Tavsiyeler

Geleceğin Meslekleri Neler Olacak? Gelecekte Hangi Meslekler Para Kazandıracak?

Geleceğin Meslekleri Nelerdir?

Her geçen gün teknoloji çağında hızlı ve yenilikçi adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Dolayısıyla hayatımızı kazanmak için hedeflerimizi, gelişen şartlara ve koşullara göre yeniden revize etmek gerekebiliyor. Bu içeriğimizde, gelecekte en çok tercih edilecek meslekler hangileri olacak? bu konuya yönelmek istiyoruz. Gelecekte en çok talep görecek meslekler neler? Gençler hangi meslekleri tercih etmeli? Gelecekte hangi meslekler para kazandıracak ve hangi mesleklere ihtiyaç artacak?

AYRICA: Diğer İnsanlardan Daha Zeki Olduğunu Nasıl Anlarsın?

Çağımız ne kadar gelişmiş olursa olsun, hiç şüphesiz ki ihtiyaç duyduğumuz bazı meslekler her zaman var olmaya devam edecek. Doktorlar, öğretmenler, mimarlar, mühendisler, psikologlar bu mesleklerin başında geliyor.

AYRICA: İnsana Aşırı Keyif Veren Şeyler Nelerdir?

Teknoloji geliştikçe, geleceğin meslekleri de bu doğrultuda şekil almaya başlıyor. Yapay zekânın hüküm sürdüğü bir döneme doğru adım adım ilerlemekteyiz. Peki, gelecekte hangi meslekler rağbet görecek? dilerseniz tek tek geleceğin mesleklerine ve talep gerekçelerine yakından bakalım.

AYRICA: Sohbet Ederken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar - Konuşulmaması Gereken Konular

Gelecekte En Çok Para Kazandıracak - Talep Görecek Meslekler

Gelecekte En Çok Para Kazandıracak Meslekler

İnsan Kaynakları

Bu mesleğe yabancı değilsiniz, uzun yıllardır insan kaynakları departmanı terimiyle iç içeyiz. Gelecekte de bu durum değişmeyecek. Teknoloji çağında altın dönemlere doğru ilerlerken, elbette ki insanların olduğu her alanda, insan kaynakları da olacak.

AYRICA: Olumsuzluğa Dikkat Çeken Trajikomik Murphy Kanunu Örnekleri

İnsan kaynakları kurum ve kuruluşların, hedeflerine yönelik yenilikler yapmak, çalışanların ve işverenin uyumluluğunu sağlamak, işleyiş ve düzeni sağlamak gibi birçok önemli göreve sahiptir. İşe alım ve pozisyonların değerlendirilmesi de insan kaynakları bölümünün görevidir, hiç şüphesiz insan kaynakları bölümü gelecekte de rağbet görmeye devam edecek.

AYRICA: Koşmanın Fiziksel ve Zihinsel Faydaları Nelerdir?

Mobil Uygulama Geliştiricisi

Günümüzde birçok yazılımcı, mobil uygulama geliştirerek ve bunu pazarlayarak gelirini sağlayabilir. Gelecekte de bu durum devam edecek. Telefonlar, bilgisayarlar ve teknolojiye bir tıkla ulaşabileceğimiz her türlü elektronik cihazla uyumlu çalışan mobil uygulamalara her daim ihtiyaç duyulacak.

AYRICA: Egzersiz Neden Önemlidir? Haftada Ne Kadar Egzersiz Yapılmalı?

Bu bağlamda mobil yazılım geliştiricileri, aynı zamanda kurum, kuruluşlar ya da özel hizmet servisleri için uygulama geliştirerek ve bu uygulamaların sürdürülebilirliğini test ederek para kazanıyor olacak.

AYRICA: Evde Muhabbet Kuşu Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Malzemeler, Bakımı, Nasıl Yıkanır?

Veri (Bilgi) Güvenliği Uzmanı

Teknoloji bu kadar gelişirken, her zaman verilerimizi koruyan ve güvenliği sağlayan veri uzmanlarına ihtiyaç duyacağız. Kurum ve kuruluşlar, ağ güvenliği, altyapı güvenliği, veri güvenliği, bilişim ağına hâkim olan ve bu alanda lisans eğitimi alan kişileri gelecekte de işe almaya devam edecek.

AYRICA: Sosyal Medyada Paylaşılacak Sözler (Kitaplardan Alıntılar)

Teknoloji çağında, özellikle bilgilerin paylaşılması ve sızdırılması bu kadar kolay iken, gizlilik ve veri güvenliğini sağlayabilen uzmanlar meslek ayrıcalıklarıyla deyim yerindeyse paraya para demeyecek.

AYRICA: Diderot Etkisi (Alışveriş Çılgınlığı) Nedir? Kimler Diderot Etkisine Sahiptir?

Geleceğin Meslekleri

3D Üretim Mühendisliği

3D üretim mühendisleri, üç boyutlu çalışmaların, projelerin üretildiği her alanda, gelecekte de rağbet görmeye devam edecek. Tıp biliminden, mimariye kadar her alanda üç boyutlu çalışmalar yapan mühendislere ihtiyaç duyulacak.

AYRICA: Düzgün Diksiyona Sahip Olmanın Yolları - Diksiyon Nasıl Düzeltilir?

Elbette günümüzde ve gelecekte üç boyutlu çalışmalar yapan robotik kodlamalı aletler bulunuyor ve bulunacaktır da ancak bu çalışmaları planlayan ve yürüten, fikirleri somuta dönüştürerek üç boyutlu prototip çalışmalar yürütecek mühendisler gelecekte de para kazanmaya devam edecek.

AYRICA: Neden MAC (MacBook) Almalıyım? MacBook Kullanmak için Nedenler

Dijital Reklamcılık

Reklamcılık, her daim ilgi gösterilen bir sektör hiç şüphesiz. Ürün pazarlamada, satış yapmada, tanıtım yapmada reklamın önemi çok büyük. Günümüzde ise reklam dünyasının dijital ortama taşındığına şahit oluyoruz, yani dijital reklamcılık birçok alanda ön plana çıkmayı başarıyor.

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Film Serileri (20 Adet)

Bu bağlamda hâlihazırda ve gelecekte dijital reklam uzmanlarına ihtiyacımız var. Dijital reklam ustalıklarını kullanarak ve en iyi çalışmaları yürütüp, rakiplerini geride bırakarak, bulunduğu alandan ileriye sıçrayan kurum ve kuruluşlar, hiç şüphesiz gelecekte de dijital reklam uzmanlarına bünyesinde yer veriyor olacak.

AYRICA: Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler - 5 Film Tavsiyesi

Metaverse Uzmanı

Metaverse kelimesini duymuşsunuzdur mutlaka. Artırılmış gerçeklik kullanılarak sanal dünya yaratılması, üç boyutlu grafikler kullanılarak insanların sanal dünyada da vakit geçirmesini sağlayan bir alan metaverse. Hatta bazı şehirlerin metaverse sanal gerçeklik alanı oluşturulmuş, o şehri gidip gezemeyen kişiler metaverse sayesinde gezebilme imkânı bulmuştu.

Bu ve benzeri alanlar için yeni bir sanal dünya yaratılması anlamına gelen metaverse, gelecek iş dünyasında hiç şüphesiz büyük bir rağbet görecek. Hal böyle olunca, metaverse uzmanlarına ihtiyaç duyulacak. Metaverse tasarımcısı, yazılımcı, hikâye anlatıcısı vb. metaverse dünyasını oluşturan her parça için ayrı bir meslek dalına ihtiyaç duyulacak.

Gelecekte En Çok Talep Görecek Meslekler

Bilişim Teknolojisi

Teknoloji çağının altın dönemlerine doğru ilerlediğimizi söylemiş idik, hal böyle olunca bilginin internet ağında üretilmesi, işlenmesi, depolanması, paylaşılması ve daha birçok alanda iyileştirilmesi için bilişim teknolojisi uzmanlarına ihtiyacımız olacak.

Bilgi, çok büyük ve içerisinde her şeyi barındıran bir kavram, özellikle bilgisayar ve iletişim sistemleriyle insanlara yönelik hizmet sunan bilişim teknolojileri, yazılım, donanım alanında devrim yaratarak ilklere imza atacak bilişim uzmanlarıyla gelecekte daha da etkili bir alan olacak.

E-Ticaret Meslek Uzmanı

Günümüzde online alışverişe olan talep artmış durumda. Sınırlar ötesinde dahi aradığımız ürünü kolaylıkla bulup sipariş edebiliyoruz.

Bu hacmi ve satış talep unsurlarını organize edebilecek, yönetebilecek ve uygun e-ticaret alışveriş kriterlerini sağlayabilecek e-ticaret meslek uzmanları gelecekte epey bir rağbet görecek.

Oturduğunuz yerden bu yoğun trafiği kontrol edebileceksiniz. Hâlihazırda da mevcut olan e-ticaret meslek uzmanlığı, giderek rağbeti artan bir meslek konumuna gelecek.

Gençler Hangi Mesleği Tercih Etmelidir?

AR-GE Mühendisliği

Geleceğin meslekleri arasında, araştırma ve geliştirme mühendisleri yani AR-GE mühendisleri de var.

Kurum ve kuruluşların faaliyetlerini artırmak, üretkenliği geliştirmek, üretim kalitesini artırmak ve maliyeti iyi ayarlayarak temel, uygulamalı ve deneysel araştırma yöntemleri ile en iyiyi, en yeniyi ve en faydalıyı sunmaya yönelik bir alan olan AR-GE, gelecekte de hiç şüphesiz talep gören mesleklerden birisi haline gelecek.

Ziraat Mühendisliği

Teknoloji ilerledikçe, hiç şüphesiz doğaya, özümüze daha çok dönmek istiyoruz. Beslenme, ürün yetiştirme gibi alanlarda gelecekte daha çok doğal ve hormonsuz gıdaları tercih etmek isteyeceğiz.

Ziraat mühendisleri bu bakımdan geleceğin meslekleri arasında belki de en temel ihtiyacımızı karşılayan mühendisler olacak. Tarım alanının zenginleşmesi, topraktan daha verimli ürünler elde edebilmek için, ziraat çalışmaları yürüten mühendisler her daim rağbet görecek.

Ziraat mühendislerinin çalışma alanları oldukça geniş, bu yüzden onları tarımla ilgili her alanda görmek isteyeceğiz, çünkü onların sunacakları çözümlere ve yapacakları çalışmalara ihtiyacımız olacak.

Geleceğin Meslekleri Neler Olacak?

Arazi ve Su Kaynakları Bilim Uzmanlığı

Küresel ısınma vb. gibi durumlar nedeniyle ileriki yıllarda verimli araziler ve su kaynakları konusunda sıkıntılar yaşanacağı düşünülmektedir. Bu nedenle gelecekte arazi ve su kaynakları bilim uzmanlarına duyulan ihtiyaç artacak gibi görünüyor.

Ekoloji mühendisliği, su ve su kaynaklarının korunması, sulak alanlarının zenginleştirilmesi, tarımsal alanların verimlileştirilmesi, akarsu vb. gibi su yataklarının iyileştirilmesine yönelik tasarımların yapılması gibi birçok alanda uzman kişilerin bilgilerine gelecekte de ihtiyacımız olacak.

Siber Güvenlik Uzmanı

Siber güvenlik uzmanları, çalıştığı şirket ya da kurumun elektronik ortamda işlenen bilgilerin korumasını sağlayan kişilerdir.

Siber güvenlik ağının korunması ve bilgi sızdırılmaması için bu alanda gelecekte de nitelikli elemanların varlığına her zaman ihtiyaç duyulacak. Bu kişilerin devletin kurumlarında da kolaylıkla iş bulabileceğini söyleyebiliriz.

Yazılım Uzmanlığı (Robot Yazılım)

İnternet ekosisteminde yazılım uzmanlarının her zaman rağbet göreceğini söyleyebiliriz. Bilgisayar programları, mobil geliştiriciler, elektronik aletler vb. birçok alanda öncelikli konumda olacak olan yazılımcılar, aynı zamanda bu konuda eğitim vererek de gelecekte para kazanmaya devam edecekler. Robot teknolojisi alanında özellikle yazılımcılara duyulan ihtiyaç çok fazla olacak.

Geleceğin En İyi Meslekleri

Blockchain Uzmanlığı

Günümüzde blockhain kelimesi ve teknolojisi önemli bir alan olarak görülüyor. Blockchain birbirine bağlı bloklardan oluşan, bilgilerin saklanması, işlenmesi ve düzenlenmesini sağlayan bir veritabanı sistemi olarak karşımıza çıkıyor.

Gelecekte de, bu veritabanı bloklarına sağlık, küresel ödeme kayıtları, kamu ve özel kuruluşlara ait veriler gibi birçok bilgi işlenebilir olacak. Bu bağlamda blockhain uzmanlarına duyulan ihtiyaç da artacak.

Bilgisayar Web Tasarım Uzmanlığı

Günümüzde internet dünyasının nimetlerinden yararlanmak için, ilgi duyduğumuz alana yönelik hizmet sağlayıcı bir web sayfasına ihtiyaç duyuyoruz. Bloglar, siteler, e-ticaret alanları gibi birçok internet siteleri, web tasarım uzmanları tarafından oluşturuluyor.

Elbette web tasarımı çok geniş bir alandan oluşuyor ve bu nedenle internet dünyası devam ettiği sürece, web tasarım uzmanlarına da duyulan ihtiyaç devam edecek.

Gelecekte İhtiyaç Olacak Meslekler

Epidemiyolog

Özellikle Covid-19 gibi toplum sağlığını tehdit eden bir hastalıktan sonra, epidemiyologların önemi artmış durumda. Epidemiyoloji alanı, toplumdaki hastalık, kaza ve sağlıkla ilgili durumların görülme sıklığını, yaygınlığını ve etkilerini inceler.

Gelecekte bu tip hastalıkların olabileceği öngörülmektedir, durum böyle olunca epidemiyologlara duyulan ihtiyacın da artacağını söyleyebiliriz.

Nanoteknoloji Mühendisliği

Nanoteknoloji mühendisliği maddenin en küçük yapı taşları üzerine çalışmalar yapan bir bilim dalıdır. Atomların ve moleküllerin kontrolünü sağlayan nano, sanayiye taşınması ile önemli gelişmelere neden olacaktır. Bu alanda yapılacak çalışmalarda, nanoteknoloji mühendisliği alanında uzman kişilere ihtiyaç duyulacağını söyleyebiliriz.


Gelecekte en çok para kazandıracak meslekler için başlıca bu mesleklerin öne çıkacağını söyleyebiliriz. Teknolojik gelişmeler ışığında, özellikle gençlerin bu meslekleri tercih etmesi ve bu alanlara yönelmesi, gelecek piyasasında iş bulmayı da kolaylaştıracaktır diye düşünüyoruz. Bu içeriğimizde, geleceğin meslekleri neler olacak? Gelecekte hangi mesleklere talep artacak? bu konuya değinmek istedik. Umarız fayda sağlar, ışık tutar.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu