Tavsiyeler

En Çok Kullanılan Ağrı Kesiciler - En Etkili Ağrı Kesici İlaçları Nelerdir?

En Çok Kullanılan Ağrı Kesiciler

Ağrı kesici ilaçlar geçici çözüm olarak günü kurtarsa da, yine de devam eden kronik ağrıların altında yatan sebepleri bulmak önem arz ediyor. Evimizde her türden ağrı kesici ilaçları bulunduruyor olsak da, bu ilaçların hepsi kimyasal etken maddelere sahipler ve faydalı olabildikleri gibi elbette ki zararlı da olabilirler. Bu durumda ağrı kesici ilaçlarını kafanıza göre kullanmamalısınız. Peki, en çok kullanılan ağrı kesici ilaçlar neler? bu içeriğimizde, sık kullanılan ağrı kesici ilaçları, çok satılan ağrı kesici ilaçları nelerdir? En iyi ağrı kesiciler hangileridir? Adet sancısına hangi ilaç iyi gelir? Baş ağrısına hangi ilaç fayda eder? Diş ağrısı için hangi ağrı kesici içilir? sizlerle paylaşıyor olacağız.

AYRICA: Benexol Nedir? Ne İşe Yarar? Ne için Kullanılır?

Ağrı kesici ilaçlar, hiç şüphesiz ki hayatımızın vazgeçilmezleri haline gelmiş durumdalar. Diş ağrısından, adet sancısına, baş ağrısından, karın ağrısına kadar birçok ağrı semptomlarında hepimizin evinde, hemen hemen herkesin kullandığı ağrı kesici ilaçları mevcut.

En Etkili Ağrı Kesici İlaçları Nelerdir?

AYRICA: Tranko-Buskas Nedir? Ne İşe Yarar? Ne için Kullanılır?

Ecza dolabı ya da buzdolapları çeşit çeşit ilaçlarla dolu. Aslında çoğunu bir süre kullanıp bırakıyoruz ya da şeker gibi, ağrı olmasa bile tüketebiliyoruz. Ancak bu kesinlikle doğru değil. İlaç kullanımında muhakkak bilinçli olmak gerekiyor.

AYRICA: Cyclo-Progynova Nedir? Nasıl ve Niçin Kullanılır?

Sayacağımız ilaçlardan en az bir tanesini bile kullanmış olabilirsiniz. İçlerinden bir tanesi, en sevdiğiniz ağrı kesiciniz olabilir!

AYRICA: Ponstan Forte (500 mg) Nedir? Ne İşe Yarar? Adet Sancısına İyi Gelir mi?

En Çok Kullanılan Ağrı Kesiciler - En Etkili Ağrı Kesici İlaçları Nelerdir?

1) Apranax (550 MG)

Ağrı Kesici - Apranax

Apranax, Nonsteroid antienflamatuar ilaçlar (NSAII) grubuna dâhil, hemen hemen herkesin kullandığı ağrı kesici ilaçlardan birisidir.

AYRICA: Adet Ağrısı Nasıl Geçer? Adet Ağrısına Ne İyi Gelir? Ne Yapılmalı?

Kas, iskelet ağrı semptomlarında, eklem iltihapları, kireçlenme, romatizmal hastalıklarda, doku iltihaplarında, burkulma, kırılma vb. ortopedik cerrahi ameliyatlarında, adet sancısında ağrı kesici olarak kullanılmaktadır. İlacı, doktorunuz kullanmanız gerektiğini düşünürse kullanmalısınız, aksi takdirde ilaç bilinçsizce kullanılmamalıdır.

AYRICA: Adet Döneminde Parça Parça Kan Gelmesi - Ciğer Parçası Şeklinde Kanama Ne Anlama Gelir?

2) Arveles (25 MG)

Ağrı Kesici - Arveles

Arveles, deksketoprofen etken maddesine sahip, sık kullanılan ağrı kesici ilaçlardan birisidir. Çevrenizdeki birçok kişinin, “Arveles ağrı kesicin var mı?” diye sorduğunu duyabilirsiniz, çünkü bu ilaç, kullananlarının çoğunu memnun eden, ağrı semptomlarına iyi gelen, NSAII grubu ağrı kesicilerinden olan bir ilaçtır; kas, eklem ağrıları, kemik ağrıları, diş ağrıları, adet sancısı, baş ağrısı, ameliyat ağrıları gibi durumlarda kullanılır. İlacın doktor takibinde kullanılması ve bilinçsizce tercih edilmemesi gerekir.

3) Novalgin (500 MG)

Ağrı Kesici - Novalgin

Novalgin, ağrı kesici ilacını mutlaka duymuşsunuzdur. Önceden bu ilaçlara ulaşabilmek daha kolaydı, küçük, bakkal gibi yerlerde bu ilaç parayla satılıyordu ancak neyse ki artık yalnızca güvenilir bir şekilde eczanelerde satılıyor.

Novalgin, metamizol sodyum etken maddesine sahip, sık kullanılan ağrı kesicilerin arasında yer alan bir ilaçtır. Ağrı kesici, ateş düşürücü etkisi gösteren Novalgin, kanser ağrıları, tümör ağrıları, mide, karın ağrısı, adet sancısı gibi şikâyetler nedeniyle de kullanılabilmektedir. Şiddetli ve dirençli ağrılarda, Novalgin reçete edilebilmektedir. Bu ilacın hafif ağrılarda kullanılması tavsiye edilmez.

4) Dolorex (50 MG)

Ağrı Kesici - Dolorex

Dolorex, diklofenak potasyum etken maddesine sahip, özellikle kadınların sık kullandığı ağrı kesici ilaçlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ağrı kesici, iltihap giderici bir ilaç olan dolorex; vücutta hasar ya da ağrı sonrasında oluşan ağrı, kas, eklem ağrıları, adet sancısı, migren atakları gibi durumlarda kullanılır.

Elbette her ilaç, doktor bilgisi olmadan kullanılmamalıdır. Dolorex de bilinçsiz kullanılmaması gereken, yan etkileri olabilen bir ilaçtır.

5) Parol (500 MG)

Ağrı Kesici - Parol

Parol, parasetamol ağrı kesici ilaçlar grubunda en çok tercih edilen, ağrı kesici, ateş düşürücü etki gösteren önemli bir ağrı kesici ilacıdır. Migren, baş ağrısı, adet sancısı, kramplar, grip gibi soğuk algınlığı durumlarında kullanılır.

Özellikle acil servisteki hastalar için parol sık tercih edilen bir ilaçtır. Parol, her ilaç gibi yan etkilere neden olabilir bu sebeple, birkaç günden fazla kullanılmaması önerilmektedir.

6) Majezik (100 MG)

Ağrı Kesici - Majezik

Majezik, flurbiprofen ağrı kesici grupları içerisinde yer alan, eklem iltihaplanmalarında, kas iskelet ağrılarında, yumuşak doku yaralanmalarında, baş ağrısı, adet sancısı vb. gibi durumlarda kullanılan etkili bir ağrı kesicidir.

Birçok kadın, özellikle ağrılı adet dönemlerinde bu ilacı kullanmaktadır ve genel olarak ilacın etkisinden memnun olduklarını dile getirmektedirler.

7) Panalgine (300 MG/150 MG/30 MG)

Ağrı Kesici - Panalgine

Panalgine, soğuk algınlığı, vücut kırıklığı, ateşli hastalıklar, ameliyat sonrası görülen ağrılar, adet sancıları, diş ağrısı, baş ağrısı vb. durumlarında kullanılan parasetamol, propifenazon ve kafein etken maddesine sahip bir ağrı kesicidir. Migren, sinüzit vb. ağrılar için de tercih edilebilir. Dikkatli kullanılması gereken bir ilaçtır.


En çok kullanılan, en etkili ağrı kesici ilaçlarını sizlerle paylaştık. Bu ilaçların etken maddelerine karşı alerjik bir durumunuz var ise eğer kullanmayınız. İlaçları bilinçsizce, doktor bilgisi olmadan kullanmamaya özen gösteriniz. Ağrı kesici ilaçları, ağrıyı bastırıyor olsa da tedavi edici değildir, eğer sürekli devam eden herhangi bir ağrınız var ise mutlaka doktora görünmeniz gerekir. Devam eden herhangi bir kronik ağrıda, ağrı kesici kullanımının artmasıyla beraber başta sindirim sistemi olmak üzere vücudunuzda, birçok yan etkiye maruz kalabilirsiniz. Ağrı kesiciler geçici olarak fayda sağlar, lütfen bunu hatırlayalım ve ilaçları şeker gibi kullanmayalım. Sağlıklı günler diliyoruz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu