Tavsiyeler

Bakıp Geçtiğin Yerde İzlerin Olsun - İnsanın Sahip Olması Gereken Küçük ama Anlamlı Şeyler

İnsanın Sahip Olması Gereken Anlamlı Şeyler

Zenginlik sadece parayla mı ölçülür? İnsanın kalbi zengin olsun. İnsanın kalbi güzel olsun. Hayatta var olabilmek için, insanın bakıp geçtiği her yerde izlerini bırakması önemli diye düşünüyorum. İnsanı insan yapan, büyük erdemlerden çok küçük ama anlamlı özellikler olmalı… Bu yazımda tam da insanın sahip olması gereken şeyler konusundan bahsediyor olacağım. Keyifli, bazen çelişkili ama özünde iyi bir kimse olsun insan mesela. İnsan nasıl olmalı? Basit ama küçük, anlamlı özelliklere sahip olmak, nasıl olurdu? İnsanların hayatında küçük de olsa izler bırakmak nasıl olurdu? Sizlere benim her zaman yaptığım ve yapmaktan da asla yorulmadığım bazı durumlardan bahsediyor olacağım. Umarım yazıma keyifle eşlik edersiniz diyerek hemen başlıyorum.

AYRICA: Diğer İnsanlardan Daha Zeki Olduğunu Nasıl Anlarsın?

İnsanın Sahip Olması Gereken Küçük ama Anlamlı Şeyler Nedir?

İnsanın Sahip Olması Gereken Anlamlı Özellikler

Mesela Senin Bir Kitabın Olsun

Seni anlatan, kendini kaybettiğin, defalarca okuduğun ama asla bıkmadığın bir kitap. Bazı sözcüklerin altını çizdiğin, aklına geldiğinde dönüp tam da o sayfaya baktığın bir kitabın olsun. O kitabı okumaları için bağışla ve her okuyan seni okusun. Düşüncesi bile öyle güzel ki.

AYRICA: Doğru Karar Nasıl Verilir? Doğru Kararı Vermenin 13 Önemli Kuralı

Bir keresinde sırf insanlardan izler taşıyor mu acaba diye düşünerek ikinci el bir kitap almıştım. İçerisinde küçük ama tatlı notlar vardı. İsmini bilmediğim, hiç tanımadığım bir kişinin kitabını ve notlarını okumak oldukça keyifliydi.

AYRICA: Ne Kadar Kırılsanız ve Öfkelenseniz de Yapmamanız Gereken 5 Şey

Birileriyle Paylaşabileceğin Geniş Bir Bilgi Dağarcığın Olsun

Birkaç önemli kişiden alıntılar yapabileceğin, okuduğun çok önemli bir araştırma yazısından aktarımlar yapabileceğin bir bilgi hazinen olsun. Özellikle bir konu hakkında konuşulduğunda kendini yorumlar yapabilirken buluyorsan, bu çok güzel bir duygu olmalı.

AYRICA: Nasıl Hayır Denir? Hayır Demek için Ne Yapmalı? (10 Güçlü İpucu)

İnsanlar sana ne çok şey biliyorsun, bilmediğin bir şey yok diye yorumlarda bulunduğunda, yalnızca çok okuyorum diyebilirsin. Bilgi sahibi olmak ayrıcalıktır. Bunu keşfetmeli ve tadını çıkarmalısın.

AYRICA: Hayatı Anlamlı Kılan Şeyler - Yaşamınızı Bu 6 Şeye Ayırın

Çok Severek İzlediğin Birkaç Filmin Olsun

Sırf sen seviyorsun diye izlemesini istediğin insanlara baskı yaptığında, kendine birazcık kızar ama aynı zamanda gülersin de. Özellikle sevdiğiniz bir kişiye filmi uzun uzun anlatırken, karşıdaki umursamıyor olsa bile yine de iyi hissettiğini fark edersin. Bu konuda ben gerçekten de çok konuşabilen bir insanım.

AYRICA: Hayatta Hangi İlkelere Sahip Olmalısınız? Hayat İlkeleri Nelerdir?

Çok etkilendiğim bir filmden sonra, izlemesini istediğim bir arkadaşımı izlemesi için etkilemeye çalıştığım çok zamanlar oldu. İzledikten sonra ise filmi beğenmesi ise beni ayrı mutlu etmişti. Aslında baktığınızda hep kendinizi basit ama küçük şeylerle mutlu etme çabası verdiğinizi görürsünüz. Eh, bu kadarına da hakkımız olmasın mı?

AYRICA: İnsanlardan Beklemeyi Bırakman Gereken 8 Durum

Sokakta Yaşayan ama Sana Aitmiş Gibi Davrandığın Hayvanların Olsun

Kediler topluluğunun arasında yere çömelerek onları sevdiğinde, sana dokunmak, seninle iletişim kurmak için birbirleriyle kapıştıklarını görür ve mutlu olursun. Kuyruklarını sallayarak sana koşan o sevimli köpeklerin gülümseyen yüzlerine baktığında, belki de bir insandan bile daha samimi olduklarını görür ve koşulsuz sevginin verdiği duyguyla mest olursun.

AYRICA: İnsanları Umursamamanın Yolları Nelerdir? (5 İpucu)

Bir keresinde yine bir kedi kalabalığının ortasında çömelmiş yakaladığım birkaç tanesini severken, arkamdan yanaşıp sırtıma çıkan, oradan da omuzumun kıvrımına ayaklarını bükerek oturan bir kedi olmuştu.

AYRICA: Güçlendirici ve Motive Edici Özlü Sözler (85 Adet)

O sırada yoldan geçen insanların yüzlerindeki ifade paha biçilemezdi. Hayvan dostlarımızın gösterdiği sevgi, insanı mutlu etmekle kalmıyor, onu olumlu anlamda da iyileştiriyor aslında.

AYRICA: Hayallere Saplanıp Kalmaktansa Harekete Geçmenin 2 Küçük Yolu

Bu Dünyada Aşkı Yaşamadan Ölme. Çok Sevdiğin Birisi Olsun

Bazen kıymetinin bilinmediğini görsen de sevmekten vazgeçme çünkü sevginin getirdiği güzelliklerle daha da olgunlaşırsın. Doyasıya özle, doyasıya hayal et ve doyasıya sev. Tutkuyla, özlemle, minnetle sev.

AYRICA: Endişelerimden Nasıl Kurtulurum Diyenler için 5 Güçlü Adım

Bir gün yollarınızın ayrılacağını bilsen bile sev, yollarınız ayrılsa bile sev. Çok sevip de sevilmeyebilirsin de. Kalbinde ve midende oluşan düğümler, senin zayıf değil, güçlü yanların olsun. Çünkü sen sevebiliyorsun. Çünkü sen sevmenin hakkını verebiliyorsun. Çünkü sen sevmenin ne kadar kıymetli bir şey olduğunu biliyorsun.

AYRICA: Hayatı Değiştirmek için Ne Yapmalı? (5 Öneri)

Yalnızca gerçekten hak edecek bir insanı sevmeye özen göster. İnsanlara ne kadar kıymetli bir şey verdiğini asla unutma…

Çok Değer Verdiğin Bir Arkadaşın Olsun

Her şeyi paylaşabildiğin, kendin olduğun için asla ötekileştirilmediğin bir dost. Her zaman varlığına minnet duyduğun bir dost gibisi yoktur. Her sabah uyandığında ondan gelen bir günaydın mesajı ile yüzünde gülümseme oluşturan bir dost.

AYRICA: Özgüvene Zarar Veren Davranışlar Nelerdir? (6 Adet)

İnsanın hayatında gerçekten dost diyebildiği o kadar az insan vardır ki, bu acı bir durum aslında. Fakat baktığınız zaman kendinizi on kişiye değil de, yalnızca bir kişiye anlatmak isteyebilirsiniz. Bu yüzden az ama öz bir tane dostunuz olsun. Varlıkları daim olsun.

AYRICA: Özgüveni Geliştirmek için Bugün Yapılabilecek 3 Güçlü Şey

Asla Bitmeyen, Tükenmeyen Umutların Olsun

Her düştüğünde kalkabileceğin, ona sıkı sıkı tutunup, tüm gücünle ayakta durabileceğin umutların olsun. Bir kaldırım taşının arasından fışkıran çiçek gibi, sıyrıl ve yeniden Güneş'e dön yüzünü.

AYRICA: Anksiyeteyle Nasıl Başa Çıkılır? (5 Pratik Adım)

Yandığını düşündüğün her anda, seni ferahlatan bir umudun olsun. Umudunu asla kaybetme. Çünkü bu dünyada ne şartlar altında olan ama asla umut etmekten, umudu gözlemekten, güneşin bir gün onlar için de doğacağını beklemekten yorulmayan bir sürü insan var. Umutsuzluğa kapılma bu yüzden.

AYRICA: Depresyondan Kurtulmak için Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

İnancın Olsun

Umudunu besleyecek, seni her yeni güne şevkle uyandıracak ve kötülüğün yok edilebileceğine dair seni motive edecek inancın olsun.

AYRICA: Daha Mutlu Bir Hayat Yaşamak için Bugün Yapabileceğiniz 5 Şey

İyi olabilmeye, insan olabilmeye inancın olsun. Mutluluğa, başarıya, güzel ve uyumlu bir yaşama inancın olsun. Kendine, hedeflerine, sevdiklerine inancın olsun. Yan, çözül, dağıl ama hep toparlanacağına inancın olsun.

AYRICA: Nasıl İyimser Olunur? (3 Günlük Alışkanlık)

Toparlanmaktan ve devam etmekten başka şansının olmadığını biliyorsun. Eğer güçlü bir insan isen, gücünü her daim koru.

Çok Severek Dinlediğin Bir Müzik Listen Olsun

Bazen duygusal hissettiğinde uğradığın, bazen delicesine bir aşkın içinde saplanıp kaldığında sığındığın bir müzik listesi gibisi var mı?

AYRICA: Tembel Olmaktan Nasıl Kurtulurum? (10 Basit Alışkanlık)

Bazen de harekete ihtiyaç duyduğunda başın ağrıyana kadar dinlediğin bir müzik listesi, ne keyifli olur düşünsene. Heyecanını, aklını, düşüncelerini ve kalbini darmadağın eden bir müzik listen olsun. Sonra bir ara yine toparlarız.

AYRICA: Her Şeyi Kişisel Algılamak Nasıl Bırakılır? (5 Alışkanlık)

Ne Kadar Yoğun Olursan Ol, Her Zaman Ailene Ayırabileceğin Vaktin Olsun

Onlar bir gün teker teker yanından ayrılabilirler, zaman bu kadar önemliyken, onlar bu kadar kıymetliyken, ayırdığın her vaktin ne kadar değerli olduğunu bilemezsin! Yüzlerine bak ve o yüze bakabildiğin için ne kadar şanslı olduğunu düşün. Bunun için müteşekkir ol.

AYRICA: İşyerinde Mutlu Olmak için Bilmeniz Gereken 5 Faktör

Varlığına şahit olabildiğin için, hayatının içerisinde o güzel insanlar olduğu için müteşekkir ol. Ne kadar yoğun olursan ol, her zaman küçük bir sohbet zamanı ayır onlara. Canları sıkkın mı? Bu hayattan memnunlar mı? Arzu ettikleri bir şey var mı?

AYRICA: Stres ve Kaygıdan Kurtulmanın Yolları (6 Adım)

Belki küçük tatlı bir hediye ile onları mutlu edebilirsin. Ailenin, ailedeki her bireyin ne kadar önemli olduğunu unutma. Bir aileye sahip olduğun için müteşekkir ol. Sağlıkları ve varlıkları daim olsun.

AYRICA: Kendini Başkalarıyla Kıyaslamaktan Nasıl Kurtulurum?

Ve Kalbinde Hep Merhamet Olsun

İnsan hayatı boyunca, sevgisini, iyiliğini hak etmeyen birçok insanla karşılaşabilir fakat merhameti hak eden insanlarla karşılaştığında, merhametinle onları kucakla. Bir elinin diğerinin ne yaptığına şahit olmadığı iyilikler yap. İyi, ama çok iyi bir insan ol.

AYRICA: Şu Anda Ruh Halini İyileştirme için 3 Basit Yol

Dünyanın bütün kirliliğine karşın, baktıklarında bir pırlanta gibi temiz, saf, masum ve ışıl ışıl gülümseyen bir insan görsünler. Asla geç olmadığını unutma. Yaşam hala devam ediyorken, her zaman bir fırsatının olduğunu unutma…

AYRICA: Daha Basit Yaşamanın Yolları Hakkında 3 Adım

Okuduğunuz bütün bu şeyler, aslında ne kadar anlamlı, öyle değil mi? Basit ama mutluluk verici. Her zaman sizi olumlu anlamda motive edeceğini söyleyebilirim. Size iyi geleceğini, yüzünüzde tatlı bir gülümseme oluşturacağının garantisini verebilirim. Bu yazımda tam da bu sebeple, insanı küçük ama basit özelliklerle anlamlı hale getiren şeylerden bahsetmek istedim. İnsanı insan yapabilen anlamlı, küçük şeyler nedir? İnsanın sahip olması gereken anlamlı özellikler nedir? dediğimde aklıma gelen şeyleri okudunuz. Beğendiğinizi umuyorum.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu