Tavsiyeler

Erkek Arkadaşım Beni Seviyor mu? Erkek Arkadaşımın Beni Sevdiğini Nasıl Anlarım? (15 Önemli İşaret)

Erkek Arkadaşım Beni Seviyor mu?

Söz konusu ilişkiler olduğunda, duyguların dile getirilmesini arzu ederiz hep. Sevildiğimizi ya da değerli olduğumuzu duymak, istemsizce de olsa bundan emin olmak isteriz. Kadınların dünyasından bakıldığında, erkekler pek duygularını dile getirme taraftarı değil, ancak kadınlar yine de erkek arkadaşlarının duygularını anlamak, öğrenmek ve bunu onlardan sık sık duymak isteyebiliyorlar haliyle. Çoğu zaman erkek arkadaşım beni seviyor mu? Erkek arkadaşımın beni sevdiğini nasıl anlarım? gibi sorulara cevaplar arayabiliyorlar. Bu nedenle, bu içeriğimizde ilişkilerde önemli bir durum olan, sevgilim beni seviyor mu? Onun beni sevip sevmediğini nasıl anlarım? Erkek arkadaşım beni gerçekten seviyor mu? konusuna yönelmek istiyoruz.

AYRICA: Erkekleri Kadınlardan Soğutan Davranışlar Nelerdir?

Zaman zaman bir ilişki içerisindeyken, erkeklerin duygularını sık dile getirmeyişi kadınlarda acaba beni sevmiyor mu? sorusunun akıllara gelmesine neden olabiliyor. Kadınlar sevildiğinden emin olmak, sevildiğini duymak isterler ve bu talepleri karşılanmadığında ise huzursuzluk içerisinde olabilirler.

AYRICA: 20 Maddede Partneriniz Sizi Nasıl Manipüle Ediyor?

Ancak hanımlar, bu gibi durumlarda bazen sözlerden çok davranışlar her şeyi anlatabilir! Sevgiliniz ya da eşiniz duygularını ifade etmekte zorlanıyor ise, sevgilerini size davranışlarıyla iletmek isteyebilirler.

AYRICA: Bir İlişkide Yapılmaması Gerekenler (10 Hata)

Peki, bu davranışlar neler? Bir erkeğin sizi sevip sevmediğini nasıl anlarsınız? Erkek arkadaşınızın sizi gerçekten sevdiğini gösteren işaretler nelerdir? gelin birlikte bakalım.

AYRICA: 32 Maddede Aldatıldığını Nasıl Anlarsın? Sadakat Neden Önemlidir?

Erkek Arkadaşım Beni Seviyor mu? Erkek Arkadaşımın Beni Sevdiğini Nasıl Anlarım?

Erkek Arkadaşımın Beni Sevdiğini Nasıl Anlarım?

Seninle Vakit Geçirmekten Hoşlanıyor mu?

Bir erkeğin, birlikte iken sizinle vakit geçirmekten hoşlanması önemli bir ayrıntıdır. Erkekler, sevgili bile olsanız, onu sıkan, kafa yapısına uymayan kadınlarla pek vakit geçirmek istemezler.

AYRICA: Sahte Aşk Nedir? Nasıl Anlaşılır?

Birlikteyken kendilerini rahat, huzurlu hissettiklerini dile getiriyorlarsa bu sizi seviyor anlamına gelebilir. Erkek arkadaşım beni seviyor mu? gibi bir düşünceniz var ise, ona benimleyken ne hissediyorsun? gibi bir soru sorabilirsiniz. Muhtemelen alacağınız cevap, “Seninleyken huzurlu hissediyorum, bana iyi geliyorsun.” tarzı bir cevap olacaktır.

AYRICA: İlişkiler Nasıl Bitirilir? İlişkiyi Bitirmenin Yolları

Senin için Endişeleniyor mu?

Erkekler, duygularını açıkça ifade edemeseler bile, bazı önemli durumlarda sizin için hissettikleri endişe onları ele verebilir. Örneğin hasta olduğunuzda gösterdikleri ilgi, sizin için endişelenmeleri, iyi olup olmadığınızı sormaları ve bir şeye ihtiyacınız var ise bunu temin etmek için istekli olmaları, size karşı duydukları sevgiden, ilgiden kaynaklanır.

AYRICA: Doğru İlişki Nasıl Olur? Doğru Bir İlişki Nasıl Anlaşılır?

Erkek arkadaşınız duygularını ifade edemese bile, bu sizde “Galiba beni sevmiyor.” düşüncesi uyandırmasın. Bazı erkekler için söylemek, göstermekten daha zor olabilir. Sizin için endişelenen ve olası sorunlarınızda sizin iyi hissetmeniz için çabalayan bir erkek size değer veriyor demektir.

AYRICA: Doğru Bir İlişkiye Hazır mısın? Kendinize Sormanız Gereken Sorular

Senin Fikirlerine Önem Veriyor mu?

Bir ilişkide en önemli hususlardan birisi fikirlerin, düşüncelerin karşılıklı paylaşılması ve her iki taraf için de bu düşüncelerin değerli olmasıdır. Erkek arkadaşım benim düşüncelerime önem veriyor, benim fikirlerimi önemsiyor, hatta benim fikirlerim doğrultusunda hareket ediyor diyebiliyor iseniz, bu kişinin size değer verdiğini, sizi sevdiğini söyleyebiliriz.

Sevgilim Beni Seviyor mu?

AYRICA: 8 Maddede Bir Erkek İlişkide Ne İster?

İlişkilerde, karşı tarafın fikrine ihtiyaç duymak ve en iyi, en doğru fikirleri duyacağını bilmek, koşulsuz güvenle fikirlerine başvurmak önemlidir ve elbette bu bağ kuvvetli bir ilişkinin içerisinde sorunsuz şekilde ilerler.

AYRICA: Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar (11 Hata)

Senin Ne Yaşadığınla İlgileniyor mu?

Bir ilişki içerisinde ortak olarak bazı şeyleri yaşıyor olsanız da, her iki tarafın kendi bireysel dünyasında yaşananlar da önemlidir ve eşler, sevgililer bu duruma önem verir.

AYRICA: Asla Sevgili Olunmaması Gereken 5 İnsan Tipi

Sizin kendi içinizde ne yaşadığınızla ilgileniyor ise, kendi problemlerine saygı ve özen gösteriyor ise, öğrenmek, çözüme kavuşturmak, yardımcı olabilmek için istekli davranıyor ise, bu sizi sevdiği anlamına gelir. Sevmeyen erkek, hayatındaki kadının ne yaşadığını umursamaz. Ancak seven erkek ise, hayatındaki kadınla ilgili her şeye önem verir ve bilmek ister.

AYRICA: Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Ne Anlama Gelir?

Seni Güldürüyor mu?

Bazı kadınlar kendilerini güldüren erkeklerden hoşlanır ve erkekler de bunu bilir. Eğer erkek arkadaşınız gülmeniz için kendinden taviz veren hareketler yapıyorsa, günün sonunda yüzünüzde tatlı bir tebessüm oluşturmak için çabalıyor ise, bu sizi sevdiği anlamına gelir.

AYRICA: Sevgilinizle Barışmanın Yolları Nelerdir? Sevgiliyle Barışmak için Ne Yapılmalı?

Sizin mutlu olmanız için elinden geleni yapar. Yüzünüzü asık gördüğünde sebebini öğrenmek ister ve bu durumun değişmesi için harekete geçer.

Seninle İlgili Detayları Hatırlıyor mu?

Size değer veren, sizi seven bir erkek sizinle ilgili detayları hafızasında tutar. Beklemediğiniz anlarda unuttuğunu sandığınız şeyleri hatırlatmaları, sizinle ilgili önemli konuları hafızalarında saklamaları, size değer verdikleri anlamına gelir.

Örneğin doğum gününüzü unutmazlar, herhangi bir günde yaptığınız planı ve tarihini unutmazlar, yaşadığınız problemleri unutmazlar ve hassasiyet gösterirler. Sizinle ilgili en ufak bir detayı bile hatırlamak için çaba gösterirler.

Senin için İyi Bir Dinleyici mi?

Bazen iyi bir erkek arkadaş, iyi bir dinleyici de olabilmelidir. Erkek arkadaşım beni seviyor mu? diye düşünüyor iseniz eğer, sizi dinleyen, sizinle sohbet etmekten keyif alan bir adamın sizi sevdiğini söyleyebiliriz.

Önemli olsun olmasın, sizin konuşmalarınıza önem veriyor ise, ilgiyle dinliyor ve siz konuşurken gülümseyerek ya da gerçekten ciddi bir şekilde sizi dinliyor ise bu size ve söylediklerinize önem veriyor anlamına gelir.

İçinizden geçen her şeyi dile döktüğünüzde, iyi bir dinleyici olarak her zaman onu yanınızda buluyor iseniz, galiba beni sevmiyor diye düşünmenize gerek yok bizce.

Erkek Arkadaşım Beni Sevmiyor mu?

Seni Olası Problemlerden Korumaya Çalışıyor mu?

Erkekler doğaları gereği korumacı bir yapıdadır ve değer veren, gerçekten seven bir erkek, hayatındaki kadını olası tehlikelerden ve tehditlerden korumak ister. Sizi gerçekten seven bir erkek hem fiziksel hem de duygusal olarak hayattaki birçok durumdan sizi korumak isteyecektir. İncinmenizi, üzülmenizi, yaralanmanızı ya da en basitinden soğuk bir havada üşümenizi istemeyecektir.

Seninle Her Şeyini Paylaşıyor mu?

Bir erkeğin kendini açması ve kendisiyle ilgili detayları paylaşması kolay olmayabilir. Erkek arkadaşınız sizinle, kendiyle ilgili birçok durumu paylaşıyor ise, bu size değer verdiği anlamına gelir. Kendini anlatarak rahatlatmak ve aynı zamanda sizin de bunları bilerek ona anlayış göstermenizi ister.

Hayatındaki önemli/önemsiz, iyi/kötü gelişmeleri sizinle paylaşır, paylaşma ihtiyacı hisseder çünkü siz onun için önemli bir kadınsınızdır. İlişkilerde karşılıklı paylaşımcı olmak önemlidir, bu ilişkinin bağını kuvvetlendirir ve yanlış anlaşılmaların önüne geçer.

Ayrıca bir ilişkinin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilir olmasını sağlar çünkü çiftler birlikte her şeyin üstesinden gelmeyi birbirleri ile her şeyi paylaşarak mümkün kılabilir.

Planlarına Seni de Dahil Ediyor mu?

Erkek arkadaşım beni seviyor mu? düşüncesinin yarattığı kaygı, bu sorunun cevabıyla dinebilir. Erkek arkadaşınız hayatındaki planlardan bahsederken sizi de bu planların arasına dahil ediyor ise, bu sizi sevdiği anlamına gelir.

Ancak belirsiz bir gelecekten bahsediyor ve planlarında tekil konuşuyor ise, sizinle bir gelecek sürdürmek istemiyor olabilir. Gelecekte neler olacağını bilemediğini söyleyerek ilişkilerle ilgili konuları sürüncemede bırakan erkeklerin duyguları konusunda kafalarının karışık olabileceğini dile getirebiliriz çünkü bir erkek gerçekten seviyor ve değer veriyor ise, sizi kaybetmek istemeyecektir.

Geleceğinde de hep sizi görmek isteyecekleri için, hayatlarında size yer ayırmak için kendilerinden taviz vermeleri gerekse bile bunu sakınmadan yapacaklardır.

Senin Özel Birisi Olduğunu Düşünüyor mu?

Çoğu erkek, hayatlarındaki kadının “özel” olduğunu, benzersiz olduğunu düşünür ve aslında onları kendilerine çeken de budur. Erkek arkadaşınız, sizin özel olduğunuzu, benzerinizin olmadığını vb. söylüyor ise, bu size değer verdiği anlamına gelir çünkü aradığı kişiyi yani sizi bulmuştur. Beni seviyor mu? gibi bir düşünceniz var ise eğer, özel olduğunuzu hatırlayın.

Erkek Arkadaşım Beni Gerçekten Seviyor mu?

Hayatının Bir Parçası Olmak İstiyor mu?

Bir erkek, bir kadına değer veriyor ise, kadının hayatının bir parçası olmak ister. Hayatındaki kadının yaşamında iz bırakmak, kalıcı olmak, kendisine ait özel bir yerin olmasını isteyecektir.

Siz hanımlar, hayatınızdaki erkeğe ayrıcalık tanımak, onlar için özel alan oluşturmak ve onlara değerli olduklarını hissettirmek için taviz verdiğinizde bu kişilerin kolaylıkla uyum sağlayabileceğini ya da zor olsa bile uyum sağlamak için çaba vereceklerini görebilirsiniz. Hayatınızın bir parçası olmak için, uyum sağlayabilmek için verdikleri çaba, sizi sevdikleri anlamına gelir.

Sana Vakit Ayırıyor mu?

Kadınların aklını kurcalayan çoğu zaman vakit meselesidir. Bana vakit ayırıyorsa beni seviyordur, bana vakit ayırmıyorsa beni sevmiyor düşüncesi çoğu zaman her kadında vardır. Kadınların erkekler için, “Eğer değer verseydi beş dakika bile olsa vakit ayırırdı, demek ki vakit ayırmak istemiyor.” gibi düşünceleri haklı çıkaracak davranışlar bazı erkeklerde olabilir.

Erkek, sevdiği kadına vakit ayırır ve vakit ayıramıyor ise haklı bir açıklama yaparak o kadının gönlünü almaya çalışır ve sonra da telafi eder. Yani vakit meselesi gerçekten de önemlidir. Bazı vakitsizlik durumlarında kadının anlayışlı olması gerekir ancak bir ilişkide karşılıklı saygı ve sevgi için vakit ayırmak önem arz eder ve en azından çaba harcamak gerekir.

Seni Öncelikleri Arasında Görüyor mu?

Bir erkeğin öncelikleri çok olabilir. Kariyer, aile, kendisi, yaşamı vb. Elbette bu durumlar bir kadın için de geçerlidir. Erkek öncelikleri arasında sizi de görüyor ise, bu size değer verdiği anlamına gelmektedir. Açıkçası bazı kadınlar, öncelikler arasında oldukları halde önceliklerin sırası hakkında da endişe duyabilmekte ve tartışma yaratabilmektedir.

Hiçbir zaman bir insanın önceliğinde ilk sırada olmanızı beklememelisiniz. Önceliklerin yaşam şartlarına göre sıralaması değişebilir. Örneğin bir erkek, kariyerini yoluna sokmadan size bir yaşam vadedemeyeceğini düşünüyor ve kariyeri için çaba veriyorsa anlayış göstermek gerekir.

Önemli olan onun hayatında bir öncelik olduğunuzu bilmektir, bu sizin, onun için önemli olduğunuzun bir kanıtıdır zaten.

Seni Destekliyor ve Teşvik Ediyor mu?

Hayatınızdaki erkek, her koşulda iyi olmanızı ister ve eğer gerçekten sizi seviyor ise, sizi her zaman destekleyecek ve olumlu, pozitif şeylere teşvik edecektir. Fikirleriniz var ise, yapmak istedikleriniz var ise, hayatta bir yere gelmek için mücadele ediyorsanız ya da kendinizi bulmak için uğraş veriyorsanız, sizi seven bir erkek her zaman yanınızda olacaktır ve yargılamayacaktır. Sizi olası hatalarınızla yargılamadan, yeniden denemeniz için teşvik edecektir.

Sevgilim Beni Sevmiyor mu?

İlişkilerin sürdürülebilir olması için duygular büyük önem arz ediyor hiç şüphesiz. Özellikle kadınların emin olmak istedikleri, erkek arkadaşım beni seviyor mu? Erkek arkadaşımın beni sevip sevmediğini nasıl anlarım? gibi soruların altında yatan kuşkular ilişkilerin bitmesine bile neden olabiliyor.

Sanırız ki, bir ilişkide her şey dozunda paylaşılmalı. Duygular da, davranışlar da dozunda ve önemle gösterilmeli, sergilenmeli. Bir ilişkinin kuvvetli bir temel üzerine inşa edilebilmesi için bu gerekli gibi görünüyor.


Bu içeriğimizde, ilişkilerde merak edilen bir başka konuya değinmek istedik. Kafasında türlü şüphelerle, kuşkularla kendilerini üzen kadınlar için faydalı bir yazı olmasını ümit ediyoruz. Erkek arkadaşım beni seviyor mu? Erkek arkadaşımın beni sevdiğini nasıl anlarım? Erkek arkadaşım beni sevmiyor mu? gibi düşüncelerle kendinize işkence etmeyin ve içinizdeki korkuları partnerinizle paylaşmayı deneyin. Belki de bu durumun üstesinden birlikte çok kolay bir şekilde gelebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu