Tavsiyeler

Ceviz Yemenin Cilde Faydaları Nelerdir?

Ceviz Yemenin Cilde Faydaları

Günde bir avuç ceviz yemek, insan sağlığına birçok önemli fayda sağlıyor. Kalp hastalıklarından, cilt sorunlarına; kolesterolü dengede tutmaktan, kemiklerin güçlenmesine kadar birçok yardımı dokunan cevizin faydaları saymakla bitmez. Diğer kuruyemişlerden daha uzun ömürlü olması nedeniyle her daim kolaylıkla bulunabilen ceviz, içeriğinde değerli yağlar, vitaminler ve mineraller barındırıyor. Zengin diyet listelerinin de vazgeçilmezi haline gelen bu lezzetli besin, oksidatif strese karşı da büyük bir direnç gösteriyor. Omega-3 (alfa-linolenik asit - ALA) yağ bakımından da diğer kuruyemişlerden zengin olan ceviz, vücudun kendi üretemediği bu yağı dışarıdan almasını sağlıyor. Bir avuç ceviz (yaklaşık 28 gram) 2,5 gram omega-3 sağlıyor. Cevizden alınan bu omega-3 sayesinde, cildin her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Peki, ceviz yemenin cilde faydaları nelerdir? Gelin bu mucizevi besinin cilt üzerindeki faydalarından bahsedelim.

AYRICA: Su İçmeyi Nasıl Alışkanlık Haline Getirebilirim? Etkili Yöntemler!

Ceviz Yemenin Cilde Faydaları Nelerdir?

Ceviz Yemenin Cilde Faydaları Nelerdir?

  • İçerdiği omega-3 ve bakır sayesinde, cildin parlak ve nemli görünmesini sağlar.
  • Ciltte renk değişikliğini önler. Cildinizin rengi böylelikle hep aynı kalır.
AYRICA: Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep
  • Cildi besler. Kırışıklıkları önlemede etkin rol oynar ve yaşlanma belirtilerini geciktirerek daha genç bir görünüm sağlar.
AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için 5 Pratik Yol
  • Özellikle kuru cilde sahip olanların, ceviz tüketmesi önerilir çünkü ceviz cildi nemli tutar. Cevizin verdiği nemli görünüm sayesinde, cildiniz sağlıkla ışıldar.
AYRICA: Çinko Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Tedavi Edilir?
  • Cildinizdeki hücreleri yeniler, onarır ve bakım yapar. Böylelikle cilt problemlerine karşı, etkin bir savunma mekanizması geliştirir.
AYRICA: Kalsiyum Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir? Hangi Besinlerde Kalsiyum Var?
  • Cilt üzerindeki onarıcı özelliği sayesinde sivilce oluşumunu önler, oluşan sivilcelerin temizlenmesini sağlar. Tonik etkisi sayesinde, cilde parlak bir görünüm kazandırır.
AYRICA: Karnabaharın Faydaları ve Zararları Nelerdir?
  • İçerdiği E vitamini sayesinde, özellikle gözaltı torbaları ve gözaltı morluklarında iyileştirici etki gösterir. Ayrıca iyi bir cilt toparlayıcıdır ve morlukların gözle görülür oranda azalmasını sağlayacaktır.
AYRICA: Mantarın Faydaları ve Zararları Nelerdir? Bozuk Mantar Nasıl Anlaşılır?
  • Cevizin içindeki antioksidanlar, saç derinize iyi gelir. Saç diplerinizi besler ve parlak, hacimli bir görünüm elde etmenizi sağlar. Ayrıca saçınızı daha sağlam bir yapıya ulaştırır, kırılmalarını önler.
AYRICA: Kantaron Otu Nedir? Kantaron Yağı Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?
  • Kepek oluşumunu önler ve kepek dökülmelerine yardımcı olur. Cilt üzerindeki hücre yenilenmesi sayesinde, kepek oluşumuna engel olur ve daha önce oluşan kepeklerin dökülmesini sağlar saçlarınızı derinlemesine temizler.
AYRICA: Murt (Hambeles) Meyvesi Nedir? Faydaları Nelerdir?
  • Saç dökülmesini engeller; saça ve saç derisine bakım yapar. Hacimli ve güçlü bir saç için, cevizin etkisi inanılmazdır. Saçlarınızı hafifletir ve elektriklenmesini engeller.
AYRICA: Sarılmanın Vücuda Faydası Nelerdir? (17 İnanılmaz Etki)
  • Ceviz yaprakları kaynatıldıktan sonra cilde sürülürse, pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Düzenli olarak uygulandığında cilt üzerindeki etkileri gözle görülür hale gelir.
AYRICA: Derin Uykunun Önemi ve Sağlığa Faydaları
  • Ayrıca kaynatılmış ceviz yaprakları, koltukaltına sürülürse, terlemeyi, kötü kokuyu önler. Cildi nemlendirir ve hücrelere nefes aldırır. Terlemeyi engellediği için de, özellikle yaz aylarında rahatsız olmanıza neden olmayacak kıyafetler giymeyi tercih edebilirsiniz.

AYRICA: Uyku Kalitesini Artırmanın Yolları (9 Önemli İpucu)

Cevizin Kalorisi Ne Kadardır?

Bir adet cevizin ortalama kalorisi 32 kcal’dır. Bir avuç olarak kabul edilen 4 adet ceviz de 128 kcal enerji içermektedir. Eğer bir beslenme listeniz mevcut ise, kalori hesabını buna göre yapabilirsiniz.


Cevizin cilde faydaları nelerdir? sorusuna bu cevapları verebiliriz. Günde bir avuç ceviz tüketmenin önemli olduğunu söylemek gerekiyor. Bir avuç ceviz genel olarak 4 adet ceviz olarak kabul edilir. Cevizin ayrıca kalorisi yüksek olduğundan, fazlasını tüketmemeye dikkat etmek önemlidir. Günlük 4 adet ceviz tüketmek, bu değerli besinin faydalarından yararlanmak için yeterlidir. Sağlıklı günler dileriz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu