Tavsiyeler

Sosyal Medyanın Hayatımızdaki Yeri - Hayatımıza Etkileri

Sosyal Medyanın Hayatımızdaki Yeri

Günümüzde inanılmaz bir sosyal medya kullanıcı yoğunluğu var ve sosyal medyanın hayatımızdaki yeri gittikçe artıyor. Hatta anne babalar bile henüz doğmamış bebekleri için sosyal medya hesapları açıyor. Bu oldukça ilginç olmakla birlikte, gereksiz gibi de görülebilir. Fakat mutsuz insanların, hayatları yalnızca başkalarının yaşadıklarıyla heyecanlı hale gelen bazı insanların, sosyal medyaya baktığında gördüğü birçok yanılsama var. Bu hayatlara özeniyorlar ve kendi hayatlarının sıkıcı olduğunu düşünerek, derin üzüntülere kapılıyorlar. Unutmayın! Her şey göründüğü gibi olmayabilir! Bu yazımızda, sosyal medyadaki hayatın gerçek hayattan tamamen farklı olabileceğinin altını çizmek istiyoruz.

AYRICA: Sosyal Medyanın Ruh Sağlığına Etkileri Nelerdir?

Sosyal Medyanın Hayatımızdaki Yeri - Hayatımıza Etkileri

Sosyal Medyanın Hayatımıza Etkileri

Sosyal medyanın hayatımıza etkileri de oldukça fazla. Sosyal medyada insanlar, lüks otellerde tatiller yapıyor, lüks yatlarda geziler düzenliyor vs. Bunu gören, "Bizim şöyle bir hayatımız olmadı be!" diye hayıflanan kişilerin bilmesi gereken şeyler var.

AYRICA: İnsanlarla Paylaşmamanız Gereken Şeyler Nelerdir? (8 Madde)

Gerçek gibi görünen aslında gerçek olmayabilir. İmrendiğiniz bu hayat, sizi mutsuz edebilir. Kendi hayatınızın kıymetini bilmeli, ferah bir yaşam için çaba harcamalısınız çünkü sosyal medyada hayat, asla göründüğü gibi olmaz.

İnsanlar sırf siz öyle düşünün diye birçok şey yapabilir. İmrendiğiniz birçok hayat, belki de içerisinde asla olmak istemediğiniz bir kaostan ibarettir.

AYRICA: Size Anlam Kazandıracak 5 Nezaket Davranışı

  • İnsanlar sürekli mutlu değildir, ama öyleymiş gibi davranırlar. Her şey yolunda gibi görünür. Bayılırsınız, imrenirsiniz. Hatta kendi hayatınız böyle değil diye küfür edersiniz. Sonuç değişiyor mu? Hayır! Onlar her zaman var olacaklar. Bu yüzden siz kendi yaşamınızı güzelleştirmeye bakın.
AYRICA: Bunları Yaptığınız için Asla Özür Dilemeyin!
  • Aslında bu kişiler sürekli gezmezler, gezdikleri yerlerde çekilen fotoğrafları, yılın her anında yeniymiş gibi paylaşabilirler. Siz fotoğraflara bakıp, her sene geziyor, biz hiç gezemiyoruz diye hayıflanabilirsiniz. Ne kadar doğru?
AYRICA: İnsanları Umursamamanın Yolları Nelerdir? (5 İpucu)
  • Herkesin öyle güzel bir ilişkisi yok. Her ilişkide olumsuzluklar olabilir. Siz, sosyal medyada gösterilmek isteneni görüyorsunuz. Kusursuz ilişki diye bir şey yok. İnsanlar size kusursuzmuş gibi yansıtıyor olabilir. Hem soruyoruz, ayılıp bayıldığınız, çok güzel ilişkileri var diye imrendiğiniz kişiler on gün bile sürmeden başka kişilerle görülüyor. Gerçek bunun neresinde?
AYRICA: Hayallere Saplanıp Kalmaktansa Harekete Geçmenin 2 Küçük Yolu
  • Herkes zengin değil, ama herkes zenginmiş gibi davranmayı seviyor. Özellikle sosyal medyada böyle davranmayı seven, ilgi çekmekten hoşlanan birçok insan var. Bırakın şimdi zenginliği. Bu kadar zengin olsalar sizin ilginize muhtaç olabilirler mi? Yanılgılara düşmeyin, dikkatli olun.
AYRICA: Özgüvene Zarar Veren Davranışlar Nelerdir? (6 Adet)
  • Herkes çok mutlu değil, çok mutluymuş gibi görünüp, sizi kendilerine hayran bırakabiliyorlar. Siz her zaman mutlu musunuz? Elbette ki hayır. Bu insanların da sizler gibi olduğunu unutmayın. Sosyal medyada her gün makyaj yapan ve hayat sanki harikaymış gibi davranarak, ilginizi çekmeye çalışan bu insanlara inanmayın. Amaç da bu zaten, unutmayın.
AYRICA: Depresyondan Kurtulmak için Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
  • Herkes çok güzel, çok yakışıklı değil. Makyajın halledemeyeceği hiçbir şey yok. Estetik, dolgu, makyaj vs derken, neredeyse herkes birbirine benzemeye başladı. Kendi güzelliğinizle gurur duyun. Bakımlı ve temiz olmanın önemini biliyor iseniz, gerisini çok da kafaya takmayın.

AYRICA: Daha Mutlu Bir Hayat Yaşamak için Bugün Yapabileceğiniz 5 Şey

Bu ve bunun gibi durumların birer yanılsama olabileceğini unutmayın. Benliğinizi sosyal medyada takip ettiğiniz insanlara göre oluşturmayın. Kendinize sıfırdan bir yaşam kurun ve imrenilecek bir yaşam olması için mücadele verin. Başkalarının sahip olduğu bir hayata şikâyet ederek siz de sahip olamazsınız. Kendi hayatınızın daha önemli ve daha doğal olduğunun bilincine varmanız gerekiyor.

AYRICA: Stres ve Kaygıdan Kurtulmanın Yolları (6 Adım)

Bu yazımızda sosyal medyada hayat sandığınız gibi olmayabilir dedik ve sosyal medyanın hayatımızdaki yeri - hayatımıza etkileri konusu hakkında düşüncelerimizi aktardık. Sosyal medya ortamları, satmak istediğiniz bir hikâyeyi satabileceğiniz en uygun ortamlar. Bu yüzden dikkatli bir kullanıcı olmanızda fayda var. Her şeyin göründüğü gibi olmayabileceğini, gerçeklerin çok farklı olabileceğini unutmayın. Bilgilendirici içeriklerin olduğu, komik hayvanların videolarının paylaşıldığı, film, dizi, oyun, tiyatro gibi önerilerin olduğu sayfaları takip etmenizi tavsiye edebiliriz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu