Tavsiyeler

Gece Uyumadan Önce Yapmanız Gereken Şeyler

Gece Uyumadan Önce Yapmanız Gereken Şeyler

Hepimiz uykunun, insanın dinlenmesi ve enerjisini daha iyi toplayabilmesi için gerekli olduğunu biliyoruz ancak çoğu zaman, insanlar sağlıklı bir uyku yaşayamadığından şikâyet edebiliyor. Uykumu iyi alamadım, uyuyamadım ya da uyudum ama dinlenmiş hissetmiyorum diyebiliyorlar. Uyumadan önce vücudu arındırmak, rahatlatmak ve bazı rutin alışkanlıklar yaratmak belki de bu duruma bir çözüm olabilir. Bu yazımızda gece yatmadan önce yapılması gerekenler nelerdir? Her gece alışkanlık haline getirebileceğiniz en iyi 10 şey nedir? bu soruların cevaplarını arayacağız. Birazdan sayacağımız maddeleri her gece uyumadan önce alışkanlık haline getirir ve düzenli bir şekilde yapmaya devam eder iseniz, hem uyku düzeninizde hem de yaşamınızda faydasını göreceğinizi düşünüyoruz. Dilerseniz, gece uyumadan önce yapabileceğiniz en iyi alışkanlıkları sizlerle paylaşmaya başlayalım.

AYRICA: Kendine Güvenen İnsanların Özellikleri Nelerdir? 5 Öne Çıkan Madde

Gece Yatmadan Önce Yapılması Gerekenler

Gece Yatmadan Önce Yapılması Gerekenler

Sıcak Bir Duş Alın

Bu durum, kış aylarında özellikle her gece yapılması mümkün olmasa da en azından denenmeli diye düşünüyoruz. Sıcak bir duş, vücuttaki birikmiş toksik enerjiyi dışarıya atabilir, kaslarınızı gevşetebilir ve uykunuzu getirebilir.

AYRICA: Kolay Olmasına Rağmen Yapmaya Üşendiğimiz Şeyler

Daha rahat, daha sakin hissedebilirsiniz. Deyim yerindeyse üzerinizde bir ağırlık hissediyorsanız özellikle, gece uyumadan önce sıcak suyla yapılan duş çok iyi gelecektir.

AYRICA: Evden Para Kazanmanın Yolları Nelerdir? 5 Faydalı Tavsiye

Kendinize Bir Papatya ya da Melisa Çayı Yapın

Papatya ve melisa çayları, sakinleştirici, vücudu rahatlatan, kaslarınızdaki ağrıları dindiren etkiler gösterir ve daha rahat bir uyku için örneğin, gece uyumadan önce bir bardak melisa ya da papatya çayı içmeyi düşünebilirsiniz. Gece uyumadan önce yapılabilecek en iyi alışkanlıklardan birisi bu bitki çaylarını içmek olacaktır.

Gece Yatmadan Önce Yapılması Gerekenler - 1

AYRICA: Geleceğin Meslekleri Neler Olacak? Gelecekte Hangi Meslekler Para Kazandıracak?

Dişlerinizi Fırçalayın

Gece uyumadan önce yapmanız gereken bir diğer önemli şey, dişlerinizi fırçalamaktır. Sabah uyandığınızda ağzınızın kokmaması için de bu önemlidir. Ağız bakımı yapmak, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

AYRICA: Hasanlu Aşıkları Hikayesi - Ölüme Götüren 2800 Yıllık Son Öpücük

Vücudunuzu Esnetin

Çoğu zaman uykuya girmeden önce gün içinde hiçbir şey yapmıyor olsanız bile, vücudunuzun kaskatı olduğunu hissedebilirsiniz. Yatağa uzandığınız anda bu his daha da artabilir.

AYRICA: Cenaze Evinde Yapılmaması Gerekenler - Cenaze Evinde Ne Yapılmaz?

Uyumadan önce esneme hareketleri yaparak, vücudunuzu esnek hale getirebilir, birikmiş ve sıkışmış enerjiyi dışarıya atabilirsiniz. Esneme hareketleri özellikle bel ve sırt, omuzlar ve bacaklar için önemlidir, daha rahat ve daha sakin bir şekilde uyumanızı ve uyanmanızı sağlar.

Gece Yatmadan Önce Yapılması Gerekenler - 2

AYRICA: Romantik Filmleri Neden Seviyor ve İzliyoruz?

Cilt Bakımını İhmal Etmeyin

Gece uyumadan önce kendinizle ilgilenmek gibisi yoktur. Saçlarınızı tarayın, eğer saçlarınız uzun ise yastığa başınızı koyduğunuz anda yıpranmasınlar diye örün. Cildinizin siz uyurken bile rahat nefes alabilmesi için yüzünüze bakım yapın.

AYRICA: Diğer İnsanlardan Daha Zeki Olduğunu Nasıl Anlarsın?

Örneğin cilt bakım kremi uygulayın, gül suyu ile yüzünüzü silin. Cilt tipinize göre günlük gece bakım rutininizi çok fazla zaman almamasına dikkat ederek mutlaka yerine getirin. Bu sizi daha iyi hissettirecektir.

AYRICA: İnsana Aşırı Keyif Veren Şeyler Nelerdir?

En Az 30 Sayfa Kitap Okuyun

Kitap okumak, beyin gelişimi için de önemlidir. Geceleri kitap okumak ise beynin okuduklarınızı kavraması ve unutmaması için daha elverişlidir. Her gece uyumadan önce kendinize kitap okumak için bir vakit yaratın ve mutlaka en az 30 sayfa okumayı ihmal etmeyin. Kitap okumak bilgi dağarcığını da geliştirecektir.

Gece Yatmadan Önce Yapılması Gerekenler - 3

AYRICA: Sohbet Ederken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar - Konuşulmaması Gereken Konular

Sakinleştirici Bir Müzik Açın

Cilt bakımı, kitap okumak, kendinizle ilgilenmek gibi işlerinizi hallederken, arka planda sakinleştirici bir müzik açın ve müziğe eşlik edin. Beynin daha sakin, vücudun daha dinç ancak daha rahat olmasını sağlayan müzikler dinleyin. Kendinizi uykuya olabilecek en iyi şekilde hazırlayın.

AYRICA: Olumsuzluğa Dikkat Çeken Trajikomik Murphy Kanunu Örnekleri

Odanızı Toplayın

Sürekli bulunduğunuz bir odada, etrafın dağınık olması, ruh halini de olumsuz etkileyebilir. Sabah uyandığınızda günün verimli saatlerinde odanızı toplamakla uğraşmak yerine, bu işi gece uyumadan önce yapmayı tercih edebilirsiniz.

AYRICA: Su İçmeyi Nasıl Alışkanlık Haline Getirebilirim? Etkili Yöntemler!

Dolabınızı düzenleyin, çekmecelerinizdeki dağınıklığı bir düzene koyun, kirli kıyafetleri kirli sepetine atın ve odanızda dağınık hiçbir şey bırakmayın. Bu alışkanlık bir süre sonra keyifli bile gelebilir.

AYRICA: Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep

Kokularla İç İçe Olun

Kokular, insanın en gizli düşüncelerini bile uyarabilir. Kendinizde, açığa çıkmasını istediğiniz enerjileri kokularla çağırabilirsiniz. Zihninizin daha berrak, düşüncelerinizin daha net olması, çoğu zaman kokular sayesinde mümkün olabilir. Sevdiğiniz bir kokuyu vücudunuza sürebilirsiniz. Bu parfüm olmak zorunda değil. Lavanta yağı, hakiki gül suyu ya da yağı olabilir.

AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için 5 Pratik Yol

Eğer var ise kokulu mum alabilir ve uyumadan önce odaya kokunun sinmesi için o mumu bir süre yakabilirsiniz. Çok faydasını göreceksiniz. Yastığınıza bir iki damla bu doğal, benzersiz kokulardan damlattığınızda müthiş bir uyku çekmemenize imkân yok. Melisa yağı, lavanta yağı, gül suyu vb. değerli yağları alabilirsiniz ya da oda kokusu için üretilmiş mangolu, kavun kokulu vb. bambu çubuklarını kullanabilirsiniz.

Gece Yatmadan Önce Yapılması Gerekenler - 4

AYRICA: Burçların Olumlu Olumsuz Özellikleri ve Sevmediği Şeyler

Her Gece Aynı Saatte Yatmaya Özen Gösterin

Son olarak, her gece uyumadan önce yapılması gereken bu maddeleri yaptıktan sonra, aynı saatte uyumaya özen göstermenizin önemli olduğunu vurgulamak istiyoruz. Dinç ve daha sağlıklı bir beden için, uykunun elbette ki önemi çok büyük ancak düzensiz saatlerde uyumak uzun vadede hayatınızdaki birçok düzenin bozulmasını beraberinde getirebilir.

AYRICA: Uyku Kalitesini Artırmanın Yolları (9 Önemli İpucu)

Uyumadan önce yapmanız gereken belki de en önemli şey, uyku saatinizin hep aynı olmasına özen göstermek, vakti gelmemiş ise beklemek, vakti gelmiş ise hemen uyumaktır. Elbette tercih tamamen sizlerin.

AYRICA: Derin Uykunun Önemi ve Sağlığa Faydaları

Bu içeriğimizde, gece yatmadan önce yapılması gerekenler nelerdir? Gece uyumadan önce yapılabilecek en iyi 10 alışkanlık nedir? bu konuda tavsiyeler vermeye çalıştık. Umarız sizler için ışık tutar, fayda sağlar.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu