Tavsiyeler

Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir? Soğuk Algınlığı Nasıl Önlenir?

Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir?

Özellikle yaz aylarına girerken, soğuk algınlığına yakalanmamak için dikkat etmek gerekiyor. Bir gün yağmurlu iken, diğer gün sıcak bir yaz günündeymiş gibi hissettiren değişken havalar, sizleri de şaşırtıyor olabilir. Güneşli bir havaya aldanarak yazlık kıyafetler giydikten sonra aniden bastıran yağmurun altında kalmak, hasta olmanıza neden olabilir. Bu yazımızda tam da bu aniden gelişen durumlara karşı, soğuk algınlığı nasıl önlenir? Soğuk algınlığına ne iyi gelir? sorularının cevaplarını veriyor olacağız.

AYRICA: Su İçmeyi Nasıl Alışkanlık Haline Getirebilirim? Etkili Yöntemler!

Bu mevsim geçişlerinde eğer bağışıklığınızı güçlü tutmaz iseniz, soğuk algınlığı ile baş etmeniz güçleşebilir. Burun akıntısı, baş ağrısı, yüksek ateş, tıkalı burun, kas ve eklemlerde ağrı, halsizlik, bitkinlik gibi belirtilerle hayatımıza aniden giren gripten korunmanın yolları elbette ki var. Eğer önlem almaz ve dikkatsiz davranır iseniz, özellikle mevsim geçişlerinde yakalandığınız soğuk algınlığını daha ağır geçirebilirsiniz. Peki, grip gelip bizi bulmadan ona karşı nasıl direnç gösterebiliriz? Gelin birlikte bakalım…

AYRICA: Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep

Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir? Soğuk Algınlığı Nasıl Önlenir?

Soğuk Algınlığı Nasıl Önlenir?

Düzenli Bir Kahvaltı

Kahvaltı, öğünlerin içinde en vazgeçilmez olanıdır. Soğuk algınlığına karşı en büyük direnci, besleyici ve sağlıklı bir kahvaltı ile gerçekleştirebiliriz. Sağlıklı, güçlü bir bağışıklık sistemi için, her gün düzenli bir saatte yapılan kahvaltı şarttır.

AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için 5 Pratik Yol

Kahvaltıda, şekersiz doğal yiyecekler, salatalık, domates, yarım yağlı peynir, C vitamini yüksek olan portakal ya da mandalina suyu yenmelidir. Özellikle yeşillik tüketmek, besin değeri yiyecekleri tercih etmek faydalı olacaktır.

AYRICA: Çinko Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Mevsimine Göre Giyinmek Önemli

Mevsim geçişlerinin yaşandığı dönemlerde, havanın aniden değişen durumuna göre bazen önlemler almıyor olabiliriz. Ancak soğuk bir havada kısa kol giyinmek soğuk algınlığına davetiye çıkarabilir.

AYRICA: Kalsiyum Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir? Hangi Besinlerde Kalsiyum Var?

Nasıl olsa güneş kendisini gösterir diye düşünerek dikkatsiz davranmak, hastalığa yakalanmanıza neden olabilir. Bu yüzden terletmeyecek şekilde ve mevsimine göre giyinilmeli. Bahar mevsimlerinde havalar oldukça değişkendir. Yanılgıya düşmemenizi öneriyoruz.

AYRICA: Sarılmanın Vücuda Faydası Nelerdir? (17 İnanılmaz Etki)

Temizliğe Dikkat Edilmeli

Gribe ya da soğuk algınlığına yakalanmamak için, hijyene dikkat edilmeli. Özellikle eller ve ayaklar temiz tutulmalı ve olabildiğince düzenli bir şekilde duş alınmalı.

AYRICA: Derin Uykunun Önemi ve Sağlığa Faydaları

Grip, nezle gibi durumların artığı havalarda, insanlarla olan iletişiminize ve temaslarınıza ekstra özen göstermelisiniz. Mikropların barınabileceği her yer temiz tutulmalı. Grip ya da nezle olan kişilerle ise koymanız gereken mesafeye dikkat etmelisiniz.

AYRICA: Uyku Kalitesini Artırmanın Yolları (9 Önemli İpucu)

Klima ya da Vantilatörlere Karşı Dikkat!

Özellikle yaz aylarına yaklaşırken, aniden bastıran sıcak havalarda insanın imdadına yetişen klima ve vantilatörler soğuk algınlığına yakalanmanıza neden olabilir.

AYRICA: Göz Sağlığını Korumak için 5 Faydalı Tavsiye

Terli bir halde serinlemek için klimaya ya da vantilatörün karşısına geçmemenizi öneriyoruz. Bahar aylarında havanın değişken olabileceğini unutmayın ve terledikten sonra üzerinizi mutlaka değiştirin.

AYRICA: Soğuk Havanın Vücuda Etkileri Nelerdir?

Düzenli ve Sağlıklı Bir Uyku Şart

İyi dinlenmiş ve saat gibi işleyen bir vücut için, düzenli saatlerle düzenli zamanlarda alınan uyku çok önemli. Dinç bir vücut, soğuk algınlığından korunmak için şart. Uyku düzensizliği, bağışıklık sisteminizi de olumsuz etkileyebilir.

AYRICA: AFT Nedir? Neden Oluşur? Nasıl Geçer?

İyi alınmış bir uyku ise, dinç hissetmenizi, odağınızı iyi toparlamanızı ve güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanızı sağlayacaktır.

AYRICA: Göz Arpacığı Nedir? Neden Oluşur? Nasıl Geçer? Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Spor Yapmak Önemli! Hareketsiz Yaşama Son

Spor yapmak vücuttaki yorgunluğu, kırgınlığı dışarıya atmak ve kasları çalıştırmak için harika bir yöntem. Vücudun dinç olması açısından da önem teşkil ediyor. Vücutta birikmiş yoğun enerjiyi dışarıya atmak, vücudu kırgınlıklara karşı hazırlamak ve sertleştirmek için spor yapmanın önemi büyük.

AYRICA: Adet Ağrısı Nasıl Geçer? Adet Ağrısına Ne İyi Gelir? Ne Yapılmalı?

Özellikle grip olduklarında yataktan çıkamayan kişiler için, spor yapmalarını öneriyoruz. Üzerinizdeki yorgunluk ve kırgınlık halini kolaylıkla atabilmeniz ve daha dinç hissetmeniz için beslenmeyle birlikte, spor yapmak da şart!

AYRICA: Yumurta Tembelliği (Polikistik Over Sendromu) Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Vitamin Değerleri Yüksek Olan Besinler Tüketilmeli

Soğuk algınlığından korunmanın yollarından birisi de başta C vitamini olmak üzere, birçok vitamin içeren besinler tüketmek. Vitamin, demir, mineral eksikliği düşük bir bağışıklık sisteminin habercisi olduğundan, soğuk algınlığına ya da gribe yakalanma riski daha fazladır.

AYRICA: Testosteron Nedir? Koşmak Testosteronu Artırır mı? Yüksek Testosteron Etkileri

Özellikle beslenmenizi tam yapamıyor, öğün atlıyor ve yeteri kadar vitamin almıyorsanız, hava değişkenlerinde gribe yakalanma riskiniz çok yüksek! Sağlıklı bir vücut ve zihin yapısı için vücudun gerekli vitaminleri almasını sağlamalısınız. Grip olsanız bile, daha kolay atlatabilirsiniz.

AYRICA: Anal Fissür (Makatta Çatlak) Nedir? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?

Soğuk İçecek Tüketmeyin

Özellikle yaz aylarına yaklaşırken, dolaplarda soğuk sular yerini almaya başladı. Soğuk dondurma, soğuk çay, soğuk kahve derken serinliğe duyulan ihtiyaç da haliyle artıyor.

AYRICA: Kabızlığa Ne İyi Gelir? Kabızlık Sorunu için 6 Önemli Tavsiye

Ancak havalar henüz tam sıcaklığa kavuşmamışken, soğuk içecek tüketmek, grip olmanıza neden olabilir. Özellikle boğaz ve burun kısmını etkileyerek hayatınıza girebilecek olan soğuk algınlığını, daha az soğuk içecek v.b. tüketerek önleyebilirsiniz.


Soğuk algınlığı, grip, nezle ya da v.b. durumlarda, yakalansanız bile kolaylıkla atlatabilmeniz için yukarıda saydığımız maddelere dikkat etmeniz gerekiyor. Bu yazımızda soğuk algınlığına ne iyi gelir? Soğuk algınlığı nasıl önlenir? sorularının cevaplarını vermeye çalıştık. Beslenmenize dikkat etmeniz ve düzenli olarak spor yapmanızın önemli olduğunu vurgulamak istiyoruz. Sağlıklı günler diliyoruz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu