı söz konusu ise Locafen kremi daha az kullanmanız gerekebilir ancak kronik anal fissür gibi durumlarda (bir aydan fazla süren makat çatlağı belirtileri sonucunda) Locafen kremi daha uzun süre kullanmanız gerekebilir. Ancak Locafen kremin 6 haftadan fazla kullanılmaması önerilir.

Locafen (%2) Kremin Yan Etkileri Nelerdir?

Tüm kimyasal ilaçlar gibi, Locafen’in içerisindeki etkin ve yardımcı maddelere karşı duyarlı olan kişilerde yan etkilerin görülme olasılığı daha fazladır. Locafen krem, bölgesel uygulanan ve etkin tedavi sonucu veren bir kremdir.

Ancak zaman zaman, nadir de olsa bazı yan etkiler görülebilir. Locafen kremin, yan etkilerinden birini bile yaşadı iseniz, mutlaka doktorunuza yeniden danışın.

  • Baş ağrısı
  • Sersemlik
  • Perianal kaşıntı (makatta kaşıntı)
  • Ani kalkma ile oluşan baş dönmesi
  • Makatta yanma
  • Makatta kanama

Bu yan etkiler arasından genellikle en çok baş ağrısı ve otururken ya da kalkarken baş dönmesi, sersemlik gibi etkilerin varlığı bildirilmiştir. Makat bölgesindeki kanama, yanma, kaşıntı vb. görülen etkiler geçmezse ve devam ederse, bu durumu doktora bildirmeniz gerekir.

Locafen Krem Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

  • Locafen krem, yalnızca makat bölgesi için kullanımı önerilen bir ilaçtır bu nedenle vücudun başka hiçbir yerinde kullanılmaz.
  • Locafen krem, sabah akşam olmak üzere günde iki kere, talimatlara uyarak kullanılmalıdır.
  • Locafen kremin kullanım süresi 6 hafta ile sınırlıdır, 6 haftadan fazla kullanılması önerilmez.
  • Locafen kremin hamile kadınlarda kullanımı ancak hekimin izni ile mümkün olabilir, anne adayının tek başına karar vermemesi gerekir.
  • Emziren annelerde, ağızdan alınan diltiazemin anne sütüne geçtiği bilinmektedir, bu nedenle kullanılması önerilmez. Bölgesel olarak kullanılan diltiazem içerikli Locafen’in emziren annelerin kullanmasında bir sakınca olup olmadığı hususuna doktor karar verecektir.
  • Böbrek yetmezliği ve karaciğer yetmezliği olan kişilerde doktorun önerisi ile kullanılmalıdır.
  • Çocuklarda ve bebeklerde kullanılmaması gerekmektedir.

Locafen Krem Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Locafen krem, doktorun önerdiği talimatlar yerine getirilerek uygulandığında, ortalama 6 - 8 hafta içerisinde istenilen sonucu verecektir. Düzenli kullanımla birlikte anal fissür sorunu ortadan kalkar.

Locafen Krem Anal Fissür Tekrar Nüksettiğinde Yeniden Kullanılabilir mi?

Anal fissürün en etkin sebebi kabızlıktır. Locafen kremi düzenli kullanıp, bu sorunu ortadan kaldırsanız bile, olası bir kabızlık durumunda sorunun yeniden nüksetmesi kaçınılmazdır.

Locafen kremi kullanırken ve sonrasında kabız olmamaya dikkat etmelisiniz. Locafen krem, anal fissür belirtileri yeniden nüksettiğinde evet kullanılabilir fakat öncesinde mutlaka doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.

Locafen Krem Kullanıcı Yorumları

Locafen Krem Kullanıcı Yorumları

Aşağıda, Locafen (%2) kremi kullanan kişilerin yorumları yer almaktadır.

F.K: Makat bölgesindeki ağrı şikâyetiyle doktora gittim ve bana Locafen kremi önerdi. Ben basurum olduğundan şüpheleniyordum ancak anal fissür olduğunu öğrendim. Locafen kremi düzenli kullanmamla birlikte iyileşeceğimi söyleyen doktoruma güveniyorum. Kremi bir aydır kullanıyorum ve etkisini hissetmeye başladım. Acı hala var ancak eskisi gibi değil. Tamamen geçene kadar Locafen’i kullanmaya devam edeceğim.

K.Y: Kremi bir haftadır kullanıyorum henüz bir etkisini görmedim, ağrı hala çok fazla ve de lavaboya gidişimde kanama devam ediyor. Umarım bu ilaç işe yarar.

O.A: Yaklaşık bir aydır bu acıyı yaşıyorum ancak utandığım için doktora gitmeyi hep erteledim. İnternet üzerinde araştırma yaptığımda, yaşadığım durumun anal fissür olduğuna kanaat getirdim. Ancak bu ağrı o kadar dayanılmaz ki, sonunda utancımı yenerek doktora gittim. Doktor Locafen krem ve bunun yanında dışkıyı yumuşatması için Duphalac adında bir şurup yazdı. İkisini birlikte kullanmamı önerdi. Şurup çok şekerli ama Locafen kremden çok memnun kaldım. İlk başlarda acıdan dolayı kremi uygulamakta sorun yaşadım ama bir buçuk ay sonrasında bütün şikâyetlerim bitti. Doktora gitmekten utanan kişiler var ise kesinlikle utanmasın çünkü doktorum anal fissürün ilerlemesi durumunda ameliyat olabileceğimi söyledi. Ameliyat olmak istemiyorsanız çok geç olmadan doktora gidin!

A.K: Locafen kremi kullanmaya başladıktan sonra makat bölgesinde yanma, kaşıntı gibi şikâyetler yaşadım. Zaman geçtikçe bu şikâyetler arttı ancak ağrı hissi geçti. Acıdan dolayı popomun üzerine oturamıyordum, en ufak bir harekette cam gibi batan bir his vardı. Locafen krem kullandıktan sonra bu his zamanla azaldı ama makat bölgesindeki kaşıntı artmaya başladı. Bunun, iyileşmenin bir belirtisi olduğuna inanmak istiyorum.

E.G: Kabızlık nedeniyle bir haftadır yaşadığım şikâyetlerden sonra doktora gittiğimde, bana secdeye oturur gibi eğilmemi istedi ve anal fissür, yani makat çatlağımın olduğunu söyledi. Nohut büyüklüğünde bir şişlik vardı, o şişliğin ne olduğunu sorduğumda endişelenmememi, bu şişliğin; makat yırtığının üzerinde oluşan bekçi bir meme olduğunu ifade etti. Ağrı hissini azaltması için lokal anestezi kremi ile birlikte Locafen yazdı. Şişliğin ise zamanla küçüleceğini dile getirdi. Doktorun tavsiyelerine uyarak Locafen kremi düzenli kullandım ve sonuçtan memnunum ancak lokal anestezi kremi işe yaramadı, herhangi bir uyuşma hissetmedim. Şişlik küçüldü, acı hissi geçti ve tuvaletimi daha rahat yapabiliyorum. Ancak zaman zaman kabız olduğumda, acı yeniden başlıyor ve Locafen kremi birkaç gün kullanarak bu sorundan kurtuluyorum. Ben kullandım memnun kaldım. Umarız sizler de memnun kalırsınız.

Z.Y: Locafen kremi iki haftadır kullanıyorum ama hiçbir faydasını görmedim. Aksine sanki daha çok ağrı yaptı. Kanama da devam ediyor. Doktora yeniden gideceğim, bana başka bir krem yazmasını rica edeceğim.

N.Z: İki aydır makat çatlağına bir çözüm bulmaya çalışıyorum. Her türlü yöntemi denedim ancak hiçbiri fayda etmedi. Kullandığım kremler de işe yaramadı. Bir doktorum Locafen’i önerdi, inşallah bu fayda eder yoksa ne yaparım bilmiyorum.


Bu içeriğimizde sizlerle Locafen (%2) krem nedir? Ne işe yarar? Yan etkileri nelerdir? Makat çatlağına iyi gelir mi? bu ve birçok soruların cevaplarını paylaşmaya gayret gösterdik. Ek olarak, Locafen krem kullanıcı yorumları da içeriğimizde yer aldı. Bu yazının yalnızca genel bilgiler doğrultusunda hazırlandığını, hiçbir tavsiye niteliği taşımadığını, en doğru bilginin doktorunuz ve eczacınız tarafından sağlanacağını hatırlatmamıza izin veriniz. Sağlıklı günler dileriz!

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu