Tavsiyeler

İpek Kirpik Nedir? İpek Kirpik Uygulaması Nasıl Yapılır? Zararlı mı? Ne Kadar Kalıcı?

İpek Kirpik Nedir?

Güzellik trendlerine baktığımızda, özellikle son yıllarda gür ve ipeksi kirpik uygulamalarının çok fazla tercih edildiğini görüyoruz. Etkili ve doğal bir kirpik görünümüne önem veren kadınlar, daha kıvrık, daha gür ve daha doğal bir kirpiğe sahip olmak için, farklı uygulamaları tercih edebiliyorlar. Bu bağlamda en sık tercih edilen yöntemlerden bir tanesi de ipek kirpik uygulaması. Bu yazımızda, ipek kirpik nedir? İpek kirpik nasıl yapılır? İpek kirpik zararlı mı? Ne kadar kalıcı? gibi ipek kirpik hakkında merak edilenleri kaleme alacağız.

AYRICA: Estetik Neden Yaptırılır? Cerrahi ve Cerrahi Olmayan Estetik Uygulamaları (İşlemleri) Nelerdir?

Söz konusu güzellik olduğunda, şüphesiz ki bakışların ayrı bir anlamı var. Etkili bir gülüş, etkili bir bakış için gözlerin ve kirpiklerin uyumu önem teşkil ediyor. Makyaj ürünleri ile daha gür kirpikler elde edilse de, uzun vadede kirpiklerde dökülme, yıpranma gibi etkiler görülebildiğinden kadınlar, kirpik lifting ya da takma kirpik gibi uygulamaları tercih edebiliyorlar. Peki, ipek kirpik nedir? İpek kirpik kullanmayı tercih ederseniz, sizi neler bekliyor?

AYRICA: Kaş Doldurma Nedir? Evde Kaş Doldurma - Kaş Boyama Nasıl Yapılır? Püf Noktalar!

İçindekiler

  1. İpek Kirpik Nedir?
  2. İpek Kirpik Nasıl Uygulanır? İpek Kirpik Nerede Yapılır?
  3. İpek Kirpik Nasıl Yapılır?
  4. İpek Kirpik İşleminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?
  5. İpek Kirpik Zararlı mı?
  6. İpek Kirpik Ne Kadar Kalıcı?
  7. İpek Kirpik Kullanımının Avantajları Nelerdir?

AYRICA: Saç Neden Dökülür? Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir? Evde Saç Bakım Maskesi Nasıl Yapılır?

İpek Kirpik Nedir?

İpek Kirpik Uygulaması Nasıl Yapılır? Zararlı mı? Ne Kadar Kalıcı?

İpek kirpik; vizon, saf ipek ve doğal insan saçından oluşarak elde edilen yapay bir malzemedir. İpek kirpik uygulaması ise, elde edilen yapay kirpiğin, doğal kirpiklerle bütünleştirilerek şekillendirilmesi, yoğunlaştırılması ve daha kıvrımlı bir görünüm elde edilmesi işlemidir. Kirpik liftinginden farklı olarak, doğal kirpiklerin yanında yapay ipek kirpik kullanılır ve görünümde gözle görülür bir değişiklik yaratılır.

AYRICA: Kuru ve Yıpranmış Saça Nasıl Bakım Yapılır?

Saf malzemelerden yapılan ipek kirpiğin kullanımı son zamanlarda oldukça popülerleşti. Haliyle birçok kadının kafasında soru işaretleriyle beraber, ipek kirpik nedir? İpek kirpik taktırmak zararlı mı? gibi başlıklarla ilgili yapılan araştırmalar da arttı.

AYRICA: TV Ünitesi Dekorasyon Önerileri - TV Köşesi Fikirleri

İpek kirpik, gerçek kirpik yapısına çok benzediği için doğala en yakın çözüm olarak tercih ediliyor. İpek kirpik yaptırmaya karar vermeden önce, ne istediğinizi bilmeniz çok önemli. İpek kirpik yaptırmayı düşünürken, kirpiklerinizin buna uyumluluğu vb. dikkat edilerek yapılacak işlemi kaldırıp kaldıramayacağına bakılmalıdır. Peki, ipek kirpik nasıl uygulanır? İpek kirpik nerede yapılır?

AYRICA: Yatak Odanızı Sonbahar ve Kış Sezonuna Hazırlayın - Yatak Odası Kış Dekorasyonu

İpek Kirpik Nasıl Uygulanır? İpek Kirpik Nerede Yapılır?

İpek kirpik, saf ipekten, vizon ve doğal insan saçından elde edilen bir yapay kirpiktir ve ipek kirpik yaptırmaya karar verdiyseniz eğer, alanında uzman estetisyenlerin olduğu bakım merkezlerini tercih etmeniz tavsiye edilir.

AYRICA: Burçların Olumlu Olumsuz Özellikleri ve Sevmediği Şeyler

İpek kirpik, hassas bir yöntemle, doğal kirpiklerin arasına medikal yapıştırıcı ile yapıştırılır ve bu işlem sabır gerektirir. Basit bir yöntemmiş gibi görünse de, dikkat gerektirir ve yüz tipinize ve gözlerinizin yüzünüzle olan uyumuna dikkat edilerek yapılmalıdır.

AYRICA: Birlikte Olması İmkansız Olan Uyumsuz Burçlar - Anlaşamayan Burçlar Hangileridir?

İpek kirpiklerin elbette ki farklı türleri vardır ve size ipek kirpik uygulamasını yapan kişi, gözlerinize ve yüzünüze uygun olan kirpik türünü önerecektir. Örneğin; kalın, ince, kıvrımlı ya da uzun kirpik tercih etmek isteyebilirsiniz fakat ipek kirpik uygulamasından sonra görünüşünüz değişir, haliyle sonradan pişman olmayacağınız bir kirpik tipinde karar kılmanız önem teşkil etmektedir.

AYRICA: Kadınların Tatil Çantasında Neler Olmalı?

Maskara kullanmak istemeyenler ya da maskara ile verimli görünümü elde edemediğini düşünenler için ipek kirpik, ideal bir uygulamadır ve her doğal kirpiğin arasına yapay kirpik eklenerek işlem gerçekleştirilmektedir.

AYRICA: Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep

İpek Kirpik Nasıl Yapılır?

  • İpek kirpik takma işlemine başlamadan önce, doğal kirpikleri tek tek ayırmak gerekir. Daha sonra, ipek kirpik seçiminde hangi tip kirpiği seçtiyseniz, medikal yapıştırıcıya batırılarak tek tek kirpiklerinizin doğru noktalarına yapıştırılır. Burada önemle dikkat edilmesi gereken husus, yapıştırıcının doğru miktarda kullanılmasıdır. Az yapıştırıcı, kirpiklerin sağlamlığını azaltır ve erken kopmalar yaşanır, çok yapıştırıcı kullanıldığında, doğal kirpiklerin köklerine zarar verebilir.
AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için 5 Pratik Yol
  • Yapıştırıcının göze ve göz kenarlarına zarar vermemesi için, daha kolay çalışabilmek adına da kirpik yapıştırma pedleri kullanılır.
  • İpek kirpik, doğal kirpiklerin üzerine veya ortasına uygulanır. Yanlış yere uygulanan yapıştırma işlemi, doğal görünümden uzak bir görünüme neden olmaktadır.
AYRICA: Dudaklarınız Böyle Görünüyorsa Kalbinizi Kontrol Ettirin!
  • Çok kalın kirpik tercih edilmemelidir, bu bakımı zorlaştıracaktır. 15 mm ipek kirpikler en sık tercih edilen kalınlıktaki kirpiklerdir.
  • Çok uzun ve çok kalın kirpikler, doğal kirpiğe zarar verecek, ayrıca doğallıktan uzak bir görüntü yaratacaktır.
AYRICA: Adet Ağrısı Nasıl Geçer? Adet Ağrısına Ne İyi Gelir? Ne Yapılmalı?
  • Klasik, 2D, 3D vb. kirpik tiplerinden, doğal kirpik durumuna göre tercih yapılır. Eğer kirpik araları boş ya da seyrek ise, tek kirpiğe 3 ipek kirpik yöntemi (3D) uygulanır. İşlemi yapan uzman, ihtiyaca göre işlemi gerçekleştirecektir.
  • Hacimli ipek kirpik tercih ediyor iseniz eğer, her doğal kirpiğe 4 ile 5 arasında yapay kirpik eklenir ve daha hacimli daha yoğun bir kirpik görünümü elde edilir.
AYRICA: Yumurta Tembelliği (Polikistik Over Sendromu) Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?
  • İpek kirpik, doğal kirpik miktarı kadar uygulanabilir. Doğal kirpiklerin boyu, uygunluğu baz alınarak, ipek kirpik tercih edilir.
  • İpek kirpik kullanmak isteyenler, farklı stilleri tercih edebilir. Örneğin cat eye (kedi gözü) ipek kirpik stilinde gözün sonlarına doğru uzun kirpikler kullanılır. Gözlerinin ortalarındaki kirpiklerin daha uzun olmasını isteyenler, dilerlerse doll eye (bebek göz) stilini deneyebilir. Elbette ki; bir uzun, bir kısa kirpik stili de, tercihler arasında yer alabilmektedir.

AYRICA: Myom Nedir? Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Tedavi Edilir?

İpek Kirpik İşleminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

İpek kirpik takma işlemine karar vermeden önce, işlemden sonra nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmek faydalı olabilir. İpek kirpik uygulamasından sonra dikkat edilmesi gerekenler nedir? İpek kirpik bakımı nasıl olmalıdır? dilerseniz bu konuyla ilgili faydalı olabilecek öneriler vermek istiyoruz.

AYRICA: İyi Bir Anne Nasıl Olunur? Mükemmel Anne Rüyası Gerçek mi? Mükemmel Anne Olunur mu?

Öncelikle, kirpikler işlemden sonra ilk 24 saat boyunca ıslatılmamalıdır. Nemli, çok sıcak ya da çok soğuk ortamlarda ilk 48 saat boyunca bulunulmamalıdır.

İpek kirpik, yapıştırma kirpiktir ve ipek kirpiği taktırdıktan sonra aşağıdaki durumları yapmamanız ya da yaparken çok dikkatli olmanız gerekir.

AYRICA: İlgisiz Anne Baba Tutumları Nelerdir? İlgisiz Ebeveyn Özellikleri

  • Aşırı makyaj yapmak
  • Rimel sürmek
  • Maskara kullanmak
  • Yüzüstü yatmak
  • Gözleri ovalamak
  • Çok fazla suya maruz kalmak
  • Makyaj çıkarıcılarla ovalamak
  • Kirpik kıvırıcı aparat kullanmak vb.

Yapılmaması ya da dikkat edilmesi gereken bu maddelere baktığımızda, ipek kirpik işlemi yaptırmanın ve bakımını devam ettirebilmenin oldukça uğraştırıcı olabileceğini görüyoruz. Bu nedenle, ipek kirpik taktırmayı düşünüyorsanız, öncesi ve sonrası işlemlerini baz alarak, kesin bir karar vermeniz gerekiyor.

İpek Kirpik Zararlı mı?

İpek kirpiğin bilinen bir zararı yoktur. Saf ipek ve doğal insan saçından yapıldığı için kirpiklerin hiçbir zararı yoktur. İpek kirpik işlemini yaptırmaya karar verdiyseniz eğer, alanında uzman estetisyenleri ve bakım uzmanlarını tercih etmeniz gerekiyor.

Kalitesiz, sahte ipek kirpikler gözün doğal yapısını bozabilir ve istenmeyen sonuçların oluşmasına sebebiyet verebilir. Bu noktada kaliteli, saf ipekten yapılmış ve daha önce kullanılmamış ipek kirpiklerin kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

İpek Kirpik Ne Kadar Kalıcı?

İpek kirpik işleminin ne kadar kalıcı olduğu, işlemden sonra uzman kişinin önerdiği bakım rutinini ne kadar iyi yapabildiğinizle doğru ilişkilidir. Yani yapılmaması gerekenlere dikkat edip, günlük ya da haftalık bakım rutinini özenle yapar iseniz, ipek kirpik 2-3 ay kadar kalıcı olarak kullanılabilmektedir. En doğru bakım periyodunu, ipek kirpik işlemini gerçekleştiren uzman size söyleyecektir.

İpek Kirpik Kullanımının Avantajları Nelerdir?

İpek kirpik, daha hacimli, daha etkili bir görünüş için tercih edilebildiği gibi, kirpiklerinde sık dökülmeler yaşayan, seyrek, kısa kirpiklere sahip olan kişilerin de tercih edebildiği bir yöntemdir.

Estetik bir görünüşün, güzellik trendlerinin vazgeçilmezi haline geldiği son zamanlarda, kirpikleri yeniden şekillendirmek, kirpik ekimi ve kirpik dolgunlaştırma vb. uygulamalar kişiye bazı avantajlar sağlamaktadır.

Peki, ipek kirpik kullanımının avantajları nelerdir?

  • Kişinin kirpiklerini daha hacimli, sık ve doğal gösterir.
  • Makyaj yapmayı sevmeyen kişiler için, uygulaması kolay ve rutin bakım dışında uğraştırmayan bir işlemdir.
  • Saf ipekten yapıldığı için, kirpiklerde ağırlık yapmaz, hafif, doğal kirpik etkisi yaratır.
  • Rimel gibi kirpiği dolgunlaştırıcı, kirpiği renklendiren makyaj malzemelerine gerek duyulmaz.
  • Kişinin kendi kirpiklerine zarar vermez.

İpek kirpik kullanımı oldukça yaygın olan bir güzellik uygulamasıdır. Özellikle son dönemlerde popülerliğini artıran ipek kirpik, doğal olarak kadınların kafasında soru işaretleri oluşturmakta ve ipek kirpik nedir? İpek kirpik nasıl yapılır? İpek kirpik gerçek ipekten mi yapılır? gibi soruların cevapları araştırılmaktadır. Bu yazımızda, bu sorulara ek olarak ipek kirpik ne kadar kalıcı? İpek kirpiğin zararları var mı? konularına da değindik. Merak edenler ve ipek kirpik işlemini yaptırmayı düşünenler için faydalı bir yazı olmasını umuyoruz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu