Tavsiyeler

Ne Kadar Kırılsanız ve Öfkelenseniz de Yapmamanız Gereken 5 Şey

Kırıldığında Yapmaman Gerekenler Nelerdir?

Zaman zaman, tahammül noktalarınızın aşırı zorlandığını, anlayış gösterdiğiniz durumlarda, suistimal edildiğinizi görüyor, düşünüyor olabilirsiniz. Her insanın hayatında bu gibi iniş çıkışlar olsa da, önemli olan, gösterilen bu tutum karşısında verdiğiniz tepkidir. Siz, elinizden geldiğince saygılı ve anlayışlı olmaya çalışsanız da, karşınızdaki insanlar öyle olmayabilir. Bu gibi durumlarda sakin kalmanız ve belirli bir mesafe koymanız önemlidir ancak çok fazla zorlandığını düşünenler, başka yöntemlere başvurabilir. Peki, olumlu bir sonuç vermeyen, ne kadar öfkelenseniz de, kırılsanız da, yorulsanız da yapmanızı tavsiye etmeyeceğimiz bu yöntemler nelerdir? Gelin birlikte bakalım...

AYRICA: Kurtulmanız Gereken 11 Alışkanlık - Bırakılması Gereken Alışkanlıklar

Ne Kadar Kırılsanız ve Öfkelenseniz de Yapmamanız Gereken Şeyler

Kızdığında Yapmaman Gerekenler Nelerdir?

İntikam Almayı Düşünmeyin

Etkiye tepki vermek içgüdüsel olarak gelişse de, uzun vadede sizi daha çok yorabilir. Karşıdaki kişiye, misliyle yanıt vermek, beraberinde olumsuz düşünceleri ve negatif duyguları sürükleyebilir.

AYRICA: Size Anlam Kazandıracak 5 Nezaket Davranışı

İntikam almak, içinizin rahatlamasını umarak yaptığınız bir girişim olsa da, pek tavsiye ettiğimiz bir tutum değildir. Bu yüzden, intikam alarak kişinin seviyesine inmek yerine, sessiz kalarak ya da metin bir şekilde diyalog kurup, mesafe koymak istediğinizi belirterek de, almak istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

AYRICA: Bunları Yaptığınız için Asla Özür Dilemeyin!

Kötü Bir Tutum Sergilemeyin

Ne kadar kırılmış olursanız olun, bu sizin kötü bir insan olduğunuz anlamına gelmez. Sizi kötülüğe teşvik etmek için de sebep olarak gösterilemez. Haklı iken haksız bir duruma düşmemeniz için, kötü düşüncelerinizden arınmalı, sizi kıran kişiyi belki de kendi haline bırakmalısınız. Kötü bir davranışta bulunmak, karşınızdaki insandan çok, sizin benliğinize zarar verebilir.

AYRICA: İnsanlarla Paylaşmamanız Gereken Şeyler Nelerdir? (8 Madde)

Sessizliği Tercih Ederek, Kendinizi Uzun Uzun Anlatmayı Bırakın

Kırıldığınız anda ve süreçte, uzun uzun ne kadar kırıldığınızı anlatmak, kendinizi ifade etmek yerine, sessizliği tercih edebilirsiniz. Konuşmak, özür duymak için çabalamak sizi daha da yorabilir. Özellikle, kırgınlığınız umursanmıyor ise, bu sizi daha da üzebilir.

AYRICA: Üzgünken Ne Yapılmalı? Üzgün Olduğunuzda Bunları Okuyun!

Bu durumda sessizliğe sığınabilir ve iletişim kurmamayı tercih edebilirsiniz. Kendinizi ifade etmeye çalışmak, özellikle anlayış görmediğiniz bir durumda, psikolojinizi olumsuz etkileyecektir. Susmayı tercih etmeniz, sizin güçsüz olduğunuz anlamına gelmez. Susamayacak boyutta bir tutum karşısında kalır iseniz de, elbette sessizliği bir tercih olarak göremeyebilirsiniz.

AYRICA: Overthinking (Çok Fazla Düşünme) Nedir? Nasıl Kontrol Altına Alınır?

Daha Fazla Sizi Kırmalarına İzin Vermeyin

Anlayışlı ve hoşgörülü bir insan olmanız, insanların bu özelliğinizi istediği gibi suistimal edeceği anlamına gelmez. Unutmayın, siz de bir insansınız ve sizin de anlayışa ihtiyacınız olabilir.

AYRICA: Nasıl Olgun Olunur? Olgunlaşma Belirtileri Nelerdir? Olgunlaştığını Nasıl Anlarsın?

Bu durumda, kendiniz için, en doğru olan mesafeyi koyarak, bu tutumun önüne geçebilirsiniz. Sizi, kolaylıkla manipüle etmelerine izin vermeyerek, olası kırgınlıkların da önüne geçebilirsiniz.

AYRICA: Durmayı ve Ara Vermeyi Gerektiren İşaretler

İletişimi Sağduyulu Bir Şekilde Yapın ve Tartışmaktan Kaçının

Kırgın olmanız, duygusal yönden sizi daha da hassas bir hale sokabilir. Hal böyle iken, karşınızdaki kişiye derdinizi anlatmak, özellikle de karşınızdaki kişi sizi anlayamıyor ise zorlaşabilir.

AYRICA: Nasıl Hayır Denir? Hayır Demek için Ne Yapmalı? (10 Güçlü İpucu)

Sağduyulu bir iletişim kurmayı, seslerin yükselmemesini, tartışmanın büyümemesini engellemeyi tercih edebilirsiniz. Olası bir tartışma, sizi daha da üzebileceğinden, en iyisinin sinirli ve kırgın bir ruh halinde iken iletişim kurmamanın olacağını hatırlatmak isteriz.

AYRICA: İnsanlardan Beklemeyi Bırakman Gereken 8 Durum

İnsanız, haliyle hayal kırıklıkları yaşıyor olabiliriz. Kırılabilir, incinebilir, öfkelenebiliriz. Bu gibi durumlarda, olgun düşünmenin faydalı olabileceğine inanıyoruz. Bu yüzden, bu yazımızda; ne kadar kırılsanız ve öfkelenseniz de yapmamanız gereken 5 şeyi sizinle paylaşmak istedik. Peki, siz neler eklemek istersiniz? Kırgınlığınızı aktarmak ve karşılığında çaba görememek, sizde ne gibi etkilere yol açıyor? İnsanı gerçekten de yoran bir durum olduğunu kabul etmemiz gerekir.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu