Tavsiyeler

Simflat 40 MG/80 MG Tablet Nedir? Ne için Kullanılır? Zayıflatır mı? Kabızlığa İyi Gelir mi?

Simflat Nedir? Ne için Kullanılır?

Simflat 40 mg/80 mg film kaplı tablet, sindirim sistemine etki eden önemli bir ilaçtır. İçeriğindeki etkin ve yardımcı maddelerle birlikte sindirim kanalındaki spazmları giderir ve kabızlığa iyi gelir. Bu içeriğimizde, Simflat nedir ve ne için kullanılır? Simflat içeriğindeki etkin ve yardımcı maddeler nelerdir? Simflat zayıflatır mı? Simflat yan etkileri nelerdir? bu gibi soruların cevaplarını sizlerle paylaşacağız.

AYRICA: Kabızlığa Ne İyi Gelir? Kabızlık Sorunu için 6 Önemli Tavsiye

İçindekiler

  1. Simflat Nedir ve Ne için Kullanılır?
  2. Simflat Ne İşe Yarar?
  3. Simflat Nasıl Kullanılır?
  4. Simflat Yan Etkileri Nelerdir?
  5. Simflat Zayıflatır mı?

AYRICA: En Çok Kullanılan Ağrı Kesiciler - En Etkili Ağrı Kesici İlaçları Nelerdir?

Simflat Nedir ve Ne için Kullanılır?

Simflat içeriğinde etkin 40 mg otilonyum bromür ve 80 mg simetikon bulundurur. Yardımcı maddeleri ise şunlardır; Kolloidal silikondioksit (300), silisifiye mikrokristalin selüloz (Prosolv SMCC 90), laktoz granül (sığır sütü), kolloidal silikondioksit (200), magnezyum stearat, kopovidon (Kollidon VA 64 Fine), kollidon CL, Opadry AMB yellow 80W22002 (lesitin, titanyum dioksit, xantham gum, talk, sarı demir oksit, polivinil alkol, GMCC Tip 1/ yağ asitlerinin gliserol esterleri, sodyum lauril sülfat)

AYRICA: Benexol Nedir? Ne İşe Yarar? Ne için Kullanılır?

Etkin maddesi otilonyum bromür, antispazmodik yani spazm giderici olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. Sindirim kanalındaki düz kaslar üzerinde etki eder, bağırsak spazmlarını hafifletir, artmış motiliteyi (bağırsak kaslarının aşırı büzülmesini ve hızını kontrol eden) düzenler.

Simetikon ise sindirim kanalında aşırı gaz birikmesiyle gelişen ağrıyı dindirmek için etki gösteren gaz giderici olarak adlandırılabilir. Simflat 30 ve 90 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmaktadır.

Simflat Ne İşe Yarar?

Simflat, spazm ve gaz ağırlıklı hastalıklarda kullanılmaktadır. Simflat tablet neye iyi gelir? Ne işe yarar? maddeler halinde yazalım.

  • Simflat, irritabl bağırsak sendromu denilen, bağırsaklarda belirgin bir neden olmaksızın görülen bağırsak fonksiyonu bozukluklarında kullanılır.
  • Karın bölgesinde şişkinlik, hazımsızlık, sindirememe, gerginlik, bulantı hissi, karın ağrısı, ishal, kabızlık gibi durumlarda bağırsak düzenini iyileştiren bir etkiye sahiptir.
  • Gaz birikmesiyle bağırsaklarda gelişen spazmları hafifletir, gaz sıkışmasına bağlı olarak gelişen bu ağrıları dindirir.
  • Sindirim kanalının motilitesini yani işlevsel bozukluğunu düzenler.
  • Gaz kabarcıklarının birikmesini önler ve birikmiş gazı dağıtır, olası gaz sıkışıklığı problemlerinin önüne geçer.
  • Kabızlık sorunu olanlar bu ilacı kullanabilir.
  • Yavaş çalışan bağırsak kaslarının sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
  • Sindirim sisteminin işlevsel sağlık düzenini yerine getirir.

Simflat Nasıl Kullanılır?

Simflat Zayıflatır mı? Kabızlığa İyi Gelir mi?

Simflat kullanım dozu, şikâyete göre doktor tarafından belirlenecektir, günde iki ya da üç defa bir kez olmak üzere, çiğnenmeden, kırmadan su ile birlikte yemeklerden en az 30 dakika önce alınması tavsiye edilir. İlacın, çocuklarda kullanımı uygun değildir.

Yaşlılarda, günde iki ya da üç kerede bir tablet alınması uygun olabilir. Hamile kadınların bu ilacı kullanması önerilmez, eğer bu ilacı kullanırken hamile olduğunuzu fark ederseniz ilacı bırakınız ve doktorunuza danışınız.

Simflat’ı Aşağıdaki Durumlarda Kullanmayınız!

Simflat etkin ve yardımcı maddelerine karşı bir alerjiniz var ise, bu ilacı kullanmayınız. Sindirim sisteminde, midede, bağırsakta delinme, tıkanma veya bunların oluşum gösterdiğine dair herhangi bir bulgu varsa kullanmayınız. Doktor önerisi ile ilacı kullanmaya özen gösteriniz.

Simflat’ı Aşağıdaki Durumlarda Dikkatli Kullanmanız Gerekmektedir

Simflat’ı kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır. Bunlar;

  • Glokom yani göz küresindeki basıncın arttığı bir göz hastalık mevcut ise,
  • Prostat bezinde büyüme var ise,
  • Mide ile bağırsak arasındaki geçiş kanalında daralma varsa (pilorik stenosis)
  • Bağırsak tembelliği sebebiyle uzun süren kabızlıktan şikâyetçiyseniz,
  • Tiroid hastalıklarına sahip iseniz ve bunun için ilaç kullanıyor iseniz bu ilacı kullanırken dikkatli olmanız gerekir.

Simflat’ın Diğer İlaçlarla Birlikte Kullanımı

Simflat, Levotiroksin içeren tiroid hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçlarla birlikte alındığında emilimi bozulur. Bu nedenle ilacın en az 2 saat ara verilerek alınması gerekir. Yani iki ilaç arasında en az 2 saat olmasına özen gösterilmelidir.

Simflat Yan Etkileri Nelerdir?

Her ilaç gibi, Simflat tablet de yan etkilere neden olabilir. İlacın içeriğindeki etkin ve yardımcı maddelere karşı alerjiniz var ise ilacı kullanmayınız.

Nefes almada ya da yutkunmada zorluk, yüzde, dudaklarda, dilde ya da boğazda şişme, ciltte döküntü ya da şişlikler, şiddetli kaşıntı gibi alerjik belirtiler gösterilebilir. Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir acil tıbbi müdahale gerekebilir.

  • Baş ağrısı
  • İshal
  • Mide bulantısı
  • Kusma
  • Mide ağrısı
  • Burun akıntısı, nezle
  • Yutak iltihabı vb. Simflat’ın hafif yan etkileri olarak belirtilir. Bu yan etkiler seyrek görülür ancak ilacı kullanırken bunlardan bazılarını yaşadı iseniz, ilacı bırakmanız ve doktorunuza danışmanız gerekir.

Simflat Zayıflatır mı?

Son olarak, Simflat tablet zayıflatır mı? Kilo vermeyi sağlar mı? gibi araştırmalar yapılabilmektedir. Simflat, sindirim kanalına etki eden bir ilaçtır.

Sindirim işlevsel bozukluğu nedeniyle kilo veremeyen kişilerde kilo vermeye yardımcı olabilir ancak ilacın çok fazla kullanımı, bağırsak tembelliğine yol açabilir. Bu nedenle ilacın mevcut semptomları giderene kadar kullanılması ve sonrasında bırakılması tavsiye edilir.


Bu içeriğimizde sizlerle Simflat tablet nedir? Ne işe yarar? Zayıflatır mı? Kabızlığa iyi gelir mi? sorularının cevaplarını vermeye çalıştık. Bu yazının, yalnızca genel bilgilendirme amaçlı olduğunu ve hiçbir tavsiye niteliği taşımadığını hatırlatmamıza izin veriniz. Sizin için en doğru bilgi, doktorunuzun vereceği bilgi olacaktır. Şikâyetleriniz doğrultusunda, bu ilacı kullanmanız önerilir ise lütfen mevcut durumda kullandığınız başka ilaçlar var ise doktorunuza iletmeyi de unutmayın. Sağlıklı günler diliyoruz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu