Tavsiyeler

Ego (2013) Film Yorumu - Tavsiye Aşk Filmi

Ego (2013) Film Yorumu

Belki de daha önce ilk kez adını duyacağınız bir filmden bahsetmek istiyorum: Ego. Benim için de oldukça eski bir film olsa da, hala izlenebilirliğini ve bendeki etkisini koruyor diyebilirim. Hayatta her şey yolunda giderken, her şeyin nasıl birden değişebileceğini, her şeyin değişirken de, nasıl yeniden güzelleşebileceğini anlatan, belki de izledikten sonra yüzünüzde tatlı bir tebessüm oluşturacak olan bu filmi, mutlaka izlemelisiniz diyerek Ego film yorumu içeriğime başlıyorum.

AYRICA: In Your Eyes Film Yorumu - Tavsiye Aşk Filmi

Ego (2013) Film Yorumu - Tavsiye Aşk Filmi

Ego (2013) Film Yorumu - Tavsiye Aşk Filmi

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri (30 Adet)

Başrollerini Martin Wallström ve Mylaine Hedreul'ın paylaştığı Ego, farklı dünyaların insanları olan iki gencin öyküsünü anlatıyor. Gerçekten birbirinden tamamen farklı hayatlara sahip olan iki insan diyebilirim. Hem karakter, hem hayata bakış tarzları bu kadar farklı olan iki insan, nasıl olur da büyük bir aşk yaşayabilir? Gelin isterseniz konusundan bahsetmeye başlayalım.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Karışık Film Listesi (16 Film)

Erkek karakterimiz Sebastian, zengin bir ailenin tek oğludur ve ona göre hayat eğlenceden, partilerden ve tek gecelik ilişkilerden ibarettir. Görünüşe çok önem veren titiz bir adamdır. Öyle ki onun hayatındaki kadınların hepsi birer manken görünümünde olmalı. Sofistike yaşayan, belirli bir arkadaş grubu olan Sebastian, neredeyse her gecesini barlarda geçiren, hayatın belki de o anlam dolu yanını göremeyen birisi.

AYRICA: Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler - 5 Film Tavsiyesi

Ancak geçirdiği bir kaza sonrası geçici körlük yaşıyor ve ailesi ona yardımcı olması için birini işe almak istiyor. Ancak Sebastian hiçbirisi ile anlaşamıyor. Sonradan görme yetisini kaybetmek, alışmadığı bu yeni durumu kabullenmek ona çok zor geliyor. Bir yardımcının olması düşüncesi onu neredeyse mahvediyor.

AYRICA: Aamir Khan'ın Umudumuzu Alevlendiren 5 Filmi - Aamir Khan Film Önerileri

Diğer yanda hayali dünyayı gezmek olan Mia adında bir kız, seyahat etmek için para biriktirmeye çalışıyor. Bunun için ise bir işe ihtiyacı var. Birçok işte çalışmasına rağmen sonuç alamıyor.

AYRICA: İzlemeniz Gerektiğini Düşündüğümüz Tom Hanks Film Önerileri

İş görüşmesi için Sebastian’ın ailesiyle görüşmeye geldiğinde ise olumlu karşılanıyor ve onun yardımcısı olarak işe başlıyor. Sebastian bu durumu kabullenmekte güçlük çekse de, Mia asla pes edecek bir kız değil.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Kış Temalı Filmler

Şaşırtıcı derece Sebastian ile iyi anlaşıyorlar. Mia’nın doğal, saf, masum karakteri Sebastian’ın hiç bilmediği dünyaları keşfetmesini sağlıyor. Mia, normal şartlarda Sebastian'ın ilgisini çekmeyen, onun tipi olmayan sıradan bir kız ancak neşesi ve hayata olan umutlu tutumu, insanlardan bahsederken onları keyifle anlatışı Sebastian'ın ilgisini çekiyor. Gözleri dünyaya kapalıyken bu genç kadın onun gözleri oluyor ve birlikte çok güzel vakit geçiriyorlar. Sebastian ise bu süreçte ondan etkilenmeye, hatta onu sevmeye başlıyor.

AYRICA: En Sevilen Hayao Miyazaki Filmleri - Anime Film Önerileri

Sebastian aynı zamanda müzikle ilgilenen başarılı bir genç ve Mia onu bir ses yarışmasına katılması için teşvik ediyor. Sebastian kör olduğu için bu öneriyi reddediyor ancak Mia onun albüm çalışmalarını yarışmaya göndererek Sebastian adına başvuru yapıyor. Birbirlerinden hoşlanmaya başladıkları sıralarda Sebastian'ın ameliyatla tekrar eski haline döneceği anlaşılınca işler değişmeye başlıyor. İşte burası filmin gerçekten de düğüm noktası diyebilirim.

AYRICA: Gerçek Yaşamdan Uyarlanan Köpek Filmleri - En İyi Köpek Filmleri

Sebastian söz konusu kadınlar olduğunda çok seçici bir adam. Mia’yı kendi hayalindeki gibi bir kadın zannediyor ve ameliyatla gözlerinin yeniden göreceğini anlayınca Mia’yı görmek için sabırsızlanıyor. Ancak Mia ise endişeli. Sebastian gibi birisinin kendisini beğenmeyeceğinden endişe duyuyor.

AYRICA: İzlenecekler Listenize Ekleyebileceğiniz Tavsiye Kore Dizileri

Sebastian nihayet ameliyat olup da görme duyusuna kavuşunca ise büyük buluşma gerçekleşiyor. Mia’nın hiç de hayal ettiği gibi birisi olmadığını gören Sebastian büyük bir hayal kırıklığına uğruyor. Birlikte vakit geçirmeye devam ettikçe Sebastian, Mia’dan uzaklaşmaya başlıyor ve en sonunda bu durum Mia’nın üzülmesine neden oluyor. Sebastian’ı terk ederek hayatına dönüyor.

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Film Serileri (20 Adet)

Filmin böyle bittiğini düşünmüyorsunuz, değil mi? Görünüş sizce hayatta her şey midir? Bir insanın çirkin ya da güzel, yakışıklı ya da çirkin olması bu kadar önemli mi? Belli ki çoğu insan görünüşe önem veriyor. Çoğu kadın uzun boylu, kaslı, yakışıklı erkekleri tercih ederken, çoğu erkek güzel, zayıf ve uzun bacaklı kadınları tercih ediyor gibi. Asıl güzelliğin karakterde, insanın iç dünyasında ve hayata verdiği tatta yatıyor desek, çok mu klişe bir cümle kurmuş oluruz? Ama öyle değil midir? Birbirine aşırı derecede yakışan iki güzel insanın, ömür boyu mutlu olması o kişilerin güzelliğine mi bağlıdır yoksa çok iyi anlaşıyor olmalarına mı?

AYRICA: Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Bruce Lee Filmleri

Ego da tam bu noktayı ele alan bir çalışma olmuş. Sebastian elbette ki Mia’yı kaybettikten sonra hayatında oluşan kocaman boşluğun sonradan farkına varıyor. Anlıyor ki hayatındaki neşe gitmiş, o hoş sohbetler, tatlı anılar, yaşanılan onca güzel şey artık yok. Kör olmadan önceki hayatı da ona aynı tadı vermiyor artık. Ve Mia’yı da çok kırdığının farkında.

AYRICA: Köpek Balığı Temalı Filmler - 20 Film Tavsiyesi

Sizce sonu nasıl tatlıya bağlanıyor dersiniz? İzleyin görün derim.

Ilık bir yaz gecesinde, serin buzlu bir meyve suyu, patlamış mısırla birlikte izlenebilecek keyifli bir film olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Görünüşün önemli olmadığını, asıl önemli olanın insanın kendisi, düşünceleri, paylaştıkları, yaşadıkları ve yaptıkları olduğunu farklı bir bakış açısıyla bizlere anlatmak isteyen yapımcılara teşekkür ediyoruz. Keyifli seyirleriniz olsun.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu