Tavsiyeler

Doğum Çantasında Neler Olmalı? Doğum Çantası Nasıl Hazırlanır?

Doğum Çantasında Neler Olmalı?

Annelik, anne olmak, özellikle ilk kez anne olacak kadınlar için oldukça heyecan verici bir deneyim. Süreç ilerledikçe heyecanınız da katlanarak artar. O an geldiğinde bile hazır olmayı, her şeyin sorunsuz bir şekilde ilerlemesini istersiniz. İşte bu yüzden anne adayları, doğum anında dahi planlı olmayı ister. Doğum çantası hazırlamak bu planın en başında gelir. Bu yazımızda doğum çantası nasıl hazırlanır? Doğum çantasında neler olmalı? sorularının cevaplarını veriyor olacağız. Özellikle ilk kez anne olacak kişiler bu tarz araştırmalar yapmaktadır. Dileriz bu yazımız sizler için faydalı bir yazı olur.

AYRICA: Doğumdan Sonra Gaz Kaçırma Neden Olur? Nasıl Önlenir?

İçindekiler

  1. Doğum Çantası Nasıl Hazırlanır?
  2. Doğum Çantasında Neler Olmalı?

AYRICA: Doğum Sonrası Depresyon Neden Olur? Belirtileri Nelerdir?

Doğum Çantası Nasıl Hazırlanır?

Doğum Çantası Nasıl Hazırlanır?

AYRICA: Anne Sütünün Faydaları Nelerdir? Anne Sütü Nasıl Sağılır? Nasıl Saklanır?

Doğum çantası, özellikle anne ve bebek için doğum anı ve sonrasında ihtiyaç duyabileceği her şeyin bir arada olması demektir. Anne adayları doğum çantasını genellikle gebeliğin son dönemlerinde hazırlamaya başlar. Dilerseniz daha erken de hazırlanabilir ancak son ana bırakmamaya dikkat etmeniz gerekir.

AYRICA: Doğum Sonrası Meme Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Her şeye hazırlıklı olmak ve doğum anı geldiğinde telaş yaşamamak adına, erkenden çanta hazırlamak önemlidir. Normal ya da sezaryen doğum gerçekleştirmeye karar verdi iseniz, etrafınızdaki doğum yapmış insanların tecrübelerine de başvurabilir, onlardan çanta hazırlama konusunda faydalı bilgiler edinebilirsiniz.

AYRICA: Bebek Bakarken Dikkat Edilmesi Gerekenler (11 Hata)

Doğum çantası dediğimizde akla ilk nasıl bir çanta edineceğiniz sorusu gelir. Bu konuda üretilmiş anne ve bebeğin ihtiyaçları için iki ayrı bölmeli hazır çantalar mevcuttur.

AYRICA: Bebeklerde Odaklanma Sorunu (Dikkat Eksikliği) Neden Olur?

Anne adayları, doğum çantasını oluşturmadan önce ihtiyaçlarını belirlemeli ve en gerekli materyalleri kolaylıkla ulaşabileceği bir bölmeye koymalıdır. Karışıklık yaşamamak adına çantanın bölmeleri gerekirse etiketlenebilir.

AYRICA: Ergen Gence Nasıl Davranılmalı? Nasıl İlgilenilmeli?

Örneğin, hastane içerisinde doğumdan sonra giyeceğiniz kıyafeti ayrı, bebeğinizin ihtiyacı olabileceği materyalleri ayrı, kendi kişisel (tarak, ped v,b.) eşyalarınızı ayrı bölmeye koyarak, ihtiyaç anında rahat bir ulaşım için kolaylık sağlayabilirsiniz.

AYRICA: Hamilelikte Mide Yanması Neden Olur? Mide Yanmasına Ne İyi Gelir?

Doğum Çantasında Neler Olmalı?

Elbette her doğum hikâyesi farklı olabilir, ancak genel olarak bir doğum çantasında bulunan materyaller aynıdır.

AYRICA: Hamilelikte Gaz Sıkışması (Gaz Sancısı) Neden Olur? Nasıl Geçer?

  • Çok büyük olmayan bir doğum çantası edinmeniz, kendi eşyalarınızı ve bebeğin eşyalarını iki ayrı bölmeye koymanız önemlidir.
AYRICA: Hamilelikte Stresle Baş Etmenin Yolları Nelerdir? (5 Nokta)
  • Doğum sonrası kanama ihtimaline karşılık bir paket ped almanız önerilir.
  • Kolaylıkla hareket edebileceğiniz, mümkünse uzun etekli gecelik ya da bol, pijamalı bir gecelik takımı alabilirsiniz. En az iki tane bulundurmanız tavsiye edilir.
AYRICA: Hamilelikte Bel ve Sırt Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer?
  • İç çamaşırlarınızı her zamankinden biraz büyük bir beden olarak tercih edebilirsiniz. Birden fazla iç çamaşırı bulundurmanız, hazırlıklı olmak adına iyi bir tercihtir.
AYRICA: Hamilelikte Egzersiz (Spor) Yapmanın Faydaları - Nasıl Yapılır? Ne Zaman Başlanmalı?
  • Emzirme sütyeni en az iki tane bulundurmalısınız.
  • Diş fırçası, tarak, şampuan, temizleme mendili, rahat bir terlik gibi ihtiyacınız olabilecek materyalleri eklemeyi unutmamalısınız.
AYRICA: Hamilelikte Seyahat Edilir mi? Ne Zaman Seyahat Edilir? Hamilelikte Uçak Seyahati
  • Bebeğiniz için de en az 2 kıyafet takımı, iç çamaşırı ve atlet, bebek bezi, çıtçıtlı body, göz yakmayan şampuan, lazım olursa diye biberon, havlu, alt temizleme bezi, alkol içermeyen ıslak mendil, pişik kremi, mevsimine göre uygun bir battaniye bulundurmalı, kişisel olarak gerekli olabilecek birçok şeyi de çantanıza eklemelisiniz.
  • Hijyenik havluyu unutmayın.
  • Taburcu günü için temiz bir kıyafet mutlaka bulundurun.
  • Bebeğiniz için bir göğüs pompası da alabilirsiniz.
  • Ayaklarınızı sıcak tutmanız önemlidir, bu yüzden hem bebek hem de kendiniz için mutlaka çorap bulundurmalısınız.

Doğum çantası, doğuma en az iki ay kala hazırlanmış olsa daha iyi olabilir. Erken doğum, ani doğum gibi durumlar söz konusu olduğunda, telaş yapmamak ve de hazırlıklı olmak adına doğum çantasının erkenden hazırlanması önemlidir. Bu yazımızda anne adaylarının merak ettiği ve hakkında araştırmalar yaptığı, doğum çantasında neler olmalı? Doğum çantası nasıl hazırlanır? sorusunun cevaplarını verdik. Farklı fikir ve önerileriniz var ise, yorum alanından bizlere yazabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu