Tavsiyeler

Kaş Doldurma Nedir? Evde Kaş Doldurma - Kaş Boyama Nasıl Yapılır? Püf Noktalar!

Kaş Doldurma Nedir?

Hatırlar mısınız? Eskilere şöyle bir baktığımızda ince kaş tipleri modaydı ve biraz tuhaf görünse de yine de insanın yüzüne bir anlam katıyordu diyebiliriz. Bulunduğumuz döneme baktığımızda ise, kadın erkek fark etmeksizin kalın kaş tiplerinin tercih edildiğini görüyoruz. Yeni güzellik trendlerimizde kalın kaş tipi popüler durumda. Kaşlar yüzümüze başka bir anlam, bir ifade veriyor adeta. Gülümsemeniz, bakışlarınız, kaşlarınızın varlığı ile tamamlanıyor desek haksız sayılmayız. Elbette ki, doğuştan gür ve kalın kaşlara sahip olan kişiler birkaç hamle ile kaşlarına istediği şekli verebiliyor ancak eğer seyrek ve ince kaş tipine sahip iseniz, bu yazımızda kaş doldurma nedir? Evde kaş doldurma kaş boyama nasıl yapılır? sorularına yanıt vereceğiz.

AYRICA: Saç Neden Dökülür? Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir? Evde Saç Bakım Maskesi Nasıl Yapılır?

Makyaj yaparken çoğu zaman kaşlarınızın seyrek olmasından rahatsızlık duyabilir, makyajınızın eksik olduğunu düşünebilirsiniz. Kaş doldurma, aslında kaşlarınıza kalemle şekil vermedir diyebiliriz. Elbette kalıcı kaş dövmeleri ya da kaş ektirmesi yapabilirsiniz fakat bu yöntemleri tercih etmiyor iseniz, kaş doldurma sizin için en iyi seçenek diyebiliriz.

AYRICA: Estetik Neden Yaptırılır? Cerrahi ve Cerrahi Olmayan Estetik Uygulamaları (İşlemleri) Nelerdir?

Seyrek kirpikler, istediğiniz görüntüyü bozan bir engel olabilir. Makyaj yaparken, hem doğal hem de etkisi geçmeyen bir kaş doldurma işlemi yapmak istiyorsanız, adım adım size neler yapabileceğinizi aktaracağız. Elbette bu geçici bir çözüm. Yani günün sonunda makyajınızı temizleyerek yarattığınız kalın ve gür kaş görüntüsünden sıyrılacaksınız. Bu durumda kalıcı kaş makyajı ya da kaş ektirme işlemini düşünebilirsiniz fakat bizce en doğru ve en doğal yol, kaş boyama, kaş doldurma işlemidir diyebiliriz. Peki, kaş doldurma - kaş boyama nasıl yapılır?

AYRICA: Burçların Olumlu Olumsuz Özellikleri ve Sevmediği Şeyler

İçindekiler

  1. Kaş Doldurma Nasıl Yapılır? Adım Adım Evde Kaş Doldurma - Boyama Yapmanın Yolları
  2. Kaş Doldurma - Boyama İşlemi Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

AYRICA: Birlikte Olması İmkansız Olan Uyumsuz Burçlar - Anlaşamayan Burçlar Hangileridir?

Kaş Doldurma Nasıl Yapılır? Adım Adım Evde Kaş Doldurma - Boyama Yapmanın Yolları

Evde Kaş Doldurma

Evde kaş doldurma - boyama yapma işlemi, eğer makyaj yapma konusunda tecrübeliyseniz oldukça kolay olabilir. Seyrek ve ince kaşlara sahip iseniz; kaş renginize uygun far, kalem, kaş fırçası, makyaj bazı, kaş sabitleyici jel vb. malzemeleriyle, evde kaş doldurma, daha kalın kaş görünümü elde etmek mümkün.

AYRICA: TV Ünitesi Dekorasyon Önerileri - TV Köşesi Fikirleri

Adım adım elinizdeki malzemelerle kaş doldurma nasıl yapılır? sizin için açıklayacağız.

Adım 1: Kaşlarınızı Temizleyin

Kaşlar da kirpikler gibi sık dökülebilen kıllardır ve aşırı kuru ya da aşırı yağlı bir kaş köküne sahip iseniz, kaşlarınız dökülsün istemeyiz. Peki, ne yapabilirsiniz? Kuru cilde sahipseniz, kaşlarınızı gürleştiren ve bakım yapan değerli doğal yağlar ile beslemenizi öneririz. Hint yağı, zeytinyağı bu değerli yağların başında gelir.

AYRICA: Yatak Odanızı Sonbahar ve Kış Sezonuna Hazırlayın - Yatak Odası Kış Dekorasyonu

Eğer yağlı bir cilde sahip iseniz, kaşlarınızı düzenli olarak temizlemeniz yağ birikintilerini düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Kısaca kaşlarınızı temiz tutmak olası dökülmeleri engelleyecektir ve makyaj yaparken işinizi kolaylaştıracaktır.

AYRICA: Evlilik Hazırlıkları Nasıl Olmalı? Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Adım 2: Kaşlarınızı Tarayın

Eğer kaş fırçanız yoksa mutlaka kaş fırçası almanız gerekiyor. Kaş fırçası ile temizlediğiniz kaşlarınızı tarayın. Hangi yöne doğru taramak istiyorsanız o yönde ve doğru bir şekilde taramaya özen gösterin. Genellikle yukarıya doğru taramak en doğru seçimdir.

AYRICA: Kır Düğünü mü Salon Düğünü mü?

Kaşlarınızın aynı yönde olduğundan emin olun. Genellikle kaşların başlangıcında daha çok kaş olabilir ve bu bölgedeki kaşlar daha küçük olabilir. Kısa olan kaşlarınızı ayrı olarak tarayın ve şekil verin.

AYRICA: Kadınlar Neden Anne Olmak İster?

Adım 3: Kaş Kalemi ile Kaşlarınızı Boyamaya Başlayın

Eğer etkili ve doğal bir görünüm elde etmek istiyor iseniz, kaşlarınızı taradıktan sonra, kaş renginize uygun bir kaş kalemi ile seyrek olan kısımlara, kaş kıllarına paralel olarak ince ince çizikler bırakın.

AYRICA: Romantik Filmleri Neden Seviyor ve İzliyoruz?

Kalem çizgilerinin, kaşınızı taradığınız yönde ve kaşınıza paralel olmasına dikkat edin aksi takdirde bütün işlemleri yeniden yapmanız gerekir. Çizikleri bırakırken doğal görünmesine dikkat edin. Kalem ucu çok kalın ise, makyaj kalemleri için üretilmiş kalem açacakları ile kaleminizin ucunu inceltin.

AYRICA: Evde Takı Yapmanın Püf Noktaları - Takı Nasıl Yapılır?

Adım 4: Kaş Şablonları Kullanabilirsiniz

Eğer, kaşınızı uygun ve eşit şekilde evde boyayamıyor iseniz, kozmetik ürünlerinin satıldığı noktalarda, kaş boyama şablonları satılıyor ise alın. Daha kolay ve eşit boyama yapabilmek için kaş boyama kalıpları, pratik olabilir, işinizi kolaylaştırabilir.

AYRICA: Erkeğe Ne Hediye Alınır? Erkeğe Hediye Fikirleri - Önemli Tavsiyeler

Adım 5: Son Rötuşları Yapın

Kaşlarınıza kalemle dokunuşlar yaparken, özellikle kavisli bölgelerde taşmalara neden olabilirsiniz ya da kalem çizgilerini şekilsiz bırakmış olabilirsiniz. Küçük hataları temizlemek için kulak çöpü pamuğu ile taşan kısımları temizleyin ve kaşınızı bir kez daha tarayın.

AYRICA: Kadınların Tatil Çantasında Neler Olmalı?

Puslu bir görüntü yaratmak istiyor iseniz, kulak pamuğu ile hafifçe yukarıya doğru bastırabilir, çizgileri yayabilirsiniz ancak buna gerek duymuyorsanız yalnızca taşan kısımları temizleyin ve bırakın.

AYRICA: Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep

Adım 6: Kaş Boyama İşlemini Sabitleyin

Son olarak kaşınıza uyguladığınız kalem doldurmanın gün içinde kalıcı olması, kaşlarınızın aşağıya düşmemesi için kaş sabitleyici jel ya da kaş sabitleyici sabun kullanın.

AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için 5 Pratik Yol

Kaşlarınıza jeli sürerken çok ıslak bir görünüm elde etmemeye çalışın ve kaşlarınızı bir kez daha tarayarak son düzenlemeleri yapın.

Kaş Doldurma - Boyama İşlemi Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Kaş Boyama Nasıl Yapılır?

  • Kaş doldurma ya da boyama yapmak istediğinizde, kaş renginize ve saç renginize uygun bir kalem ya da far seçmeniz gerekir. Aksi halde istediğiniz doğal görünümü elde edemeyebilirsiniz. Kozmetik ürünleri satın aldığınız yerde deneme testleri yaparak sizin için en doğru renk ürününü satın alabilirsiniz.
  • Ürünlerin kesinlikle kaliteli ve patentli olmasına dikkat edin. Kaş ve göz çevresi alerjik etkilere açık bölgelerdir, kaliteli ürünlerle, özellikle makyaj bazları ve sabitleyicilerle makyajınızı gerçekleştirin.
  • Daha doğal ve gür kaşlara sahip olmak istiyorsanız doğal yağlar kullanarak kaşlarınızı besleyin. Hindistancevizi yağı, zeytinyağı, Hint yağı, lavanta yağı bu yağlardan bazılarıdır. Dilerseniz tek tek dilerseniz karışım elde ederek kullanabilirsiniz.
  • Yüzünüzün ve kaşlarınızın hijyenine özen gösterin ve cilt tipinize göre cilt bakımı yapmayı ihmal etmeyin.
  • Eğer kaşlarınız dökülüyorsa, sebeplerini araştırın ve önleminizi alın.
  • Kaşlarınızı aldırırken, cildinizin tahriş olmamasına, hırpalanmamasına dikkat edin. Kaşlarınız küsebilir ve kaş dökülmeleri artabilir.
  • Evde kaş boyama işlemi yaparken, kaşlarınıza uyguladığınız işlemin eşit olmasına özen gösterin. Gerekirse kaş boyama şablonları alın ve dilediğiniz şablonu kullanarak kaşınızın üzerinde bir kalıp çıkarın ve boyayın. Böylelikle istediğiniz eşitliği sağlamış olursunuz.


Yüzünde farklı bir görünüm elde etmek isteyenler, kalın kaş sevenler için evde kaş doldurma, kaş boyama nasıl yapılır? işlemini sizler için açıkladık. Güzellik trendlerine baktığımızda son dönemlerin modasında kalın kaşların daha çok kullanıldığını görüyoruz. Birçok ünlü, daha gür, daha kalın ve taranmış bir görünümle kalın kaş kullanımını tercih ediyor. Kalıcı kaş makyajı sevmeyenler ya da kaş ektirmek istemeyen kişiler ise geçici çözüm olarak kaş boyama, kaş doldurma seçeneğine başvuruyor ve evde kaş doldurma nasıl yapılır? araştırıyor. Umarız araştıranlar ve merak edenler için faydalı bir yazı olmuştur diyoruz. Cilt sağlığınızı koruyarak, makyaj tercihlerinizi doğru ve güvenli bir şekilde yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu