Tavsiyeler

Romantik Filmleri Neden Seviyor ve İzliyoruz?

Romantik Filmleri Neden Seviyoruz?

Aslında neredeyse hepimiz, kadın - erkek fark etmeksizin, oldukça duygusal insanlarız. Sert bir mizaca sahip kişiler bunu çok iyi gizlerken, bunu göstermekten asla çekinmeyen insanlar da var. Ayrıca, gerçek aşkın sarsılmaz varlığına ne olursa olsun inanıyoruz. Herkesin hayatında, en azından bir tane romantik bir film izlediğinden de eminiz. Hikâyeler bizi cezbediyor ve ister istemez onlara çekiliyoruz. Peki, neden romantik filmlere karşı bu kadar ilgiliyiz? Romantik filmleri neden izliyoruz? Gelin nedenleri birlikte inceleyelim...

AYRICA: Hichki (Hıçkırık) - Tavsiye Film, Mücadele Öyküsü

Romantik Filmleri Neden Seviyor ve İzliyoruz?

Romantik Filmleri Neden İzliyoruz?

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri (30 Adet)

Aşk'ı gerçek hayatta bulamasak bile, ona olan inancı koruyoruz

  • Romantik filmler 'aşk' kurgulu filmler olduğu için, aşka olan inancımızı korumak adına onları izlemeyi tercih edebiliyoruz.
  • Gerçek hayatta durumlar çok farklı olsa da, en azından mutlu sonla biten bir aşk hikâyesiyle tatmin olabiliyoruz. Gerçek hayatta yoksa filmlerde aşk var demek de insanı motive edebiliyor!

Çiftleri ve aşk olgusunu derinden incelemek adına, romantik filmler harika bir seçenek olabiliyor

  • Farklı hikâyelerin, farklı karakterlerin, bir ilişkiyi nasıl yürütebildiğini görüyor ve 'öğreniyoruz'.
  • Bir ilişkiye başlamaktan korkanlar için, romantik filmler iyi birer rehberdir diyebiliriz. Bir ilişkim olsa ne yaparım diye düşünenler için, romantik filmler olumlu birer örnek olabiliyor.

Âşık olmasak bile öyleymiş gibi içlenebiliyoruz!

  • Romantik filmlerde, duygular yoğun bir şekilde işlenirken, biz elimizde patlamış mısır kâsesi ile bazen ağlarken, bazen de mutluluktan coşabiliyoruz.
  • Çiftler ayrıldığında üzülüyor, kavuştuklarında ise çok mutlu oluyoruz. Tabii hep kavuşmalarını dileriz. Mutsuz sonları özellikle tercih etmeyebiliyoruz. Ama mutsuz sonlu filmlere olan ilgimiz de az değil!

Hormonlarımız tavan yapıyor!

  • Varlığından haberdar bile olmadığımız hormonlarımız tavan yapıyor. Hayret ediyoruz!
  • Bazı insanlar çok katı olduğunu düşünüyorsa, romantik film izleyerek biraz olsun rahatlamayı ve duygular karşısında, 'hissedebilmeyi' istiyor. Bazı insanların kalplerindeki kıpırtı, onları harekete geçirmeye yetiyor.

E o aşklara özeniyoruz!

  • Hepimizin bir 'gerçek aşk' olgusu var ve filmlerdeki ya da kitaplardaki aşklara hayran kalmamak elde değil. O aşkları yaşamak ve delicesine mutlu olmak istiyoruz! Kabul edin, fikri bile kulağa müthiş geliyor.
  • Gerçek aşkın en azından filmlerde yaşandığını görmek bizi mutlu ediyor. Acaba, gerçek aşkı biz de bulacak mıyız düşüncesini sorgulamamıza neden olsa da, hadi yine iyiyiz, en azından varlığını biliyoruz.

Aşka olan ihtimalleri artırıyor!

  • Romantik filmler, kendisini farklı hisseden insanların da birer ruh eşi olabileceğine dair olan inancının artmasını sağlıyor.
  • Aşka olan inançlarını kaybetmiş insanların, umutlanmasını, ihtimallerin varlığını kabullenmesini sağlıyor.
  • Farklılıkların da bir uyum yakalayabileceğine dair verilen bütün mesajlar, geleceğe dair olumlu duygular beslemelerine neden olabiliyor.

Eğer partnerinizle ayrıldı iseniz, kendinize işkence etmek için tatlı bir yöntem olabiliyorlar

  • Özellikle kadınlar, konu eski bir erkek arkadaş ise, izlenilen filmdeki erkek karakteri kötülemek ve öfkesini bir şekilde dışa vurmak için romantik filmleri tercih edebiliyor. Mutlaka başınıza gelmiştir hanımlar! Filmlerdeki o gamsız erkekleri gördüğünüzde, ekran başında yoğun bir empati enerjisi ile durduğunuzu biliyoruz.
  • Eskiye, anılara ve duygulara duyulan özlemi, romantik filmlerle dindirebiliyorlar. Eski anıların tatlı esintisi, buram buram burnunuza gelirken, sıcacık dokunuşların verdiği o hissi bütün iliklerinizde yeniden hissedebiliyorsunuz. Filmler gerçekten de böyle bir etkiye sahip!

Romantik filmler sakinleştirici bir etkiye sahip

  • Kötü geçen bir günün sonunda oturup, sizi daha fazla karamsarlaştırmayan, tatlı bir romantik komedi izlemek iyi gelebiliyor. Tatlı bir çikolata, patlamış mısır, dondurma kutusu ya da çikolatalı bir pasta eşliğinde romantik film izlemek harika gidiyor, kabul edelim.
  • Hissedilen mutluluk sayesinde, vücut gevşiyor ve özellikle filmi gece izlediyseniz, rahat ve hayallerle dolu bir uyku çekmenize neden olabiliyor.

Hayallerinizi şekillendirebiliyorlar!

  • Eğer bir sevgiliniz ya da eşiniz var ise, birlikte yapmak isteyebileceğiniz her şeyde, romantik filmler size iyi birer rehber olabiliyor. Yan yana oturup, tatlı bir romantik komedi izlemek keyiflerinizi artırabilir!
  • Eğer hayatınızda kimse yoksa ya da platonik bir âşık iseniz, hayal kurmayı da seviyor iseniz, romantik filmler hayal dünyanızı renklendirebiliyor.
  • Hal böyleyken 'gerçekçi' olmayı unutmamak ve pembe hayallere fazla kapılmamak önemli diye uyaralım.

Romantik filmleri neden izliyor ve seviyoruz? hakkında düşüncelerimizi sizlerle paylaştık. Peki, sizler romantik filmleri neden seviyor ve izliyorsunuz? İnsanı keyiflendirdikleri ve o büyülü aşklara özendirdikleri bir gerçek! Yalnızlığınızı hatırladığınız her anda, açıp romantik bir film izlemenizi öneriyoruz. Hele ki aklınızda ve kalbinizde önemli birisi var ise, izlediğiniz filmlerin ayrı bir tat vereceğine de eminiz. Keyifli seyirleriniz olsun.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu