Tavsiyeler

TV Ünitesi Dekorasyon Önerileri - TV Köşesi Fikirleri

TV Ünitesi Dekorasyon Önerileri

Salonunuzda göze çarpan, dikkat çeken dekorasyonlardan birisi de, TV ünitesi dekorasyonu diyebiliriz. Bu yüzden de, televizyonu yalnızca sehpa üzerine koyarak ya da duvara monte ederek kullanmak yerine, ona hoş bir görünüm katan bir dekorasyon geliştirebilirsiniz. Ortak oturma salonunuzda sık sık vakit geçiriyor iseniz, misafirlerinizi ağırlıyor ve birlikte film izleme partileri yapıyor iseniz, şık ve sade bir televizyon ünitesi oluşturmanız önemli. Televizyon, bulunduğunuz odanın ilgi odağı diyebiliriz. Kullanışlı ve kalite kokan bir görünüm, evde zaman geçirmekten keyif almanızı sağlayabilir. Bu yazımızda, TV ünitesi dekorasyon önerileri, fikirleri hakkında bahsediyor olacağız.

AYRICA: Yatak Odanızı Sonbahar ve Kış Sezonuna Hazırlayın - Yatak Odası Kış Dekorasyonu

Kişisel zevkinizi ön plana çıkaracak olan değişimi, elbette ki siz yapmalısınız. Renkli bir yaşam tarzınız varsa, televizyon ünitenizi dilediğiniz gibi renklendirebilirsiniz. Tabii ki özellikle kaliteye dikkat etmeniz önemli! Peki, televizyon ünitesini dekore ederken neler kullanılabilir? Hangi materyallerle ilgi odağı bir ünite yaratabiliriz, gelin yakından bakalım.

AYRICA: Derin Uykunun Önemi ve Sağlığa Faydaları

TV Ünitesi Dekorasyon Önerileri - TV Köşesi Fikirleri

TV Ünitesi Dekorasyon Önerileri - TV Köşesi Fikirleri

AYRICA: Göz Sağlığını Korumak için 5 Faydalı Tavsiye

1) TV Ünitesini Salonun Odak Merkezi Haline Getirin

Öncelikle televizyona her yerden kolaylıkla bakabilmek önemlidir. Oturma salonunuzdaki diğer eşyaları, televizyonunuzu görecek şekilde konumlandırmanızı tavsiye ederiz. Televizyona en uzak mesafedeki insanın bile, filmi rahatça izleyebilmesi için ünitenin yeri, konumu, arkasındaki duvarın durumu gibi unsurlar önemlidir.

AYRICA: Su İçmeyi Nasıl Alışkanlık Haline Getirebilirim? Etkili Yöntemler!

2) Sade Bir Sehpa Yerine, TV için Dekore Edilmiş Mobilyalar Alın

Bazı evlerde televizyonun yalnızca sehpa üzerinde ya da, duvara monte edilmiş bir şekilde görebilirsiniz. Tercih elbette ki sizindir ancak daha dikkat çekici, modern ve tasarım dehası bir dekorasyon elde etmek istiyor iseniz, TV üniteleri için üretilmiş birbirinden ilginç, farklı mobilyalar satın alabilirsiniz.

AYRICA: Evde Muhabbet Kuşu Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Malzemeler, Bakımı, Nasıl Yıkanır?

Çekmeceli, raflı, bölmeli TV üniteleri, televizyonunuza ve bulunduğu yere ayrı bir hava katacaktır, buna emin olabilirsiniz.

AYRICA: Kedilerin İnsanlara Yararları (Faydaları) Nelerdir? Kedi İnsana İyi Gelir mi?

3) Aksesuarların Gücünden Yararlanın

TV ünitesi dekoratif aksesuarlar ile farklı bir havaya bürünebilir. Modern ya da klasik bir TV ünitesine sahipseniz, mutlaka aksesuarları kullanmanızı öneririz. Kişisel zevkinize göre, nelerden hoşlanıyor iseniz, ünite mobilyalarının bölmelerini bu materyallerle doldurabilirsiniz.

AYRICA: Psikolog Doğan Cüceloğlu Kimdir? Hayatı - Eğitimi - Eserleri - Ölümü

Örneğin size anlam ifade eden bir biblo, koleksiyonunu yaptığınız küçük arabalar, misafirlerinizin ilgi odağı olabilecek küçük maketler, odada; sade, vizon, füme ya da siyah tonlarda bir dekorasyon oluşturdu iseniz, renkli bir vazo ve daha birçok ilgi çekici materyallerle TV ünitesini dikkat çeken bir köşe haline getirebilirsiniz.

AYRICA: Diderot Etkisi (Alışveriş Çılgınlığı) Nedir? Kimler Diderot Etkisine Sahiptir?

4) Renklerin Uyumunu İyi Ayarlayın - Ahşap Paneli Kullanın

Sade ve şık bir salon dekorasyonu oluşturmak istiyor iseniz, TV ünitesinin de lüks bir görünüme sahip olmasını, renkleri çok iyi ayarlayarak sağlayabilirsiniz.

Örneğin televizyonu koyacağınız köşenin duvar rengi, ünite ile uyumlu olursa daha sofistike bir görünüm elde edilebilir. Vizon rengi bir üniteyi, örneğin sade kırık bir beyaz ile ya da, füme rengi bir ahşap duvar paneli ile zenginleştirebilirsiniz. Yalnızca televizyon ünitesinin arka planı için ahşap paneli oluştursanız yeterli.

5) Oturma Salonunda LED ya da Spot Işıklandırma Tercih Edebilirsiniz

Avize tarzı lambalar, ışığı merkezden bölgeye yayar. Oturma salonunda, dekorasyon için duvarlarda LED veya Spot ışıklandırma sistemini tercih edebilirsiniz. Böylelikle TV ünitesini ön plana çıkararak, ilgi odağı haline getirebilirsiniz.

Film izlediğinizde, ortamı loş bir hale getirip, televizyonu daha kolay izleyebilirsiniz. Eğer dilerseniz TV arkasındaki ahşap paneline LED ışık sistemi entegre edebilirsiniz. Ancak göz yormamaya da dikkat etmenizi öneririz.

6) Dilediğiniz Sayıda Kitapları Koyabileceğiniz Bölmeler Ayarlayın

Kitaplar dekorasyona harika bir görünüm katar diyebiliriz. Özellikle beğendiğiniz, misafirlerin de ilgisini çekebilecek kitaplarınızı ünitenizin raflarına koyabilirsiniz. Eğer küçük bir TV ünitesi var ise, ünitenizle uyumlu mini kitaplıklar alarak TV kenarına koyabilirsiniz.

AYRICA: Merakla Okuyacağınız Gerilimi Yüksek Polisiye Roman Önerileri

Yalnızca kitaplar değil, DVD filmler, müzik albümleri gibi zevkinizi ortaya koyan şeyler için de özel ve küçük bir yer ayarlayabilirsiniz.

AYRICA: Çok Okunan Psikoloji Kitap Tavsiyeleri (10 Adet)

7) Çekmecelerinizde Kalabalık Bir Görüntü Oluşturmayın

TV üniteleri oldukça kullanışlı olabilir, ancak yine de göz yormayan tercihler yapmanız önemlidir. Örneğin mini çekmeceleriniz var ise, anahtarlarınızı, küçük kullanışlı materyallerinizi bu çekmecelere koyabilirsiniz.

Fakat dağınık ve düzensiz bir görünüm yaratmaktan kaçının. Çekmece içinde düzenli bir görünümü sağlayacak materyaller mevcut, bunlardan edinin.

8) Salon Çiçekleriyle Ünitenize Tazelik Katın

Televizyon üniteleri, kişisel zevkimiz ile doldurulsa da, yine de taze bir salon çiçeğinin verdiği etkiyi veremez diyebiliriz. Fresh bir görünüm için, ünitenizin kenarlarında göze batmayan, sade salon çiçekleri kullanabilirsiniz.

Evinizde bahar havasının hiç eksilmemesi ve iç açıcı bir etki bırakması için kesinlikle bu önerimizi dikkate almalısınız. Birbirinden dekoratif teraryum bitki modelleri ile harika görüneceğinin altını çizmek isteriz.

9) Farklı Kültürleri Harmanlayarak İlgi Çekici Bir Ünite Yaratın

TV köşesi fikirleri arasında farklı kültürleri harmanlamak da yer alır. Eğer klasik seviyor ancak yine de ince dokunuşlar yapmak istiyor iseniz, ezoterik, mistik, bohem bir kültür anlayışını harmanlayarak ortaya harika bir karma çıkarabilirsiniz.

Örneğin, televizyon ünitenizin ahşap panelini Frida Kahlo’nun en sevdiğiniz tablosu şeklinde dekore edebilirsiniz. Burada tamamen iş sizin zevkinize kalmış. Baktığınız ve görmek istediğiniz her türlü kültürü, TV ünitenize yansıtabilirsiniz.

10) Televizyon ve Bağlantı Kablolarının Görünmemesini Sağlayın

TV ünitesinde, kalabalık bir kablo ağı, dekorasyonunuza vermek istediğiniz ahengi bozabilir. Bağlantı kablolarının görünmemesini sağlayan önlemler almanızı tavsiye ederiz.

Elektrik prizlerinizi mümkün ise göze görünmeyen, bölme içlerine koyabilirsiniz. Böylelikle kabloların yarattığı karmaşadan uzak bir TV ünitesi görünümüne sahip olabilirsiniz.

11) Fotoğraflarla Hikâyenizi Anlatabilirsiniz

Televizyon ünitelerinin vazgeçilmez bir parçası olan fotoğraflar, samimi bir hava veriyor diyebiliriz. Bakmaktan hep hoşlandığınız, ünite önünde DVD seçer iken bile fazladan zaman harcadığınız samimi fotoğrafları ünitenizin raflarına koyabilirsiniz. Özellikle misafirlerinizin ilgisini çekeceğini söylemek isteriz.

Hikâyenizi samimi bir şekilde gözler önüne serebilirsiniz. Uzun süren dostluklar, aileniz, gezdiğiniz yerler gibi birçok önemli fotoğraflarla ünitenizi kişisel bir yolculuğa sürükleyebilirsiniz.

Hatırlıyoruz da, eskiden bu modern, sofistike görünümlü ünitelerin yerine, içine her şeyi koyabildiğimiz vitrinler vardı evlerimizde. Süslü bardak takımları, birbirinden ilginç vazolar, misafir geldiğinde dahi çıkarılmayan o eşsiz desenli kahve fincanları! Ve de ortada, televizyonu koyacağınız bir yer. Çok kalabalık bir görüntü oluştursa da, ilgi çekiciydi diyebiliriz. {alertInfo}

Her evde vitrin düzeni farklılık gösterse de, ona yalnızca anneler dokunabilirdi desek yanlış söylemiş olmayız. Şimdi yine aynı mantıkla, fakat bu sefer daha sade ve daha az geleneksel bir yöntemle TV ünitelerimizi dekore ediyoruz. İlgi çeken, evlerimize misafir ettiğimiz insanların, beğenisine sunduğumuz TV köşesi, yaşam ortamımızın vazgeçilmez bir parçası diyebiliriz. Dilerseniz en ilginç dekorları tercih edebilir, dilerseniz ise sadeliği kucaklayabilirsiniz. Size fikir verebilmek adına, bu yazımızda TV ünitesi dekorasyon önerileri konusundan bahsettik. Umarız sizler için faydalı bir yazı olmuştur. Bu konuda farklı düşünceleriniz varsa, yorum alanından bizlere iletebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu