Tavsiyeler

Doğru Kişi Nedir? Doğru Kişi Nasıl Olsun İsterdiniz?

Doğru Kişi Nedir?

Son zamanlarda insanlardan, "doğru kişiyi" bulacağıma, bunu hak ettiğime ve günün birinde o kişinin karşıma çıkacağına dair söylemler duyuyorum. Bir nevi temenni gibi bir şey. Bu yalnızca bir kişiden değil, birçok kişiden aldığım bir söylem olunca ister istemez düşünmeden edemedim. Doğru kişi dediğimiz nedir? Kime göre doğru kişi? Acaba doğru bildiğimiz kişiler gerçekte de onay görmüş kişiler mi? Bir insan o kişinin "doğru" seçim olup olmadığını nasıl bilebilir? Bunu yaparak, o insanı küçültmüş mü oluyor yoksa göklere mi çıkarıyor?

AYRICA: Azıyla Yetinemediğimiz Tek Şey Aşktır

Doğru Kişi Nedir? Doğru Kişi Nasıl Olsun İsterdiniz?

İnsanız elbette, hayatımızı geçirmek istediğimiz bir insanın, olması gerektiği özelliklere sahip olmasını istiyor ve bunu diliyoruz. Beklentilerimiz var. Her şeyden önce, insan olmasını diliyoruz fakat, bu beraberinde birkaç sorunu da getiriyor elbette. Nasıl bir eş istiyorsunuz diye sorduklarını düşünsenize.

AYRICA: Doğru Bir İlişkiye Hazır mısın? Kendinize Sormanız Gereken Sorular

Doğru İnsan Nasıl Olur?

AYRICA: İnsan Neden Evlenir? Evlilikler Nasıl Olmalı Diye Düşünürken Duygulanıyorum

Ne derdiniz? Vicdanlı, hayvansever, düşünceli, kibar ama kendisini asla ezdirmeyen, hakkını savunan, tutumlu ama cimri olmayan, asla yalana başvurmak istemeyen, dürüstlüğü bir erdem olarak taşıyabilen, konuşmasını iyi bilen ve insanları küçümsemeyen, onlarla her şekilde iletişim kurabilen, çocukla çocuk - yaşlı ile yaşlı olabilen, anlayışlı - sevecen ama yeri geldiğinde ciddi olmasını da bilen, laubalilikten hoşlanmayan ama onu seven insanlara karşı daima ılımlı olan ve bunun gibi birçok özellik saydığınızı düşünün.

AYRICA: 20 Maddede Partneriniz Sizi Nasıl Manipüle Ediyor?

Sonra bunların hepsinin bir insanda toplandığını hayal etmeye çalışın ve o hayal ettiğiniz kişinin, günün birinde gelip sizi bulma ihtimali nedir? Hayal ettiğiniz kişi, doğru kişi midir? Doğru kişi dediğimiz şey nedir?

AYRICA: Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Ne Anlama Gelir?

Tecrübelerim, en azından gördüklerimden şunu kolaylıkla söyleyebilirim; insanlar genel olarak beklemedikleri kişilere âşık oluyorlar. Kendi karakterinin tam tersi bir karaktere sahip olan kişilere. Küçükken fen derslerinde öğretildiği gibi, zıt kutuplar birbirini çeker teorisi. Bir bakıma doğru olabilir belki, bilemiyorum. Ancak ters karakterler nasıl anlaşabilir ki, diye düşünüyorum çünkü bu büyük bir sabır gerektirir.

AYRICA: Doğru İlişki Nasıl Olur? Doğru Bir İlişki Nasıl Anlaşılır?

Ama bir yansımanızı aradığınızda da önemli olan bir soru daha var: Doğru kişi dediğiniz kişiyle çok iyi anlaşabileceğinizi size düşündüren şey ne? Belki ihtiyacınız olan en son şey doğru kişidir ama nasıl bilebilirsiniz ki? Açıkçası "doğru kişiyi bulursun, bulacaksın" ifadesini duymaktan sıkıldım sanırım. Çünkü bunun gereklilik olduğu düşüncesini içimde kalıplaştırıyor gibiler. Doğru ya da yanlış, eğer bir yerlerde "o kişi" varsa, işi çok zor.

Çünkü, Sabahattin Ali'nin sevdiğim bir kitabında geçen söz gibi:

"Ben böyleyim işte!" dedi. "Ben garip bir kadınım. Benimle ahbaplık etmek isterseniz birçok şeylere tahammüle mecbur kalacaksınız."
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu