Tavsiyeler

Evde Takı Yapmanın Püf Noktaları - Takı Nasıl Yapılır? Takı Tasarımcısı Olmak Çok Kolay

Evde Takı Yapmanın Püf Noktaları

Çoğu kadın, kıyafetlerini takılarla taçlandırmayı, farklı, enerjik bir hava yaratmayı seviyor. Söz konusu takılar olduğunda ise çeşitler çok fazla ancak bazen, tam olarak kafamızdaki gibi bir tasarımı istediğimiz kadar kolay bir şekilde bulamayabiliyoruz. Örneğin yaratıcı, ilham dolu düşünceleriniz var ise, kendinize takı almak için butiklere her girdiğinizde, ben daha güzelini yapabilirim diyor olabilirsiniz. Karakterinize hitap eden, her kullandığınızda size gerçekten iyi hissettiren bir kolyeyi tasarlamak neden mümkün olmasın? Bu yazımızda bu işe gerçekten yüreğini koyabilecek kadınlar ya da erkekler için, kendi takımı nasıl yapabilirim? Evde nasıl takı yapabilirim? sorularına cevaplar veriyor olacağız. Umarız teşvik edici bir yazı olacaktır. Hadi gelin küçük detaylarla birlikte takı yapmanın kolaylığından ve aslında ne kadar keyifli olduğundan bahsetmeye başlayalım.

AYRICA: Evlilik Hazırlıkları Nasıl Olmalı? Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Birçoğumuz mutlaka evdeki satın aldığımız takıları bozup yeni bir bileklik ya da kolye yaratmışızdır. Özellikle rengârenk boncukları görünce dayanamayanlar olarak, şöyle tatlı, renkli bir bileklik yapmak hoş olmaz mıydı? Bunun için uğraş verirken bile kendinizde farklı becerilere olan yatkınlığınızı keşfedebilirsiniz.

AYRICA: Kır Düğünü mü Salon Düğünü mü?

Kendinize ait bir kolyeyi ya da küpeyi gören ve zevkinizi beğenerek, “O küpeyi nereden aldın?” ya da “Kolyen çok güzelmiş.” gibi yorumlar yapan kişiler karşısında keyiflenmemeniz mümkün değil. Kendiniz tasarladığınızı söylediğiniz zaman alacağınız tepkileri bir düşünün. Bu sizi daha da motive edecektir, buna emin olabilirsiniz. Peki, evde kendiniz nasıl takı yapabilirsiniz? Takı malzemeleri için yalnızca ip ve boncuk yeterli midir? Evde takı yapmanın püf noktaları nelerdir? Takı takmak kadar takıları tasarlamakla da ilgileniyorsanız hadi gelin neler yapabileceğinize bir bakalım.

AYRICA: Romantik Filmleri Neden Seviyor ve İzliyoruz?

İçindekiler

  1. Evde Takı Yapmanın Püf Noktaları - Takı Nasıl Yapılır?
  2. Evde Yapılan Takıları Nasıl Satabilirim?

Evde Takı Yapmanın Püf Noktaları - Takı Nasıl Yapılır?

Takı Nasıl Yapılır?

Sabır Önemli

Takı yapımı sadece ip ve boncuk yeterli olmayabilir tabii ki ama mutlaka ip ve boncuğunuz da olmalı diyebiliriz. Tamamen ilhamınıza, yaratım gücünüze kalmış tasarımlar elde etmek istiyor iseniz, öncelikle sabırlı olmanız gerekiyor.

AYRICA: Diğer İnsanlardan Daha Zeki Olduğunu Nasıl Anlarsın?

Takı tasarımı bazen oldukça zahmetli olabilir. Uygun parçayı bulma telaşı, yanlış bir harekette yapılan tasarımın bozulması, dayanıklılık, zaman ve vereceğiniz uğraş gibi birçok unsurun sonucunda ortaya çıkaracağınız çalışma buna değmeli. Sabırlı olmanız karşısında elinizden harika çalışmalar çıkabilir. Bazen bazı tasarımlarınız planladığınızdan uzun zaman alabilir.

AYRICA: Kadınların Tatil Çantasında Neler Olmalı?

Eğer gerçekten bu işe yüreğinizi koyarak başlamak istiyorsanız, her şeyin kolaylıkla olmayacağını kabullenmeniz ve söylediğimiz gibi sabırlı olmanız gerekiyor.

AYRICA: TV Ünitesi Dekorasyon Önerileri - TV Köşesi Fikirleri

Malzemeleri İyi Tanımalısınız

Takı tasarımı oldukça keyifli bir uğraş aslında. İncelik ve işçilik gerektiriyor desek yanılmış olmayız. Eğer kendi takılarınızı tasarlamaya karar verdiyseniz, hangi malzemeleri kullanabileceğinizi bilmeniz gerekiyor.

AYRICA: Su İçmeyi Nasıl Alışkanlık Haline Getirebilirim? Etkili Yöntemler!

Öncelikle bunun için küçük bir araştırma yapabilirsiniz. İnternet satış noktalarında takı tasarlamak isteyenler için set halinde takı tasarım malzemeleri satılıyor, bunları temin edebilirsiniz.

AYRICA: Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep

Takı tasarlamak haliyle yalnızca ip ve boncuk ile olmuyor. Bunun için misina iplikleri, yaptığınız takıları bağlayacak klipsler, makas ve kıvırma, bağlamak için kargaburnu dediğimiz küçük pense, tel örgü aleti, delik açma aleti, silikon tabancası, metal bağlayıcılar vb. takı tasarımında kullanılan yardımcı olabilecek malzemelerden bazılarıdır diyebiliriz.

AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için 5 Pratik Yol

Kendinizi Geliştirmeniz Önemli

Takı tasarlamaya karar verdiğiniz anda nereden başlayacağınızı bilemiyor olabilirsiniz. Hayal gücünüzün çok geniş olduğunu düşünüyor olsanız da, ilginç fikirlere sahip olsanız da, bunu nasıl hayata geçireceğinizi düşünüyor olabilirsiniz.

AYRICA: Çinko Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Elbette ki bir noktadan başlamak önemlidir ancak tasarım yapmaya başlamadan önce araştırma yapmanızı öneririz. Hiç bilmediğiniz yöntemlerle, aklınızdaki fikirleri, yarattığınız çalışmayı, kolaylıkla yapabileceğinizi öğrendiğinizde, işin zahmetli kısmı sizin için yorucu olmayacaktır.

AYRICA: Kalbi Nasıl Koruruz? Sağlıklı Bir Kalp için Yapılması Gerekenler

Yani diyoruz ki, az da olsa bilginiz olsun ve bir adım atmaya karar verdiğinizde bocalamayın. Ve elbette ki kendinizi geliştirmeye devam edin.

Gördüğünüz Her Şeyden İlham Alabilmelisiniz

Bir zaman sonra hobinizden sıkılmamak için, ilham kaynaklarınızı artırmalı, her konuda yaratıcı olabilmenin yollarını aramalısınız. Hayal gücünüzün çeşitliliğine inanıyor ve güveniyor iseniz, bu çok güzel bir şey elbette ancak, zaman geçtikçe tasarım konusunda sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

AYRICA: Sarılmanın Vücuda Faydası Nelerdir? (17 İnanılmaz Etki)

Takı tasarlamak söz konusu olduğunda birçok ilham verici materyaller mevcut. Örneğin rengini çok beğendiğiniz bir kumaştan küçük bir parça bilekliğinizde kullanabilirsiniz ya da artık kullanmadığınız kelebekli tokanızı çanta süsü yapabilirsiniz.

AYRICA: Derin Uykunun Önemi ve Sağlığa Faydaları

Anneannenizin çok severek giydiği eşarbın üzerine yaptığınız küçük boncuklardan oluşan takıyı işleyebilirsiniz. Ona güzel, el emeği bir hediye vererek onu mutlu etmiş olursunuz. O kadar çok fikir var ki! Hepsini yapmak için insan adeta sabırsızlanıyor diyebiliriz!

AYRICA: Uyku Kalitesini Artırmanın Yolları (9 Önemli İpucu)

Takı Kurslarına Katılabilirsiniz

Evde takı yapmak, bu konuda pek deneyiminiz yok ise, başlarda heyecan verici olsa da sonrasında zahmet verici bir uğraş haline gelebilir. Ayrıca daha farklı, daha estetik ve sağlam takılar yapmanın nasıl bir şey olduğunu merak ediyor iseniz, bu konuda açılmış kurslara katılmayı tercih edebilirsiniz.

AYRICA: Göz Sağlığını Korumak için 5 Faydalı Tavsiye

Özellikle eritilen taşlarla objeler oluşturma, kullanılan metal parçalarını şekillendirme vb. birçok deneyimi, katıldığınız takı tasarım kurslarında kazanabilirsiniz. Daha sonra ise öğrendiğiniz bilgilerle evde takı tasarlamaya devam etmeniz mümkün. Tamamen sizi yansıtan çalışmalarınızı satmayı bile düşünebilirsiniz.

AYRICA: Soğuk Havanın Vücuda Etkileri Nelerdir?

Evde Yapılan Takıları Nasıl Satabilirim?

Diyelim ki evde takı tasarlamaya başladınız. Tasarladığınız takıları üzerinizde kullandıkça arkadaşlarınızın ve çevrenizin ilgisini çekmesi oldukça normal. Üstelik siz bile tasarımlarınızdan emin olmasanız da başkalarının beğenmesi ile inanamayacağınız başarıları yakalayabilirsiniz.

AYRICA: Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir? Soğuk Algınlığı Nasıl Önlenir?

Bir gün iki kişi için takılar tasarlarken, diğer gün bu sayılar artabilir ve takılarınız beğenildikçe ve talep artıkça kendinize güven gelir. Bütçe ayrımınızı iyi hesaplayarak, tasarladığınız takıları satmayı hatta bunun için sosyal medyanın gücünü kullanmayı düşünebilirsiniz.

AYRICA: Adet Ağrısı Nasıl Geçer? Adet Ağrısına Ne İyi Gelir? Ne Yapılmalı?

Eğer dilerseniz bir alışveriş sitesi açabilirsiniz. Ancak sosyal medya hesapları açmak ve hobinizi bir işletmeye dönüştürmek sizin için daha akıllıca olabilir. Ayrıca büyük alışveriş sitelerinde hem başarılarınızı duyurmak hem de kitle çekebilmek için şahıs şirketi açabilirsiniz.

AYRICA: Yumurta Tembelliği (Polikistik Over Sendromu) Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Bir zaman sonra belirli bir kitle kazandıktan sonra dilerseniz kendi alışveriş sitenizi de oluşturabilirsiniz. Peki, tasarım takılarınızı satmaya nasıl başlamalısınız? İlk adımınız ne olmalı?

  • Çevreniz takılarınıza ilgi gösterdikçe, kendinize güveniniz artacaktır. Bunun için ilk olarak arkadaş ve arkadaşları metodunu kullanarak adınızı ve tasarımlarınızı duyurmaya başlayabilirsiniz.
  • Tasarımınızı geliştirmeye ve trendleri takip etmeye özen göstermelisiniz. İlgi çekici ve modaya uygun tasarımlarınızla, hangi pazar alanında satış yapmaya karar vermeniz gerekebilir. İster iseniz yalnızca kadınlar için tasarımlar hazırlarken, ister iseniz erkekler için de geniş bir tasarım oluşturabilirsiniz. Pazarlama stratejisini ve alanını iyi belirlemenizde fayda var.
  • Sosyal medyada, özellikle görsel odaklı sosyal medyada bir hesap açarak tasarımlarınızı paylaşabilir ve bütçeniz doğrultusunda belirlediğiniz fiyattan satış yapmak için hesabınızı büyütmek için uğraşabilirsiniz. Özellikle etiket ve keşfet kanallarında yer almak, insanların ilgisini çekmek için, işletme sosyal medya kullanımı rehberliği hakkında bilgi edinmenizde fayda var.
  • Zaman zaman düzenlenen kermes, el sanatları kursları ve bu gibi pazar semtlerine katılarak yaptığınız tasarımları satmayı düşünebilirsiniz. Tasarımlarınız ilgi çektikçe talepler artacaktır, buna emin olabilirsiniz.
  • Özellikle katıldığınız doğum günü partisi, düğün, davet vb. ortamlarda takılarınızı takmaya özen gösterin ve gerekirse yanınızda birkaç tasarımınızı taşıyın. İlgi çeken takılarınız ve tasarımlarınızın bu gibi ortamlarda gözden kaçması imkânsız diyebiliriz.

Evde takı yapmak, evde takı yapmanın püf noktaları nedir gibi soruların cevaplarını verdiğimiz bu yazıda, girişimci ruhuna sahip olan insanların ihtiyacı olan motivasyona katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Eğer el sanatlarına ilginiz var ise, özellikle takılarla ilgili becerilerinizin olduğunu düşünüyorsanız, sizler de evde takı tasarımı yapabilir ve bunu zamanla işletmeye dönüştürebilirsiniz. Üzerinizde harika duracak takıları yaratmak ve bunu zarafetle taşımak büyük bir kıvanç olacaktır. Deneyin ve görün deriz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu