Tavsiyeler

Kadınlar Neden Anne Olmak İster?

Kadınlar Neden Anne Olmak İster?

Anne olmak kuşkusuz en ayrıcalıklı duygulardan birisi olsa gerek. Sevdiğiniz insandan ve sizden aldığı genlerle büyüyüp gelişen bir birey yetiştirmek kolay değil, üstelik bunu herkes yapamaz. Bunun için gerçekten hazır olmak ve istemek gerekiyor. Annelik içgüdüsü dediğimiz şey tam da burada devreye giriyor. Bir kadın anne olmayı istediği zaman buna göre hareket edebilir ancak bir kadın neden anne olmak ister? Annelik kolay bir şey değil, üstelik büyük bir sorumluluk gerektiriyor. Anneliğe, fiziksel ve ruhsal olarak hazır olmak gerekiyor aksi takdirde istenmeyen durumlarla karşılaşılabilir. Anne olmaya uygun bir yaşta, normal bir akıl sağlığı ve sağlıklı bir vücut ile gerçekten anne olmak isteyen her kadın anne olabilir. Eğer kendini anne olmaya uygun hissediyorsa, kendisine uygun bir eş de bulmuşsa beklememelidir de zaten. Peki, kadınlar neden anne olmak ister? Buna ne zaman karar verir? Birlikte değerlendirelim...

AYRICA: Kadınlar Kırgın Olduklarında Ne Hisseder?

Kadınlar Neden Anne Olmak İster?

Bir Kadın Neden Anne Olmak İster?

AYRICA: Kır Düğünü mü Salon Düğünü mü?

1) Kendisinden ve Sevdiğinden Olan Bir Bebek Fikri Her Kadına Cazip Gelir

Aşk evliliği yapan her çift, nihai seçenek olarak bir bebek sahibi de olmak ister. Özellikle kadın, bu birlikteliğin somut bir parçası olarak çocuk sahibi olmayı daha çok arzu eder. Sevdiğinin özelliklerini taşıyan bir bebek onu mutlu eder.

AYRICA: Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Ne Anlama Gelir?

2) Etrafındaki Bebekler Çoğaldığında, Artık Benim de Bir Bebeğim Olmalı Diye Düşünür

Kadın; eğer bir teyze, ya da hala ise yeğenleri ile vakit geçirmekten çok hoşlanabilir. Evlenen ve çocuk sahibi olan arkadaşlarına özenebilir ve çocuk sahibi olmayı isteyebilir. Diğer insanların çocuklarını severken, anne olma isteği güçlenebilir.

AYRICA: Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar (11 Hata)

3) Çocukları Çok Sevdiğinden Çocuk Sahibi Olmak İsteyebilir

Çocuklarla vakit geçirmekten mutlu olan kadınlar, kendilerine ait bir çocuk fikrine çok sıcak bakabilir. Bu yüzden de anne olmayı ister ve bu gerçekleştiğinde çok iyi bir anne olabileceğini kanıtlarlar. Çocuklarla ilgilenmek onların neşe kaynağıdır.

AYRICA: Bir Erkeği Çekici Yapan Detaylar Nelerdir?

4) Günün Birinde Yalnız Kalmak İstemediğinden Anne Olmayı İsteyebilir

Hayatlarında bir eş olsa bile, günün birinde yalnız kalma ihtimalleri her zaman vardır. Bu yüzden onu yalnız bırakmayan, onunla ilgilenecek çocukları olsun isteyebilirler. Maddi manevi, çocuklarından destek alacak olduklarını bilmek, onlara iyi gelecektir.

AYRICA: Evlilik Korkusu (Gamofobi) Nedir? Neden Olur? Belirtileri - Nasıl Yenilir?

5) Aile Olma Fikrini Severler

Yuvayı dişi kuş yapar cümlesinden de anlaşılacağı üzere, bir kadın aile fikrine çok önem verdiğinde anne olmayı değerlendirebilir. Eğer mutlu bir evliliği varsa ailesini genişletebilir.

AYRICA: Evlilik Hazırlıkları Nasıl Olmalı? Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Kalabalık bir aile ortamı oluşturmak, çocuklarla ve eşiyle mutlu bir yaşam sürdürme fikri, anne olmak isteyen kadınlara çok çekici gelir.

AYRICA: Erkekleri Kadınlardan Soğutan Davranışlar Nelerdir?

6) Küçük Bir Çocuğun Gelişiminde Söz Sahibi Olmak İsteyebilir

Kendisine ait küçük bir çocuğun gelişiminden anne ve baba sorumludur. İyi terbiye verilmiş, duyarlı, bilinçli bir birey yetiştirmekten hoşlanan bir kadın, anneliğin bu sorumluluğunu seve seve yerine getirir.

Çocuk büyüdüğünde ve gerçekten de terbiyeli, bilinçli bir kişi haline geldiğinde, anne bu durumla gurur duymak isteyecektir.

7) Mirasçıları Olsun İsteyebilirler

Miras denilince akla ilk gelen şey maddi haklar olmamalıdır. Bir anne ailesinin devamının sürmesini isteyebilir. Hayatta taşıdığı değerlerin bir sonraki nesle aktarılmasını isteyebilir, bunu da kendi çocuğuna sahip olarak gerçekleştirmek isteyebilir.

Kendi değerlerini, doğrularını, verdiği eğitimi ve öğrettiği birçok şeyin taşıyıcısı olarak bir çocuk sahibi olmak mükemmel bir seçenektir. Eğer bir aile işleri varsa, çocuklarının bunu yürütmesini ve aile değerlerine sahip çıkmasını isterler.

8) Çocukların Annelerini Koşulsuz Seveceğine İnandıkları için Anne Olmak İsteyebilirler

Bir kadın ilgiden hoşlanır. Eşinin sevgisinin yanında, çocuklarının gözünde de önemli görülmek isteyebilir. Çocuklar, annesini koşulsuz ve yürekten sever.

Anne olmak isteyen her kadın bu bağı kurabilmenin ümidini taşır. Ne olursa olsun sevileceği bir konumda olmak, anne olmak isteyen bir kadın için önemlidir.

9) Bir Çocuğa Annelik Yapabilme Duygusunu Yaşamak İsteyebilirler

Annelik içgüdüsü her kadının sahip olduğu bir şey değildir. Çocuk sahibi olmak istemeyen ve buna saygı duyulması gereken kadınlar da var fakat çocuk sahibi olmak isteyen bir kadın, bir bebeğe annelik yapabilmek için anne olmayı isteyebilir. Hayatta yaşanabilecek en muazzam duygulardan birisi olan annelik, kolay olmamasına rağmen eşsiz cazibesiyle kadını kendine çeker.

Sayılan bu sebepler bencillik gibi görülebilir ancak bunlar sadece bir çocuk sahibi olmanın pozitif etkileridir. Bir kadın bütün bunları değerlendirerek anne olmayı ister. Çocuklarını çok seveceğine, onlara değer verip, her anlarında yanlarında olmak için çabalayacağına olan inançları tamdır.


Önemli olan bu uğurda ona destek olabilecek, her anında yanında olabilecek bir eşe sahip olmasıdır. Tek başına hem anne olmayı hem de baba olmayı başaran birçok kadın var ancak çocukların psikolojisi düşünüldüğünde, en iyi seçeneğin anne ve babanın bir arada ve mutlu bir şekilde yaşıyor olmasıdır. Bu yazımızda sizler için, bir kadın neden anne olmak ister sorusunun cevaplarını vermeye çalıştık. Peki, siz kadınlar neden anne olmak istiyorsunuz?

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu