Tavsiyeler

Goji Berry (Kurt Üzümü) Faydaları Nelerdir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Faydaları Nelerdir?

Goji Berry (Kurt Üzümü), besin değerlerindeki zenginlik açısından son yıllarda süper meyve olarak tanıtılmaktadır. Genellikle birçok salata ve yulaf ezmesinde tercih edilmekte olan kurt üzümünün diyabet ve kanserle savaşmaya yardımcı olduğu biliniyor. Ayrıca güçlü antioksidanları ve yaşlanma karşıtı etkileri ile de bilinirler. Bu yazımızda da goji berry (kurt üzümü) faydaları nelerdir? konusunu işleyeceğiz.

AYRICA: Kurt Üzümü (Goji Berry) Yan Etkileri (Zararları) Nelerdir?

İçindekiler

  1. Goji Berry (Kurt Üzümü) Faydaları Nelerdir?
  2. Goji Berry (Kurt Üzümü) Yan Etkileri Nelerdir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Faydaları Nelerdir?

Goji Berry Faydaları Nelerdir?

AYRICA: Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep

1) Goji Berry Diyabet Tedavisine Yardımcı Olur

Bazı hayvan çalışmaları, kurt üzümünün kan şekerini nasıl düşürebildiğini göstermiştir. Meyveler, kan şekerini düşürmede rol oynayan uzun zincirli karbonhidratlar olan polisakkaritler içerir. Çalışmalar ayrıca bu meyvelerin tip 2 diyabet tedavisine nasıl yardımcı olabileceğini göstermiştir.

AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için Neler Yapılmalı? (5 Yol)

2) Goji Berry Kanserle Savaşmaya Yardımcı Olur

Kanser hastaları üzerinde yapılan araştırmalar, goji berry ile takviye edildiğinde tedaviye daha iyi yanıt verdiklerini ortaya koydu. Meyveler, kanser hücrelerini öldürdüğü bilinen physalin içerir. Meyvelerdeki polisakkaritlerin kanser hücresi ölümüne neden olduğu biliniyordu ve bu özellikle kolon, mide ve prostat kanserleri için geçerlidir.

AYRICA: Whey Protein (Peynir Altı Suyu Proteini) Faydaları, Kullanımı ve Zararları

Kurt üzümündeki A ve C vitaminleri antioksidan yararlar sunar ve kanseri de önleyebilir. Ayrıca cilt kanserini önlemede de çalışırlar.

AYRICA: Arpa Suyunun Zararları (Yan Etkileri) Nelerdir?

3) Goji Berry Kilo Vermeye Yardımcı Olabilir

Kurt üzümü yemek kilo vermeye yardımcı olabilir. Kalorileri düşük ve besin açısından zengin oldukları göz önüne alındığında, kilo verme için diyet planınızda yer bulabilirler. Goji berry düşük glisemik indekse sahiptir, bu yüzden onları tüketmek şekerli yiyecekler için istekleri azaltabilir ve kilo vermeye yardımcı olabilir. Raporlar, düşük glisemik gıdaları tüketmenin kilo kaybını hızlandırabileceğini gösteriyor.

AYRICA: Keten Tohumunun Zararları (Yan Etkileri) Nelerdir?

Ayrıca çoğu meyve ve sebze gibi lif bakımından zengindir. Lif, tokluğu artırır, aşırı yemeyi önler ve bu nedenle kilo kaybına katkıda bulunabilir.

AYRICA: Karabuğdayın Sağlığa Faydaları ve Yan Etkileri (Zararları) Nelerdir?

4) Goji Berry Kan Basıncını Düzenleyebilir

Aslında goji berry, geleneksel Çin tıbbında kan basıncı seviyelerini düzenlemek için kullanılmıştır. Çin'de yapılan bir araştırmaya göre, meyvelerdeki polisakkaritler kan basıncını düşürmeye ve ilgili hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir.

5) Goji Berry Göz Sağlığını Artırır

Goji berry, gözler için mükemmel faydaları ile bilinen bir antioksidan çeşidi zeaksantin açısından son derece zengindir. Genellikle yaşa bağlı makula dejenerasyonu (sarı nokta hastalığı) için doğal bir tedavi olarak kabul edilirler. Zeaksantin ayrıca gözleri UV ışınlarına, serbest radikallere ve diğer çeşitli oksidatif stres biçimlerinden korur.

90 gün boyunca düzenli olarak goji berry suyu içmenin plazma zeaksantin konsantrasyonunu arttırdığı bulundu ve bu, gözleri hipopigmentasyondan ve makulaya zarar verebilecek diğer oksidatif stres biçimlerinden koruyabilir. Diğer çalışmalar, meyvelerin glokom için doğal bir tedavi yardımcısı olarak nasıl hizmet edebileceğini göstermektedir.

6) Goji Berry Akciğer Sağlığını İyileştirebilir

Çalışmalar, dört hafta boyunca goji berry takviyesi almanın akciğerlerdeki iltihabı nasıl azalttığını ve grip gibi akciğer hastalıklarına karşı beyaz kan hücresi aktivitesini nasıl artırdığını göstermiştir.

Goji berry, ayrıca akciğer sağlığı üzerinde etkiye sahip olan bağışıklığı artırabilir. Bu özellik ayrıca astım gibi solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisine de yardımcı olabilir.

7) Goji Berry Hormonları Dengelemeye Yardımcı Olabilir

Bazı araştırmalar kurt üzümlerinin hormonal sağlığı ve dengeyi yeniden sağlamak için kullanılabileceğini söylemektedir.

8) Goji Berry Doğurganlığı ve Cinsel Sağlığı Geliştirebilir

Araştırmalar, kurt üzümünün erkeklerde testosteron seviyelerini artırabildiğini ve böylece cinsel sağlıklarını iyileştirdiğini göstermiştir. Ayrıca erektil disfonksiyon (sertleşme sorunu) için potansiyel bir alternatif çözüm olarak da çalışabilirler.

9) Goji Berry Depresyonla Savaşabilir

Goji berry, depresyonla savaşmaya yardımcı olabilir. Goji berry, B ve C vitaminleri açısından zengindir ve ayrıca manganez ve lif içerir - tüm bu besinlerin enerji seviyelerini yükselttiği ve pozitifliği artırdığı bilinmektedir. Ayrıca geleneksel Çin tıbbında depresyon ve diğer kaygı ve duygudurum bozukluklarıyla savaşmak için kullanılmıştır.

Araştırmalar ayrıca düzenli goji berry suyu içmenin enerji seviyelerini artırabileceğini ve ruh halini iyileştirebileceğini göstermiştir.

10) Goji Berry Karaciğeri Temizleyebilir

Goji berry, genellikle karaciğer temizliğinde meyan kökü ve ganoderma gibi diğer geleneksel bitkilerle birlikte kullanılır. Geleneksel Çin tıbbına göre, goji berry hem karaciğere hem de böbreklere fayda sağlar ve bireyin gücünü ve canlılığını geri kazandırır.

Bazı kaynaklar, meyvelerin bu özelliğinin onları böbrek taşları için doğal bir çare haline getirdiğini söylüyor - ancak bu amaçla almadan önce doktorunuzla konuşmanızı öneririz.

11) Goji Berry Ağrıyı Azaltabilir

Goji berry, artritik ağrı da dahil olmak üzere ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

12) Goji Berry Kas Büyümesini Artırabilir

Goji berry, kas büyümesine yardımcı olabilecek 18 amino asit içerir. Goji berry özü, ayrıca kas ve karaciğer glikojen üretimini artırabilir ve bu da sonuç olarak uzun süre fiziksel olarak aktif kalmanıza yardımcı olur.

13) Goji Berry Cildi Onarabilir

Goji Berry, hiperpigmentasyonu tedavi etmek için de iyi çalışır. C vitamini, beta-karoten ve amino asitler bakımından zengindirler. Bunların hepsi teninizi iyileştirir ve cildinizin parlamasını sağlar.

14) Goji Berry Akne Tedavisine Yardımcı Olabilir

Goji berry içerisindeki anti-inflamatuar özellikler, cilt iltihabını tedavi ederler ve akne oluşumlarını azaltmaya ve önlemeye yardımcı olurlar. Goji berry suyunun içilmesi iltihaplanmayı içeriden tedavi edebilir ve bu da sivilcelerinizin kaybolmasına katkıda bulunabilir.

Ayrıca goji berry suyu veya özünü yüzünüze uygulayabilir ve 15 dakika sonra soğuk su ile durulayabilirsiniz. Goji berry, ayrıca C vitamini açısından zengin olduğu için cildinizi sıkılaştırabilir ve kırışıklıkları da azaltabilir.

15) Goji Berry Saç Artışı Sağlayabilir

Goji berry, kan dolaşımını arttırdığı bilinen bir besin olan A vitamini açısından zengindir. Bu ayrıca kafa derisinde kan dolaşımını iyileştirir, böylece saç büyümesini hızlandırır ve saç dökülmesini önler.

Dediğimiz gibi, C vitamini açısından zengin olduğundan saç büyümesi için de gerekli olan demirin emilmesine yardımcı olur.

Goji Berry (Kurt Üzümü) Yan Etkileri Nelerdir?

Goji Berry Yan Etkileri Nelerdir?
Goji Berry (kurt üzümü) zararları konusundaki yazımızı ilk paragraf altında linklediğimiz için burada kısaca üzerinden geçelim. {alertWarning}

1) İlaç Etkileşimleri

Goji berry, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Bunlara varfarin (kan sulandırıcı) ve diyabet ve tansiyon ilaçları dahildir.

2) Alerjiler

Polen alerjisi olan kişiler kurt üzümünden uzak durmalıdır. Güneş ışığına maruz kaldığında ciltte kızarıklık oluşumunu içeren ışığa duyarlılığa neden olabilirler.

3) Hamilelik ve Emzirme İle İlgili Sorunlar

Gebelerin düşük sorununa neden olabileceği için kurt üzümlerinden uzak durmaları önerilir. Emzirmeyle ilgili çok az bilgimiz var. Bu nedenle güvende kalın ve bunları kullanmaktan kaçının.

Bu yan etkiler belirli sağlık koşullarına özgüdür. Aksi halde, alımınızı önerilen dozda tutmanız en iyisidir.


Goji Berry (Kurt Üzümü) faydaları hakkında bilgi vermeye çalıştık. Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın. Hamile veya emzikli kadınlar bu meyveden uzak durmalıdır. Bu konuda başka bildikleriniz varsa, aşağıdaki yorum alanından bizlere yazabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu