Tavsiyeler

Arpa Suyunun Zararları (Yan Etkileri) Nelerdir?

Arpa Suyunun Zararları (Yan Etkileri)

Arpa, birçok sağlık yararı ile bilinir. Arpa suyu, arpa ununun suyla karıştırılmasıyla elde edilir ve en sağlıklı içeceklerden biri olarak kabul edilir. Yaz aylarında vücudunuzu serinletir ve birçok önemli besin sağlar. Ancak arpa suyunun olası yan etkileri olabileceğinin farkında mısınız? Bu yazımızda arpa suyunun zararları nelermiş, birlikte inceleyeceğiz.

AYRICA: Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep

Arpa Suyunun Zararları (Yan Etkileri) Nelerdir?

Arpa Suyunun Zararları (Yan Etkileri) Nelerdir?

AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için Neler Yapılmalı? (5 Yol)

1) Mide Gazı / Bağırsak Gazı

Arpa iyi bir diyet lifi kaynağıdır. Bu, bağırsak veya mide gazına neden olabilir. Bunun nedeni kolonumuzda bulunan faydalı bakterilerin faaliyetleridir. Bu nedenle gaz oluşumunu önlemek için arpa suyu alımınızı sınırlamaya çalışın.

AYRICA: Keten Tohumunun Zararları (Yan Etkileri) Nelerdir?

2) Mide Rahatsızlığı

Arpa suyunun aşırı tüketimi mideyi rahatsız edebilir. Arpa suyu ayrıca mide rahatsızlığında kullanılan bazı ilaçlarla etkileşime girebilir.

AYRICA: Kurt Üzümü (Goji Berry) Yan Etkileri (Zararları) Nelerdir?

Her iki durumda da mide spazmı, ağrı, kramplar, şişkinlik ve hatta bazen gevşek bağırsaklar veya ishal gibi küçük ila büyük semptomlarla gelebilir ve diğer IBS (İrritabl Barsak Sendromu) semptomlarını kötüleştirebilir.

AYRICA: Derin Uykunun Önemi ve Sağlığa Faydaları

3) Kabızlık

Çok fazla arpa suyu içerseniz, kronik kabızlık geliştirme riskiniz vardır. Bu sorunun 7 günden fazla sürmesi durumunda doktorunuza danıştığınızdan emin olun.

AYRICA: Göz Sağlığını Korumak için 5 Faydalı Tavsiye

4) Rektal Kanama

Şiddetli kabızlık durumunda, akut ağrı ile rektal kanama yaşayabilirsiniz. Bu gibi durumlardan kaçınmak için çok miktarda tüketmemeye çalışın.

AYRICA: Soğuk Havanın Vücuda Etkileri Nelerdir?

5) Mantar

Arpa suyunun zaman zaman mantar bulaşmasına neden olabileceği bildirilmiştir. Malt ekstraktında bulunan belirli kirletici maddeler Trichothecium Roseum ve Okratoksin A'dır. Bu toksinler kemiklerimizi parçalayarak zarar verebilir.

AYRICA: Kabızlığa Ne İyi Gelir? Kabızlık Sorunu için 6 Önemli Tavsiye

6) Alerjik Reaksiyonlar

Arpa suyuna alerjik reaksiyonlar da oldukça yaygındır. Yakın geçmişte zaten aşırı duyarlılık veya alerjiden muzdaripseniz, günlük arpa suyu tüketiminizi düzenlemenin zamanı geldi.

AYRICA: Koşmanın Fiziksel ve Zihinsel Faydaları Nelerdir?

Aksi takdirde, gözlerde, göz kapaklarında, burunda, kollarda, bacaklarda şişme ve hatta anafilaksinin yanı sıra kızarıklık, iltihaplanma, kurdeşen, tahriş gibi bir takım semptomlar yaşayabilirsiniz.

7) Fırıncı Astımı

Arpa tanesi, ''fırıncı astımı'' adı verilen ciddi bir solunum yolu alerjisine neden olabilir. Fırınlarda çalışan insanlar bu duruma eğilimlidir. Ancak arpa suyunuzu hazırlarken bolca arpa ununa maruz kalırsanız da buna maruz kalabilirsiniz.

8) Yemek Borusu Zararı

Lif yüklü olduğu için arpa, yemek borunuza da zarar verebilir. İçeceğinizi hazırlarken, maltın özüne yeterince su eklediğinizden emin olun. Aksi takdirde, yemek borunuzu tıkayabilecek hatta yırtabilecek yutma güçlüğü ile karşılaşabilirsiniz.

9) Çölyak Hastalığı

Çölyak hastalığı temel olarak glüten intoleransından kaynaklanan buğday alerjisidir. Arpa çok miktarda glüten içerir, bu da durumu daha da kötüleştirir.

10) Kan Şekeri Düşüklüğü

Arpa suyunun aşırı tüketimi, kan dolaşımınızdaki şeker miktarını azaltabilir. Normal seviyenin altına düşerse, hipoglisemi geliştirirsiniz. Bu nedenle, düzenli olarak arpa suyu içerken kan şekeri seviyenizi yakından takip etmeye çalışın.

11) Cerrahi Komplikasyonlar

Arpa suyu kan şekeri seviyelerinizde ani bir düşüşe neden olabileceğinden, ameliyattan önce her zaman önlem almalısınız. Bıçak altına yatmadan en az 10 ila 14 gün önce içmeyi bırakmanız önerilir. Önceden kesmek, her türlü cerrahi komplikasyonu uzak tutabilmeniz için kan şekeri seviyenizi düzenlemenize yardımcı olabilir.


Arpa suyunun zararları (yan etkileri) konusunda endişelensek bile bir bardak arpa suyu içmemeniz için hiçbir neden yok. Ancak ne kadar fazla olduğunun farkında olmak önemlidir. Arpa suyunun bu yan etkilerinden herhangi birini hiç yaşadınız mı? Bu yan etkilerden herhangi biriyle karşılaşırsanız, doktorunuza görünmeyi ihmal etmeyin.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu