Tavsiyeler

Diğer İnsanlardan Daha Zeki Olduğunu Nasıl Anlarsın?

Diğer İnsanlardan Daha Zeki Olduğunu Nasıl Anlarsın?

Zeki insanların genel olarak memnuniyetsizlik içinde olduklarını, mükemmeli kovalamaya çalıştıklarını bilirsiniz. Her şey planlı ve mantıklı olduğu sürece işlerin yolunda gitme ihtimali daha fazladır onlara göre. Bu kişileri yüzlerine bakarak tanıyamasanız dahi, bazı davranışlarından onları kolaylıkla ayırt edebilirsiniz. Tabii ki her zeki insan böyledir diyemeyiz ancak gözlemlediğimiz kadarıyla, bazı zeki insanların belirgin özellikler sergilediğini söyleyebiliriz. Peki, diğer insanlardan daha zeki olduğunu nasıl anlarsın? Zeki insanlar kendilerini nasıl belli eder? Bu yazımızda, bu konu hakkında konuşuyor olacağız.

AYRICA: Doğru Karar Nasıl Verilir? Doğru Kararı Vermenin 13 Önemli Kuralı

Zeki Olduğunu Nasıl Anlarsın?

Zeki Olduğunu Nasıl Anlarsın?

Sık Sık Can Sıkıntısı İçerisinde Olurlar ve Kendilerini Motive Etmek Arayışı İçindedirler

Mükemmeli aramak, mükemmel sonuca ulaşmak, en basit durumda bile en iyi sonucu alabilmek için uğraşırlar. Asla daha azı yeterli değildir ve bu insanları motive eden şeyler çok azdır. Kolay beğenemeyen, seçici ve değer biçen karakterleri sayesinde, daima memnun hissetmek isterler. Tam olarak emin olmadıkları bir durumun içerisinde bulunmak istemezler ve kolay kolay da yanılmazlar.

AYRICA: Ne Kadar Kırılsanız ve Öfkelenseniz de Yapmamanız Gereken 5 Şey

Sıradanlığı Çekici Bulsalar da, Yeniliği de Kabul Ederler

Onlar için rutin şeyler sıkıcıdır ve alışılmış düzeni sevseler de, hep bir yenilik ararlar. Sıradanlığın verdiği rahatlığı, sadeliği çekici bulsalar da, ruhları daima görülmeyeni görmek için çaba harcar. Farklılığa olan takıntıları, onları daima arayış içinde bırakır.

AYRICA: Kurtulmanız Gereken 11 Alışkanlık - Bırakılması Gereken Alışkanlıklar

Tutarsız ve Dengesiz İnsanlara Tahammülleri Yoktur

Bu kişiler dakik olmayan, verdiği sözü tutmayan, tutarlı davranmayan insanlarla çevrilidirler ve bu da onların hep canını sıkar. Genel bir memnuniyetsizlik içindedirler. Etraflarında kendileri gibi insanlar görmek isterler ve bu olmadığında, kendilerini anlayışlı olmak için zorlarlar. Herkesin çok zeki olmasa da en azından mantıklı bir düşünce yapısına sahip olmasını isterler. Aptallıklara tahammülleri yoktur. Aptallıklar karşısında kendilerini tutmak için çaba harcarlar ve harcadıkları bu ekstra çaba, onları daha da sinirlendirebilir.

AYRICA: Size Anlam Kazandıracak 5 Nezaket Davranışı

Bulundukları Yaşı Değil de, Ruhlarının Çok Yaşlı Olduğunu Dile Getirirler

Bunun nedeni ise olgun olmaları, birçok detayın farkına varmaları, gerçekleri herkesten önce kavramalarıdır. Çok şey bilmek, her şeyi görebilmek ve onlarla baş etmeye çalışmak onları yıpratır. Henüz çok genç bir yaşta iken, ruhlarının oldukça yaşlı olduğunu dile getirirler. Taşıdıkları kaygı çok fazladır ve gelecek üzerine derin planlamalar yaparlar.

AYRICA: Bunları Yaptığınız için Asla Özür Dilemeyin!

Psikolojik Olarak Zaman Zaman Krizler Yaşayabilirler

Sıradan bir insan gibi, kaygısız, plansız yaşamları yoktur. Her şeye yetişmeye, her şeyin mükemmel olmasını sağlamaya çalışırlar ve bu da zaman zaman sinir krizleri geçirmelerine neden olabilir. Yolunda gitmeyen şeyler onların sinirini bozabilir. Plansız ve düşünmeden hareket etmezler. Planladıkları işler yolunda gitmez ise, nerede hata yaptıklarını düşünerek, yeniden denemeye çalışırlar.

AYRICA: İnsanlarla Paylaşmamanız Gereken Şeyler Nelerdir? (8 Madde)

Tırnak Yeme Alışkanlığı Geliştirebilirler

Kaygı, stres gibi duygulara çok kapıldıklarından ve her anı planlamak için uğraştıklarından, bu duruma bağlı olarak tırnak yeme gibi alışkanlıklar geliştirebilirler. Farkında bile olmadan yaptıkları bu durum, yine çok yönlü çalışan zihinlerinin tuhaf bir yansıması olarak kabul edilebilir.

AYRICA: Üzgünken Ne Yapılmalı? Üzgün Olduğunuzda Bunları Okuyun!

Unutkanlık Onların Belirgin Özelliklerindendir

Zihinleri her türlü bilgiyi depolayabilecekleri gibi, unutkanlığa da oldukça elverişlidir. Bilgi alışverişi, bilgi depolama, bilgi sindirme gibi durumlarda kolaylıkla bir önceki öğrendiği şeyi unutabilirler ve sık sık unutkanlık yaşayabilirler. Bu, zihnin garip bir tepki veriş şekli olarak değerlendirilebilir.

AYRICA: Nasıl Olgun Olunur? Olgunlaşma Belirtileri Nelerdir? Olgunlaştığını Nasıl Anlarsın?

Duygusal İlişki Kurmakta Zorlanırlar

Duygusal olarak yoğun bir kişiliğe sahip olsalar da, bunu ifade etmekte zorlanabilirler. İlişkilerinde bile sebep-sonuç, mantık gibi değerlerin varlığı ağır basar. Yalnızlığı daha çok sevme eğiliminde olduklarından, romantik bir ilişki kurmakta da sıkıntı yaşayabilirler. Tek başına bir evren kurduklarını düşünürler ve bu evrene uyacak kişi neredeyse yoktur. Bu yüzden de duygusal olarak bağ kurmak onların zorlandıkları bir durumdur.

AYRICA: Nasıl Hayır Denir? Hayır Demek için Ne Yapmalı? (10 Güçlü İpucu)

Sorunları Kendilerine Has Bir Şekilde Çözerler

Her ne yaşarlarsa yaşasınlar, kendilerine ait bir sorun çözme yöntemleri vardır ve sorunları özgün, kusursuz bir hamleyle de çözmeye bayılırlar. Hatta bu yönleri dolayısıyla, çevrelerindeki birçok insan, sorunlarını bu kişilere danışarak çözüm arayışı içinde olabilir.

AYRICA: Hayatı Anlamlı Kılan Şeyler - Yaşamınızı Bu 6 Şeye Ayırın

Kendi Zekâlarının ve Yeteneklerini Hafife Alırlar

Mükemmeliyetçi yapılarından dolayı, kendilerini asla yeterli görmezler ve daha da gelişmeye ihtiyaç duyarlar. Bu da, kendi değerlerini yeteri kadar görememelerine neden olabilir. Mükemmeli ararken, onlar için asla daha azı yeterli değildir. Zaman zaman bir farkındalık anı yaşasalar da, hep daha iyisi için mücadele etmeye devam ederler.

AYRICA: Hayatta Hangi İlkelere Sahip Olmalısınız? Hayat İlkeleri Nelerdir?

Kolaylıkla Hayır Diyebilirler

Zeki insanlar, kafalarına yatmayan istekleri kolaylıkla geri çevirebilirler. İstemedikleri hiçbir şeyi yapmaz, bulunmak istemediği ortamlarda bulunmaz ve arkadaş hatırı için bile olsa sevmediği insanlarla bir araya gelmezler. Daima planlı ve mantıklı olduklarından dolayı, kolaylıkla hayır diyebilen bu kişiler, yalnızca istedikleri zaman, ‘evet’ demeyi tercih ederler.

AYRICA: İnsanlardan Beklemeyi Bırakman Gereken 8 Durum

Bu yazımızda zeki olduğunu nasıl anlarsın? konusundan bahsettik. Söz konusu zeki insanlar olunca, sayılabilecek birçok ilginç madde mevcut. Zor bir karakterleri olmasa da, dikkat etmeniz gereken bu insanların yardımınıza koşacağını da özellikle belirtmek isteriz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu