Tavsiyeler

Sohbet Ederken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar - Konuşulmaması Gereken Konular

Sohbet Ederken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar

Sanırım bir insan olarak kimsenin kalbini kırmak istemeyiz. Kendi kalbimiz kırıldığında bunun ne kadar kötü bir deneyim olduğunu biliriz ve en azından bir insanın kalbini kıran kişi konumuna düşmek istemeyiz. Ama bazen istemeden bile olsa bunu yapabiliyoruz. Fark etmeden etrafımızdaki insanları incitecek muhabbetlere katılabiliyoruz. İşte bu yüzden her zaman, her yerde ne konuştuğunuza dikkat etmek önem arz ediyor. Hatırlanması ve asla unutulmaması gereken bazı davranış kuralları var. Bunlara dikkat ettiğiniz takdirde, istemeden bile olsa insanları konuşurken incitmezsiniz. Bu yazımızda sohbet ortamlarında dikkat edilmesi gereken durumlar, konuşulmaması gereken sohbet konuları nelerdir? diyoruz.

AYRICA: İnsana Aşırı Keyif Veren Şeyler Nelerdir?

Sohbet etmek, sosyal becerilerin gelişmesinde ve insanın kendini daha iyi ifade edebilmesinde kilit bir rol oynuyor, bunu kabul etmek gerek. Ancak sohbet etmenin, karşılıklı diyalog içerisindeyken ya da kalabalık bir ortamda iken konuşmanın çok dikkatli bir şekilde yapılması gerekiyor. İnce ayrıntıları fark etmek, kırıcı olmamak ve istemeden bile olsa kişi veya kişilere duygusal anlamda zarar vermemek önemli.

AYRICA: Erkeğe Ne Hediye Alınır? Erkeğe Hediye Fikirleri - Önemli Tavsiyeler

Peki, sohbet ederken nelere dikkat ediyorsunuz? Ne derdiniz? Jest ve mimikler, üslup, bakış ve vücudun duruşu gibi görünüşte birçok unsura dikkat etsek de, söylediklerimize de ekstra dikkat etmemiz gerekiyor diyebiliriz.

AYRICA: Cenaze Evinde Yapılmaması Gerekenler - Cenaze Evinde Ne Yapılmaz?

Konuşulmaması gereken konular nelerdir, sohbet ederken nelere dikkat edilmeli? sorularına şu örnekleri verebiliriz.

AYRICA: Evlilik Hazırlıkları Nasıl Olmalı? Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Konuşulmaması Gereken Konular Nelerdir?

Sohbet Ederken Konuşulmaması Gereken Konular

  • Örneğin, anne babasını kaybetmiş birisine ne annenizi ne de babanızı şikâyet edin. Bazı kişilerin düşünmeden bu davranışlarda bulunduğunu görüyoruz. Annesinin yokluğunu yaşayan bir kişiye, kendi annesini şikâyet eden bir insan olmak istemezsiniz. Onların yanında iken, anne ve babanızdan uzun uzun bahsetmeyin. Onlara yokluklarını hissettirmeyin. Hayatta oldukları için ne kadar şanslı olduğunuz ya da mutlu olduğunuz gibi ifadeleri kullanmaktan da kaçının. Anneler günü, babalar günü gibi özel günleri özel olarak kutlamanız daha doğru olabilir. Seçim tamamen sizin…
  • AYRICA: Romantik Filmleri Neden Seviyor ve İzliyoruz?

  • Yalnız, hayatında birisi olmayan bir arkadaşınıza uzun uzun ilişkinizde neler yaşadığınızı anlatmayın. Özellikle kadınlar arasında bu olay daha çok yaşanıyor gibi. Sevgilisi olmayan birisi, sizin sevgilinizle ne yaşadığınızı uzun uzun dinlemek zorunda değil. Fark etmeden ona kendisini yetersiz hissettirebilirsiniz. Benim neden bir sevgilim yok? düşüncesinin kalıplaşmasına ve olumsuz nedenlerin oluşmasına neden olabilirsiniz.
  • AYRICA: Diğer İnsanlardan Daha Zeki Olduğunu Nasıl Anlarsın?

  • Çocuk sahibi olamayan bir çifte ya da bir kimseye, çocuklarınızın davranışlarından, ya da 'anne veya baba' olmanın çok güzel bir şey olduğundan bahsetmeyin. Çocuk sahibi olamayan birçok çift var, üstelik bu uğurda gerçekten türlü aşamalardan geçmek zorunda kalmalarına rağmen mücadeleyi asla bırakmıyorlar. Bu kişilerle birlikteyken çocuk sahibi olmanın güzelliklerinden ya da kötü yanlarından bahsetmemeye çalışın çünkü bu çiftler bu duyguların nasıl bir şey olduğunu bilemez, ancak bu duygulara hasret duyarlar. Onlara kendilerini kötü hissettirmeyin.
  • AYRICA: Burçların Olumlu Olumsuz Özellikleri ve Sevmediği Şeyler

  • Maddi durumu iyi olmayan bir kimsenin yanında, yeni aldığınız pahalı botunuzdan ya da, yediğiniz pahalı yemekten bahsetmeyin. Bu oldukça kaba bir davranış olarak görülebilir. Arkadaş çevrelerinde sık yaşanılan bu durum, maddi anlamda zorluk yaşayan bir kişinin psikolojisini olumsuz anlamda etkileyebilir. Ben neden o ayakkabıdan alamıyorum? Ben neden en güzel elbiseleri giyemiyorum? Ya da neden benim bir saatim yok? gibi düşünceler yüzünden günlük yaşamı dahi olumsuz bir hale getirebilir. Buna sebep olmak istemezsiniz. O yüzden maddi harcamalarınızdan bahsetmemeye özen göstermelisiniz.
  • AYRICA: Birlikte Olması İmkansız Olan Uyumsuz Burçlar - Anlaşamayan Burçlar Hangileridir?

  • Ev sahibi olamayan bir kimseye, ev sahibi olmanın verdiği rahatlığı uzun uzun anlatmayın. Bu kişileri arkalarına yaslanmış, keyifleri oldukça yerinde iken konuşurken görebilirsiniz. Ev sahibi olmanın avantajlarından, kira derdinin olmamasından vb. durumlardan bahsederken, kiralık bir evde oturan kişinin duygularını önemsemez. Önemli olanın rahat ve huzurlu bir evde yaşamanın olduğunu unutmayın. Gün gelir, ev sahibi olan bir kişi kendisini kiralık ev arıyorken bulabilir. Konuşurken ne söylediğimize dikkat etmekte fayda var diyelim.
  • AYRICA: Estetik Neden Yaptırılır? Cerrahi ve Cerrahi Olmayan Estetik Uygulamaları (İşlemleri) Nelerdir?

  • İşi olmayan bir insana, sürekli iş konusunda yorumlar yapmayın. Karşınızdaki kişi özellikle iş arıyor ancak bulamıyor ise, sizin sürekli iş yerinde yaşadıklarınızı anlatmanız bu kişinin sinirlerini bozabilir. Bir işim olsa da böyle sıkıntılarım olsa düşüncesine sahip birçok insan var. Bu düşünce doğru bir yaklaşım olmasa da yine de insanların duygularına ve düşüncelerine saygı göstermekte fayda var.
  • AYRICA: Kadınların Tatil Çantasında Neler Olmalı?

  • Henüz evlenmemiş birisine, evlilik konusunda baskı yapıp durmayın. Bazı insanlar evlenmeyi istemeyebilir ya da henüz doğru zamanın gelmediğini düşünebilir. Bu düşünce yapısındaki insanlara evlenmeleri için baskı yapmak, sürekli hayatlarında birinin olup olmadığını sorgulamak doğru bir davranış değildir. Bu kişiler siz baskı yaptınız diye hemen bugün evlenmeye karar vermeyecek ya da öylesine birisini hayatlarına almayacaktır. Kim bilir? Belki de bu kişilerin aklında birisi vardır ve doğru zamanın gelmesini bekliyordur, nereden bilebilirsiniz?
  • AYRICA: Dolaşım Sistemi Nasıl Güçlenir?

  • Karnı aç olan birisine, o gün ne yediğinizden uzun uzun bahsetmeyin. Özellikle maddi durumu iyi olmayan kişiler, akşam içecek bir tabak çorbayı bile zor bulurken, onların yanında akşam yemeğinde yediğiniz böreklerden ya da pastalardan bahsetmeniz ne kadar doğru olabilir sizce? Farkında bile olmadan bu tür şeyler yapıyor iseniz, artık dikkat etmeniz gerekiyor. Ne yemek yediğinizi ayrıntılarıyla paylaşmak bile doğru bir davranış sayılamayacakken, yemek çeşitlerinden bihaber kimselerin yanında yemekten bahsetmek de kesinlikle doğru bir davranış olarak sayılamaz diyebiliriz.
  • AYRICA: Sarılmanın Vücuda Faydası Nelerdir? (17 İnanılmaz Etki)

  • Bir derdi olduğu belli olan bir kimseye, uzun uzun kendi günlük yaşantınızı anlatarak saygısızlık yapmayın. Bazen insanların bir derdi olduğunu, o gün durgun göründüklerini ya da canlarının sıkkın olduklarını görebilir ve anlayabilirsiniz. Hal böyleyken bu kişilere destek olmak yerine kendi gününüzü uzun uzun anlatmak, iyi bir davranış olmaz. Gerektiğinde geri çekilmeyi, kendi sorunlarınızı geri plana almayı bilmelisiniz. Bu karşıdaki kişiye duyduğunuz saygı ve sevginin bir göstergesidir.
  • AYRICA: Egzersiz Neden Önemlidir? Haftada Ne Kadar Egzersiz Yapılmalı?

  • Eğer çok sevdiği bir yakınını kaybetmiş bir arkadaşınızla sohbet ediyorsanız, ona ne kendi acısını hatırlatın, ne de kendi sorunlarınızı o acının önünde tutmaya çalışın! Anlayış gösterin! Zaman zaman böyle şeylere denk gelebiliyoruz. Üzücüdür ki yakın bir sevdiğinizi kaybetmenize rağmen kendi sorunlarını öne alarak sizinle sohbet etmek isteyebilen kişiler olabiliyor. Sanırız ki acıya saygı göstermek önemli ve söylediğimiz gibi kendinizi geri plana almayı düşünmeniz gerekiyor.

AYRICA: Evde Muhabbet Kuşu Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Malzemeler, Bakımı, Nasıl Yıkanır?

Sohbet etmenin incelikleri saymakla bitmez elbette ancak temelde karşımızdaki kişiye kendisini kötü hissettirmeyecek, yoksunluk duygusu oluşturmayacak, hayal kırıklığı yaşatmayacak şekilde diyaloglarımıza dikkat etmemizin, aynı şekilde anlayış gösterip saygı duymamız gerektiğinin altını çizmemiz gerekiyor.

Sohbet ederken hangi konulara değinilmemeli? Konuşulmaması gereken konular nelerdir? Sohbet ederken nelere dikkat edilmeli? gibi sorulara örnekler verdiğimiz yazımızın rehber tavsiye niteliğinde olmasını umuyoruz. Sohbet ederken nelere dikkat ediyorsunuz? Karşınızdaki kişinin hassas noktalarına değinmeden sohbetlerinizi yürütebiliyor iseniz ne mutlu size! Düşünceli ve anlayışlı bir insan olduğunuzdan dolayı sizi tebrik ediyoruz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu