Tavsiyeler

Pasif Agresif Kişilik Bozukluğu Nasıl Anlaşılır? (7 İşaret)

Pasif Agresif Kişilik Bozukluğu

Pasif agresif davranış, sizin veya bir başkasının hayatınızın bir noktasında şüphesiz kullanacağı bir şeydir. Ancak, bu görgü kurallarını normal davranışınızın bir parçası yaptığınızda, bu bir alarm nedenidir. Bu tür kişiyle ilişki içinde olmak hayatınızı kötüleştirir. Pasif agresif kişilik bozukluğu nasıl anlaşılır? diyorsanız, bu yazımızdaki 7 işareti inceleyebilirsiniz.

Pasif-agresif bir kişinin tam tanımı konusunda kafanız karışabilir, çünkü bu bir zihinsel sağlık teşhisi değil, daha çok bir davranış grubudur. Bu kişi, olayları açıkça ele almak yerine, durumlara dolaylı olarak zararlı tepkiler gösteren bir kalıba sahiptir.

Araştırmalar ayrıca ailesel sebeplerin neredeyse her zaman altta yatan bir faktör olduğunu belirtmektedir. Bu yaygın bir sorun olsa da, daha fazla anlayış için bu zihinsel hastalık alanına çok az çalışma ve araştırma ayrılmıştır.

Bu kişi inkarın kralı/kraliçesidir, çünkü onları herhangi bir şeyle suçlamanız durumunda savunmaya geçeceklerdir. İşte bu kişilik bozukluğunun yaygın belirtilerinden bazıları.

Pasif Agresif Kişilik Bozukluğu Nasıl Anlaşılır?

Pasif Agresif Kişilik Bozukluğu Nasıl Anlaşılır?

1) Pasif-Agresif Davranış Birinin İnatçı Olduğunu Gösterir

Pasif-agresif bir kişi narsist inatçıdır, huysuzdur ve hatta düşmanca davranışlar sergileyebilir. Bu insanlardan somurtkan ve tartışmacı olmayan birini bulmanız pek olası değildir. Elbette, herkes zaman zaman bu şekilde davranır, ancak bunu hayatın günlük bir parçası haline getirirler.

Sorun, birisinin hoşlanmadığı bir durum ortaya çıktığında sürekli olarak bu davranışları göstermesiyle ortaya çıkar. Şüphesiz bu bir kırmızı bayraktır. İki kişinin her konuda aynı fikirde olmayacağını unutmayın.

Ancak mesele anlaşmazlık değil. Bunun yerine, kendi yollarını bulmak için surat asmayı ve akıl oyunları oynamayı tercih ettikleri için doğrudan yüzünüze karşı çıkmayacaklar. Ağızları bir şey söylüyor ama eylemleri başka.

2) Kin Tutarlar

Herkes hayatının çeşitli dönemlerinde kırgınlık hisseder. Bir arkadaşınızın doğum gününe davet almadıysanız, sizi dışladıkları için onlara karşı öfke duyabilirsiniz. Bu duygular tamamen normaldir, ancak çoğu insan bunları unutur.

Bununla birlikte, biri pasif-agresif olduğunda, süresiz olarak kin besleyecektir. Bu sefer davet etmedikleri için bu kişinin evine bir daha gitmeyi reddedebilirler. Bu olayın etrafındaki durumu veya koşulları bilmiyorlar, ancak gücendikleri için onları hayatlarından çıkarır.

3) Ceza Olarak Sessiz Muameleyi Kullanıyorlar

Pasif-agresif eğilimleri olan bir kişi, başkalarını eylemleri için cezalandırmak ister.

Örneğin, şu senaryoyu düşünelim; bir kişi, karısı faturayı ödemeyip onun yerine alışverişe gittiği için üzgün. Duyguları hakkında konuşmak ve olayları açığa çıkarmak yerine onunla konuşmadı. Bir haftadan fazla onunla konuşmayı reddetti. Gün geçtikçe aralarında tek kelime etmeden aynı evde yaşadılar.

Pasif agresif kişi, fikrini anlatmak için duygularını nasıl tartışacağını ve karısına ne kadar kızgın olduğunu nasıl söyleyeceğini bilmiyordu, bu yüzden çocuksu davranışlara başvurdu.

4) Güvenilmezler

Pasif-agresif kişi, güvenebileceğiniz biri değildir. İş yerinde genellikle son teslim tarihlerini kaçırırlar ve bunu başkalarına yüklemek için inkar veya suçlama oyununu kullanırlar. Bir programa saygıları yok. Aslında, geç kalmayı severler. Yüzlerce bahaneleri vardır ve hiçbir şey yapmazlar.

Bu kişi tembel veya erteleyici olabilir, ancak bunlar genellikle pasif agresif davranışları ve muhtemelen tedavi edilmemiş altta yatan bir kişilik bozukluğunu gösterir.

5) Gönülsüz İltifatlar Kullanırlar

Narsistik kişilik bozukluğu olan kişilerin de pasif-agresif olduğunu biliyor muydunuz? Semptomlar büyük ölçüde örtüşüyor, ancak kesin olan bir şey var ki, hayatınızda istemeyeceğiniz toksik bir karışım. Bu kişi, benlik saygınızı yok etmek için çabalar.

Özellikle kökünde kıskançlık varsa, iltifatlar sıradandır. Bir akrabanızın size, "Hayatta hiçbir şeye sahip olacağınızı düşünmemiştim, ama yeni ev satın aldığınız için tebrikler" dediğini varsayın.

Satın aldığınız için sizi tebrik ediyorlar, ancak küçük laf sokmasını söylemeden geçmezler. Bu kişinin etrafında çok uzun süre takılırsanız, kendinize ve yeteneklerinize olan inancınızı kaybetmenize neden olurlar.

6) İnsanlara Kurnazca Hakaret Ederler

Bir başka klasik pasif-agresif eylem, çok fazla alaycılık ve hiciv kullanmaktır. Şimdi herkes ara sıra biraz ironi ve alaycılık kullanıyor.

Ancak pasif-agresif kişilik bozukluğu olan birinin farkı, onu gerçek duyguları için bir kamuflaj olarak kullanmalarıdır. Bu insanlar ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar ve gerçek duygularını konuşmaktansa size hakaret etmeyi tercih ederler.

7) Büyük Kıskançlık Sorunları Vardır

Başkalarının başarısından daha aşağı hissediyorlar, bu yüzden kendinizi kötü hissetmenizi sağlamak için mümkün olan her şeyi kullanacaklar. Örneğin, yeni evlendiyseniz ve sizinle bir ilişki yaşamak istiyorlarsa, kötü yalanlar yayabilir ve sizi ayırmaya çalışabilirler, böylece bir şansları daha olabilir.

Kıskançlık sorunları sizi deliliğin eşiğine götürebilir, çünkü intikam almak için ellerinden gelen her şeyi yaparlar.


Bu yazımızda pasif agresif kişilik bozukluğu nasıl anlaşılır? konusunda bilgi vermeye çalıştık. Verilen işaretlere göre bir tanıdığınız var mı? Bu konudaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum alanından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu