Tavsiyeler

Bir İlişkide Yapılmaması Gerekenler (10 Hata)

Bir İlişkide Yapılmaması Gerekenler

Eğer ciddi bir ilişkiniz varsa zaman zaman sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. Önemli olan ise bu sorunları büyütmemek ve uzlaşmacı bir şekilde çözüme kavuşturmak için çaba harcıyor olmanızdır. Fakat yine de insanın ruh hali bazen çok fazla değişikliğe uğrayabiliyor ve böyle zamanlarda ise tartışmalar daha çok yaşanıyor olabilir. Bu tartışmalar esnasında ilişkide kalıcı hasarlar oluşturmamaya dikkat etmek gerekiyor. Partnerinizin size değer verdiğini unutmayın ve siz de kendi değerinizi ortaya koyun. Sağlam ve mutlu bir ilişki için yapmaktan kaçınacağınız bazı şeyler var, bunlara dikkat ederseniz her şey yolunda gider diyebiliriz. Bu yazımızda bir ilişkide yapılmaması gerekenler nelerdir? İlişkilerde yapmamanız gereken hatalar hangileri? diyoruz.

AYRICA: Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Ne Anlama Gelir?

Biliyorsunuz ki, gerçekten yolunda gidebilecek bir ilişki kolay kurulmuyor. Kadın erkek fark etmeksizin, ilişkilerde karşılıklı beklentiler tam karşılanmadığı takdirde yollar erkenden ayrılabiliyor. Bu yüzden hayatınızda gerçekten yolları ayırmadan devam edebileceğiniz bir partneriniz olursa, ilişkinizi korumanız gerekiyor diyebiliriz. Karşılıklı fedakârlık ile bunu kolaylıkla yapabilirsiniz.

AYRICA: Asla Sevgili Olunmaması Gereken 5 İnsan Tipi

Ayrıca partnerlerin birbirine duyduğu saygı ve sevginin de bu konuda yardımcı olacağına eminiz ancak yine de ilişkiler kusursuz olmayabiliyor. O yüzden siz siz olun ve sayacağımız hataları yapmamaya çalışın. Peki, ilişkilerde sık yapılan hatalar nedir? gelin birlikte onları inceleyelim.

AYRICA: Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar (11 Hata)

Bir İlişkide Yapılmaması Gerekenler

Bir İlişkide Yapılmaması Gereken Hatalar

Geçmişte Yaşanılan Durumlar Geçmişte Kalır, Tekrar Gün Yüzüne Çıkarmayın

Her iki insanın da geçmişte yaşadığı bazı durumları olabilir. Bunu olduğu gibi kabul edin ve sürekli partnerinizi yargılamayın. Geçmişte yaşanan durumlar, gelecekte sorun olacak ise bunu dürüstlükle ifade etmenizi öneririz.

AYRICA: 32 Maddede Aldatıldığını Nasıl Anlarsın? Sadakat Neden Önemlidir?

Çünkü ilişki ilerledikten sonra olası bir tartışma anında, geçmişte yaşanılanlar gündeme getirilirse ilişkinin ahengi bozulabilir. Partnerinizin geçmişi sizi rahatsız ediyor ise, bunu ifade edebilirsiniz ancak yargılamak doğru bir davranış olmaz.

AYRICA: Sahte Aşk Nedir? Nasıl Anlaşılır?

Partnerinizi Ayrılmakla, Görüşmemekle ya da Kanepede Yatmakla Tehdit Etmeyin

Bazı tartışmalar aşırı ateşlendiğinde geri alamayacağınız sözler söylemekten çekinin. Ayrılmayı istemek, ya da eşinizle aranızdaki cinsel bağı tehdit etmek bir zaman sonra partnerinizin umursamayacağı bir tehdide dönüşebilir ve bu da sizi üzer. Ayrıca bu gibi tehditler karşınızdaki kişinin güven duygusunu zedeleyebilir.

AYRICA: İlişkiler Nasıl Bitirilir? İlişkiyi Bitirmenin Yolları

Partnerinizde, en ufak bir tartışmada ‘beni terk edecek’ düşüncesi oluşturabilir ve bu da size karşı dürüst olmasını engeller.

AYRICA: Doğru İlişki Nasıl Olur? Doğru Bir İlişki Nasıl Anlaşılır?

Her Kavganızda, Eskiden Yaşadığınız Sorunları Birbirinizin Yüzüne Vurmayın

Bazı çiftler kavga esnasında, daha önce yaşanan kavgaları gündeme getirebiliyor. Kavgayı daha da büyütmek yerine olabildiğince sakinleştirmek zorundasınız. Eskiden yaşadığınız tartışmaları, yeni tartışmalarınıza eklerseniz daha da büyük sorunlar yaratabilirsiniz.

AYRICA: Doğru Bir İlişkiye Hazır mısın? Kendinize Sormanız Gereken Sorular

Yaşanan tartışmaları bir çözüme kavuşturmadan bitirmemelisiniz. Tatlı bir şekilde konuyu kapatmanız ve bir daha açmamanızı tavsiye ederiz. Zira yaşanan her tartışma, yenileriyle birlikte tekrar gündeme gelirse, ilişkilerde üzücü durumlar yaşanabilir.

AYRICA: Kadınlar Kırgın Olduklarında Ne Hisseder?

Partnerinizi Sürekli Kontrol Etmeye Çalışmayın

Bir ilişki yaşıyor olmanız, partnerinizin sizin otoriterinizin altına girdiği anlamına gelmez. Onu kontrol altında tutabileceğinizi düşünmeniz büyük hata olur çünkü ilişkiler içinde, iki insanın kendi kararlarını verebilme hakkı vardır. İki kişi olarak hareket ediyor olsanız bile, her insanın kendisine ait bir dünyası mutlaka vardır.

AYRICA: 7 Maddede Bir Kadın İlişkiden Ne Bekler?

Her zaman birlikte olmayabileceğinizi, her zaman birlikte vakit geçiremeyeceğinizi kabullenmeniz gerekir. İlişkilerde kontrolcü tavır takınmak, kimlerle görüşüleceği, nereye gidileceği ya da yapılmaması gereken birçok davranış gibi kurallar oluşturmak, normal sayılan bir davranış değildir. Baskılar kişiyi mutsuz edebilir ve bu da iyi giden bir ilişkiyi sekteye uğratabilir.

AYRICA: 8 Maddede Bir Erkek İlişkide Ne İster?

Sevgilinizin Tüm Zamanını Size Ayırmasını Beklemeyin

Sizin kendinize ait bir hayatınız olduğu gibi sevgilinizin de var. Size tüm zamanını ayırmasını beklemeyin, eğer hiç vakit ayırmazsa bunu ona söyleyin ancak her şeye rağmen size yeteri kadar vakit ayırıyorsa bununla mutlu olun.

AYRICA: Bir Erkeği Çekici Yapan Detaylar Nelerdir?

Kişinin kendisine ait sorumlulukları, işi ailesi vb. durumlar, ilişkilerde sık sık birlikte zaman geçirmeyi engelliyor olabilir. Saygı duymak ve müsait bir zaman yaratmak önemlidir. Baskıcı ve huzursuz davranışlar sergilemek yerine, partnerinize anlayış göstermenizi tavsiye edebiliriz.

AYRICA: Evlilik Hazırlıkları Nasıl Olmalı? Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Sevgilinizin Arkadaş Çevresini Kontrol Etmeye Kalkmayın

Bazı arkadaşlıklar ezelden beri vardır ve bir ilişkide olabilecek en hassas noktalardan birisi de bu arkadaşlık meselesidir. Sevgilinizin arkadaşlarıyla olan ilişkisi, ilişkinize zarar vermiyorsa sizi pek ilgilendirmez.

AYRICA: Kır Düğünü mü Salon Düğünü mü?

Hatta sevgilinizin değer verdiği bu insanlarla sizler de arkadaş olabilirsiniz. Özellikle erkek ya da kadın arkadaşınızın arkadaş çevresine müdahale etmeniz pek doğru bir davranış olmayabilir.

AYRICA: Kadınlar Neden Anne Olmak İster?

Tartışma Sırasında Sevgilinizin ya da Eşinizin Kişiliğini Hedef Alan Hakaretlerden Kaçının

Sesler yükseldiğinde, kavga büyüdüğünde ağzınızdan çıkan sözlere çok dikkat edin. Hayatta değer verdiğiniz insanın kişiliğine karşı saldırgan ifadeler kullanmanız ilişkinizi zedeleyebilir. Bazı özürlerin anlamı yoktur. Bazı hataların telafisi de yoktur.

Karşı tarafı incitmek için, hiç düşünmediğiniz sözleri söylemeniz, karakterine ya da görünüşünü hedef alan sözleri dile getirmeniz iyi olmaz. Partneriniz, siz öfkeyle söylediğinizi dile getirseniz bile, buna inanmayabilir.

Geri dönüşü olmayan bir şekilde karşınızdaki kişiyi incitirseniz, bu kişi size bunu hep hissettirecektir.

Eski Sevgilileri Kurcalayıp, Sürekli Sorular Sormayın

Bu durum bir ilişkide yapılan büyük hatalardan biridir. Sizden önceki kişilerle ilgili sevgilinize sorular sormak, sürekli kurcalamaya çalışmak ilişkinizde büyük sorunlar yaratabilir. Sizi üzebilecek şeyleri öğrenmeye çalışmayın.

Eski sevgilileriyle neler yaptığını, nerelere gittiğini ya da cinsel olarak yakınlık kurup kurmadıkları gibi öğrenildiğinde üzücü olabilecek durumları öğrenmek size fayda getirmeyecek. Unutmaya çalışın ve geleceğin size ait olduğunu hatırlayın. Geçmişi geçmişte bırakın ve yolunuza bakın.

Sevgilinize Anlayış Göstermeden Ondan Anlayış Beklemeyin

Bazen aşırı ilgi isteği, ipin ucunu kaçırmanıza neden olabilir. Sevgilinizin de bir hayatı olduğunu unutmayın ve sorunlarına anlayış gösterin. Ayrıca bir ilişkide karşılıklı anlayış oldukça önemlidir.

Eğer hayatınızdaki kişiye, karakterine, yaşam tarzına, düşünce yapısına vb. saygı ve anlayış göstermiyorsanız, partnerinizin de size farklı şekilde davranmasını beklemeyin.

Eğer birbirinize anlayış göstermekte zorlanıyor iseniz, belki de bu konu hakkında konuşmanız, soruna doğru bir yaklaşım tercihi olabilir.

Aldatmayı Asla Bir Seçenek Olarak Görmeyin

Eşinizle ya da sevgilinizle ne yaşamış olursanız olun, bu sorunların üzerine bir de aldatma sorununu eklemeyin. Medenice ayrılmanın yollarını bulun. Aldatmak, hem hayatınızdaki kişinin özgüvenini hem de kendinize olan saygınızı tehdit edebilir.

İlişkinizin yürümediğini düşünüyorsanız, artık eski tadı alamıyorsanız ya da ilişkiye başladıktan çok sonra ilişkinin size göre olmadığını anladıysanız, partnerinizle konuşarak ilişkinizi sonlandırmayı düşünebilirsiniz. Başka bir kişiyi var olan ilişkinize dâhil etmek, üzücü sorunların oluşmasına sebebiyet verebilir.


Kadın erkek fark etmeden, ilişkilerde yaşanılan sorunların üstesinden gelmek bazen zor olabilir. Sonuçta ilişkiler kusursuz değildir ancak yine de hata yapmamak, karşılıklı saygı ve anlayışı korumak, olası bütün sorunların üzücü sonuçlar doğurmadan geçip gitmesini sağlayabilir. Özellikle sizin için değerli bir insanı kırmamak, incitmemek için dikkatli olmanızı öneriyoruz. Bu yazımızda ilişkilerde sık yapılan hatalar konusunda bahsettik. İlişkinizde saydığımız bu hataları yapıyor musunuz? En çok hangi durumlarda zorlanıyorsunuz? Gerçek bir ilişki için, ilişkide yapılmaması gereken şeyler hakkında 10 hatayı sizler için açıkladık. Umarız faydalı bir yazı olmuştur diyoruz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu