Tavsiyeler

Kuru ve Yıpranmış Saça Nasıl Bakım Yapılır?

Kuru ve Yıpranmış Saça Nasıl Bakım Yapılır?

Söz konusu saçlarımız olduğunda, en doğru bakımı bilmek ve uygulayabilmek önemlidir. Örneğin kuru ve yıpranmış saçlar için en doğru bakım nedir? Eğer kuru, cansız ve kırılgan bir saç yapısına sahipseniz, bu yazımızda kuru saça bakım nasıl yapılır? konusundan bahsedeceğiz.

AYRICA: Saç Neden Dökülür? Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir? Evde Saç Bakım Maskesi Nasıl Yapılır?

Kuru ve yıpranmış saçlar; cansız, mat bir görünüme sahiptir ve kuru saçların oluşum nedenlerine baktığımızda, ilk başta saç derisinin yeteri kadar nem ememesinden kaynaklandığını görürüz.

AYRICA: Estetik Neden Yaptırılır? Cerrahi ve Cerrahi Olmayan Estetik Uygulamaları (İşlemleri) Nelerdir?

Saçımızın aşırı kuru ve aşırı yağlı olmasını istemeyiz. Saçın sağlıklı bir yapıya sahip olabilmesi için doğal yağ dengesini korumak önemlidir.

AYRICA: Kaş Doldurma Nedir? Evde Kaş Doldurma - Kaş Boyama Nasıl Yapılır? Püf Noktalar!

Sağlıksız bir saç görünümü, çoğu kadın ve erkeği rahatsız eder. Sağlıksız, kuru ve mat bir saç görünümüne sahip olmanızın altında her zaman bir sağlık nedeni yatmaz. Yani illa bir sağlık probleminizin olacağını varsayamayız. Çoğu zaman kuru saça sahip olmanın birden fazla dış nedenleri vardır. Peki, kuru ve yıpranmış saçlar neden olur? maddeler halinde kuru ve yıpranmış saçlara neden olan faktörleri yazalım istiyoruz.

AYRICA: Kadınlar Neden Anne Olmak İster?

İçindekiler

  1. Kuru ve Yıpranmış Saç Neden Olur?
  2. Kuru ve Yıpranmış Saça Bakım Nasıl Yapılır?
  3. Kuru ve Yıpranmış Saçlara Sahip Olmak İstemiyorsanız Almanız Gereken Önlemler

AYRICA: Evde Takı Yapmanın Püf Noktaları - Takı Nasıl Yapılır?

Kuru ve Yıpranmış Saç Neden Olur?

Kuru ve Yıpranmış Saç Neden Olur?

AYRICA: İpek Kirpik Nedir? İpek Kirpik Uygulaması Nasıl Yapılır? Zararlı mı? Ne Kadar Kalıcı?

Kuru ve yıpranmış saçların nedenlerine baktığımızda, nerede hata yaptığımızı daha iyi görme şansımız olacaktır. Belki de doğru bildiğiniz bütün yöntemlerin yanlış olduğunu görünce şaşırabilirsiniz.

AYRICA: Erkeğe Ne Hediye Alınır? Erkeğe Hediye Fikirleri - Önemli Tavsiyeler

  • Aşırı ısıya maruz kalmış saçlarda, saçlarda kuruma, kırılma, yıpranma çok sık görülür.
  • Güneşe fazla maruz kalmak da saçları olumsuz etkileyebilir.
  • Beslenme yetersizlikleri, kuru ve yıpranmış saçların nedenleri arasındadır. Koparak dökülen, kepeklenen ve yağsız saç derisi çoğu zaman beslenme yetersizliğinden, özellikle çinko vb. minerallerin eksikliğinden kaynaklanır.
  • Çok işlem görmüş saçlarda, saçın doğal yapısı bozulabilir.
  • Çok sık duş almak, saçın doğal yağını azaltabilir ve saçın kurumasına neden olabilir.
  • Saçın bağlanma, toplanma şekilleri de saçları etkiler.

AYRICA: Kadınların Tatil Çantasında Neler Olmalı?

Kuru ve Yıpranmış Saça Bakım Nasıl Yapılır? Canlı ve Parlak Bir Saç Görünümü için Neler Yapılır?

Kuru ve yıpranmış, mat görünümlü bir saça sahipseniz yapmanız gereken ilk şey, rutin bakım alışkanlıklarınızda değişikliğe gitmek olacaktır.

AYRICA: Su İçmeyi Nasıl Alışkanlık Haline Getirebilirim? Etkili Yöntemler!

Kuru saç çok çabuk kırılır, dökülür ve açıkçası çok da kolay şekil almaz ve elektriklenebilir. Aşırı yağlı bir saç istemediğimiz gibi, aşırı kuru bir saç da istemeyiz.

AYRICA: Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep

Bu yüzden kuru saça bakım nasıl yapılır? Canlı ve parlak bir saç görünümüne sahip olmanız için neler yapabilirsiniz? sizler için naçizane tavsiyeler vermek istiyoruz.

AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için 5 Pratik Yol

Aşırı Sıcak Suyla Duş Almaktan Kaçının

Duş almak temiz hissettirse de, saçların sık yıkanması saçın nem yapısının kaybedilmesine neden olabilir. Özellikle sıcak suyla alınan duşlarda, sıcak su, saç derisinin kurumasına neden olur ve nemi yok eder. Duş alırken ılık bir suyla saçlarınızı yıkamakta fayda var.

Saçlarınıza Nefes Aldırın ve Aşırı İşlem Uygulamaktan Kaçının

Eğer özellikle saçlarınız çok dökülmeye başladıysa ve saç derisi kepekleniyorsa, saçlarınıza bir süre fön, maşa vb. ısı vererek işlem uygulamayı bırakın. Saçlarınıza nefes aldırın.

Bazen saça şekil vermek için bilinçsizce uygulanan ısı işlemleri saçlarda geri dönüşü olmayan hasarlara neden olabilmektedir. İşlemler öncesi saçı koruyan bir bakım ürünü kullanın.

Saç Tipinize Uygun Şampuan ve Bakım Kremi Kullanın

Saçlardaki çoğu değişiklik, genellikle saç tipine uygun olmayan şampuan ve bakım kremi kullanmaktan kaynaklanır. Saç tipinizi iyi tanımalı ve buna uygun bakım ürünleri kullanmalısınız.

Kuru ve yıpranmış saç tipinize, kuru ve yıpranmış saçlar için hazırlanmış ürünleri tercih etmelisiniz. Bazen sırf bir başkasına iyi geliyormuş diye saçınıza uygun olmayan ürünleri satın alıyor olabilirsiniz, bu yanlıştır. Araştırıp, gerekirse saç tipi testi yaparak, saç bakım ürünlerini satın almalısınız.

Saçlarınızdaki Kırıklardan Kurtulun

Saçınızın sağlıksız bir görünüme sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, işleri daha da kötüleştiren saç kırıklarını aldırmanızı tavsiye edebiliriz.

En iyi bakım, bazen saça doğru bir şekil vererek kesim yapmak olabilir. Böylelikle saçınızın daha sağlıklı uzamasını sağlayabilirsiniz ve bakım yapmanız daha da kolaylaşır. Saçlarınız uzarken sağlıklı bir şekilde uzar.

Doğal, Nemlendiren Yağlar Kullanın

Saçlarımıza yaptığımız işlemler, boya, şekillendiriciler vb. saçın doğal nem dengesinin bozulmasına neden olabilir. Saç derisinin nefes alabilmesi için nemi iyi koruması gerekir.

Eğer kuru saçlardan şikâyet ediyorsanız doğal, nemlendiren yağlar kullanabilirsiniz. Örneğin zeytinyağı, lavanta yağı, badem yağı, argan yağı, hindistan cevizi yağı gibi yağlar, saçları besler, nemlendirir ve havalandırır. Üstelik saça ağırlık da yapmaz.

Beslenme Düzeninizi Değiştirin

Beslenmenin saç yapısında önemi büyüktür. Omega-3 yağ asitleri, çinko, C vitamini, A vitamini içeren besinler tüketmeyi ihmal etmeyin. Beslenme düzeninde yapacağınız önemli değişiklikler kuru saç yapınızda da iyileşmelere neden olacaktır.

Uyurken Saçlarınızın Hırpalanmamasına Dikkat Edin

Saçlarınızı uyurken hırpalamamaya özen gösterin. Mümkünse ipek yastık kılıfları kullanın ve saçlarınız açık bir şekilde uyumayın. Saçlarınızı örerek ya da topuz yaparak uyuyabilirsiniz.

Sabah uyandığınızda sürtünmeden dolayı kırılan, dökülen saç tellerini yastığınızda görmeyi istemiyorsanız uyumadan önce saçlarınızı da taramayı düşünebilirsiniz.

Kuru ve Yıpranmış Saçlara Sahip Olmak İstemiyorsanız Almanız Gereken Önlemler

  • Haftalık nemlendirici bakım rutini oluşturun ve saçlarınıza bakım yapmayı ihmal etmeyin.
  • Aşırı soğuk ve aşırı sıcak hava değişimlerinden kaçının, saçlar sıcak ve soğuk havalardan olumsuz etkilenebilir, saçlarınızı mevsimine göre korumanın yollarını öğrenin.
  • Saçlarınızı güneşe fazla maruz bırakmayın.
  • Uyurken saçlarınızın hırpalanmaması için saçınızı tarayın ve toplayın ya da örün.
  • Saçlarınızı günlük kullanımda çok sert şekilde bağlamayın ya da sert, yıpratan tokalar kullanmayın.
  • Saçlarınızı taramak için kaliteli ve saçı tahriş etmeyen taraklar kullanın.
  • Evde saç bakımı için doğal saç maskeleri yapmayı deneyin.
  • Saçlarınız aşırı işlem görme sebebiyle yıpranmış ise bir süre saçlarınıza işlem yaptırmayı erteleyin.
  • Kuaförünüzden sizin için en doğru ve en uygun olan saç bakım uygulamasını rica edin.
  • Su içmeyi ihmal etmeyin zira su içmek başta cilt sağlığı olmak üzere birçok faydaya sahiptir ve tahmin edilebilir ki, saç yapısına da iyi gelecektir.
  • Saçlarınızın hijyenine önem verin ve çok sık yıkamaktan kaçınarak düzenli olarak yıkayın. Her yıkamada şampuan kullanmanız gerekmez. Bir duş şampuan, bir duş bakım kremi kullanabilirsiniz.
  • En önemlisi saçlarınızı sevin ve doğru ellere emanet edin. Saçlar küser mi? diye düşünebilirsiniz, evet saçlarınız küsebilir. İlgiyle, özenle saçlarınızla ilgilendiğinizde alacağınız sonuçlara şaşırabilirsiniz.

Kuru ve yıpranmış saçlar günümüzde oldukça yaygın olan bir durum olarak karşımıza çıkar. Kadın erkek fark etmeksizin kuru ve yıpranmış saça sahip kişiler için, kuru ve yıpranmış saçlara bakım nasıl yapılır? konusunu ele almak istedik. Doğru bildiğiniz yöntemler yanlış olabilir. Canlı ve parlak bir saç görünümüne kavuşmak için yapmanız gerekenler ve kuru, yıpranmış saçlardan kurtulabilmek için alabileceğiniz önlemlerden de bahsettik. Saçlarınızı ihmal etmeyin diyerek son sözümüzü de söylemiş olalım.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu