Tavsiyeler

Asla Sevgili Olunmaması Gereken 5 İnsan Tipi

Sevgili Olunmaması Gereken İnsanlar

Eğer ciddi bir ilişki istiyor iseniz, bunun için önemli olan bazı durumlara dikkat etmeniz gerekiyor. Örneğin, iyi bir partner seçimi konusunda mantıklı kararlar vermeniz çok önemli. Sizin karakterinize, yaşam tarzınıza, düşünce yapınıza uymayan bir insanla beraberliğe başlamak, pek mantıklı bir yaklaşım olmayabilir. İlişkiniz başlarda yolunda gidiyormuş gibi görünse de, zamanla sorunlar kendisini göstermeye başlayacaktır. Bu yüzden asla sevgili olunmaması gereken insanlar olarak 5 insan tipinden bahsetmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Üzülmemek ve verdiğiniz değerin kıymetini bilen bir insan ile beraberlik yaşamak istiyor iseniz, sayacağımız bu insan tiplerinden uzak durmanızı tavsiye ederiz.

AYRICA: Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Ne Anlama Gelir?

Sevgili Olunmaması Gereken İnsanlar

Asla Sevgili Olunmaması Gereken İnsan Tipleri

Tutarsız Tipler

Sözleri ve davranışları asla birbirini tamamlamayan, farklı şekilde iletişim kuran tiplerle sevgili olunmaz. Sözleri ile sizi beklentilere sokar ancak davranışlarıyla ise sizi hayal kırıklığına uğratır. Her defasında bu kişinin değişmesini beklersiniz ancak asla değişmezler.

AYRICA: Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar (11 Hata)

Net Olmayan Tipler

İlişkilerde huzursuzluğun başlıca sebebi belirsizlikten kaynaklanmaktadır. Geleceğe karşı, duygular söz konusu olduğunda, isteklerden bahsedildiğinde asla net olamayan karşı taraf, zaman geçtikçe sizi sadece yıpratır.

AYRICA: Bir Erkeği Çekici Yapan Detaylar Nelerdir?

Net olmanın sorumluluk getireceğini bilirler ve eğer sorumluluk üstlenmek istemezlerse, sizi gelgitli bir ilişkinin içine hapsedebilirler. Yorucu ve yıpratıcı bir ilişkiyi tercih etmeyeceğinizi düşünüyoruz.

AYRICA: 8 Maddede Bir Erkek İlişkide Ne İster?

Bencil Tipler

Yalnızca kendi isteklerini, arzularını, sorunlarını önemseyen bir insan, söz konusu sizin istekleriniz, arzularınız ya da sorunlarınız olduğunda ise umursamıyorsa, o insanla sağlıklı bir ilişki yaşamanız mümkün değildir. Kendi isteklerini gerçekleştirmek için size güzel sözler söylemeyi, sizi manipüle etmeyi çok iyi bilirler.

AYRICA: Kadınlar Kırgın Olduklarında Ne Hisseder?

Siz farkına bile varmadan o kişiye özel duygular beslemeye başlarsınız ancak o kişi, bu durumu her defasında suistimal eder. Ayrıca, siz kendi sorunlarınızdan konuşmak istediğinizde ya da kendi hayatınızla ilgili bir durumu paylaşmak istediğinizde bu kişilere ulaşamazsınız. Çünkü kafalarını şişirmenizi istemezler. Tamamen bencillikle yoğurulmuş bu tiplerle, sağlıklı bir ilişki yürütebilmek mümkün değildir.

Dengesiz Tipler

Bir gün size karşı iyi, samimi, sıcak davranırken üç gün boyunca kötü davranan, sanki o bir gün size yakınlık göstermemiş gibi aniden sizden uzaklaşan insanlardır. Aklınızı karıştırır, sizi beklenti içinde bırakır ve her gelişinde mutlu etse de, her gidişinde de derin bir üzüntüye boğar.

Farkında olmadan bağlandığınızda ise o kişiden kopmanız zorlaşabilir. Geri çekilip durumu sağlıklı bir şekilde gözlemlemeniz gerekir. Kendi benliğinizi korumak adına bunu yapmanız şarttır.

Geçmişinden Kopamayan Tipler

Geçmişindeki hayal kırıklıklarını sürekli hatırlayarak, sizi de huzursuz eden kişilerle ilişkiye başlamak doğru olmayabilir. Her insanın, her ilişkinin farklı olabileceğine inanmayarak, sürekli kıyaslama, güvensizlik gibi sorunlarla canınızı sıkabilecek olan insanlardan uzak durmanın önemli olduğunu kabul etmek gerekir.

Ayrıca geçmişi ile ilgili bağını bir türlü koparamayan bu kişiler, gelecekte sağlam bir ilişki kurmakta zorlanabilir. Dikkatli olmanız gerekir diye uyaralım.

İlişkilerde karşılıklı saygı ve sevgi dengesini kurabilmek önemlidir. Yaşam tarzınıza ve karakterinize uygun olan bir insanla ciddi bir beraberliğe adım atmak, o ilişkinin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesini sağlayabilir.


Bu yazımızda, asla sevgili olunmaması gereken insanlar olarak 5 insan tipinden bahsettik. Baktığımız zaman saydığımız bu insan tipleriyle gerçekten de sağlıklı bir ilişki kurabilmenin oldukça zor olduğunu görüyoruz. Sağlıklı bir ilişkide karşılıklı saygı ve sevginin önemi gerçekten çok büyük. Eğer bir yola girmeye karar verdiyseniz kendiniz kadar partnerinizi de düşünmeniz önem arz ediyor. Bugün sağlıklı ve yolunda giden bir ilişki öyle kolay kurulmuyor. Birbirine gerçekten değer verebilecek insanların bir araya gelmesi dileğiyle diyoruz. Eğer bir ilişkiyi yürütemeyeceğinize inanıyorsanız, kimsenin kalbini kırmayın diye de uyaralım.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu