Tavsiyeler

Estetik Neden Yaptırılır? Cerrahi ve Cerrahi Olmayan Estetik Uygulamaları (İşlemleri) Nelerdir?

Estetik Neden Yaptırılır?

Düşünüyoruz ki, önceden yalnızca hayatta biraz yaş almış kişiler yaşlanmayı geciktirmek için estetik yaptırıyordu ancak durum şimdi hiç de öyle değil. Görünüşünden memnun olmayan birçok kadın ya da erkek de, genç yaşlarda estetik yaptırmak isteyebiliyor. Genç ve canlı görünmek elbette ki herkesin hakkı. Bu yazımızda sizler için genç ve canlı görünmenin estetikle nasıl mümkün olabildiğinden bahsediyor olacağız. En çok tercih edilen estetik yöntemleri nedir? Daha genç ve daha güzel görünmek estetikle nasıl olabilir? Cerrahi estetik işlemleri (uygulamaları) ve cerrahi olmayan estetik işlemleri nelerdir? bu sorulara cevap vermeye özen göstereceğiz.

AYRICA: Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep

Güzellik olgusu toplumda bir kriter olarak kabul ediliyor, en azından bazı insanlar böyle kabul etmiş durumda. Beğenilmek ve güzel görünme çabası ile birlikte doğal yöntemlerin yanında estetiksel yöntemler de sık tercih edilen bir durum olmaya başladı. Özellikle görünüşlerinden rahatsızlık duyan, hem psikolojik olarak hem de görsel olarak kendini iyi hissetmeyen kişilerin başvurduğu estetik yöntemler de gün geçtikçe kendini geliştirmeye devam ediyor.

AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için 5 Pratik Yol

Öyle ki her gün yeni bir estetik yöntemiyle karşılaşıyoruz. Estetik artık günümüzün güzellik gerçeği olmaya başladı gibi görünüyor. Özellikle ünlü kişilerin estetiği daha sık tercih ettiğini görebilirsiniz. Birbirinden ilginç yöntemlerle estetik yaptıran ünlüler deyim yerindeyse hiç yaşlanmıyor.

AYRICA: Göz Sağlığını Korumak için 5 Faydalı Tavsiye

Estetiksel dokunuşlar sayesinde neredeyse yıllara meydan okuyan bu kişiler acaba hangi estetik yöntemlerini kullanıyor? Daha genç ve daha canlı görünebilmek nasıl mümkün?

Gelin hep birlikte en çok yapılan cerrahi estetikler ve cerrahi olmayan estetikler nelerdir? bakalım.

AYRICA: Myom Nedir? Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Tedavi Edilir?

İçindekiler

  1. Cerrahi Estetik Uygulamaları ve Cerrahi Olmayan Estetik Uygulamaları Nedir?
  2. Cerrahi Estetik İşlemleri (Uygulamaları) Nelerdir?
  3. Cerrahi Olmayan Estetik İşlemleri (Uygulamaları) Nelerdir?
  4. Estetik Neden Yaptırılır?
  5. Estetik Operasyonlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

AYRICA: Su İçmeyi Nasıl Alışkanlık Haline Getirebilirim? Etkili Yöntemler!

Cerrahi Estetik Uygulamaları ve Cerrahi Olmayan Estetik Uygulamaları Nedir?

Cerrahi Estetik Uygulamaları ve Cerrahi Olmayan Estetik Uygulamaları

AYRICA: Saç Neden Dökülür? Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir? Evde Saç Bakım Maskesi Nasıl Yapılır?

Günümüzde birçok estetik yöntemi mevcut. Bütçeye ya da gerekliliğe göre cerrahi ya da cerrahi olmayan estetik yöntemlerle birlikte, genç ve canlı görünmenin birçok yolu var. Güzellik bakım merkezleri size bu konuda birçok seçenek sunuyor. Dünyada da genel olarak baktığımızda en çok tercih edilen estetik operasyonları nedir? Doğal estetik uygulamaları ile cilde bakım yapabilmek mümkün mü? sorularının cevaplarını vermek istiyoruz.

AYRICA: Sarılmanın Vücuda Faydası Nelerdir? (17 İnanılmaz Etki)

Cerrahi işlemler genellikle risk hesaplamaları yapılarak ve iyi bir araştırma sonucunda, bu işi gerçekten en iyi şekilde yapabilecek doktorlar tarafından gerçekleştiriliyor ve alınan sonuçlar da gayet memnun edici bir seviyede.

Ancak risk almaktan korkanlar için, cerrahi olmayan estetik girişimleri de mevcut. Yüz gerdirme, dolgu, botoks, peeling gibi işlemler cerrahi olmayan işlemler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, cerrahi estetik işlemleri nelerdir? Genç ve güzel bir görünüm cerrahi işlemlerle nasıl mümkün olur? Gelin hep birlikte dünya genelinde gerçekleştirilen estetik operasyonlarına bakalım.

Cerrahi Estetik İşlemleri (Uygulamaları) Nelerdir?

Rinoplasti – Burun Estetiği Nedir?

Burun estetiği, cerrahi operasyonların başında gelen estetik yöntemlerinden birisidir. Gerekli görüldüğü durumlarla birlikte, kişi isterse burun estetiği yaptırabilir.

Kemerli burun, uzun burun vb. durumlarda daha genç ve daha estetik bir burun tercih eden kişilerin sıklıkla başvurduğu bir yöntem olan rinoplasti etkili sonuçlar verebilen bir yöntemdir.

Blefaroplasti – Göz Kapağı Estetiği Nedir?

Göz çevresindeki kırışıklıklar, torbalanma, sarkmış deri, fazla kas dokusu gibi durumları iyileştirmek için yapılan göz kapağı estetiği, genç ve güzel görünmek isteyen kişilerin başvurduğu bir diğer önemli estetik yöntemi diyebiliriz.

Liposuction – Yağ Aldırma Nedir?

Fazla kilolarından dert edinen kimseler ya da bölgesel olarak zayıflamak isteyen kişilerin sıklıkla tercih ettiği işlem yağ aldırmadır.

Yağ aldırma vücuttaki fazla yağ kütlesinin dışarı atılması ve vücuda istenilen şeklin verilmesi konusunda hızlı bir yöntem olarak tercih edilmektedir.

Meme Büyütme Nedir?

Meme büyütme, göğüslerinin küçüklüğünden şikâyet eden, bebek emzirme döneminden sonra küçülen göğüslere sahip kişilerin tercih ettiği bir estetik yöntemidir.

İstenilen büyüklükteki silikon implantlar meme altından göğüse yerleştirilir. Böylelikle meme büyütme işlemi gerçekleştirilmiş olur.

Meme Küçültme Nedir?

Büyük göğüsler, kişiye rahatsızlık verebildiği gibi estetik açıdan da hoş bir görünüm oluşturmayabilir. Bazı kadınların sağlık açısından da meme küçültme yöntemini tercih ettiği bilinmektedir.

Meme içerisindeki yağların, bezlerin bir kısmının alınması işlemi olan meme küçültme işlemi sonrasında istenilen görüntüye kavuşmak mümkündür.

Meme Kaldırma Nedir?

Kilo verimi sonrasında, emzirme sonrasında ya da doğal olarak sarkmış durumdaki göğüslerin daha dik ve dolgun görünmesi için meme kaldırma işlemi tercih edilir.

Kulak Estetiği Nedir?

Kulakları orantısız kişilerin ya da kepçe kulak sahibi kişilerin, daha orantılı ve düzgün bir kulak görünümüne sahip olması için yapılan estetiktir.

Kulaklarının görünüşünden rahatsız olan kişilerin yaptırdığı bu işlem, sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir.

Kalça Büyütme Nedir?

Özellikle kadınların tercih ettiği bu yöntem, daha dolgun, daha dik bir kalçaya sahip olmak için yapılan dolgu enjeksiyon işlemidir.

Kalçasından memnun olmayan, daha çekici bir görünüm elde etmek isteyenler, popo germe, popo kaldırma, popo genişletme gibi yöntemlerle istediklerine kavuşur.

Yüz Kemiği Estetiği Nedir?

Özellikle çenenin belirginleşmesi, elmacık kemiğinin istenilen görüntüye ulaşması için yüz profilinin yeniden şekillendirilmesi işlemidir.

Kişiden kişiye değişen en estetik yüz profil oranları belirlenir ve işlem sonrasında gerçekleştirilir.

Bölgesel Vücut Germe Nedir?

Özellikle göbek, bel ve bel çevresinde kilodan dolayı sarkma, deride büzüşme gibi durumlarda kullanılan germe işlemi, daha diri bir görünüm için tercih edilebilmektedir. Yine buna ek olarak çeşitli cilt deformasyonlarında vücut germe işlemi yapılabilir.

Saç Ektirme Nedir?

Saçları dökülen ve saç dökülmelerinden şikâyet eden kişilerin, kadın erkek fark etmeksizin sıklıkla tercih ettiği bu işlemle, ense kökündeki saçların alınıp saç kaybına uğrayan bölgeye ekilmesi sağlanır. Erkeklerin daha çok tercih ettiği bu yöntemle, daha genç ve canlı görünebilmek mümkün olur.

Buraya kadar genel olarak dünyada tercih edilen estetik operasyon yöntemlerini sıraladık. Cerrahi işlemler genel olarak etkin sonuç veren ve tekrarlama eğilimi az olan işlemler olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz.

Ancak cerrahi işlem olmadan da genç ve güzel görünmek mümkün. Estetik, yalnızca cerrahi işlemlerle gerçekleşmiyor. Yıllara meydan okumak, yaşlanmayı geciktirmek, daha parlak ve genç bir cilt görünümüne sahip olabilmek için cerrahi olmayan işlemler de var. Peki, cerrahi olmayan estetik işlemleri nelerdir? gelin o uygulamalara yakından bakalım.

Cerrahi Olmayan Estetik İşlemleri (Uygulamaları) Nelerdir?

Yüz Gerdirme (Botoks) Nedir?

Yüz gerdirme, özellikle yaşlanmayı geciktiren etkilerin (kırışıklık, sarkma vb.) yok edilmesi için tercih edilen bir estetik işlemidir.

Yüz gerdirme mimiğe bağlı kırışıklıklarda, boyundaki kırışıklarda vb. kullanılabilir. En sık tercih edilen estetik işlemlerden birisi yüz gerdirmedir. Ancak bu işlem bir süre sonra tekrarlama gerektirebilir.

Yüze Dolgu Nedir?

Ünlülerin de sık sık yaptırdığı bir yöntem olan dolgu, yüzün istenilen bölümlerine yapılan bir yağ enjeksiyonu işlemidir.

Daha dolgun bir dudak, daha dolgun elmacık kemikleri, daha estetik bir yanak görünümü için tercih edilen dolgu, belirli aralıklarla tekrar edilebilir.

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi, deri altındaki düzensizliklerin, portakal kabuğu görüntüsü veren cildin, selülit denen yağların bölgesel inceltilmesinde kullanılan bir yöntemdir.

Mezoterapi cildin yenilenmesi, parlatılması, daha genç ve daha diri bir görünüm elde edilmesi için tercih edilir.

Kimyasal Peeling Nedir?

Kimyasal peeling, ciltteki çillerin, güneş lekelerinin, sivilce lekelerinin, siyah noktaların vb. gibi durumların hafifletilmesi, cilde parlak ve canlı bir görünüm kazandırılması için uygulanan bir yöntemdir.

Kimyasal ajanlar kullanılarak derinin üst tabakasının soyulması ve altındaki taze yeni cildin yüzeye çıkması sağlanır. Cilt bakımında sıklıkla tercih edilen bu yöntem, etkili sonuçlar verebilmektedir.

Mikrodermabrazyon Nedir?

Mikrodermabrazyon, alüminyum oksit mikro-kristallerinin cilde basınçla püskürtülmesi sonrasında cildin en üst tabakasının soyulması sağlanır.

Bu yöntemle birlikte bazı sivilce tipleri, ince kırışıklıklar, sivilce lekeleri, çil vb. lekelerin azaltılması sağlanır.

Lazer Rejuvenasyon Nedir?

Cilt gençleştirme, cilt yenileme operasyonları olarak da bilinen Lazer Rejuvenasyon, güneş lekeleri, yüzeysel damar çatlamaları, sivilce izleri, gözenekleri tıkayan siyah noktalar, ciltte oluşan incelmeler ya da kalınlaşmalar gibi sorunlarda, cildin yapısı bozulan kısmının lazerle kaldırılması işlemidir.

Kolajen üretiminin uyarılması ve artırılmasıyla cildin yeniden yapılandırılması sağlanır.

Podoloji Nedir?

Genç ve canlı görünmenin tercih edilen yöntemlerinden birisi de podoloji, yani ayak bakım işlemidir.

Ayak tırnak bakımı, kalın, batık, şekilsiz tırnaklar gibi sorunların düzeltilmesi, daha güzel bir ayak görünümü elde edilmesi amaçlanır.

Soğuk Lipoliz Nedir?

Yağ dondurma olarak adlandırılan bu yöntemle birlikte, yağ hücreleri dondurulur ve işlem sırasında diğer hücrelere zarar verilmez.

Özellikle kilo vermek ya da bölgesel olarak zayıflamak isteyenlerin tercih ettiği bu işlemle, istenmeyen yağ dokuları vücuttan atılmış olur.

İp Askı Nedir?

Fransız askı tekniği olarak bilinen ip askı, ciltte askılama tekniği ile birlikte yüz bölgesindeki kırışıklıkları, sarkma gibi sorunları ortadan kaldırıyor.

Cildin altına yerleştirilen özel ipler, uzman kişiler tarafından yüzün asma bölgeleri iyi saptanarak gerçekleştirilmelidir. İp askı, özellikle cerrahi tedavi tercih etmeyen kişilerin kullandığı bir işlemdir.

Kirpik Lifting Nedir?

Kirpik liftingi, kirpikleri 2 ya da 3 ay süreyle kalıcı olarak kıvırma, kaldırma ve dolgun gösterme işlemidir.

Sıklıkla tercih edilen bu uygulama sayesinde daha hacimli ve kıvrık kirpikler elde edilir. Kirpiklerin yönü aşağı bakan kişilerin özellikle tercih ettiği bu yöntem, daha gür ve kalkmış kirpiklere sahip olabilmeyi vaat ediyor.

Kaş Kaldırma Nedir?

Göz ve kaş arasındaki orantıdan rahatsız olan kişiler, daha etkili bir bakış ve daha etkili bir duruş için kaş kaldırma işlemini tercih edebiliyor.

Kaşa şekil verme, kaşa kalıcı dövme yaptırma gibi yöntemler de kaş estetiği alanında tercih edilen bir diğer yöntemlerden.

Dermapen Nedir?

Cilt yenileme olarak bilinen dermapen, cildin küçük iğnelerle uyarılarak kolajen ve elastin üretiminin uyarılması ve artırılması anlamına gelmektedir.

Acısız olmakla birlikte sıklıkla tercih edilen bu işlemle, cilde daha genç ve parlak bir görünüm vermek mümkündür.

Somon DNA’sı Yöntemi Nedir?

Somon DNA, somon balığının kan hücrelerinden ve spermlerinden oluşan, hücreyi yenileyen içeriği ile ciltte gençleştirme sağlayan bir yöntemdir.

Cilt sarkmalarında, kırışıklıklarda gözle görülür bir azalma gerçekleştiren bu yöntem, gençlik iksiri olarak da bilinmektedir.

Leke Tedavisi Nedir?

Ciltteki lekeleri yok etmek ve cilt tonunu eşitlemek için kullanılan leke tedavisi yönteminde, dirençli lekelere karşı da kullanılabilen peeling ve lazer yöntemleri tercih edilir. Lekenin olduğu deri soyulur ve altından taze derinin çıkması sağlanır.

Örümcek Ağı Nedir?

Örümcek ağı, örümcek ağı şeklindeki iplerin deri altına konulması ve cildin kolajen yapısının iplere tutunması sağlandıktan sonra, ipin büzüştürülerek cildi germek için kullanılan bir yöntem demektir.

Gergin ve kırışıksız bir cilt için tercih edilen bu yöntem, sıklıkla tercih edilen uygulamalar arasında.

Estetik Neden Yaptırılır?

Yapılan çoğu estetik elbette ki, daha genç, daha güzel, daha sağlıklı bir görünüm elde etmek için tercih ediliyor. İnsanlar güzellik olgusuna önem veriyor. Hal böyle iken yaşlanma karşıtı kremler, estetik yöntemler gibi türlü seçeneklerle birlikte yıllara meydan okumak, cildi ve bedeni daha genç, daha sağlıklı göstermek için bu doğrultuda adımlar atılabiliyor.

Ancak bazen cerrahi estetikler, kişinin tercihi dışında doktor tarafından da kişilere önerilebiliyor. Örneğin bir kaza sonrasında rinoplasti yapılması çok normal. Zorunlu durumlarda da tercih edilebilen cerrahi estetik yöntemler, ülkemizde de başarıyla gerçekleştiriliyor.

Estetik Operasyonlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Genç ve taze bir görünüm için tercih edilen cerrahi, cerrahi olmayan estetik yöntemlerde dikkat edilmesi gereken birçok husus mevcut. Öncelikle yapılacak işlem için gerçekten kararlı olmak gerekiyor.

Sonradan pişman olmamak için kararlı ve emin adımlarla ilerlemek önemli. Bu yüzden estetik operasyonlardan önce dikkat edilmesi gereken noktalar nedir? Gelin bu sorunun cevaplarını maddeler halinde inceleyelim.

Kesin Karar Vermek Önemli

Estetik operasyonlar geri dönüşümü olmayan operasyonlardır ve elbette ki her operasyonun kendisine göre riski vardır. Ancak iş burada kesinlikle estetik yaptırmak isteyen kişide bitiyor.

Kesin karar vermeden, üzerine iyice düşünmeden, artı ve eksileri değerlendirmeden bir karara varmamak gerekiyor. Rahatsız olduğunuz durumları nasıl düzeltebileceğinizin alternatif yönlerini aramanız ve belki de ilk önce o alternatif yöntemleri denedikten sonra estetik operasyonları yaptırmayı düşünmeniz daha doğru olabilir.

Hekiminizi İyi Seçmeniz Gerekiyor

Eğer estetik operasyonu gerçekleştirmek istediğinize dair bir karar verdiyseniz, geriye hekim araştırması yapmak kalıyor diyebiliriz.

Yaptırmak istediğiniz işlemi alanında en iyi hekimlere yaptırabilir, böylelikle alınan başarı sonuçlarına göre olumlu bir beklenti edinebilirsiniz. Hekimlerin daha önceki hastalarına ulaşabilir ve bu konuda bilgi almayı da düşünebilirsiniz.

Daha Önce Bu Operasyonu Yaşayan Kişilerle Konuşun

Herkes farklı olsa da, belirli operasyonları yaptırmadan önce, daha önce bu operasyonları yaptıran kişilerle konuşabilir, araştırmalar yapabilirsiniz.

Bu sizin daha net karar vermenize de yardımcı olabilir. Böylelikle alınacak olan sonuçlar karşısında deneyimlerden de yararlanmış olursunuz.

Aşırı İşlemlerden Kaçınmayı Tercih Edin

Cerrahi ya da cerrahi olmayan işlemler, kişinin anatomik yapısı, fizyolojik yapısına, uygun olup olmadığına bakılarak karar verilen işlemlerdir.

Vücudunuza uygun olmayan bir işlemi yaptırmakta ısrar etmemenizi tavsiye ederiz. Bu konuda doktorunuzun vereceği tavsiyeler ekstra önemli olacaktır.

Ani Duygusal Kararlarla Hareket Etmeyin

Estetik işlemleri öncesi ve sonrasında zaman ayırılması, özenle dikkat edilmesi gereken işlemlerdir. Düşünmeden ani duygusal kararlar ve isteklerle hareket edilmesi, olumsuz sonuçlar doğurabilir ve daha sonrasında pişmanlıklar yaşayabilirsiniz. Dikkatli ilerlemekte fayda var.


Söz konusu genç ve güzel görünmek olduğunda neredeyse çoğu kişi estetik yöntemlere başvuruyor gibi görünüyor. Herkes birbirine benzemeye başladı yorumunu elbette ki duymuşsunuzdur. Özellikle ünlülerin başlattığı estetik akımları, dünya genelinde de oldukça ilgi görüyor.

Bu yazımızda, daha güzel nasıl olabilirim, daha estetik bir buruna, daha dolgun bir kalçaya, daha genç bir görünüme nasıl sahip olabilirim? diyenler için cerrahi estetik operasyonları ve cerrahi olmayan estetik operasyonları hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Estetikle güzel görünmek mümkün mü? Genç ve canlı görünmenin sırları nelerdir? En çok tercih edilen estetik yöntemleri nedir? gibi soruların cevaplarını bulabileceğimiz bu yazımızın faydalı olmasını umuyoruz. Belki de, en doğal güzelliğin yıllara meydan okumak değil de, yılların izlerini yüzümüzde taşımak olduğunu dile getirmek gerekir. Tabii ki seçim sizin…

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu