Tavsiyeler

Only Murders in the Building Birinci Sezon İncelemesi

Only Murders in the Building

Uzun zamandır gerçekten sezonluk yabancı dizi takip etmediğimi fark ettim ve konusunun ilginç olabileceğini düşünerek Only Murders in the Building dizisini izledim. Aslında bu diziyi tercih etmemin sebebi tamamen Steve Martin ve Martin Short’ten kaynaklanıyor. Bu ikili, dizimizin başrol oyuncuları. Only Murders in the Building, gizemli cinayetlerin aydınlatıldığı bir komedi dizisi. Söz konusu ortalama yaşın üzerindeki oyuncular olunca ortaya gerçekten de kaliteli bir komedinin çıkabileceğini düşündüğümden bu ikiliyi izlemeye karar verdim. Dizide bu iki usta oyuncuya, gençlik jenerasyonunu temsilen Selena Gomez eşlik ediyor ve ortaya izlemesi keyifli bir eski-yeni kuşak çatışması çıkıyor. Bu yazıyı, Only Murders in the Building birinci sezon incelemesi olarak da okuyabilirsiniz. İncelememe başlamadan önce hemen aşağıdaki Top Gun ve Top Gun: Maverick film yorumuna da bakmanızı tavsiye ediyorum. Görselin üzerine tıklayarak yazıya ulaşabilirsiniz.

AYRICA: Sinema Dünyasında En Çok Yakıştırılan Hollywood Çiftlerinin Yıllar Süren Dostlukları

Tavsiye Filmler: Top Gun ve Top Gun: Maverick Film Yorumu

AYRICA: Bir Korku Şöleni: Tüm Zamanların En İyi Korku Filmleri

Gelelim Only Murders in the Building dizisine... Zira bu yazıyı kaleme almak için sabırsızlanıyorum!

Only Murders in the Building, Steve Martin ve John Hoffman’ın hayata geçirdiği gizem-komedi dizisi. Öyle kanlı polisiye dizileri gibi değil asla. Dizi, üç ana karakterin etrafında dönüyor. Steve Martin’in canlandırdığı Charles-Haden Savage, Martin Short’un canlandırdığı Oliver Putnam ve Selena Gomez’in hayat verdiği Mabel Mora. Bu üçlü, New York’un emsal binalarından birisi olan Arconia’da oturuyor. Charles, ününü kaybetmiş eski bir dizi oyuncusuyken, Oliver da Broadway’in eski başarılı yapımcılarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Mabel Mora ise Arconia’da teyzesinin dairesinde oturan genç, içine kapanık bir ressam. Birbiriyle iletişimde olmayan bu apartman sakinlerinin tek ortak yönleri, gizemli cinayetlerin anlatıldığı bir podcastin tutkunu olmaları. Üçü de heyecanla her hafta yayınlanan podcasti dinliyor. İlk kez üçünün bir araya geldiği yer ise Arconia asansörleri.

AYRICA: Animasyon Dünyasında Unutulmaz Yapıtlar: Tüm Zamanların En İyi Animasyon Filmleri

Only Murders in the Building Dizisi

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Film Serileri (20 Adet)

Tam da üçü bir aradayken asansöre Tim Kono giriyor. Aynı asansörde yan yana duran bu üçlü, hemen önlerinde telefonla konuşan Tim Kono’nun biraz sonra öldürüleceğinden tamamen habersiz. Aradan çok geçmeden Arconia apartmanında, katil acil durum düğmesine basıyor ve apartman sakinleri binadan boşaltılıyor. Dışarıda bir kafede aynı masada beklemek zorunda kalan Charles, Oliver ve Mabel dinledikleri podcast üzerinden birbirleriyle iletişim kurmaya başlıyorlar.

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri (30 Adet)

Tamamen farklı karakterler, buna özellikle değinmem gerek. Charles, insanlarla iletişim kurarken bile gerilen ve çok gerildiğinde ise burnu kanayan birisi. Bir nevi ünlü bir oyuncudan, yalnız bir asosyale dönmüş. Oliver ise apartman aidatlarını ödeyemeyen, parasız ancak neşeli, nükteli karakterinden ödün vermeyen bir kişilik. Mabel ise geçmişine takılı kalan, yalnız olmayı tercih eden soğuk ancak derin bir profil.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Karışık Film Listesi (16 Film)

Oliver’ın eğlenceli tanışma yaklaşımlarına karşılık Charles ve Mabel bu durumla pek de ilgilenmiyor ancak binada bir kişinin öldüğünü, üstelik ölen kişinin asansöre binen Tim Kono olduğunu öğrendiklerinde duydukları merak onları bir araya getiriyor. Tim Kono aslında Mabel Mora’nın çocukluğundan beri tanıdığı bir arkadaşı ancak geçmişte yaşadıkları acı verici bir olay nedeniyle Tim ve Mabel apartmanda birbirlerini görmezden geliyorlar.

AYRICA: Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler - 5 Film Tavsiyesi

Only Murders in the Building Konusu

AYRICA: Aamir Khan'ın Umudumuzu Alevlendiren 5 Filmi - Aamir Khan Film Önerileri

Şaşırtıcı bir şekilde polisler Tim Kono’nun intihar ettiğini, silahla kendisini vurduğunu söylüyor ve dosyayı kapatıyorlar. Mabel, Charles ve Oliver ise bunun bir intihar olmadığına dair çok güçlü sezgilere sahip. Ortada doğru olmayan bir şeyler var! Örneğin Tim Kono, asansöre kendi dairesinin olmadığı bir kattan biniyor, elinde mavi ipli bir çöp torbası var ve telefonda ise birileriyle tartışıyor. O an için önemli gibi görünmeyen bütün bunlar, Tim Kono’nun ölümünden sonra Mabel, Charles ve Oliver için, olayı soruşturmak adına önemli bir değer kazanıyor.

AYRICA: İzlemeniz Gerektiğini Düşündüğümüz Tom Hanks Film Önerileri

Olayı kendileri araştırmaya başlıyorlar ve vardıkları sonuç Tim Kono’nun intihar etmediğini, öldürüldüğünü ortaya koyuyor. Polisin ısrarla bunu kabul etmemesi, Oliver, Charles ve Mabel’i bu olayın üzerine gitmeye zorluyor, üstelik meraklılar da. Mabel, Tim Kono’nun öldürüldüğünü anladığında bunun nedenini merak ediyor ve bir sonraki kişinin kendisi olmasından korkuyor. Bu nedenle, bu cinayeti çözmeye meraklı olan iki yaşlı adamın ekibine katılıyor.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Kış Temalı Filmler

Only Murders in the Building Birinci Sezon

AYRICA: Tavsiye Animasyon Filmi: Ajanlar İş Başında (Spies in Disguise)

Charles ve Oliver ise, dinledikleri podcastler nedeniyle bu gizemi çözmek istiyor, bunu bir fırsat olarak görüyorlar. Bu hem heyecanlı bir durum hem de kendi podcastlerini yapma fikri geliyor akıllarına. Böylelikle hem bu cinayeti çözmek, hem de bu cinayeti podcast olarak dinleyicileriyle paylaşmak istiyorlar. Biri eski bir oyuncu, birisi eski bir yapımcı, bir diğeri ise içine kapanık bir ressam. Aslında tamamen uyumsuzlar ancak bu uyumsuzluk aralarında garip bir uyumun doğmasını sağlıyor.

AYRICA: En Sevilen Hayao Miyazaki Filmleri - Anime Film Önerileri

Olayda ilerledikçe inanılmaz gelişmeler kaydediyorlar, öncelikle bir şeyden kesinlikle eminler: Katil dışarıdan birisi değil, apartmanda onlarla birlikte yaşıyor! Bu durumda apartman sakinleri birer şüpheli ve hangisinin Tim Kono’yu öldürdüğünü anlamak oldukça zor çünkü apartmandaki herkes Tim Kono’dan nefret ediyor, Tim Kono oldukça sıkıntı yaratan bir komşu. Fakat Charles, Mabel ve Oliver için bu gizem çözülmeli, ama nasıl? Elbette ipuçlarını takip ettikçe katile adım adım yaklaşıyorlar, katilin etraflarında döndüklerinden ise tamamen habersizler, katil de onları takip ediyor! İsterseniz bu kısımda spoiler vermeyeyim, spoiler vermeyi çok sevsem de, bazı izleyiciler spoiler almaktan hoşlanmayabiliyor.

AYRICA: İzlenecekler Listenize Ekleyebileceğiniz Tavsiye Kore Dizileri

Only Murders in the Building Birinci Sezon İncelemesi

AYRICA: Aşkı İliklerinize Kadar Yaşatacak Yılbaşı Temalı Romantik Filmler

Only Murders in the Building birinci sezon incelemesi bu şekildeydi. Açıkçası o kadar uzun zamandır bir dizi takip etmiyordum ki, bu yeni lezzet iyi geldi diyebilirim. Yerinde, nüktedan zekice komedilerden hoşlanırım ve Charles, Oliver ve Mabel’in olayları çözerken yaşadıkları olaylar ve olaylar karşısında verdikleri tepkiler, aralarındaki diyaloglar, karakterlerinin kendilerine has özellikleri, izlerken keyif almama sebep oldu. Charles’in ciddiyetine rağmen komikliği, Oliver’ın kıpır kıpır bilgeliği ve nüktedan sözleri, Mabel’in soğuk ancak bu iki yaşlı ekip arkadaşını kendine getiren bir karaktere sahip olması eminim sizlerin de diziyi izlerken keyif almanıza neden olacaktır.

AYRICA: In Your Eyes Film Yorumu - Tavsiye Aşk Filmi

Only Murders in the Building İkinci Sezon İncelemesi

AYRICA: Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Bruce Lee Filmleri

Dizi 2021 yılında çıkış yaptı ve ilk sezon 10 bölümden oluşuyor, her bölümün de yarım saat sürdüğünü söyleyebilirim. Yani izlerken asla sıkılmazsınız, zira ben ilk sezonu yarım günde bitirdim. Hulu yapımı olan dizi, Türkiye’de Disney Plus üzerinden yayınlanıyor ve dizinin üçüncü sezonu da var. Ben sabırsızlıkla dördüncü sezonu beklerken, sizler de eğer izlemedi iseniz ilk üç sezonu izlemeye başlayabilirsiniz.

AYRICA: Köpek Balığı Temalı Filmler - 20 Film Tavsiyesi

Only Murders in the Building Birinci Sezon Yorumları

Dizide elbette önem verdiğim bir diğer şey ise müzikleriydi, özellikle giriş müziğini çok beğendim. İzleyiciyi motive eden, sıkmayan, bir sonraki bölümü merak ettiren bir diziydi Only Murders in the Building. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. Korku türü dizilerden hoşlanmıyor iseniz endişeniz olmasın bu dizi tamamen komedi-gizem üzerine kurulu. Öyle kahkahalar atacağınız türden bir komedi değil, nüktedan, yerinde ve kaliteli bir komedi, aklınızda olsun. Only Murders in the Building birinci sezon incelemesi yazımızın sonuna geldim, bir sonraki incelemede görüşmek üzere diyorum, sevgilerle…

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu