Tavsiyeler

Erkekler için Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

Erkekler için Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

Söz konusu saç uzatma olduğunda, kadınlar kadar erkekler de hızlı saç uzatma yöntemlerini merak edebiliyor. Şüphesiz ki uzun saçlar yalnızca kadınlara değil, erkeklere de yakışan bir durum. Çevrenize baktığınızda bunun örneklerini kolaylıkla görebilirsiniz. Bu yazımızda, erkekler için hızlı saç uzatma yöntemleri nelerdir? bu konu hakkında tavsiyeler vereceğiz.

AYRICA: Saç Neden Dökülür? Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir? Evde Saç Bakım Maskesi Nasıl Yapılır?

Erkekler, eğer saçlarınızı hızlı bir şekilde uzatmak istiyor iseniz, vereceğimiz tavsiyelere uymanız gerekiyor. Öncelikle saçlarınızın uzamasını hemen bir haftada beklememelisiniz.

AYRICA: Kuru ve Yıpranmış Saça Nasıl Bakım Yapılır?

Saçlar normal şartlarda ayda 1,5 cm uzayabilmektedir ancak doğru bakım ve yöntemlerle, saçlarınıza gereken hacim ve canlılığı vererek daha hızlı sonuç alabilmeniz de mümkün olabilir. Eğer saçlarınızı istediğinizden daha kısa kestirmişseniz ya da farklı bir tarz deneyerek uzatmak istiyorsanız, vereceğimiz tavsiyeleri not edin.

AYRICA: Egzersiz Neden Önemlidir? Haftada Ne Kadar Egzersiz Yapılmalı?

Elbette saç uzatmak sabır gerektiren bir süreçtir ve hemen sonuç görmek istesek de, bazen bütün yöntemlere rağmen saçlar gerektiği gibi uzamayabilir. Hayatınızda stres faktörünü de iyi kontrol etmeniz gerekir. Stres saçlarınızın dökülmesine, beklenenden daha geç uzamasına vb. problemlere neden olabilmektedir. Peki, erkekler için hızlı saç uzatma yöntemleri nelerdir?

AYRICA: Bir Erkeği Çekici Yapan Detaylar Nelerdir?

Erkekler İçin Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

Erkekler için Hızlı Saç Uzatma Tavsiyeleri

Saçlarınızı Temiz Tutun

Sağlıklı bir saç yapısı için hiç şüphesiz ki hijyenin önemi çok büyük. Saçlarınızı temiz tutmanız, saç tipine göre şampuan kullanmanız, saçlarınızın uzamasını olumlu yönde etkiler.

AYRICA: Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar (11 Hata)

Erkeklerin saçlarında, kadınlara oranla daha fazla yağlanmalar görülür. Saç derisi hemen yağlanıyor, saçlar kiri, tozu vb. daha kolay emiyor ve ortaya hiç de hoş bir görüntü çıkmıyor.

AYRICA: 7 Maddede Bir Kadın İlişkiden Ne Bekler?

Böyle bir saçın sağlıklı bir şekilde uzamasını bekleyemeyiz. Ne çok sıcak ne de çok soğuk su ile saçlarınızı yıkamayın, ılık su ile sık yıkamayı ihmal etmeyin ve saçlarınızı her zaman temiz tutun.

AYRICA: Diğer İnsanlardan Daha Zeki Olduğunu Nasıl Anlarsın?

Saç Bakım Ürünleri Kullanın

Baktığınız zaman kadınların saçları için birbirinden farklı saç bakım ürünleri göze çarpar. Ürün çeşitliliği o kadar fazladır ki, haliyle kadınlar da kendi saçları için en doğru ürünü tercih ederek kullanır. Siz erkekler, neden saç bakım ürünü kullanmayasınız?

AYRICA: İnsana Aşırı Keyif Veren Şeyler Nelerdir?

Yalnızca şampuan işimizi görüyor diye düşünmeyin. Saç bakım kremi, saç besleyen doğal yağlar vb. gibi saç ürünleri kullanmayı düşünün. Saçlarınızı hem temiz tutun hem de ona gereken ilgi ve özeni gösterin. Söz konusu saç olduğunda siz de kadınlar gibi çeşitli ürünleri kullanarak saçlarınıza bakım yapabilirsiniz.

AYRICA: Sohbet Ederken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar - Konuşulmaması Gereken Konular

Saçlarınıza Hava Aldırın

Bazı erkekler şapka vb. gibi aksesuarlar takmayı sever. Oldukça da yakışır ancak söz konusu saç sağlığı olduğunda, saçlara hava aldırmak önemlidir. Saçlarınızın uzamasını istiyorsanız, saça ve saç derisine hava aldırın.

AYRICA: Su İçmeyi Nasıl Alışkanlık Haline Getirebilirim? Etkili Yöntemler!

Bere, şapka vb. gibi aksesuar kullanımını daha aza indirerek saçlarınızın terlemesini, yağlanmasını önleyerek, saçınıza nefes aldırabilirsiniz.

Saçlarınızı Kurularken Dikkatli Olun

Saçlarınızı kurularken, hırpalamamaya, pamuklu yumuşak bir havluyla ıslaklığını almaya çalışın.

AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için 5 Pratik Yol

Saçlarınız kısa olduğu için, havluyla sert ve hızlı bir şekilde kurulamaya çalışıyorsanız eğer, saçlarınıza zarar verebilirsiniz. Sert bir şekilde kurulanan saçlar hasar görebilir, incelir ve dökülebilir.

AYRICA: Demir Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir? Demir Eksikliği Nasıl Giderilir?

Saçlarınızı Kestirirken Dikkat Etmeniz Gereken Bir Husus Var

Saç kesimi, saçın uzamasını etkileyen en önemli faktörlerden birisi. Saçınıza çok uç bir şekil vermenize gerek yok.

Ancak saçlarınızı eşit ve orantılı bir şekilde uzatmak istiyorsanız bilmeniz gereken bir husus var: erkeklerde başın arka ve yan kısımlarındaki saçlar, tepedeki saçlara göre daha hızlı uzar.

AYRICA: Çinko Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Tepedeki saçlarınızın istediğiniz uzunluğa gelmesini beklerken eğer dilerseniz arka ve yan kısımları zaman zaman kestirebilir, kısa tutabilirsiniz. Saçlarınızı şekillendirmek tamamen sizin tercihiniz elbette.

AYRICA: Kalsiyum Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir? Hangi Besinlerde Kalsiyum Var?

Beslenmenize Dikkat Edin

Saç derisi elbette ki, vücudun aldığı vitamin, mineral ve proteinlerle beslenir. Beslenme şeklinize göre saçlarınız zayıf veya güçlü olabilir.

Saç ve saç derisini güçlü, parlak ve bakımlı tutabilmek için beslenmenizde mutlaka vitamin, protein, mineral ağırlıklı yiyecekleri tüketmeye özen gösterin.

Saçlarınızı Isı ile Şekillendirirken Dikkat Edin

Saçlar fazla ısıya maruz kaldığında yanabilir, kırılabilir veya güçsüzleşebilir. Eğer saçlarınızı uzatmak istiyorsanız, ısı ile şekillendirme yaparken ısıya karşı koruma sağlayan spreyler kullanmaya özen gösterin. Saçınızı sık sık ısıya maruz bırakmayın.

Saçınıza Kök Hücre Onarımı Yaptırmayı Düşünebilirsiniz

Eğer saçlarınız yeteri kadar uzamıyor ve dökülüyor ise, kök hücre tedavisi seçeneğini tercih etmeyi düşünebilirsiniz.

Kök hücre tedavisi ile kişilerin kendi dokularından elde edilen kök hücre uygulandığında, saçın uyuyan kısımları uyarılarak saçın çıkması sağlanıyor. Saç hücreleri onarılırken, aynı zamanda saç dökülmesi yaşayan kişiler için çözüm yöntemi olarak tercih ediliyor.

Saçlarınıza Masaj Yapın

Eğer saçlarınızın uzamasını istiyor iseniz, saçlarınıza doğal, zeytinyağı, lavanta yağı, badem yağı, hindistan cevizi yağı gibi yağlarla masaj yapabilirsiniz. Böylelikle saç derisini beslerken, kan dolaşımını hızlandırarak saç kök hücrelerini uyarmış olursunuz. Saçlarınızın uzaması için saç diplerinize masaj yapmayı ihmal etmeyin.


Erkekler için hızlı saç uzatma yöntemleri hakkında bazı tavsiyeleri sizlerle paylaştık. Saç tipinize göre doğru bakım ürünü kullanmayı, doğal yağları mutlaka denemeyi ve saçlarınıza gereken özeni göstermeyi ihmal etmeyin.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu