Tavsiyeler

İnsan Neden Evlenir? Evlilikler Nasıl Olmalı Diye Düşünürken Duygulanıyorum

Evlilik

İnsan neden evlenir? bu sorunun cevabını hiç düşündünüz mü? Evlilik kavramı, özellikle belirli bir yaşa geldiğiniz zaman ağırlığını daha çok hissettirir. Üzerine çevre baskıları da eklenir ve bir zaman sonra evlenmem gerek diye düşünürsünüz. Ya da doğru kişiyi bulmuşsunuzdur, hissettiğiniz aşk vb. duyguların yoğun baskısıyla birlikte sevdiğiniz kişi ile bir gelecek kurmak istersiniz. Ya da kocaman bir ömrü yalnız geçirmekten korkarsınız, üstelik ailenizdeki fertler birer birer eksiliyorsa ve günün birinde yalnız kalacağınızı düşünüyorsanız, evlilik size mantıklı görünebilir.

AYRICA: Doğru Kişi Nedir? Doğru Kişi Nasıl Olsun İsterdiniz?

İnsan neden evlenir? sorusuna inanın birçok neden sayabilirim. Söz konusu insan olduğunda milyonlarca neden vardır. Açıkçası ben insan neden evlenir? sorusundan çok insan neden evlenmeli, nasıl evlenmeli? sorularının cevaplarıyla ilgileniyorum. İnsan neden evlenmeli? ve nasıl evlenmeli?

AYRICA: Asla Sevgili Olunmaması Gereken 5 İnsan Tipi

İnsan Neden Evlenir?

Evlilik büyük bir sorumluluk diye düşünüyorum. Özellikle yaşadığımız bu dönemde, evlilik müessesinin fazla hafife alındığına inanıyorum. Ya da belki de benim evliliğe olan bakışım çok farklıdır bilemiyorum bunu. İnsan neden evlenmeli diye düşündüğümde gerçeküstü sebepler geliyor aklıma. İnsan sevdiğinde, bir ömrü beraber geçirebileceğine inandığı birisini bulduğunda evlenmeli diye düşünüyorum.

AYRICA: Erkek Arkadaşım Beni Seviyor mu? Erkek Arkadaşımın Beni Sevdiğini Nasıl Anlarım? (15 Önemli İşaret)

Zorunluluk için değil, yalnızca, tamamen saf isteklerle, sevgiyle, aşkla, tutkuyla kurulmalı evlilikler. İnsan bu sebeplerle evlenmeli birisiyle. Yaşı ne olursa olsun, durumu ne olursa olsun, insan yalnızca sevdiği için, saygı duyduğu için evlenmeli. Aşkın da hafife alındığına inanıyorum nedense. Aşkı basitleştiriyor birçok insan. Sizce de öyle değil mi? Basit, hormonal sebeplerle birisine duyduğunuz ihtiyaçtan çok daha fazlası aşk.

AYRICA: Doğru Bir İlişkiye Hazır mısın? Kendinize Sormanız Gereken Sorular

Duygusal şarkılar dinlemenize neden olan, insanın kalbini, aklını asit gibi eriten bir duygu aşk. İnsan böylesi bir duyguyu hissettiği insanla evlenmeli. Fakat nasıl? Günün birinde aşk bitebilir, rutinleşebilir her şey, sıradanlaşabilir görülen rüya... hep böyle olmasından korkulur hani?

AYRICA: Azıyla Yetinemediğimiz Tek Şey Aşktır

Böyle olmasına gerek yok ki. Eğer gerçekten seviyorsanız, asla böyle olmasına gerek yok. İnsan nasıl evlenmeli? sorusu da burada önem arz ediyor işte. Çoğu insan evliliğin zamanla değerini kaybettiğini düşünüyor. Eğer gerçekten sevdiğiniz bir insan ile evlendiyseniz, o evliliğin sıradan olmasının imkanı yok tabii ki aynı şekilde sevildiğinizi hesaba katarak söylüyorum bunu.

AYRICA: İlişkiler Nasıl Bitirilir? İlişkiyi Bitirmenin Yolları

O evliliği olduğundan daha muhteşem bir hale getirmek sizin elinizde. Hayat boyu saygının, sevginin korunduğu, asla seslerin yükselmediği, birbirine duyulan ihtiyacın giderildiği, ne olursa olsun paylaşımın önemli olduğu, sorunların üstesinden birlikte gelmek için gösterilen çabanın hiç bitmediği, iyi günde-kötü günde her zaman birbirine destek olmanın öneminin hiç yitirilmediği bir evliliği kurmak zor olmamalı. İnsan böyle bir nedenle evlenmeli işte. İyi bir evlilik böyle sürmeli.

AYRICA: Bir İlişkide Yapılmaması Gerekenler (10 Hata)

Taraflar kendi içine çekilmemeli, maddiyat yalnızca bir tarafa yüklenmemeli, sorunlar birlikte çözülmeli, oturup karşılıklı çay içilmeli. Karşılıklı değil de yan yana olması belki de daha doğru olur. Hayatın her yönünü konuşabilmeli, insan sevdiğine dalıp dalıp gitmeli o anlarda. Güven olmalı her zaman ve de saygı. Sevgi her zaman beslenmeli. Verilen değer saklanmamalı. Destek olmalı her zaman birbirine. Böyle bir bağı kurabileceğiniz birisiyle evlenmelisiniz. Buna değmeli.

AYRICA: Sahte Aşk Nedir? Nasıl Anlaşılır?

İnsan Neden Evlenir?

AYRICA: 32 Maddede Aldatıldığını Nasıl Anlarsın? Sadakat Neden Önemlidir?

Evlilik bana göre mi bilmiyorum çoğu zaman. O kadar yorucu, o kadar detaylara dikkat eden bir karakterim var ki, beklentilerim olmadığında üzülürüm diye düşünüyorum bu yüzden. Ancak evlilikte üzerime düşeni, hatta belki daha fazlasını yapabilirdim, bundan eminim şaşırtıcı bir şekilde. Çünkü her zaman fedakar bir insan oldum. Her zaman sevdiklerim için yaşadım. Her zaman önceliklerim sevdiğim insanlar oldu. Kendime evliliği düşünme izni verdiğimde gördüğüm düşü yaşayamayacağım düşüncesiyle karşılaşıyorum hep yine de.

AYRICA: 20 Maddede Partneriniz Sizi Nasıl Manipüle Ediyor?

Ben ne kadar çaba verirsem vereyim, evlilik sonuçta iki kişilik ve severek evlendikleri halde sorun yaşayan o kadar çok çift görüyorum ki, mutlu bir evliliğin kurulabileceğine dair olan o küçük inancımın da gitgide azaldığını hissediyorum. Zaman ne gösterecek bilmiyorum ama sanırım evlilik fikri benden çok uzak.

AYRICA: Doğru İlişki Nasıl Olur? Doğru Bir İlişki Nasıl Anlaşılır?

Hayatta önceliğim hiçbir zaman evlilik olmadı, belki de evlilik bir öncelik seçeneği bile olmadı bilemiyorum fakat zamanın ne getireceği o kadar belirsiz ki, günün birinde evlenme ihtimalimin azaldığını düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı elbette, karamsar olmamak gerek.

Peki ben neden bu yazıyı yazmak istedim? Bilemiyorum. O kadar çok olumsuz evliliklere denk geliyorum ki, düşünmeden edemedim. İnsan neden evlenir? Mutlu olmayacaksa neden evlenir? Bunu neden kendisine yapar?

AYRICA: Erkekleri Kadınlardan Soğutan Davranışlar Nelerdir?

Evlilik nasıl olmalı? Evlilik, birlikte bir ömür geçirirken insanı yaşlandırmamalı, gençleştirmeli aldığı her yaşa, geçen her seneye rağmen. Hep buna inandım, böyle olmasını arzu ettim. Zaman ne gösterir bilemiyorum, hayırlısı. Umarım evliliğe karar verirken ne yaptığınızı biliyorsunuzdur ve umarım sevgi, saygı vb. duygularınız şartlara, zamana vb. göre değişmiyordur. Ve umarım, verdiğiniz karar doğrudur.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu