Tavsiyeler

Sıfırdan Başlama, Başladığın Yolu Devam Ettir

Sıfırdan Başlama, Başladığın Yolu Devam Ettir

Çoğu zaman yaşamın bir anlamı olduğuna inanan bir insanım. İnsanın doğumunun da bir amaca hizmet ettiğini düşünüyorum, yoksa varlığınızı başka türlü nasıl açıklarsınız? Hiç var olmamış da olabilirdik bu hayatta ya da o çok sevdiğim ağaçların, sonbahar geldiğinde dökülmeye yüz tutmuş yeşil yaprakları da olabilirdik. Doğaya baktığınız zaman kendinizi kolaylıkla gördüğünüz her şeyin yerine koyabilirsiniz.

AYRICA: Mutlu Bir Hayat için Kendini ve Zihnini Sadeleştir - Mutlu Bir Hayat için Ne Yapmalıyız?

Ancak bir insan olarak hayata geldik, bunu asla biz seçmedik fakat bu önemli bir durum, farkına varmak gerek diye düşünüyorum. Çoğu zaman motivasyonumu kaybettiğimde kendime şunu hatırlatıyorum: Çöküşün başladığında mutlu olacak mısın? Bu çöküşün sana iyi geleceğini mi düşünüyorsun? Ayağa kalkacak mısın, yoksa zamanın akıp gitmesine öylece izin mi vereceksin?

AYRICA: Bakıp Geçtiğin Yerde İzlerin Olsun - İnsanın Sahip Olması Gereken Küçük ama Anlamlı Şeyler

Bu gibi soruların bir listesini yapsam, okurken bile yorulabilirsiniz ancak sözün özü, durup kaybetmeyi göze alma lüksüm yok, bunu demek istiyorum. Hayat bu! Her gün birbirine benzemeyebiliyor. Bugün neşeliysem, yarın dünyanın en asık suratlı insanı olabiliyorum. Bazen bir hafta boyunca huzursuz gezerken, bazen birkaç gün boyunca üzerimde hiçbir yük yokmuş gibi hissedebiliyorum. İnsanız çünkü! Çevresel faktörler başta olmak üzere, kendimizi en çok kendimiz etkiliyoruz. Stres faktörünü kontrol edebilmeyi öğrenmemiz gerek mesela!

AYRICA: Biz Dünyanın Efendisi Değiliz, Önemli Bir Parçasıyız Yalnızca

Sıfırdan Başlama, Başladığın Yolu Devam Ettir

Kontrolün her zaman bizde olmayabileceğini de kabullenmemiz gerekiyor. Ayrıca her zaman güçlü olmak zorunda da değiliz ancak önemli olan, o güçsüzlüğü hayat rutini haline getirmemek. Fakat en önemli nokta ise, güçlü olmak için kendimize karşı acımasız davranmamak. Acımasız değil, uzlaşmacı olmak gerekiyor.

AYRICA: Kendi Hikâyenizi Kendiniz Yazın - Farklılığınız Yaşam Rehberiniz Olsun

Asla Pes Etme

AYRICA: Detaycı İnsanlar Kazandıkları Kadar da Kaybederler

Kendimize ılımlı ve sevecen bir şekilde davranmamız gerekiyor. Sert, acımasız, despot bir tutum sergileyerek bir şeyleri yoluna sokmaya çalışmak olumsuz sonuçlar doğurabilir. Asla ama asla tam olarak mutlu olduğunuzu hissedemezsiniz çünkü kendinizi hep sert, inciten eleştirilerle üzmeyi tercih ediyorsunuz. Oysa bu hayatta doğarken de, ölürken de, hatta yaşarken de 'kendinizle' berabersiniz.

AYRICA: Bugün Duyman Gereken 10 Şey

Kendinize sorun: bu hayata neden gelmiş olabilirsiniz? Sizi tatmin eden şey ne? Bu herkeste aynı olmayabilir. Örneğin kahve içmeye bayılıyor olabilirsiniz, kahve size aşırı bir mutluluk veriyordur. Bu sizi hayatta tatmin eden en önemli şey olabilir. {alertWarning}

AYRICA: Güçlü İnsanların Özellikleri Nelerdir? Güçlü İnsanlar Nasıl Davranır?

Örneğin ben yazmaktan hayatım boyunca keyif aldım. İlkokulda vb. şiirler yazıyor, ortaokula geldiğimde Güldür Güldür eğlence programında olduğu gibi Drama derslerinde skeçler yazıyordum.

AYRICA: Bunları Yaptığınız için Asla Özür Dilemeyin!

Bugün kurgu, makale, şiir, senaryo, fıkra vb. fark etmiyor hepsini yazabiliyorum ve de bundan aşırı bir keyif alıyorum. Türkçe derslerinde verilen atasözlerini sayfalarca yorumladığım için arkadaşlarımın, "Bu kadar yazacak ne buldun?" cümleleri hala aklımdadır.

AYRICA: Size Anlam Kazandıracak 5 Nezaket Davranışı

Ve ben, bugün, yazarak birilerine faydamın dokunabileceğini biliyorsam, daha da mutluyum. Pes etme, durup çöküşe geçme, odağımı kaybetme gibi bir lüksümün olmadığını da biliyorum. Hayat devam ederken, ömrümüzde aldığımız yaşlar bizi gençleştirmekten ziyade yaşlandırırken, durmak gibi bir seçeneğiniz var mı?

AYRICA: İnsanın Sahip Olması Gereken Küçük ama Anlamlı Şeyler

Asla Vazgeçme! Her Şeyi Başarmak Mümkün

AYRICA: Doğru Karar Nasıl Verilir? Doğru Kararı Vermenin 13 Önemli Kuralı

Geçen yıllar size sağlığınızı geri getirmiyor, saçlarınızdaki beyazlar artarken 18 yaşındaki halinizi düşünüp hüzünleniyorsunuz çünkü yaşam geriye değil, ileriye akıyor. O halde neden doğduğunuzu unutmayın ve hayat size ne şartlar sunarsa sunsun hep keyif aldığınız, sizi mutlu eden şeyleri yapın.

AYRICA: Ne Kadar Kırılsanız ve Öfkelenseniz de Yapmamanız Gereken 5 Şey

Ben yazmayı bir ara bırakmıştım, epey bir süre de yazmadım, şu an hatırlamıyorum ancak oldukça gençtim galiba, yazabilmenin eksikliğini yaşadım. Tekrar yazmaya başladığımda ise ne kadar çok şey biriktirdiğimi fark ettim. Hala o birikimi yazıyorum aslında...

Özellikle şu sıralar sabaha kadar neredeyse uyumuyorum diyebilirim. Gecenin 4'ünde neyi nasıl yazabilirim diye düşünüyorum. Birisi bana, "değişik bir kafan var" derken haksız değil galiba.

AYRICA: Kurtulmanız Gereken 11 Alışkanlık - Bırakılması Gereken Alışkanlıklar

Yorulduğunuzu hissettiğiniz anda siz de ara verebilirsiniz, bunda bir sorun yok, dinlenmek de önemli hayatta fakat bu ara uzun sürmesin asla. Ve pes etmek asla bir seçenek olmasın. Pes ettiğiniz anda hayat sonlanmayacak, devam ediyor olacak. Sıfırdan başlamak, yolun yarısını devam ettirmekten daha zordur. Unutmayın.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu