Tavsiyeler

Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar (11 Hata)

Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar

Duygular ve duyguları göstermek söz konusu olduğunda, kadınlar bu konuda daha hassastır diyebiliriz. Sevildiğini, değer gördüğünü, ya da bir şeyler hissettirip hissettiremediğini bilmek isteyen kadınlar, erkeklerin soğuk ve ilgisiz davranışları karşısında hayal kırıklığına uğrayabiliyor. Onların ilgisinden ve sonsuz sevgilerine duydukları güvenden dolayı, zaman zaman erkekler, ilişkilerde hata yapabiliyorlar. Bu konuda, dikkatli olmak önemli zira kadınlar, artık daha fazlasına tahammül edemeyeceklerini düşündüklerinde ayrılık gibi üzücü sonuçlar yaşanabiliyor. Peki, erkeklerin ilişkilerde yaptığı hatalar neymiş gelin birlikte bakalım...

AYRICA: Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Ne Anlama Gelir?

Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar

Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar Nelerdir?

AYRICA: Evlilik Korkusu (Gamofobi) Nedir? Neden Olur? Belirtileri - Nasıl Yenilir?

Nasıl Olsa Beni Seviyor Diye Düşünüp İlgi Göstermemek

  • Dediğimiz gibi, erkekler, duyguları olsa bile bunu dile getirmekte ya da ifade edebilmekte sorunlar yaşayabiliyor. Bu yüzden de, onları seven kadınlar için, nasıl olsa seviyor diye düşünerek ilgi göstermedikleri durumlarda, kadınları üzebiliyorlar. Ne olursa olsun, sizi seven insana karşı hisleriniz var ise, bunu dile getirmek ve göstermenin önemli olduğunu fark etmeniz gerekiyor.

AYRICA: Bir Erkeği Çekici Yapan Detaylar Nelerdir?

Agresif Davranarak, Kırıcı Sözler Söylemek

  • Ne yazık ki, tartışmalarda ya da sinirli bir ruh halinde iken, erkekler, kadınlara kırıcı sözler söyleyebiliyor. Daha sonrasında pişmanlık duyulsa da yine de bu oldukça kırıcı bir durum. Partnerinize karşı, kurduğunuz cümlelerde daha dikkatli olmanız gerekiyor.

AYRICA: Kadınlar Kırgın Olduklarında Ne Hisseder?

Ne İstediğini Bilemediklerinden Karşı Tarafa Belirsiz Sinyaller Göndermek

  • Bir ilişki isteyip istemediklerine karar veremiyorlar ve istemediklerini söyleseler bile kadınlara ilgi gösterip onların yanlış anlamasına neden olabiliyorlar. Bu da, karşı tarafa belirsizlik sinyalleri gönderiyor ve geleceğe dair olumlu bir adım atılmasının da önüne geçiyor. Hal böyle iken, kadınlar bu belirsiz sinyalleri doğru yorumlayamıyor ve ilişkilerde olumsuz durumlar meydana gelebiliyor.

AYRICA: Kadınlar Neden Anne Olmak İster?

Duygusal Olarak Gardını Korumak Adına Kaba ve İtici Olmak

  • Bir şeyler hissediyor olsalar bile, bazı erkekler duygusal olarak gardlarını korumak adına, sevdikleri kadına karşı kaba ve itici davranışlarda bulunabiliyor. Özünde, 'şımartmamak, zayıf görünmemek' olarak da örneklendirebileceğimiz bu tutum, aslında büyük bir hata diyebiliriz. Sevgilerini göstermenin, zayıflık olduğunu düşünen birçok erkek var. Kadınlar ise, sevildiklerini ve kıymetli olduklarını bilmek istiyor. Kadınların bu isteklerine karşın, duygularını hala saklamakta ısrar eden erkekler, ilişkide zor zamanların yaşanmasına zemin hazırlıyor diyebiliriz.

Saygı Duyduklarını Söylemelerine Rağmen Saygı Göstermemek

  • Kadınlara saygı duyduklarını söyleyen ancak saygı göstermeyen birçok erkek var. Kırıcı olabilecek bu tutum, bir süre sonra ilişkilerde dengesizliğe ve kopukluğa neden olabiliyor. Sözde duyulan saygı, somut bir hale dönüştürülmediği sürece, kadınlar için bir anlam ifade etmiyor. Sevdiği erkekten, saygı görmek isteyen bir kadın, beklediği saygıyı göremeyince de üzülebiliyor.

AYRICA: Erkekleri Kadınlardan Soğutan Davranışlar Nelerdir?

Hatalarını Kabul Etmeyerek Üste Çıkmaya Çalışmak

  • Biraz ego, biraz da üstünlük taslama enerjisi olarak adlandırabileceğimiz bu tutumda, kadının öne sürdüğü şikâyetleri kabul etmemek, hatasız bir davranışta bulunduğunu söyleyerek uzlaşmacı olmaktan uzak bir diyaloğa girmek, erkeklerin yaptığı bazı hatalardan yalnızca bir tanesi diyebiliriz. Bazı erkeklerin gururları, hata yapmış olsalar bile, bu durumla yüzleşmek istemiyor. Hatasını kabul etmeyince de, olası tartışmaların önü açılmış oluyor.

Sorumluluk Almaktan Kaçınmak

  • Bazı erkekler, karşılıklı bir ilişkide, sorumluluk almaktan kaçınarak, yalnızca kadınların sorumluluk almalarına izin verebiliyor. Bu da ilişkinin yükünün yalnızca bir tarafın sırtlanması anlamına geldiğinden, ilişkiyi tehlikeye atabilecek bir hata olarak kabul edilebiliyor. Bir zaman sonra yorulduğunu hisseden kadın, ilişkiyi bitirmek isteyebiliyor.

Yeteri Kadar Vakit Ayırmamak

  • Konu; konuşmak, buluşmak, ya da mesajlaşmak olduğunda yeteri kadar vakit ayırmayan, gerekli olduğu zamanlarda ulaşılmayan olan bazı erkekler, ne yazık ki kadınlar için birer hayal kırıklığı olabiliyor. Bir kadın, istediği zaman sevdiği erkeğe ulaşabilmeyi istediğinden, aksi gerçekleştiğinde üzücü durumlar ortaya çıkabiliyor.

Elimi Sallasam Ellisi Mottosuyla Kadının Özgüvenini Tehdit Etmek

  • "İstesem çok kişi var ama ben seni seçtim." diyerek, karşı tarafa bir külfet yükleyen birçok erkek var. Kadınlar, bu durumda, onlara karşı, başka kadınları tercih edebilir korkusu duyarak ilişkilerinde pasif taraf olmayı seçebiliyorlar. Hanımlar! Kimseye mecbur değilsiniz, unutmayın.

Zor Şartlarda Yalana Başvurmak

  • Gerçeği olduğu gibi söylemek varken yalan söyleyerek hayatındaki kadını manipüle etmeyi tercih eden bazı erkekler, ne yazık ki ilişkilerini tehlikeye attığının farkında olmayabiliyor. Tartışmaktan, sorgulanmaktan kaçınmak için, yalan söylemeyi tercih eden erkekler, kadınların şüpheci olmalarını haklı çıkarıyor.

Yalnızca Cinselliğe Önem Vermek

  • Kadınlar cinselliğin önemli olduğunu düşünüyor olsa da, aynı zamanda erkeklerin duygusal olarak da yaklaşmasını istiyor. Ne yazık ki, bazı erkekler yalnızca cinsel dürtüleri doğrultusunda hareket edebiliyor ve bu da kadınların üzülmesine neden oluyor. Erkeklerin, kadınlara, duygusal olarak da bir yaklaşım sergilerler ise, cinsellik açısından da uyum yakalayabileceklerini bilmeleri gerekir. Kadınlar sevildiğini ve sevildiği için istendiğini bilmek isteyebilir. Erkeklerin, bu duruma özellikle dikkat etmesi gerekiyor.

Söz konusu erkekler ve ilişkilerdeki konumları olunca, daha birçok madde sayılabilir gibi görünüyor. Kadınlar, duygusal olarak daha baskın taraf olduklarından, ilişkilerinde beklentileri yüksek tutuyor ve erkekler, bu beklentileri karşılamadığında ise hayal kırıklıkları yaşanabiliyor. Yine de, sağlıklı bir ilişki için dengeyi bulabilmek, karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde ilişkileri yürütebilmek mümkün. Bu yazımızda sizlerle, erkeklerin ilişkilerde yaptığı hatalar nelermiş, birlikte inceledik. Siz neler eklemek istersiniz?

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu