Tavsiyeler

Kendi Hikâyenizi Kendiniz Yazın - Farklılığınız Yaşam Rehberiniz Olsun

Kendi Hikâyenizi Kendiniz Yazın

İnternet dünyasında, sanırım her türlü olaya şahit olmak mümkün. Bilirsiniz, emek hırsızlığı, taklit vb. durumlar oldukça popüler maalesef. İnsanlar sıfırdan bir eser yaratmak, sıfırdan emek vermek yerine, bir başkasının emeğini taklit edebiliyor. Böyle şeylere denk gelebiliyorsunuz ve hayret ediyorsunuz aslında. Tabii ki, bunlar olağan şeyler, yani çok da şaşırmamak gerek. Fakat üzücü noktası da var bu durumun: İnsanlar sıfırdan bir değer yaratmanın zorluğu altında eziliyor. Ezilmekten ziyade korkuyor bundan. Hep kısa yolları araştırıyorlar ya da eğer bir yaratım ya da bir kişi, başarıya ulaşmış ise, onun takip ettiği yolu takip ediyorlar, onu taklit ederek.

AYRICA: Sıfırdan Başlama, Başladığın Yolu Devam Ettir

Bu hayatta birine benzemeyi hiç istemedim. Kimseyi rol model olarak almadım hiç. O yüzden bugün bana kimi örnek alıyorsun? diye sorsalar aklımda asla bir isim belirmiyor. Çoğu hayat hikâyelerinden habersizim, çoğu başarı hikâyelerinden bihaberim. Onları küçümsediğim ya da ilgilenmediğim için değil asla! Sadece her insan, kendi hikâyesini kendisi yazar düşüncesine inanıyorum. Bugün o milyar dolarlık servetlere sahip olan insanların, zamanında nasıl olduğu ve başarısını nasıl yarattığı ile pek ilgilenmedim hayatta.

AYRICA: Daha Basit Yaşamanın Yolları Hakkında 3 Adım

Kendi Hikâyenizi Kendiniz Yazın

Çünkü insan budur zaten. Budur. Kolay olan bir şey yok asla. Herkesin yaşamında zorluklar var. Ben de anlatmaya kalksam geçmişimi, çocukluğumu, yaşadıklarımı, hayat hikâyemin bir değeri olmayacak eminim, çünkü ne milyar dolarlık bir servetim var ne de bu denli maddi değeri olan bir başarıya sahibim. Yani aslında, o insanların yaşamları, yarattıkları başarı sayesinde değerli. Falan kişi, falan şirketini kurmadan önce simit satarak para kazanıyordu hikâyelerine sahip birçok insan var sokaklarda. Hangi birine dönüp tekrar baktınız mesela? Çünkü henüz isimlerini duyuracakları bir başarıları yok. Onları henüz tanımıyorsunuz.

AYRICA: Şu Anda Ruh Halini İyileştirme için 3 Basit Yol

Farklı Olmak

AYRICA: Kendini Başkalarıyla Kıyaslamaktan Nasıl Kurtulurum?

Ve evet, her insan kendi hikâyesini yazmalı. Kimseyi rol model olarak görmememin nedeni de budur. Bir başkası, başarısını nasıl yaratmış, ne zorluklar altında neler yapmış ya da neyi nasıl yaparak bu noktalara gelmiş, hayat prensipleri neymiş, neleri tercih etmiş vb. pek de bilmek istemiyorum aslında. Kibirlilik değil bu. Kimseyi kıskanmadım asla ya da kimsenin başarısını küçümsemedim, aksine her gördüğüm başarıyı takdir ettim hep, içten ve samimi bir şekilde.

AYRICA: Detaycı İnsanlar Kazandıkları Kadar da Kaybederler

Yani kibirlilik değil bu. Tam tersine o insanların hayatlarına saygı duydum her zaman ve başarılarını da takdir ediyorum daima. Ama bir başkasının hayatını dikizleyerek, taklit ederek, bir başkasının düşüncelerini hayatıma "ilke" adı altında uygulayarak, yaşam tarzlarını kopyalayıp, onlar gibi yaşayarak, hayattaki rollerinden çalarak VAR olmak istemedim hiç. Sonuçta ben, BENİM. Kendi doğum hikâyem, varoluş amacım, kendi düşüncelerim var: iyi ya da kötü. Fakat bana ait "iyi" veya "kötü" bunlar. Beni simgeleyen olgular. Tabii ki, bir insan, birçok şeyi bir başka insandan öğrenebilir, bu doğal. Ya da motive olmak için, falan kişi bunu bu şartlar altında yapmış, ben de yapabilirim gibi bir düşünceyle hareket edebilir, bu da doğal. Asla bir şey diyemem...

AYRICA: Güçlü İnsanların Özellikleri Nelerdir? Güçlü İnsanlar Nasıl Davranır?

Rol model olarak görülen o insanlar, kendi yollarını, kendi değerlerini yaratarak bulundukları noktalara geldiler. Ve eminim ki, onları taklit eden, taklit ederek onları daha da kıymetli bir hale getiren birçok girişim olmuştur fakat genel olarak baktığımızda biz o girişimleri değil, asıl yaratımın sahibini ve eserini görürüz. Kısa yoldan gelmeyen, emek hırsızlığı ya da taklit üretimler yapmayan kişileri biz, bugün konuşuruz. Onların gölgesinde kalanlar, onlara yetişmek için çabalamaya devam eder ama biz onları asla görmeyiz. İşte bu yüzden, bir eser yaratıyor iseniz, taklitlerinin olmasını da hoş karşılamalısınız galiba. Haksızlığı kabullenemeyen bir insanım, çünkü emek vermek ne demek ilk elden biliyorum bunu, ama sanırım buna alışmalıyım.

AYRICA: Daha Mutlu Bir Hayat Yaşamak için Bugün Yapabileceğiniz 5 Şey

Farklı Düşünmek

AYRICA: Depresyondan Kurtulmak için Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Gerçi bu hayatta, başarıyı takdir etmekten çok taklit eden, taşlayan çok insan gördüm. Sanırım gerçek başarı, insanlarda "takdir" duygusundan çok, kıskançlık yaratıyor, bunu fark ediyorum. Bu, yarattığınız eseri daha çok sevmenize neden oluyor, bu da ayrı bir gerçek elbette. Hayat ne gösterir, neler olur bilemiyorum ama en azından ömrüm boyunca, bir başarı hikâyesinin, temelleri atılırken ben oradaydım, emek verdim diyebileceğim.

AYRICA: Stres ve Kaygıdan Kurtulmanın Yolları (6 Adım)

Taklit edilen o başarı hikâyesinin temelini ilmek ilmek ben de yazdım diyebileceğim. Bu gururu hiçbir şey veremez. Ve sırf bir kadın olduğum için de manipüle etmeye çalışan kimseye izin vermeyeceğim. Ne zaman kadın olmamdan çok, yazdıklarım, yaptıklarım önemli olursa, işte o zaman belki insanlık hakkındaki düşüncelerim renklenebilir.

AYRICA: İşyerinde Mutlu Olmak için Bilmeniz Gereken 5 Faktör

Ne zaman yaptığım iş, cinsiyet kimliğimden önce görülür ise, işte o gün daha anlamlı olacak benim için her şey. Ben bir insanım çünkü... bir kadından önce. O zamana kadar, kadın olduğum için yaptığım işe ilgi gösteren ya da kadın olduğum için, "hiçbir şey bilmediğimi" düşünen zihniyetleri büyük bir keyifle görmezden geleceğim, hayatım boyunca hep yaptığım gibi...

AYRICA: Tembel Olmaktan Nasıl Kurtulurum? (10 Basit Alışkanlık)

Bir gün, çocukluğum, yaşadıklarım vb. oldukça uzun bir yazı kaleme alacağım. Günün birinde adından başarıyla söz edilen bir insan olur isem eğer, bunu başarabilirsem kendi değerlerimi koruyarak, geri dönüp sayfalarca geriden o yazının aratılacağını, birçok haber sitesinde falan yazarın falanca çocukluğu, falanca hikâyesi olmuş diye bahsedildiğini göreceğim eğer nasipse. Ömrüm ve gücüm yeterse...

AYRICA: Her Şeyi Kişisel Algılamak Nasıl Bırakılır? (5 Alışkanlık)

Belki bu yazıyı okuyup bitirdiğinizde, sen ne başardın ki? diyebilirsiniz. Başarı benim için asla bir başkasını taklit etmek ya da bir başkasının hayattaki rolünden çalmak olmadı. Başarı benim için, inanmakla başlar, harekete geçmekle ve gerçekten emek vermekle devam eder. Bir insanı hangi kriterlerle "başarılı" olarak nitelendirirsiniz? bilemem, ancak benim için, pes etmedikçe, bütün emeği ve kalbiyle çabalamaya devam eden herkes başarılıdır. Başarı dolu günleriniz, başarı dolu bir ömrünüz olsun.

Sevgilerimle...

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu