Tavsiyeler

Azıyla Yetinemediğimiz Tek Şey Aşktır

Aşk

Kalp ağrısı bambaşka bir duygu. Başta dünyanın sonu gibi geliyor her şey. Hissettiğin dayanılmaz acı hiç geçmeyecekmiş gibi bütün benliğine işliyor. Düşüncelerine sızıyor haliyle. Çok değer verdiğin bir insanı özlerken acı duymamak imkânsız bir hale geliyor. Gözlerini her kapattığında, duygusal bir müzik dinlediğinde ya da bir yerlerde ismini gördüğünde dalıp gidiyorsun öylece. Farkında olmuyorsun hiçbir şeyin...

AYRICA: Sahte Aşk Nedir? Nasıl Anlaşılır?

Azıyla Yetinemediğimiz Tek Şey Aşktır

Aşık Olmak

AYRICA: 20 Maddede Partneriniz Sizi Nasıl Manipüle Ediyor?

Nasıl olabilirsin ki zaten? Kendini bıraktığın an büyülenmiş gibi kopuyorsun andan ve zamandan. Sevdiğinden çok eminsin ama sevildiğinden de emin olmak istiyorsun. Galiba sevmenin kendisi kendi başına büyülüyor insanı. Küçücük bir meselenin canını sıkmasına izin verdiğinde, ona koşarak uzun uzun anlatmak istiyorsun. Yalnızca anlatmak bile iyi geliyor sanki.

AYRICA: Bir İlişkide Yapılmaması Gerekenler (10 Hata)

Onun orada olduğundan eminsin, bunu bilmek de iyi geliyor sana. Ama sonra nasıl da zayıf olduğunu fark ediyorsun. Bir kelimenin ağırlığı altında kalabilecek kadar zayıf, kaybetmekten korkacak kadar zayıf, düşünmekten delirecek kadar zayıf. {alertSuccess}

AYRICA: 32 Maddede Aldatıldığını Nasıl Anlarsın? Sadakat Neden Önemlidir?

Kendini bu halde görmek istemiyorsun çünkü bu sen değilsin, aslında bu tam olarak sensin de kabul etmek istemiyorsun. İçindeki sevebilme kabiliyetinin farkındasın, ama buna kim değiyor ki? Gerçek aşkın varlığını kim kabul ediyor ki, diye düşünüyorsun. Gerçekler öyle işlemiyor, gerçekler çok farklı söz konusu aşk olunca bile. Hiç gerçek aşkı yaşayabilecek misin? Hissettiğin aşkı doya doya yaşayabilecek misin? Mümkün değil ancak eğer yaratıcı biriysen bunu başka bir şeye çevirmen gerekiyor.

AYRICA: Doğru Kişi Nedir? Doğru Kişi Nasıl Olsun İsterdiniz?

Henry Miller'ın Uykusuzluk kitabında çok sevdiğim alıntılar var tam da bu konuya dair... Çektiğin acıyı dökeceksin bir şekilde. Onu yeniden yaratacaksın. Yok etmek için uğraşırken sevgini, ellerinde başka bir şekil almasına izin vereceksin.

AYRICA: Doğru Bir İlişkiye Hazır mısın? Kendinize Sormanız Gereken Sorular

"Umutsuz bir aşk çökmüşse gönlüne sabahın üçünde, özellikle onun orada, yerinde olmadığı kuşkusuna kapıldığında telefon etmeyi gururuna yediremiyorsan, ister istemez içe dönüp kendinle baş başa kalırsın; o anda akrep gibi sokarsın kendini ya da hiçbir zaman postalamayacağın mektuplar yazarsın ona, ya da odanda ileri geri volta atarsın, hem küfür hem dua edersin, sarhoş olursun ya da kendini öldürecekmiş gibi davranırsın. Bu gidişat bir süre sonra tatsızlaşır, bıktırır insanı. Yaratıcı biriysen -ama unutma, o anda b*ktan bir durumdasın- acılı anılardan ortaya elle tutulur bir şeyler çıkarabilir miyim diye sorarsın kendi kendine. Ve işte bir gece saat üç sularında başıma gelen tam buydu. Birden karar vermiştim, çektiğim acıyı tuvale dökecektim..."

AYRICA: Erkek Arkadaşım Beni Seviyor mu? Erkek Arkadaşımın Beni Sevdiğini Nasıl Anlarım? (15 Önemli İşaret)

"Ve kadın bir kez daha söyleyecektir o şarkıyı, sanki yalnızca o adam için söylüyormuş ve bir daha hiç söylemeyecekmiş gibi."

"Aşk kesinliğe varmak uğruna kendi yolunu bulma gücüne sahip olmalıdır."

"Seviyorsan güvenmelisin; güvenirsen anlayışlı ve bağışlayıcı olursun."

"Azıyla yetinemediğimiz tek şey aşktır. Ve yeterince veremediğimiz de odur."

Gerçekçi olalım biraz da. Aşkı iki kişi değil tek kişi yaşıyor doyasıya fakat derin bir acıyla. Acının daha da azalması için unutmak bir seçenek değil, çünkü bu mümkün değil ama gerçekten azalması için sonlar en güzel başlangıç. Son verebilene elbette...

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu