Tavsiyeler

32 Maddede Aldatıldığını Nasıl Anlarsın? Sadakat Neden Önemlidir?

Aldatıldığını Nasıl Anlarsın?

Çok sevdiğiniz insanın size sadık olmasını beklersiniz değil mi? Buna ihtiyaç duyarsınız. Onu başkaları ile paylaşmak istemezsiniz, hatta bazen aşırı derecede kıskanç hissettiğiniz durumlar bile olabilir. Bu aslında normal bir durumdur ancak, ne yaparsanız yapın karşınızdaki kişinin sadakat duygusunu siz kontrol edemezsiniz. Zaman zaman şüpheci durumlar yaşayabilir, sevgilinizin ya da eşinizin sizi aldattığını düşünebilirsiniz. Bu yazımızda aldatıldığını nasıl anlarsın? Aldatılma belirtileri nelerdir? Sadakat neden önemlidir? Sadakate neden ihtiyaç duyarız? sorularının cevaplarını vermeye çalışacağız. Umarız ki faydalı bir yazı olacaktır.

AYRICA: Sahte Aşk Nedir? Nasıl Anlaşılır?

Aldatıldığını Nasıl Anlarsın? Sadakat Neden Önemlidir?

Aldatıldığını Nasıl Anlarsın? Sadakat Neden Önemlidir?

İlişkiler, sandığımız gibi kusursuz ilerleyen bir birliktelik olmayabiliyor. Çiftlerin ne kadar uyumlu olduğu, düşünce yapısı ve yaşam tarzları zıtlık gösteriyor ise, haliyle ilişkilerde türlü sorunlar yaşanabiliyor diyebiliriz.

AYRICA: Doğru İlişki Nasıl Olur? Doğru Bir İlişki Nasıl Anlaşılır?

Özellikle kıskanç bir kişiliğe sahip iseniz, ilişkinizi ve hayatınızdaki kişiyi kontrol etme dürtüsüne daha çok sahip olabilirsiniz. Kimse kimsenin sahibi olmasa da, ilişkilerde kıskanç tarafın daha sahiplenici olduğunu dile getirebiliriz. Ancak bitmek bilmeyen kavgalar, uyumsuzluğun getirdiği sonuçlar, anlaşılamayan konuların artması derken ilişkilerde yaşanan olumsuz durumlar ne yazık ki aldatılmaya, aldatmaya neden olabiliyor.

AYRICA: Doğru Bir İlişkiye Hazır mısın? Kendinize Sormanız Gereken Sorular

Bu sonuca varmadan ilişkiyi bitirmek daha doğru olsa da, yine de birçok insan, kadın erkek fark etmeksizin aldatılabiliyor. Aldatıldığınızdan endişeleniyor iseniz, şüphelendiğiniz durumlar var ise, ekstra dikkat etmenizi önerebiliriz.

AYRICA: Kadınlar Kırgın Olduklarında Ne Hisseder?

İlişkinize gereken özeni gösterir, hayatınızdaki insanı koşulsuzca severseniz, saygı-sevgi dengesini kolaylıkla sağlayabilirseniz, sadakatsizlik gibi bir durumun yaşanması neredeyse mümkün değildir. Sevebileceğiniz ve saygı duyabileceğiniz bir insanla karşılaştığınızda, onu aldatmayı aklınızdan bile geçirmezsiniz.

AYRICA: 7 Maddede Bir Kadın İlişkiden Ne Bekler?

Aldatılma Belirtileri Nelerdir?

Bir ilişkide, sadakatsizlik türlü durumlarda kendini göstermeye başladığında, açıkça uzaklaşmanın vakti gelmiş demektir. Peki, o durumlar nelerdir?

AYRICA: 8 Maddede Bir Erkek İlişkide Ne İster?

  • Partneriniz size daha az vakit ayırmaya başlar. Elbette bu başka durumlardan dolayı da olabilir ancak, tam olarak emin olmanız için beklemeniz ve diğer işaretleri takip etmeniz gerekir.
AYRICA: Bir Erkeği Çekici Yapan Detaylar Nelerdir?
  • Size ve ilişkinize duyduğu bağlılığı önemsemez. Özellikle eskisi gibi bir önemseme durumu mevcut olmayabilir.
  • Hiç beklemediğiniz yalanlar söyleyebilirler.
AYRICA: Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar (11 Hata)
  • Duygularını göstermek konusunda her zamanki kadar rahat olmazlar. Açıkça duygularından bahsetmek istemezler.
  • Ne zaman başladığını anlamadığınız kavgalar artar. Özellikle kavgayı karşı tarafın başlattığını fark edebilirsiniz.
  • Her zamanki uzlaşmacı tavrı göstermezler. Kavgalarınızı daha da büyütebilir, orta yolu bulmayı istemeyebilirler.
AYRICA: Asla Sevgili Olunmaması Gereken 5 İnsan Tipi
  • Telefonlarına kilit koyarak, özel bir kişisel alan oluşturmak isterler. Özellikle daha önce telefonlarına şifre koymayan, bunu önemsemeyen kişiler, birden bire şifre koyuyor ise muhakkak sebebi sorulmalıdır.
  • Ortak kararlar değil, kişisel kararlar alarak sizi dışarıda bırakırlar. Ne zaman iki kişilik bir konuşma yapmaya çalışsanız, zorlanabilirsiniz.
AYRICA: Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Ne Anlama Gelir?
  • Hal ve hareketlerinde sevgisini belli eden ibareler artık yoktur. Çoğu zaman, ‘galiba artık beni sevmiyor’ düşüncesinin aklınızda döndüğünü fark edebilirsiniz.
AYRICA: Erkekleri Kadınlardan Soğutan Davranışlar Nelerdir?
  • Düşüncesizce davranarak genel yaşantınızda sorunlara yol açarlar. Anlayışlı, uzlaşmacı tavırları yok olur ve size tahammül edemez hale gelirler. Daha önce anlayış gösterdiği davranışlarınıza, yaşantınıza sürekli müdahale eder, kırıcı yorumlar yaparlar.
  • Birlikte daha az vakit geçirmek isteyerek hep bir bahane bulurlar. Ne zaman buluşacağız? Neden bana vakit ayırmıyorsun? sorularını çok soruyor iseniz, bir sıkıntı olabilir.
  • O sizi değil, siz onu ararsınız ve bir zaman bu durumun farkında bile olmazsınız. Mesaj atan, arayan, soran merak eden kişi hep siz olursunuz.
  • Fikir ve düşüncelerinizi eskisi kadar dikkate almazlar, hatta bazı şeyleri size danışmadan yaparlar. Bir zamana kadar sizi hayatına dâhil eden, ancak bir zaman sonra ise sizinle paylaşmadan kararlar alırlar ve bu da incitici olabilir.
  • Sizinle ilgi sürekli olumsuz yorumlar yaparlar. Daha önce beğendiklerini söyledikleri özelliklerinizi artık beğenmediklerini dile getirirler.
  • Birlikte vakit geçirdiğiniz anlarda, andan keyif almazlar ve bunu açıkça belli ederler. İster istemez huzursuz hissedebilirsiniz.
  • Türlü bahanelerle cinsel birliktelikten kaçınırlar.
  • Basit bir dokunuşu bile elinin tersiyle savuşturabilirler. Özellikle partnerinize dokunmak, öpmek, sarılmak istediğinizde onun buna yanaşmadığını görebilirsiniz.
  • İlişkideki sorunları oturup çözmek, çabalamak yerine akışına bırakırlar.
  • Size daha az hak vererek, hep kendilerini haklı olarak gösterirler.
  • Başkalarını size karşı daha çok savunurlar.
  • Güven duygusu vermezler ve sizin şüpheci davranmanıza neden olurlar.
  • Gereksiz kıskançlıklarla boğucu olmaya çalışırlar.
  • Kasten yanlış anlamış gibi yaparak, sizi anlayışsız olmakla suçlarlar.
  • Verdikleri sözü tutmazlar ve bunu önemsemezler.
  • Kıyaslama yaparak sizi küçük düşürürler.
  • İlişkinin rutinleştiğinden sık sık şikâyet ederler.
  • Yeterince ilgi görmediğini söyleyerek sizi suçlayabilirler.
  • Sorunlarını tek başına çözmeye çalışırlar.
  • Vaktini kimlerle geçirdiğini söylemek istemezler.
  • Size karşı soğuk davranarak sizi bezdirmeye çalışırlar.
  • Kılık kıyafetlerinde, her zamanki tarzlarında değişiklikler yapabilirler.
  • Parfümünü, kullandığı tıraş losyonunu ya da saçını değiştirebilirler.
Sadakatsizlik, aldatma belirtisi olarak daha birçok madde sayılabilir ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır: Sayılan bu belirtiler, her zaman aldatma ile sonuçlanmayabilir veya aldatmayı işaret etmeyebilir.

Kişinin başka sorunlar yüzünden bu belirtileri de göstermesi mümkündür. Bu durumda açıkça oturup konuşmak en mantıklı tercih olacaktır. Ancak açıkça belirttiği ise, partnerinizin size karşı eskisi gibi hissetmediği ve gün geçtikçe sizden uzaklaşıyor olmasıdır.

Aldatıldığınıza dair kuvvetli şüphe ve işaretleriniz var ise, bu durumu partnerinizle paylaşmanız önemli olabilir. Gerekir ise ilişkinize son verebilirsiniz. İlişkiler nasıl bitirilir? İlişkime nasıl son verebilirim? diye merak ediyor iseniz, "İlişkiler Nasıl Bitirilir? İlişkiyi Bitirmenin Yolları" adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

AYRICA: İlişkiler Nasıl Bitirilir? İlişkiyi Bitirmenin Yolları

Peki, sadakate neden ihtiyaç duyarız? Sadakat neden bu kadar önemlidir?

Sadakat Neden Önemlidir?

  • Öncelikle bir insanı çok sevdiğinizde, onu paylaşmak gibi bir seçeneği düşünmek bile istemezsiniz. Ona başka birinin dokunmasını, sevmesini ya da ilgi alanına girerek onun dikkatini çekmesini istemez, bundan da korkarsınız. Bu durumda partnerinize güvenmek zorundasınız ancak içten içe kendinizi de yememelisiniz. Bu duygu, sizin yalnızca bir kişiye bağlı olduğunuz anlamına gelir. Hayatınızda yalnızca sevebileceğiniz ve sevilebileceğiniz bir insana şans vermiş olursunuz. Böylelikle tek eşlilik kavramına değer verir ve bu kavramın ilişkilerde sürdürülmesine katkıda bulunursunuz.
  • Sadakat duygusu, iki insanın birbirine bağlanmasını ve ne yaşanırsa yaşansın saygı-sevgi çerçevesinde sorunların üstesinden gelebilmesini sağlar. İşte bu yüzden o kuvvetli bağın kurulması çok önemlidir. Böylelikle her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğinizi bilirsiniz.
  • Ayrıca insanın kendi özgüveni için de önemli bir motive kaynağıdır. Âşık olduğunuz kişinin ilgisi, sadakati ve sevgisi, sizin sahip olduğunuz gücü daha da taçlandırır. Sizinle aynı duyguları paylaştığını, size değer verdiğini, yalnızca sizinleyken mutlu olduğunu bilmek sizi mutlu edecektir. Bu aynı şekilde karşı taraf için de geçerlidir. Karşılıklı duyulan sadakat, bir ilişkinin ömür boyu sürmesine önemli bir katkı sağlar.
  • Kişisel olarak da sadakat, gelişimin bir parçasıdır ve ikili ilişkilerde belirli bir olgunluğa erişimi sağlar. Karşınızdaki insanı anlamaya çalışırken, onunla bir ilişkiyi yürütmeye çalışırken, kendinizi geliştirir ve karakter olarak da olumlu yönde evrilmeye başlayabilirsiniz.
  • Sadakat duygusu, güven duygunuzun da beslenmesi için önemlidir. Bir insana en çok değer verdiği kişi zarar verebilir ve bu durumda kişi yaşama, insanlığa olan güvenini kaybedebilir. Bu noktada ilişkide sadakat duygusu, karşılıklı güvenin kuvvetli olması için önemli bir etkendir.
  • Bir ilişkinin beraberinde getirdiği cinsel uyum, kişinin kendisini arzulanır hissetmesine neden olacağından, özgüven olarak da iyi bir konumda olmasını sağlar. Çiftler sadakat duygusunun verdiği rahatlıkla birbirlerine karşı her zaman açık ve net olurlar, bu durum da kaygısız bir birlikteliğe yol açar. Çiftler aslında bu rahatlığa ihtiyaç duyar. İlişkide sadakat bu yüzden çok önemlidir.

Doğru insanla, doğru bir ilişkiyi yaşadığınıza inanıyorsanız eğer, her ne olursa olsun birlikte hareket ederek üstesinden gelmeye çalışın. Birbirinizi sevin ve birbirinize değer verin. Yukarıda saydığımız sadakatsizliğin belirtileri olan maddeleri olgunlukla ele alarak konuşun ve böyle bir durumun oluşmaması için de ekstra çaba gösterin. Eğer uyumlu bir çift olamıyorsanız da, olgun bir şekilde ayrılarak kendi hayatlarınıza kaldığınız yerden devam edin.


Sadakatsizlik bir insanın özgüvenine, güven duygusuna, kendisine olan sevgisine ve hayata duyduğu ihtiyaca büyük ölçüde zarar verir. Eğer aldatıldı iseniz, bilmelisiniz ki burada sorun sizde değil, bu ilişkiyi ayrılığa götürmeden önce başka birisini tercih eden partnerinizdedir. Ancak yine de ilişkide siz ne hatalar yaptınız? Bu sorunun cevaplarını da düşünmenizi önerebiliriz. Bu yazımızda aldatıldığını nasıl anlarsın? Aldatılma belirtileri nelerdir? Partneriniz farklı mı davranıyor? Sadakat neden önemlidir? sorularının cevaplarını vermeye çalıştık. Sevgi, saygı ve en önemlisi de sadakatle kalın.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu