Tavsiyeler

Dudaklarınız Böyle Görünüyorsa Kalbinizi Kontrol Ettirin!

Kalp Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Sağlıklı bir kalbe sahip olmak, genel sağlığınızdaki en önemli faktörlerden biridir. Bunun nedeni, kalp hastalığının hem erkekler hem de kadınlar arasında önde gelen tek ölüm nedeni olması ve kabaca ABD'de her beş ölümden birini oluşturmasıdır. Yine de pek çok insan, kalp hastalığının ve özellikle de birçok şekil alabilen doğuştan kalp rahatsızlığının bazı ince belirtilerinden habersizdir. Kalp hastalığı belirtileri içerisinde dudaklarınızın renginin de önemli olduğunu biliyor muydunuz? Öğrenmek için okumaya devam edin.

AYRICA: Kalbi Nasıl Koruruz? Sağlıklı Bir Kalp için Yapılması Gerekenler

Kalp Hastalığı Belirtileri - Kalp Hastalığı Nasıl Anlaşılır?

Kalp Hastalığı Belirtileri - Kalp Hastalığı Nasıl Anlaşılır?

Konjenital Kalp Hastalığı Sadece Bebekleri Değil, Yetişkinleri de Etkiler

ABD'de her yıl yaklaşık 40.000 bebek, doğumda kalpte bir veya daha fazla yapısal kusur bulunmasıyla tanımlanan bir durum olan konjenital kalp hastalığı ile doğar.

AYRICA: Dolaşım Sistemi Nasıl Güçlenir?

Çoğu zaman doğuştan kalp hastalığı doğumdan önce veya doğumdan kısa bir süre sonra bulunurken, bazı insanlar için doğuştan kalp hastalığının belirtileri veya semptomları yetişkinliğe kadar fark edilmez.

AYRICA: Su İçmeyi Nasıl Alışkanlık Haline Getirebilirim? Etkili Yöntemler!

Uzmanlar, gençliğinde doğuştan kalp hastalığı tedavisi gören diğer kişilerin de semptomları yıllar sonra yeniden ortaya çıktığını görebileceğini söylüyor.

AYRICA: Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep

Ciddi Sağlık Komplikasyonlarına Neden Olabilir

Doğuştan kalp hastalığı olan yetişkinler, tedaviden sonra bile bir dizi potansiyel olarak ciddi komplikasyon geliştirebilir. Bunlar arasında kalp aritmisi (düzensiz kalp atışı), kalp enfeksiyonu, felç, kalp yetmezliği veya pulmoner hipertansiyon sayılabilir.

AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için 5 Pratik Yol

Doğuştan kalp hastalığı olan kişilerin ömür boyu tıbbi bakıma ihtiyacı vardır. Tedavi; düzenli kontrolleri, ilaçları veya ameliyatı içerebilir. Erişkinlerde doğuştan kalp hastalığı olanlar varsa, sağlık uzmanına ne sıklıkla kontrole ihtiyacı olduğu sorulmalıdır. {alertInfo}

AYRICA: Demir Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir? Demir Eksikliği Nasıl Giderilir?

Dudaklar Böyle Görünüyorsa Kalbini Kontrol Ettir

Kalp hastalığı olan bazı kişilerde siyanoz veya siyanotik doğuştan kalp hastalığı gelişir. Bu, kalp kusurlarının vücudun geri kalanına iletilen oksijen miktarını azalttığı anlamına gelir.

AYRICA: Çinko Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Bu meydana geldiğinde, birçok hasta kırmızı kan hücrelerinde oksijen azalmasının sonucu olarak dudaklarının renginde mavimsi bir renk tonu geliştirir. Bazı kişilerin ciltlerindeki veya tırnaklarındaki bu renk değişikliğini fark edebileceği ve fark ettiklerinde de hemen doktora müracaat etmeleri gerekmektedir.

AYRICA: Kalsiyum Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir? Hangi Besinlerde Kalsiyum Var?

Doğuştan Kalp Hastalığının Bu Diğer Belirtilerine Dikkat Edin

Konjenital kalp hastalığının diğer birkaç belirtisi, bir sorunu tanımlamanıza yardımcı olabilir. Bunlara düzensiz kalp ritimleri, göğüs ağrısı, nefes darlığı, vücut doku veya organlarında şişme (ödem) ve aktivite ile artan bitkinlik dahildir.


Bu yazımızda kalp hastalığı belirtileri ile birlikte dudaklarda morarma semptomunun öneminden bahsettik. Bilinen bir doğuştan kalp hastalığı geçmişiniz varsa (geçmişte tedavi görmüş olsanız ve o zamandan beri semptomsuz yaşamış olsanız bile) bu semptomlardan herhangi birini fark ederseniz, hemen kalbinizi kontrol ettirmeniz önemlidir. Sağlıklı günler dileriz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu