Tavsiyeler

Sevgilinizle Barışmanın Yolları Nelerdir? Sevgiliyle Barışmak için Ne Yapılmalı?

Sevgilinizle Barışmanın Yolları Nelerdir?

Çok iyi giden bir ilişkide zaman zaman anlaşmazlıklar yaşanabilir. Özellikle, kadınlar çok hassas oldukları için, erkeklerin fark etmediği birçok şeye kırılabilir veya küsebilirler. Bu durum, tabii ki erkekler için de geçerlidir ancak kadınların daha hassas olmaları nedeniyle, ilişkilerde küsen, trip atan ya da kırıldığını dile getiren taraf genellikle kadınlardır. Fakat, burada önemli olan, bu küskünlüğün uzun sürmemesi, kırılan kalbin sevgiyle sarılmasıdır. Bu yazımızda, ayrı ya da küs olduğunuz eşinizle, sevgilinizle barışmanın yolları nelerdir? sorusunu yanıtlandıracağız.

AYRICA: Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Ne Anlama Gelir?

Sevgilinizle sık sık tartışıyor musunuz? Farkında bile olmadan onu kırdınız mı? bu gibi durumlar ilişkilerde sık yaşanabilen durumlardır. Haliyle bir kadın, sevdiği erkeğin ilgisine bayılır, bu yüzden arada yaşanan küskünlükler ilişkinin tuzu biberi olarak da sayılabilir.

AYRICA: Asla Sevgili Olunmaması Gereken 5 İnsan Tipi

Erkekler ise, genel olarak triplerden pek hoşlanmasalar da, kadınların bu davranışlarına tolerans gösterebilirler ancak bazen bu durum yeterli olmayabilir. Kadınlar, sevdikleri erkeklere naz yapmaktan hoşlanırlar, ancak eğer erkek ilgi göstermezse de kırılabilirler.

AYRICA: Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar (11 Hata)

Her ilişkide küskünlükler yaşanabilir, bunu kısa tutmak ve küslüğün sebeplerini ortadan kaldırmak ise, kalbi kırılan kişinin, hayatındaki insana düşer. Peki, küs olunan sevgiliyle barışmak için ne yapılmalı? gelin maddeler halinde konuşarak ilerleyelim.

AYRICA: Bir Erkeği Çekici Yapan Detaylar Nelerdir?

Sevgiliyle Barışmak için Ne Yapılmalı?

Sevgiliyle Barışmak için Ne Yapılmalı?

  • Öncelikle partnerinizin size neden küstüğünü anlamanız gerekiyor. Bazen, bazı durumlarda kadın ya da erkek sebebini söylemeden küsebilir ve konuşmayabilir. Hatta çoğu zaman bu gibi kırgınlıklara neyin sebep olduğunu anlamayabilirsiniz. Partnerinizin size olan soğuk davranışlarından, sizinle konuşurken kısa ve ilgisiz cevaplar vermesinden, size kırgın ya da küs olduğunu anlayabilirsiniz, ancak sebebi ne olabilir? bu küslüğün sebebini bulmak size düşüyor. Sevgilinize, sorunun ne olduğunu, ne yapabileceğinizi sorun. Eğer ilgisiz ve umursamaz davranır iseniz, işler daha da kızışabilir.
  • AYRICA: 8 Maddede Bir Erkek İlişkide Ne İster?

  • Sorunu bulduktan sonra eğer hatalı iseniz, uygun bir şekilde, gerçekten samimi olarak özür dilemeniz gerekiyor. Tabii ki tek başına özür bir çözüm değil, aynı hatayı tekrar yapmamak da büyük bir özür sayılabilir. Aynı hatayı yapmayacağınıza dair, sevdiğiniz kişiyi ikna edin ve mümkünse aynı hatayı tekrarlamaktan vazgeçin. İlişkiler özveri ister, bu özveriyi göstermekten çekinmeyin.
  • AYRICA: 7 Maddede Bir Kadın İlişkiden Ne Bekler?

  • Sevgilinize ilginizi daima gösterin. Sevildiğini, değerli olduğunu hissettirin ve basit bir küskünlüğün aranızı bozamayacağını, hatta daha da kuvvetlendireceğini ona gösterin. Eğer bir ilişki yaşıyor iseniz, hislerinizi partnerinizle paylaşmanız gerekir. Hislerinizi paylaşmadığınız takdirde, karşı taraf hislerinizi anlamaya çalışırken yorulabilir. Hem, ilginizi göstermediğiniz, hislerinizi paylaşmadığınız bir ilişkiyi neden yaşayasınız ki? Buradaki amaç nedir?
  • AYRICA: Kadınlar Kırgın Olduklarında Ne Hisseder?

  • Sevdiğiniz kadın ya da erkeği, kendinize çekmek için kıskandırmak gibi ucuz numaralar yapmaya kalkışmayın. Ne olursa olsun, ona sadık olduğunuzu bilmesini sağlayın. Bazı ayrılıklarda, sevgiliyi geri döndürmek için başvurulan, bizce en ucuz numara olarak gördüğümüz bu durum, size sandığınız gibi fayda sağlamayabilir. Hayatınızdaki kişiyi kıskandırarak, kendinize döndürmeye çalışamazsınız, bu durum, onda oluşturduğunuz güveni sarsabilir ve o kişi size geri dönse bile, ilişkiniz boyunca türlü güvensizlik sorunları ile karşılaşmanıza neden olabilir. Hayatınıza asla üçüncü bir kişiyi sokmayın, ihtimali bile partnerinizi sinirlendirebilir, üzebilir.
  • AYRICA: Doğru Bir İlişkiye Hazır mısın? Kendinize Sormanız Gereken Sorular

  • Israrcı olmak, pek de tavsiye edilen bir davranış değildir. Yaşanan bazı küskünlüklerin, zamana ihtiyacı olabilir, bu süreçte partnerinize ısrarcı davranmak yerine, ona gereken zamanı tanıyın ancak bu zaman sürecinde onu sevdiğinizi daima belli edin. Umursamaz davranışlardan kaçının. İlişkinize değer veriyor iseniz, ne kadar zaman alırsa alsın, bunun için çabalamaktan vazgeçmeyin.
  • AYRICA: Doğru İlişki Nasıl Olur? Doğru Bir İlişki Nasıl Anlaşılır?

  • Eğer inatçı bir partneriniz var ise, ortak arkadaşlarınızdan yardım alabilir, ona güzel sürprizler hazırlayabilirsiniz. Beklenmedik sürprizler onu mutlu edebilir. Özellikle, sizden beklenmeyen hareketler yaptığınızda, partneriniz için iltimas gösterdiğinizde, muhtemelen o kişi, çok mutlu olacaktır.
  • AYRICA: İlişkiler Nasıl Bitirilir? İlişkiyi Bitirmenin Yolları

  • Konuşmak için bir araya geldiğinizde, yapıcı olun ve kavganın büyümesine izin vermeyin. Özellikle ortak bir uzlaşmaya varamadığınız durumlarda, sinirlerinize hâkim olmalı ve partnerinizle konuşurken sakin olmalısınız. Tartışmayı büyütmek, aranızdaki buzların erimesini sağlamayacaktır, bu yüzden seçtiğiniz kelimelere özenle dikkat edin. Söyleyebileceğiniz yanlış bir söz, geri dönüşü olmayan durumların yaşanmasına neden olabilir, bizden söylemesi.
  • AYRICA: Sahte Aşk Nedir? Nasıl Anlaşılır?

  • Sevgilinize karşı dürüst olun, ayrılığınızda ne hissettiğinizi, ne kadar üzgün olduğunuzu, yalın bir gerçeklikle ifade edin. Kırgın olan partnerler, kırgınlıklarının telafi edilmesini isterler. Kadın ya da erkek fark etmeksizin, yaşanılan ayrılığın, karşı tarafta ne gibi etkiler bıraktığı hep merak edilir. Eğer ilişkinizi geri kazanmak istiyorsanız, samimi duygularla, yaşanan ayrılık sürecinde onu ne kadar özlediğinizden, varsa bir hatanız ne kadar pişman olduğunuzdan bahsedin. Hislerinizi samimiyetle paylaşın, bazen bu bile, büyük sürprizlerden daha etkili bir çözüm olabilir.
  • AYRICA: 32 Maddede Aldatıldığını Nasıl Anlarsın? Sadakat Neden Önemlidir?

  • Kırgınlığın üzerinden zaman geçmesine izin vermeyin. Geç kalmış bir özür her şeyi daha da kötü yapabilir. Bazı küskünlükler, araya zaman girdiğinde, ilk adımı kimin atacağına karar verilemeyen bir girdap haline gelebilir. Bu yüzden hemen aksiyon almak önemlidir.
  • AYRICA: Bir İlişkide Yapılmaması Gerekenler (10 Hata)

  • Erkek ya da kadın, neye kırılmış ya da kızmış ise, bunun ciddiyetine önem verin ve size uymasa bile yapıcı olmaya çalışın. Saygı duyarak, sorunlarınızın üstesinden gelmeye çalışın. Ortada bir kırgınlık var ise ve hatalı olmadığınızı düşünüyor olsanız bile, karşı taraf için mutlaka bir sebep vardır. Bu sebebi öğrendikten sonra, sizin için kabul edilebilir olmasa bile anlayış göstermeniz önemlidir. Hayatınızdaki kişi, kişisel olarak zor bir dönemden geçiyor olabilir. Yaşadığınız her şeyi mutlak bir ciddiyetle ele alın ve gereken ilgiyi, özeni göstermekten çekinmeyin.
  • AYRICA: 20 Maddede Partneriniz Sizi Nasıl Manipüle Ediyor?

  • Özür bekleyen taraf, sizden bir çaba görmek ister, o çabayı göstermekten çekinmeyin. Gururlu bir yapınız var ise, bu durum sizi zorlayabilir, kabul ediyoruz fakat hayatınızdaki kişi ve yaşadığınız ilişki değerliyse, unutmayın ki bunu yaşamayı siz seçtiniz, o halde bazen kişiliğinizden ödünler vermeniz gerekebilir. Hem, özür dilemeniz gereken bir davranışınız var ise, zaten özür dilemeniz gerekir.
  • AYRICA: Erkekleri Kadınlardan Soğutan Davranışlar Nelerdir?

  • Ona sevdiği şeylerden alın. Hoşuna gidebilecek ortamlar ayarlayın. Birlikte önemli şeyler yapın. Kadın ya da erkek, gösterilen ilgi herkesin hoşuna gider. Özellikle küs olduğunuz ya da ayrı olduğunuz zamanlarda, her zamankinden farklı anılar yaratın, hatırlamaya değer olsun.
  • Gerçekten tutabileceğiniz önemli sözler verin. Partneriniz sizin ne kadar ciddi olduğunuzu anlar ise, size inanmayı tercih eder. Söz verdiğiniz zaman, bu söz ne olursa olsun, lütfen verdiğiniz söze sadık kalın ve partnerinizin karşısında yanlış bir konuma düşmeyin. Barışmak, tekrar bir araya gelmek için verilen sözler, sonrasında tutulmaz ise, bu hayal kırıklığı yaşatabilir.

Sevdiğiniz kişi, size kızdığında, ya da kırıldığında, bunu telafi etmek için elinizden geleni yapmalısınız. Hayatınızı paylaştığınız, kendinizi bütün yalınlığınız ile açmayı tercih ettiğiniz bu değerli kişi, zannederiz ki, göstereceğiniz çabayı da, ilgiyi de hak edecektir. İlişkilerde sık sık sorunlar yaşanabilir, önemli olan bu sorunlar yaşandığında, mümkün olan en iyi şekilde, nasıl üstesinden gelebileceğinizi keşfetmek ve sonrasında aksiyon almaktır. Bu yazımızda, ayrı olduğunuz sevgilinizle barışmanın yolları nelerdir? Kırgın olan sevgiliyle barışmak için ne yapılmalı? sorularına tavsiye niteliğinde cevaplar verdik. Hayatınızdaki insanın duyguları incindiğinde, kendi duygularınızın da bir gün incinebileceğini unutmayın ve her zaman gönül almanın bir yolunu bulun.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu