Tavsiyeler

Yatak Odanızı Sonbahar ve Kış Sezonuna Hazırlayın - Yatak Odası Kış Dekorasyonu

Yatak Odası Kış Dekorasyonu

Sonbaharın gelişiyle beraber, havalar soğumaya başladı. Kış mevsiminin kendine özgü havası, yavaş yavaş kendini hissettirmeye başlarken, evimizde dekorasyon değişikliklerine gitmememiz için hiçbir sebep yok. Örneğin, dinlendiğiniz, günün yorgunluğunu attığınız ve sık kullandığınız yatak odanızda değişiklikler yaparak, kış moduna uygun bir görünüm elde edebilirsiniz. Yatak odası kışa nasıl hazırlanır? Yatak odası kış dekorasyonu nasıl olmalı? Yatak odanızı kış sezonuna nasıl hazırlayabilirsiniz? sorularının cevaplarını merak ediyor iseniz, sizler için tavsiye niteliğinde önerilerimiz olacak.

AYRICA: TV Ünitesi Dekorasyon Önerileri - TV Köşesi Fikirleri

Yatak odası, vakit geçirmekten hoşlandığımız bir yer. Özellikle dinlenmek ve rahat bir uyku alabilmek için, odanın rahat ve karışık olmamasına daha çok dikkat ediyoruz. Yaz mevsiminin cıvıl cıvıl etkileri artık geride kalırken, kış mevsiminin o yumuşak, dingin ve sakin enerjisiyle, gözlerinizi kapatıp uzun uzun dinlenmek istediğiniz yatak odasında yapacağınız değişikliklerle, sıcak ve tatlı bir etki yaratabilmeniz mümkün.

AYRICA: Romantik Filmleri Neden Seviyor ve İzliyoruz?

Evimizi daha konforlu bir hale getirmek, sonbaharın renkleri, daha sıcak bir ortam ve pozitif enerji veren dekorasyon değişiklikleri ile bunu yapabilmek oldukça kolay. Peki, nereden başlayabilirsiniz? bütçenizi de düşünerek, birkaç tavsiye vermek istiyoruz.

AYRICA: Evde Takı Yapmanın Püf Noktaları - Takı Nasıl Yapılır?

Yatak Odası Kış Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Yatak Odanızı Sonbahar ve Kış Sezonuna Hazırlayın

Duvar Kâğıtları

Duvar kâğıtları, evimizin dekorasyonunu değiştirmek istediğimizde imdadımıza yetişen, zevkimize uygun birçok seçenekleri ile isteklerimizi kolaylıkla karşılayan bir ürün.

AYRICA: Kadınların Tatil Çantasında Neler Olmalı?

Her mevsim evi boyamak yerine, zevkinize uygun duvar kâğıtları ile odanızda harikalar yaratabilmeniz mümkün. Kış mevsimine uygun, sıcak, baktığınız zaman pozitif etkiler bırakan bir duvar kâğıdı tercih edebilirsiniz. Örneğin kış manzaralı bir duvar kâğıdı, yatak odanızın bir kısmında oldukça güzel durabilir. Denemeden bilemezsiniz.

AYRICA: Egzersiz Neden Önemlidir? Haftada Ne Kadar Egzersiz Yapılmalı?

Aydınlatma Tercihleri

Kış denilince akla, loş ışıkta yapılan tatlı sohbetler gelir. Yatak odanızda da loş, hafif aydınlatmalı seçenekleri tercih edebilirsiniz.

AYRICA: Burçların Olumlu Olumsuz Özellikleri ve Sevmediği Şeyler

Işığı nerede kullanmayı seviyorsunuz? Yatağınızın başucunda bulunan abajurlarda mı? Tavanda mı, yoksa duvarlara gömülmüş ışık ledlerinde mi? Yaz aylarında hiç şüphesiz daha aydınlık ve ferah bir aydınlatma ortamı tercih ediyor olabilirsiniz fakat kış aylarında, daha hoş ve loş bir ortam, ambiyansa daha uygun gidecektir.

AYRICA: Birlikte Olması İmkansız Olan Uyumsuz Burçlar - Anlaşamayan Burçlar Hangileridir?

Örneğin yatak odasının farklı yerlerinde, ışığı yansıtan hoş renklere sahip lambaderler kullanabilirsiniz. Ayaklı lamba olarak da tanımlayabileceğimiz bu aydınlatma ürünlerinin çeşitli tasarımları mevcut. Yatak odası dekorasyonunuza en uygun ve anlamlı lambaderleri seçmeniz, hiç şüphesiz ki ortamın havasını değiştirecektir.

AYRICA: Estetik Neden Yaptırılır? Cerrahi ve Cerrahi Olmayan Estetik Uygulamaları (İşlemleri) Nelerdir?

Perdeleri Değiştirin

Perdeler hiç şüphesiz ki kullandığımız odanın karakterine ayrı bir anlam katıyor. Yatak odamızın perdelerini de buna uygun olarak seçmeye özen gösteriyoruz.

AYRICA: Erkeğe Ne Hediye Alınır? Erkeğe Hediye Fikirleri - Önemli Tavsiyeler

Kış sezonuna hazırlık yaparken, yatak odanızın perdelerini de buna uygun olarak değiştirebilirsiniz. Yatak odanızdaki mobilyaların renklerine uygun bir perde seçebilirsiniz elbette ancak birebir renkler olmak zorunda değil.

AYRICA: Kır Düğünü mü Salon Düğünü mü?

Tamamen kendi zevklerinize göre, farklılık adına, kış mevsiminde güneşi iyi alan, ısıyı iyi yansıtan ve odayı ferah bir ortama çeviren perdeler, mükemmel bir tercih olacaktır kanısındayız.

AYRICA: Evlilik Hazırlıkları Nasıl Olmalı? Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Yumuşak Halılar Tercih Edin

Yaz mevsiminde, odalarımızda daha az halı kullanmayı tercih ediyoruz ancak kış aylarında bu durum tam tersine dönüşüyor. Çıplak ayak zemine bastığımızda çorap giyiyor olsak bile, zeminin soğukluğu ayaklarımızı üşütebiliyor. Özellikle yatak odasındayken bu durum daha sık yaşanıyor.

Odanın en çok kullandığınız kısımlarına, yumuşaklık hissi veren dekoratif halılar eklemeyi tercih ederek, kış mevsimine uygun bir tarz yaratabilirsiniz.

Mobilyaların Yerini Değiştirin

Yatak, çamaşır dolabı, çekmece vb. eşyaların yerini değiştirmek, yatak odasında yapacağımız değişikliklerin belki de olmazsa olmazı diyebiliriz.

Daha çok kullandığımız alanlar dışındaki yerlere birkaç ekleme yaparak, odadaki soğuk hava akımını engelleyebilirsiniz. Ayrıca yapacağınız yer değişiklikleri, alana farklı bir görünüm katacaktır.

Nevresimler

Yatak odasının ana eşyası, tartışmasız yataktır. Odaya farklı bir hava katan değişikliklerle, ambiyansı kolayca değiştirebileceğiniz yatakta, kış aylarına özel nevresimler tercih edilmesi daha doğrudur.

Belirli bir renk skalasında karar kıldı iseniz, yorgan, nevresim vb. tercihlerinde o renklere uygun seçimler tercih edebilirsiniz. Kış sezonunun renklerini yansıtan tercihlerle, odanızda bulunan battaniye, çarşaf vb. materyalleri kullanırken hissedeceğiniz keyif bir başka olacaktır eminiz.

Dekoratif Materyaller Kullanın

Yatak odanızı kış sezonuna hazırlarken, dekoratif materyaller kullanmaktan çekinmeyin.

Küçük minimal raflar üzerine, okumaktan hoşlandığınız kitapları, kitapların yanına kışı simgeleyen bibloları, fotoğraf çerçevesi vb. ekleyerek, odanızda hoş bir görünüm yaratın.

Duvarlara beğendiğiniz tabloları asın. Bir köşe koltuğu ekleyerek, yanına küçük bir sehpa bırakın ve sehpanın üzerine kış konseptli bir teraryum koyun. Elbette zevkinize ve tercihinize göre örnekleri çeşitlendirebilirsiniz.

Yatağınızı Özelleştirin

Kış aylarında uyumak insana daha tatlı gelir, bu bir gerçek. Dışarısı soğukken, sıcacık yorganın altından çıkmak istemezsiniz. Bu etkiyi artıracak şekilde yatağınızı özelleştirmeye ne dersiniz?

Örneğin, daha yumuşak yastıklar ve döşek tercih edin. Birden fazla yastık kullanın. Yatak başlığınıza ve yatak direklerine perde ekleyin. Eğer yatağınızın böyle bir özelliği yok ise, merak etmeyin, internette bu tip kullanımlar için her yatağa ayarlanabilen direkler mevcut.

Yatağınızın yanında bulunan komodinlerin üzerine loş ışık yayan abajurlar koyun. Kaliteli yataklar tercih edin ve mümkün ise yatağınızı birkaç sene arayla değiştirin.

Yatak Yanına Askılık Koyun

Kış aylarında yataktan çıktığınız anda soğuk havanın etkisiyle üşüdüğünüzü hissedersiniz.

Elbette doğalgaz vb. ısıtma sistemleri ile ortam sıcak olabilir ancak her ihtimale karşı, sabah uyandığınızda üzerinize sabahlığınızı ya da hırkanızı alabileceğiniz bir askılık koymayı tercih edebilirsiniz.

Yorganı üzerinizden attığınız anda, hemen üzerinize hırkanızı, ceketinizi vb. alabilir ve ani ısı değişiminden korunabilirsiniz.

Renk Seçimi

Yatak odasını kış sezonuna hazırlıyorsanız, kışın renklerini kullanmayı tercih edebilirsiniz. Toprak tonları, mavi, ekru, bordo, lila, gri, füme gri, mavi tonları vb. renkleri harmanlayarak, yatak odanızı kış moduna uygun hale getirebilirsiniz.


Hâlihazırda kış mevsimi yaklaşırken, evimizde değişiklikler yapmak iyi olabilir. Bu yazımızda, yatak odasında kış tercihleri nasıl yapılır? Yatak odası kış sezonuna nasıl hazırlanır? Yatak odası kış dekorasyonu nasıl yapılır? sorularına naçizane tavsiyeler verdik. Yapacağınız bu ince dokunuşlarla, daha farklı, daha otantik bir yatak odası görünümü elde edebilmeniz mümkün. Elbette seçimleriniz, kendi kişisel zevk ve tercihleriniz doğrultusunda şekil alacaktır, biz yalnızca, küçük de olsa, yatak odanızda nasıl değişiklik yapabilirsiniz? örnekler verdik. Yaşadığınız alanda farklılıklar yapmak her zaman iyidir. Size, ‘hep aynı’ hissiyatından çok, ‘farklı yaşam’ düzenini düşündürür. Yaşam alanında yapacağınız değişikliklerin, psikolojik anlamda olumlu motivasyon sağladığını da belirtelim.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu